Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@08:04:18 GMT

آستان قدس رضوی در توسعه علم نقش محرک و پیشران دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۴۸۰۴

آستان قدس رضوی در توسعه علم نقش محرک و پیشران دارد

گروه اجتماعی ــ معاون علمی آستان قدس رضوی با بیان اینکه آستان با توجه به زمینه‌های مختلفی که دارد از توسعه علمی برای نیازمندی‌های خود بهره‌برداری می‌کند، گفت: آستان قدس رضوی در توسعه علم نقش محرک و پیشران را دارد.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون علمی آستان قدس رضوی، امروز، 13 آذرماه در همایش «رویکرد علمی و نوآورانه آستان قدس رضوی در نمایشگاه ایده‌های منتخب در حوزه زیارت، سوغات و اماکن متبرکه» در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیان کرد: برگزاری این رویداد علمی در راستای تبیین بیاینه گام دوم رهبر انقلاب و در چارچوب ظرفیت و مأموریت آستان مقدس رضوی در این زمینه تدارک دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: بعد از صدور بیانیه گام دوم انقلاب که حاصل 65 سال عمر رهبری و حاصل آموخته‌های ایشان بوده است، هرکسی در هر مقامی در ایران باید در این مسیر به سهم خود ورود و نقش خود را ایفا کنند.

مهدی‌نژاد افزود: آستان قدس رضوی باید تلاش کند یکی از پیشگامان این عرصه باشد. آستان قدس رضوی به یک معنا یک ملت و کشور کوچک است و نقش الهام‌‌بخشی به واسطه وجود امام رضا(ع) دارد. از طرفی دیگر مسئولیت‌های آستان قدس رضوی ایجاب می‌کند که صرف نظر از آنچه در درون خود نیاز دارد جریان‌سازی‌هایی در بیرون جامعه انجام دهد.

معاون علمی آستان قدس رضوی ادامه داد: در قسمت‌های مختلف آستان قدس رضوی مانند حوزه سیاسی و اجتماعی این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. معاونت علمی به عنوان تضمین‌کننده کیفیت علمی قضیه باید نقش ویژه‌ای در ابعاد ترویجی، تنوینی و ایجاد مطالعه و انگیزه داشته باشد.

وی تصریح کرد: این سند نوعی سند چشم‌انداز برای مدیریت راهبردی کشور در سال‌های آینده به شمار می‌آید و این سند راهبردی در درون خود راهکارهایی را برای ارتقا در حوزه علمی بیان کرده است، از این رو ما به وسیله نشست‌هایی که اجرا می‌کنیم، ضمن بحث‌های تبیینی و ترویجی، راهکارهایی را پیدا می‌کنیم که در مرحله اجرا کمک می‌کند.

وی بیان کرد: علم با همه بخش‌های دیگر ارتباط متقابل دارد، به این معنا که علم باعث می‌شود خیلی از کارهای ما از جنس خدمات، محصولات و فرآیندهایی که به آن‌ها می‌رسیم را بهبود ببخشد و بهبود مستمر ریشه در بحث‌های علمی دارد.

معاون علمی آستان قدس رضوی اضافه کرد: نکته دوم این‌است که خود علم موقعیت‌ها و فرصت‌هایی را ایجاد می‌کند که قبلاً سابقه نداشته است. این نوآوری‌هایی که مشاهده می‌شود مبتنی بر فعالیت‌های علمی است که توسط نوآوران، مشاغل و فضاهایی را ایجاد می‌کند.

مهدی‌نژاد بیان کرد: علم به صورت مستقل موقعیت‌سازاست و موضوعیت دارد، به این سبب است که معاونت علمی در این بحث باید به صورت خاص بپردازد و در این راستا فعالیت کند.

وی اظهار کرد: آستان قدس رضوی در این قضیه دو نقش اساسی دارد، یکی به‌عنوان بهره‌بردار مانند مدیریت اماکن آستان قدس رضوی، که خود آستان با توجه به زمینه‌های مختلفی که دارد از توسعه علمی برای نیازمندی‌های خود بهره‌برداری می‌کند.

معاون علمی آستان قدس رضوی در خصوص نقش دوم آستان قدس رضوی ابراز کرد: آستان قدس رضوی در این حوزه نیز می‌تواند محرک و پیشتاز باشد. هر سازمان با توجه به نیازمندی‌هایی که دارد می‌تواند موضوعاتی را مطرح کند و همین طرح موضوع باعث می‌شود که به تحقیقات علمی جهت‌یابی داده شود. این جهت گیری‌ها نیز از آن جهت که همراه و هماهنگ باهم هستند، نقش هم‌افزایی و شتاب‌بخشی ایفا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی اجتماعی علمی نوآورانه زیارت سوغات اماکن متبرکه آستان قدس رضوی علم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۴۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، گفت: خدمات به زائران رضوی به ویژه در ایام پیک زیارتی باید در بخش حمل و نقل و اسکان توسعه و تسهیل بیشتری پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سیدجواد موسوی، م دیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های میدان‌دار در پذیرایی از زائران رضوی، اظهار داشت: یکی از مسئله‌های مهم در ایام پیک زائر در مشهدالرضا(علیه السلام) انجام هر چه بهتر تکریم و میزبانی از زائران رضوی به ویژه زائران بارگاه منور رضوی است.

وی ضمن تاکید بر تکریم هر چه باشکوه تر زائران امام هشتم(ع) افزود: میزبانی شایسته از مهمانان علی‌ابن موسی‌الرضا(علیه السلام)، مهم‌ترین تکلیف مسئولان استان و مدیران شهر است. اینجاست که می‌گوییم باید فرهنگ میزبانی را ارتقا دهیم و آن را به معیارهای زیارت مطلوب در شهر امام رضا(ع) نزدیک کنیم .

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزه میزبانی و حضور زائران باید توجه و اهتمام ویژه خود را متمرکز بر موضوع اسکان در هتل‌ها، زائرسراها و مهمانسراهای ارزان‎ قیمت کنید، زیرا محور اصلی چالش‌‎های موجود، ناظر بر آن دسته از زائرانی است که به عشق زیارت امام هشتم(ع) به این شهر می‌آیند، اما توان مالی برای اقامت چند روزه در یک منزلگاه را ندارند و تکلیف شما رسیدگی به نیاز این عزیزان است.

وی با ابراز گلایه از افزایش غیرمنطقی نرخ اقامت و اسکان در پیک‌های زیارتی ادامه داد: باید حداکثر نظارت و کنترل را در این زمینه به‌کار بگیرید تا زیارت مهمانان امام رئوف(ع) در اوج رفاه و آسایش میسر باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری، ساخت زائرسراهای ارزان قیمت به تکلیف سایر شهرهای کشور در مشهدالرضا(ع) را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و تصریح کرد: تمام ظرفیت خود را پای کار بیاورید تا حتی یک گره از کار زائر امام هشتم(ع) باز شود. این تکلیف بر گردن ما و حقی است که علی ابن موسی الرضا(ع) بر ضمه ما دارد تا زائر او را تکریم کنیم.

وی تأکید کرد: از جمله گروه‌هایی که به زیارت حضرت رضا (ع) مشرف می‌شوند، زائران خارجی هستند؛ در این بخش توجه ما باید به زواری باشد که استطاعت و توانی مالی زیادی برای زیارت حضرت ندارند، مانند زائران شریف پاکستانی که صدها و هزاران کیلومتر راه را طی کرده، رنج سفر را به جان خریده تا خود را به مشهد برسانند. حالا چه وظیفه‌ای برای ما مهم‌تر از تأمین زیرساخت اقامت برای این‌ها؟

امام جمعه مشهد گفت: یک جنبه دیگر از خدمت‌رسانی به زائران و تسهیل فرآیند زیارت، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل است؛ اعم از حمل و نقل جاده‎ای، ریلی و هوایی که ضرورت آن در پیک های زیارتی مضاعف می‌شود. به همین دلیل، این ظرفیت وجود دارد که در حوزه سفرهای هوایی، شرکت‌های هواپیمایی دولتی پای کار بیایند و پروازها از نظر کمیت و کیفیت توسعه پیدا کند. در حوزه خدمات ریلی هم این مهم اجتناب‌ناپذیر است و در بخش تشرف‌های زمینی، کیفیت جاده‌ها به همراه ایمن‎‌سازی آن‌ها ضرورت پیدا می‌کند.

انتهای پیام/ 282

دیگر خبرها

  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • کارگران موتور پیشران اقتصاد جامعه هستند
  • کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت