Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کل مجمع نمایندگان مجالس آسیا-اقیانوسیه در آستانه عزیمت به سئول برای شرکت در نوزدهمین نشست این مجمع، ضمن تاکید بر تلاش جمعی برای حل مشکلات محیط زیستی، روابط ایران و کره جنوبی را رو به گسترش عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، محمدرضا تابش، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی و دبیر کل مجمع نمایندگان مجالس آسیا-اقیانوسیه، روز چهارشنبه (۱۳ آذر) در دیدار با یون چانگ هیان سفیر کره جنوبی خاطرنشان کرد: «مجلس‌های دو کشور، نقش مهمی در جهت کمک به رفع مشکلات زیست محیطی و توسعه اقتصادی دارند و وظیفه ما به عنوان نمایندگان مجالس، این است که این مجمع بین قاره ­ای و زیست محیطی را تقویت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

رئیس فراکسیون محیط زیست در ادامه با مهم ارزیابی کردن موضوع نوزدهمین نشست مجمع نمایندگان مجالس آسیا-اقیانوسیه که «تغییرات اقلیمی و اقدامات جمعی بین­ المللی» است، خاطرنشان کرد: امیدواریم برگزاری این نشست، فرصت‌های خوبی را برای تبادل تجربه در مقابله با چالش‌های نوظهور، تغییرات اقلیمی و توسعه انسانی فراهم کند.

دبیرکل مجمع نمایندگان مجالس آسیا-اقیانوسیه با اشاره به بیانیه تهران، مصوب هفدهمین مجمع نمایندگان آسیا-اقیانوسیه در تهران (شهریوماه ۱۳۹۳)، بر اهمیت توجه و اهتمام ویژه به پیگیری مفاد آن در نشست نوزدهم این مجمع در سئول تأکید کرد.

نماینده مردم اردکان در بخش دیگری از سخنانش به روابط دیرینه و دوستانه دو کشور اشاره کرد و گفت: «قدمت یک قرن روابط عمیق فرهنگی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی موضوع مهمی است که باید مود توجه قرار گیرد و هیچ موضوعی به جز اراده مردم دو کشور، نباید بر این روابط سایه افکند.

وی ابراز امیدواری کرد: موانع موجود در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری فی مابین برطرف شود.

 یون چانگ هیان، سفیر کره جنوبی در تهران نیز در این دیدار ضمن قدردانی از نقش مهم ایران در دوران دبیرکلی مجمع نمایندگان آسیا-اقیانوسیه، تأکید کرد: «همکاری کره جنوبی و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دو رکن اصلی مجمع نمایندگان آسیا-اقیانوسیه حائز اهمیت بوده و محیط زیست و توسعه از مهمترین موضوعات در روابط دو کشور محسوب می شود.»

وی همچنین با تأکید بر حفظ و توسعه مناسبات و همکاری‌های اقتصادی دو کشور، افزود: «کره جنوبی در تلاش است تا با رفع محدودیت‌ها و موانع پیش آمده، ارتباطات اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران را همانند گذشته گسترش دهد.»

سفیر کره جنوبی در پایان این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از مشارکت هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست تابش در نوزدهمین مجمع مجالس آسیا-اقیانوسیه، ابراز امیدواری کرد: « مجمع نمایندگان آسیا-اقیانوسیه بتواند با ارائه راهکارهای موثر به دستاوردهای مهمی در زمینه حل مشکلات زیست محیطی دست یابد.»/

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد کانون های مساجد مجلس شورای اسلامی مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد انتخابات انتخابات خبرگزاری شبستان علیرضا تابش تابش ایران و کره جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۸۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • ملی‌پوش اسلحه اپه: بعد از ناکامی در کسب سهمیه المپیک مصمم‌تر شدم
  • فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی ارتباط بین‌المللی خود را گسترش می‌دهد
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • نشان «خورشید تابان» امپراطور ژاپن به معصومه ابتکار رسید
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان