Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@15:02:08 GMT

دولت سهم ۵۰ درصدی خود را برای توسعه شهر نمی پردازد

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۰۰۱۶

دولت سهم ۵۰ درصدی خود را برای توسعه شهر نمی پردازد

براساس نظر کارشناسان حوزه اقتصاد شهری عدم پرداخت سهم ۵۰ درصدی دولت ها توسعه شهرها را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس عصر امروز در اولین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری و اقتصادی شهری پنل تخصصی با عنوان تأمین مالی پروژه های شهری با حضور رضا خواجه نائینی معاون مالی شهرداری مشهد، روح الله حسینی مقدم عضو شورای عالی بورس، هامونی مدیرعامل شرکت فرابورس ایران و تجریشی عضو هیات مدیره بورس اوراق بهادر ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا خواجه نائینی معاون شهردار مشهد در ابتدای این پنل با اشاره به جذب ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه به وسیله شهرداری مشهد گفت: یک سوم این درآمد از طریق منابع نقد، یک سوم از طریق دولت و مابقی از طریق فروش اوراق مشارکت و دارایی های غیرنقد به دست آمده است.

وی با بیان اینکه بودجه شهرداری مشهد ده هزار میلیارد تومان است گفت: اگر روشی نتواند ده درصد این بودجه را تأمین کند قطعا مورد استقبال ما قرار نمیگیرد.معتقدم اولین روش در کسب درآمد تمرکز بر درآمدهای غیرنقد است.

معاون شهردار مشهد گفت: یکی از راههایی که از طریق آن در شهرداری مشهد تأمین درآمد می کنیم استفاده از شرکت سهامی عام است که به آن سهام های شهرداری مشهد اعم از بانک شهر، شرکت املاک و مستغلات بعلاوه سود پروژه هایی را تزریق می کنیم.

وی ادامه داد: این موضوع سبب کسب منابع درآمدیی می شود که برند شهر نیز به کمک آن آمده و در عرضه سهام تأثیرگذار است.

خواجه نائینی با بیان اینکه شهر مشهد شهر سرمایه های خرد است گفت: شرکت‌هایی همچون پدیده و امسال آن از جذب سرمایه های خرد شروع کرده و به رشد و پیشرفت رسیده اند.

معاون شهردار مشهد گفت: در نتیجه معتقدم جذب سرمایه های خرد برای شهرداری مشهد سودآور خواهد بود.

در ادامه این پنل تخصصی هامونی با بیان اینکه شرکتهایی با سرمایه کم اما با ظرفیت بالای ایجاد اشتغال می توانند به اقتصاد شهر کمک کنند گفت: البته این شرکتها حاشیه سود کمتری دارند که نیاز است حمایت های شرکتهای دیگر و دولت و شهرداری را داشته باشند.

وی ادامه داد: نکته دوم این است که در پیشبرد شهر به سمت شهری مدرن اختراعات سهم بزرگی در موفقیت شهر دارند اما مدیران شهری در شناسایی اختراعات کم کاری می کنند که پیشنهاد می دهم با توجه به این موضوع یک قدم از سایر شهرها جلو بیافتید.

مدیرعامل شرکت فرابورس گفت: یکی از چالش های ما سود شرکتهای همکار با شهرداری است برای مثال در تهران شرکتی داریم که از زباله برق تولید می کند اما حاشیه سود صفر و یا بسیار کمی دارد که همین موضوع آن را به سمت تعطیلی می کشاند.

در نتیجه انتظار می رود دولت نیز به این شرکتها و امثال آن سوبسیدهایی بدهد که این سوبسیدها در واقع شود حاصله این شرکتها باشد.

وی همچنین ضمن انتقاد از بدقولی های دولت در بازپرداخت سود اوراق مشارکت گفت: زمانی که شهرداری پنجاه درصد خود را می آورد دولت در ارایه سهم پنجاه درصدی خود تعلل می کند.

هامونی کفت: این در حالی است که باید دولت و شهرداری به نحوی تعامل کنند که ریسک «نوکول» پایین آمده و اوراق مشارکت با تأخیر در پرداخت سود مواجه نشود.

در ادامه روح الله حسینی مقدم عضو شورای عالی بورس با انتقاد به عدم توجه به بازار اولیه گفت: همه ما در بازار ثانویه تجربه خوبی داریم اما تا به حال در توسعه بازار اولیه کاری نکرده ایم.

وی افزود: این در حالی است که ما نیازمند اجرای روش های متفاوت تأمین مالی در شهرها هستیم.

حسینی مقدم گفت: البته در بازار ثانویه هم از تنها ابزاری که استفاده می کنیم اوراق مشارکت است زیرا دولت در آن سهم پنجاه درصدی دارد.

عضو شورای عالی بورس با ارایه پیشنهادی گفت: باید اجرای پروژه ها را به مردم سپرد و آنها را برای ساخت شهرها درگیر کرد اما در ابتدا باید با تجربه پروژه های کوچک نتایج قابل دفاعی بگیریم و بعد به سراغ پروژه های بزرگ بروم.

در ادامه تجریشی عضو هیأت مدیره بورس اوراق بهادار نیز گفت: ما باید به سمت به کارگیری ابزارهای نو در سرمایه گذاری برویم و روش های سنتی عبور کنیم.

وی ادامه داد: برای مثال در توسعه حمل و نقل شهری باید از مترو به سمت توسعه دوچرخه های برقی برویم.

تجریشی گفت: می توان در این راه از کمک های بین المللی نیز بهره برد از آنجایی که مدیریت های شهری در نوک پیکان تحریم ها قرار ندارند می توان از این ظرفیت حتی در این شرایط هم استفاده و برای پروژه ها تأمین مالی کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مشهد توسعه دولت اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۰۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی ادامه داد: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: پیش از این حضور سرمایه‌گذاری بانک‌ها در صنعت نفت را تجربه کرده بودیم و نتیجه آن قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری شد که در تاریخ صنعت نفت و کل کشور بینظیر و منحصر به فرد بوده؛ از آن حجم هم ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مربوط به توسعه میدان‌های مشترک بوده است.

خجسته‌مهر با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور در چهار استان خوزستان، فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد افزوده می‌شود.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با همکاری بخش خصوصی و هلدینگ‌های پتروشیمی، جهش دوم در سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها را رقم می‌زنیم که این سرمایه‌گذاری مولد، راهبردی و معنادار است زیرا قراردادهایی جذاب، زودبازده و درآمدزا هستند.

خجسته‌مهر سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی افزود: معنای سال جهش تولید با مشارکت مردم این است که بسیاری از مردم ایران جزو سهام‌داران خرد و کلان واحدهای پتروشیمی هستند و هرکدام از آنها که پولی دارند در پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع قراردادهایی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • هدف‌گذاری شورای ششم برای توسعه متوازن شهر مشهد