Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@08:24:52 GMT

جزئیات طرح آب سوز کردن خودرو‌های شخصی

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۰۹۰۹

  دغدغه‌هایی مثل آلودگی هوا، محدودیت‌های سوخت‌های فسیلی، قیمت تمام شده بنزین و مواردی از این قبیل، سالهاست که خودروساز‌ها را در تمام نقاط دنیا به سمت پیدا کردن سوخت جایگزین برای بنزین حرکت می‌دهند.

اخبار اقتصادی- برق، انرژی خورشیدی، گازوئیل، گاز LPG، گاز CNG و هزاران ماده دیگر برای جایگزین شدن بنزین مورد ارزیابی قرار گرفتند و هر یک از آن‌ها می‌توانستند منبعی برای تأمین انرژی و به راه انداختن نیروی محرکه خودرو باشد؛ تنها چیزی که به آن نیاز داشتیم یک واکنش شیمیایی و آزاد شدن ناگهانی انرژی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از هیجان‌انگیز‌ترین موادی که می‌تواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار بگیرد و هر چند سال یکبار مدعی جدیدی پیدا می‌کند، آب است؛ تصور اینکه خودرویی بتواند با چند لیتر آب به راه بیفتد و جهان را از شر تمام آلایندگی‌ها خلاص کند اتفاق فرای تصور و چیزی شبیه به رویا است.

در طول این سال‌ها، بار‌ها افراد مختلفی در گوشه و کنار دنیا سر بلند کرده و در سایت‌ها، روزنامه‌ها، مجلات علمی و دنیای حمل و نقل ادعای ساخت خودرویی با مصرف آب را داشتند که متأسفانه اغلب آن‌ها پوچ از آب درآمدند.

چارلز اچ گرت یکی از قدیمی‌ترین افراد مدعی در این حوزه محسوب می‌شود؛ در ۸ سپتامبر سال ۱۹۳۵ و در یکی از روزنامه‌های آن دوران منتشر شد که مبنی بر آن آقایی به نام گرت خودرویی را با سوخت آب برای چند دقیقه به نمایش درآورده است. روش مورد استفاده او الکترولیز آب به اکسیژن و هیدروژن بود که در همان سال ثبت شد.

در سال ۱۹۸۰ استنلی مایر ادعا کرد که او قادر به استخراج انرژی از آب شده‌است و متاسفانه دادگاهی در اوهایو در سال ۱۹۹۶ او را به جرم تقلب و کلاه‌برداری گناهکار تشخیص داد.

در سال ۲۰۰۲ شرکتی اعلام کرد که دستگاهی را با قابلیت استخراج انرژی از آب تولید کرده است و در سال ۲۰۰۳ این شرکت اعلام کرد که این فناوری را برای به حرکت درآوردن خودرو ارتقا داده‌است. اما در نهایت با جذب بیش از ۲٬۵ میلیون دلار سرمایه، هیچ دستگاهی را به بازار ارائه نکرد و بنیان‌گذار آن به پنج سال و بازپرداخت خسارت محکوم شد.

از سال ۲۰۱۶ فردی ایرانی مدعی ساخت خودرویی شد که تنها از آب برای تأمین انرژی استفاده می‌کند. اعلام این خبر در در روز‌های ابتدایی جنجال بسیاری به پا کرد، اما دیگر خبری از آن نشد و تصورمی‌کردیم به همان سرانجام همیشگی دچار شده است، اما اخبار منتشر شده در چند روز اخیر خبر از فعالیت سامانه ثبت نامی می‌دهد که نام فرد مدعی بر آن حک شده است. اگر چه بعد سال‌ها تجربه تلخ امیدی به حقیقی بودن این طرح نمانده، اما تایید شدن آن می‌تواند دنیا را تحت تاثیر قرار دهد.

تا حالا هیچ مجوزی در خصوص پیش‌فروش تجهیزات خودرو آب سوز صادر نشده است

سیدرضا مفیدی مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره طرح آب سوز کردن خودرو‌های شخصی، گفت: تا حالا هیچ مجوزی در خصوص پیش‌فروش تجهیزات خودرو آب سوز صادر نشده است. این پروژه از انواع کانسپت‌های غیر تجاری خودرو به شمار می‌رود که سال هاست در دنیا در حد تحقیقاتی رونمایی شده است و در حال حاضر قابلیت تجاری شدن ندارد.

او ادامه داد: بطور خلاصه در بهترین شرایط، مصرف انرژی برای تبدیل آب به سوخت همان میزانی است که در مصرف انرژی‌های دیگر به کار می‌رود. مصرف انرژی برای تبدیل آب به سوخت، برای حرکت خودرو و نیروی لازم برای پیشروان همچنان از طریق برق یا انواع سوخت‌های دیگر بایستی تامین شود.

طرح آب سوز کردن خودرو‌ در هاله‌ای از ابهام و سکوت قرار گرفته است

احمد نعمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان درباره ادعای اخیر یک ایرانی مبنی بر تولید خودرویی با سوخت آب، گفت: این موضوع چند روزی است که فضای مجازی را در بر گرفته است و ما هم به عنوان فعالان صنعت خودرو به دنبال پیگیری این موضوع بودیم.

دبیر انجمن خودروسازان گفت: یک ایرانی با ادعای اینکه اختراع او می‌تواند باعث شود خودرو‌های معمولی صرفاً با چند لیتر آب و یک جسم جامد به راه بیفتد در سایت‌ها و شبکه‌های تلویزیونی حضور پیدا کرده است.

نعمت‌بخش ادامه داد: انجمن خودروسازان پذیرای چنین طرح‌هایی هست و حتی مرکز تحقیقات شرکت‌های خودروسازی مختلف تقاضای بررسی این طرح را داشتند، اما متأسفانه فرد مدعی با ترس از اینکه مبادا اختراع او دزدیده شود از حضور در مراکز تحقیقاتی اجتناب کرده است.

او تصریح کرد: حتی یکی از همکاران ما در این حوزه وارد سایت این شرکت شده و برای آب‌سوز کردن خودرو ثبت‌نام کرده است، اما تا به امروز خبری از آن‌ها نشده است.

دبیر انجمن خودروسازان گفت: از سال‌های دور همواره افراد بسیاری ادعا کردند که اختراع آن‌ها می‌تواند باعث شود تا خودرو‌ها با استفاده از آب به راه بیفتند، اما متأسفانه تمامی آن‌ها آنچه که ادعا می‌شد نبودند.

نعمت‌بخش افزود: ظاهراً فرد مدعی سامانه‌ای برای ثبت‌نام به راه انداخته است و امیدوار هستیم که به راستی به این اختراع دست پیدا کرده باشد، اما متأسفانه علی‌رغم پیگیری‌های انجام شده خبر جدیدی به دستمان نرسیده است.

او ادامه داد: این طرح در هاله‌ای از ابهام و سکوت قرار گرفته است، اگر تولید چنین محصولی حقیقت داشته باشد، وزارت صمت، انجمن خودروسازان و حتی سازمان محیط زیست بدون شک حاضر به خرید و حمایت از این طرح خواهد بود، اما نیاز به ثبت و انجام تست‌های آزمایشگاهی دارد.

در خودرو آب سوز؛  آب  تبدیل به هیدروژن  و محترق می‌شود

امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو درباره طرح آبسوز کردن خودرو، گفت: یکی از این طرح‌ها از نزدیک دیده‌ام که ظاهراً کار می‌کند، اما تا کنون هیچ مرکز معتبری این خودرو‌ها و موتور‌ها را آزمایش نکرده است.

این کارشناس خودرو ادامه داد: یکی از مواد مهم در خودرو طول عمر آن است، که مسئله مهمی به شمار می‌رود. آب سوختنی نیست، برای این عمل آب را باید تبدیل به هیدروژن و اکسیژن کنند و این هیدروژن است که محترق می‌شود، در این زمان دمای موتور افزایش می‌یابد و به شدت به موتور آسیب می‌رساند، از این رو این کار امکان‌پذیر نیست.

 کاکایی بیان کرد: استفاده از خودرو‌های آب‌سوز عملاً امکان‌پذیر نیست و به کاهش مصرف به بنزین کمک نخواهد کرد، آب را به دو روش می‌توان آماده احتراق کرد، یکی آن را الکترولیت می‌کنند یا با یک ماده جامدی ترکیبی از آلومینیوم پتاسیم، هیدروژن و اکسیژن را جدا می‌کند.

او افزود: در روش الکتریکی، الکترولیت انرژی برق لازم دارد که در این روش از آن استفاده نمی‌کنند، در روش دوم که از یک ماده جامد استفاده می‌شود، این ماده باید مصرف شود تا از آن بتوان استفاده کرد، به همین دلیل نمی‌توان گفت که این روش باعث کاهش هزینه‌های مصرفی شود.

این کارشناس خودرو تشریح کرد: هزینه چنین کاری عملاً خیلی بالاست. از نظر مهندسی مکانیک این کار جز هزینه برای مصرف‌کننده چیز دیگری ندارد.

کاکایی گفت: بسیاری از محصولات با تبلیغات پررنگ می‌شوند و در عمل کارایی ندارند که می‌توان ادعا کرد این طرح می‌تواند جزو یکی از این تبلیغات باشد که عملی شدن آن جای سوال دارد.

او با تأکید بر اینکه اجرا شدن این عمل نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد، گفت: مدت‌ها برای این موضوع مطالعه کرده‌ام و هیچ مدرکی را بدست نیاوردم تا بتوان ادعا کرد این طرح عملی می‌شود. موتوری که با آب کار می‌کند را دیده‌ام، اما این کار کردن کاملاً موقت است.

این کارشناس خودرو ادامه داد: از نظر قوانین ترمودینامیکی چنین کاری در عمل امکان‌پذیر نیست، بدین معنا که باید انرژی برق مصرف شود که هزینه بالایی دارد یا باید از آن ماده جامد که گفته شد، استفاده شود.

کاکایی گفت: ممکن است همچین طرحی به صورت نمایشی در زمان کوتاهی عملی شود، اما اجرا شدن آن ممکن نیست. به طور مثال مدتی پیش تبلیغ شد که با سیب زمینی لامپ را روشن می‌کنند ممکن است در ابتدا این سوال پیش آید که چرا اینگونه برق تولید نمی‌کنید، اما این روش از نظر صنعتی قابل اطمینان نیست و تبعات زیادی دارد.

او با اشاره به اینکه آب انرژی‌زایی ندارد، گفت: آب مصرف‌کننده انرژی است و آن را تولید نمی‌کند. اختراع لزوما به معنای کاربرد عملیاتی نیست، ممکن است یک روشی در ابتدا اختراع شود، اما اینگونه نیست که آن روش عملیاتی و تولید شود.

این کارشناس خودرو ادامه داد: یکی از مراکز معتبر باید این نوع آزمایش را بررسی کند، اما آنچه مشاهده شده هیچ مرکزی حاضر به آزمایش این اختراع نیست. در خودرو دو تست عملیاتی و دوام عمر انجام می‌شود که این آزمایش این دو تست را انجام نداده است.

سکوت فرد مدعی در تولید این محصول علامت سوال‌های بسیاری پیش روی ما می‌گذارد، اختراعی ثبت نشده که بدون داشتن مجوز‌های لازم و از طریق اینترنت به دست مردم می‌رسد و هیچ تضمینی درباره عملکرد آن وجود ندارد. اختراعی که با بهانه ترس از دزدیده شدن از دسترس مراکز تحقیقاتی فعال در این حوزه دور می‌ماند.

هیچ نشانه‌ای از عملکر واقعی یا غیر واقعی این طرح پیدا نمی‌شود؛ از طرفی این طرح بدون مجوز  فروش، ثبت اختراع و هیچ تاییدیه دیگری ثامانه ثبت ام به راه انداخته و افراد بسیاری برای آن صف بسته اند و از طرف دیگر هیچ مطق علمی آن را تایی نمی‌کند که به آن امید داشته باشیم.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بنزین سوخت انرژی بنزین خودرو آب سوز کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۰۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی

به گزارش خبرگزاری مهر، در هفته گذشته خبری مبنی بر اینکه «خرید و فروش جت برای عموم مردم آزاد شد» در فضای رسانه در حال دست به دست شدن بود، با اعلام این خبر کافی بود تا بحث‌های داغ فضای مجازی به این جهت حرکت کند؛ خبر خرید جت شخصی توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشور یکباره مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت و سوژه بسیاری از افراد اهل رسانه و کاربران فضای مجازی شد.

«برخی از رسانه‌ها با انتقاد از خبر اعلامی محمد محمدی‌بخش»، ماجرای خرید جت شخصی را دغدغه جدید قشر متمول جامعه («آسمان در اختیار متمولین؛ از بلیت هواپیمای نجومی تا خرید جت شخصی») دانستند اما با بررسی این خبر در زوایای مختلف، مشخص می‌شود که صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی در زمینه جت شخصی یک مساله جدی در صنعت هوایی کشور است اما نوع بیان وی موجب برانگیختن واکنش منفی کاربران شد و عده‌ای از افراد با سوءاستفاده از این فضا، با لحن شوخی و جدی در فضای مجازی لطیفه ساختند به طور مثال: «پس بریم پراید هایمان را بفروشیم و جت شخصی بخریم» یا کاربر دیگری نوشته بود: «حالا کجا پارکش می‌کنن؟ گرفتاری شدیما!»

اما باید به این نکته اشاره کرد که مبحث خرید جت شخصی موضوع تازه‌ای نبوده و خرید جت شخصی برای اولین‌بار در ایران اواخر دهه ۷۰ روی بورس آمد و در سال‌هایی ابتدایی دهه ۸۰ تا حدود زیادی رنگ و بوی جدی گرفت و با تصویب آئین‌نامه مالکیت و بهره‌برداری هواپیمای شخصی در آن سال‌ها هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت ایران می‌توانست با رعایت قوانین و مقررات، برای خرید و مالکیت هواپیمای شخصی غیرنظامی اقدام کند.

جت شخصی جنبه آموزشی دارد؛ تفریح در اولویت دوم

در این راستا جعفر یازرلو سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره بر اینکه خرید و فروش جت‌ها بیشتر جنبه آموزشی خواهد داشت، اعلام کرد: «هم‌اکنون از این جت‌ها برای آموزش استفاده می‌شود اما درصد کمی نیز مورد استفاده برای تفریحات شخصی قرار خواهد گرفت؛ ناگفته نماند این جت‌ها امکان سفرهای دوربرد را دارا است.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در ادامه تاکید کرد: افرادی که متقاضی خرید این جت‌ها خواهند بود باید دوره‌های اخذ گواهینامه صلاحیت پروازی، تعمیر و نگهداری و عملیاتی و امنیتی را بگذراند، تا امکان استفاده داشته باشد.

وی گفت: تعداد سرنشین این جت‌ها محدود به ۷ نفر است و عده‌ای از مسؤولان، تیم‌های ورزشی و تیم‌های اقتصادی متقاضی استفاده از این جت‌ها هستند؛ همچنین قیمت مشخصی برای این جت‌ها تعیین نشده است.

توانایی عموم مردم برای خرید جت شخصی!

براساس این گزارش، کلماتی که رئیس سازمان هواپیمای کشوری برای بازتاب آن در رسانه‌ها استفاده کرد با واقعیت موجود فاصله زیادی داشت، زیرا وی در مصاحبه خود اعلام کرد «در حال حاضر بسیاری از افراد، مانند: تاجرها، برخی از مسئولان، تیم‌های ورزشی و تیم‌های اقتصادی از متقاضیان جت‌های خصوصی‌اند.»

در حالی که چنین نیست و طبق پیگیری‌های خبرنگار مهر از منابع رسمی، متوجه شدیم که این جت‌های شخصی یا با اصطلاح درست‌تر «ایر تاکسی»، برخلاف تصوری که طی هفته اخیر در جامعه حاکم شده، می‌تواند بخش زیادی از مشکلات صنعت هوانوردی کشور را رفع و کمبود بلیت هواپیما در بازار را تا حدودی جبران کند؛ البته یکی از متولیان هواپیمای سبک شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران است.

جبران کمبود بلیت با بهره‌مندی از هواپیماهای سبک

خبرنگار خبرگزاری مهر برای پیگیری بیشتر موضوع با عبدی معاون اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران گفت‌وگو کرد؛ وی با بیان اینکه برخلاف تصور عموم مردم، مسافران می‌توانند با نرخ پایین‌تری بلیت «ایر تاکسی» را برای مسافت‌های تقریباً نزدیک یا مقصدهایی که به طور مداوم پرواز ندارند، تهیه کنند، گفت: «ایر تاکسی» از سال‌های گذشته در کشور مطرح بود اما امکان اینکه بتوانیم در صنعت هوانوردی به صورت عملیاتی در بین عموم مردم از آن بهرمند شویم، وجود نداشت.

وی گفت: «ایر تاکسی» به طور کلی دارای دو سبک اقتصادی و پریمیوم است؛ هم‌اکنون در اکثر کشورهای این دو سبک با چهارچوب‌های قوانین به مقاصد مختلف تجاری - تفریحی در حال فعالیت‌اند. باتوجه به قوانین سخت خرید هواپیما، که ممکن است که این فرآیند ۳ الی ۵ سال زمان‌بر باشد اما نمی‌توان به نیاز بلیت پاسخ داد که ۵ سال زمان نیاز است تا هواپیما وارد کشور شود برای همین می‌توان از این پرنده‌های کوچک برای پاسخ به بخشی از نیاز بلیت هواپیما استفاده کرد زیرا واردات آن کار دشواری نیست.

عبدی ادامه داد: درحال حاضر به دلیل کمبود بلیت هواپیما در بازار، شرکت‌های هواپیمایی حتی اگر با دو برابر نرخ مصوب بلیت در بازار عرضه کنند، قطعاً خریدار وجود دارد یا به عبارت دیگر در برخی از مسیرها به علت تقاضای بالای مسافر، بلیت نیست؛ بدین ترتیب برای جبران کمبود بلیت در بازار می‌توان از «ایر تاکسی» بهره‌مند شد.

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه استفاده از «ایر تاکسی» موجب رشد اقتصاد می‌شود، افزود: عده‌از افراد دارای سرمایه می‌توانند این هواپیماهای سبک را اجاره کنند و از شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران درخواست خلبان داشته باشند، اجرای چنین روندی علاوه براینکه درآمدزایی و رشد اقتصاد در کشور، موجب تردد در مسیرهای کم تقاضا نیز می‌شود. به طور مثال فردی قصد سفر از کرمان به یزد را دارد، در مسیر خط هوایی مستقیمی وجود ندارد، مسافر می‌تواند با خرید بلیت «ایر تاکسی» پرواز مستقیم و بدون هدر رفت زمان داشته باشد.

وی افزود: خرید بلیت اکونومی «ایر تاکسی» برای عموم اقشار جامعه قطعاً صرفه اقتصادی خواهد داشت، زیرا خدمات جانبی پروازهای دیگر در این سبک وجود ندارد، مانند پذیرایی وعده غذایی، میان وعده و خدمات بار. طبیعتاً با حذف این موارد از قیمت بلیت کاسته می‌شود؛ همچنین از سوی دیگر شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی مبالغ سنگین برای احداث برخی فرودگاه‌ها در سطح کشور پرداخت کرده که آنچنان تقاضای مسافری ندارد، بدین ترتیب هزینه اعمال شده بدون خروجی مانده است.

عبدی تصریح کرد: زمانی که فرودگاه مقصدی تعداد اندکی تقاضا داشته یا مسیر نزدیک باشد، تنها هفته‌ای یک پرواز به آن مسیر اختصاص دهد زیرا برای ایرلاین‌ها صرفه اقتصادی ندارد؛ بنابراین ممکن است برخی از افراد زمانی نیازمند سفر به مقصد مورد نظر باشند اما پرواز در آن تاریخ وجود نداشته باشد، بدین ترتیب دعوای درد این چالش، برقراری و استفاده از موقعیت «ایر تاکسی» است. «ایر تاکسی» مانند تاکسی اینترنتی در سطح شهر عمل می‌کند، هرزمان که مسافر تقاضای پرواز به مقصدی داشته باشد، تقاضای وی در لحظه به صورت تلفنی یا اینترنتی (رزرو بلیت و برگشت) قابل انجام است.

معاون اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران عنوان کرد: هواپیماهای «ایر تاکسی» به دلیل تعداد کم صندلی می‌تواند با تعداد محدود مسافر پرواز را برقرار کند اما برای اینکه یک هواپیما با ظرفیت ۲۰۰ نفری امکان برقراری پرواز به مقصدی داشته باشد، حتماً باید ظرفیت تکمیل باشد.

وی گفت: همچنین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران آمادگی کامل برای همکاری با متقاضیان خرید و اجاره این سبک از هواپیماها را دارد؛ اگر فرد یا شرکت هواپیمایی این هواپیماها را وارد سپس در بستر شرکت فرودگاه‌ها اقدام به فعالیت کند، تخفیف‌های عوارضی شامل حال آنها خواهد شد.

این مقام مسؤول شرکت فرودگاه‌ها عنوان کرد: طبق موارد ذکر شده، رونق این هواپیماها در کشور علاوه براینکه موجب کاهش قیمت تمام شده بلیت هواپیما می‌شود، میزان عرضه و تقاضای بلیت را به تعادل می‌رساند. همچنین موجب استفاده از تمام فرودگاه‌های کشور می‌شود در نتیجه استفاده از هواپیماهای سبک از تمام زوایای کارشناسی شده به نفع کشور و مردم خواهد بود و می‌تواند گام بزرگی در راستای تحقق به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» باشد.

عبدی با اشاره به سبک دوم «ایر تاکسی» گفت: در پروازهای پریمیوم خدمات (VIP) به مسافران ارائه می‌شود و حدود ۶ الی ۱۰ نفر ظرفیت دارد که خانوار می‌توانند با خرید بلیت این پرواز به صورت خانوادگی به مقصدهای نزدیک مانند شمال کشور، سفر کنند اما نرخ بلیت این پرواز قطعاً نسبت به اکونومی بیشتر خواهد بود.

وی با تاکید براینکه پرواز با «ایر تاکسی» موجب صرفه‌جویی در زمان می‌شود، ادامه داد: پرواز با این سبک از هواپیماها معطلی سفر با هواپیماهای دیگر را نخواهد داشت و «ایر تاکسی» صرفاً برای افراد تاجر یا ثروتمند نیست و در تمام جهان برای عموم مردم قابل استفاده است؛ همچنین در برخی شرایط مسؤولان کشور، فوتبالیست‌ها و ورزشکاران برای سفرهای استانی یا انجام مسابقات داخل کشور متقاضی اجاره این جت‌ها هستند.

معاون اقتصادی شرکت فرودگاه‌ها خاطرنشان کرد: بهره‌مندی از موقعیت این جت‌ها می‌تواند موجب رونق کسب و کار ایرلاین‌های موجود و سرمایه‌داران کوچک شود. هم‌اکنون شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران زیرساخت‌های لازم برای نگهداری و آموزش پرواز این سبک از هواپیماها را دارد.

وی در خصوص نرخ این پروازها، گفت: مسؤول قیمت‌گذاری نرخ بلیت‌ها ایرلاین‌ها هستند و متولی قانون‌گذار برای تصویب نرخ بلیت‌ها سازمان هواپیمایی کشور است؛ اما قطعاً با قیمت بلیت هواپیماها بسیار متفاوت خواهد بود.

تشویش اذعان عمومی در حوزه صنعت هوایی جایز نیست!

به گزارش مهر، با توجه به اینکه صنعت هوایی کشور با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کند و از سوی دیگر این حوزه جز صنعت‌های حائز اهمیت کشوری و بین‌المللی محسوب می‌شود، تشویش اذهان عمومی در این زمینه جایز نیست و شایعه پراکنی امکان صدمات جبران نشدنی را در پی دارد.

براساس این گزارش، به علت تحریم‌ها صنعت هوایی کشور در چهارچوبی قرار گرفته که امکان بهسازی و خرید هواپیمای نو را تقریباً برای کشور دشوار یا غیرممکن کرده است اما با بهره‌مندی از ظرفیت مهندسان ایرانی و واردات هواپیماهای سبک تا حدود زیادی از مشکلات این حوزه رفع خواهد شد و در همین راستای چراغ رشد اشتغال و جهش اقتصاد را در روشن خواهد کرد که این فرایند مسیر دولت برای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» هموار می‌کند.

از سوی دیگر با بهره‌گیری از «ایر تاکسی» میزان تقاضا و عرضه به سطح تعادل خود می‌رسد، هر مقدار که تعادل در زمینه بلیت بیشتر باشد موجب کاهش قیمت بلیت و افزایش میزان خدمت‌رسانی به متقاضیان می‌شود و بسیاری از اقشار جامعه امکان سفر با هواپیما، به دلیل صرفه‌جویی در زمان و دلایل دیگر را خواهند داشت.

کد خبر 6087557 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • بیرانوند به بازی با سپاهان نمی‌رسد
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • خسروی: خوشحالی بعد از گل من، یک کار شخصی بود
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • شکایت باشگاه پرسپولیس از ۲ پرسپولیسی!
  • حمید رسایی: هیات رییسه مجلس باید امکانات ابتدایی مانند خانه و خودرو برای نمایندگان فراهم کند
  • گل‌محمدی به زودی در تراکتور/ مشکلات شخصی حل خواهند شد؟