Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالله ناصری کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره تعارض بین قوه‌مجریه و شورای نگهبان بر سر تفسیر و شیوه اجرای اصل۱۱۳ قانون اساسی که به اختیارات رئیس‌جمهور اشاره دارد و همچنین سخنان رئیس جمهور مبنی بر اینکه وظیفه شورای نگهبان نظارت است و نه دخالت، گفت: مهمترین نهاد انتخابی مردم، ریاست جمهوری است و قانون اساسی هم صراحت دارد که حکومت از آن مردم است، بنابراین رئیس جمهور می‌شود حاصل هر آنچه که جامعه و مردم از نظام سیاسی انتظار دارند و متوقع هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: به این نکته توجه کنید که ما در دهه اول انقلاب به علت جنگ از یک طرف و به خاطر حضور امام به عنوان بنیانگذار انقلاب از طرف دیگر و مهم‌تر از این دو مورد، ترکیب مختلف و مختلط شورای نگهبان که هر دو جناح را نمایندگی می‌کرد، اساسا مشکلی نداشتیم.

ناصری در ادامه افزود: در انتخابات مجلس سوم اختلافی که بین هیات اجرا و نظارت بود به راحتی به اراده ابطال صندوق برای شورای نگهبان پیش رفت که وزارت کشور به امام(ره) مراجعه کرد و امام نیز هیات حل اختلاف فرستاد و در نهایت نظر این هیات را تایید کرد.

وی بیان کرد: اما در این سه دهه شاهد ترکیب کاملا یک دست از فقهای شورای نگهبان بودیم.

عضو بنیاد باران خاطرنشان کرد:‌ با نگاه جانبدارانه و اظهارنظرهای سیاسی به هیچ‌وجه نمی‌توان تفسیرکننده قانون‌اساسی بود. رئیس‌جمهور طبق قانون‌اساسی نماد حاکمیت ملی و مجری قانون اساسی است بنابراین اگر مرجعی هم باید قانون اساسی را تفسیر کند رئیس جمهور است.

عضو شورای مشاورین سید محمد خاتمی بیان کرد:  این روند که رئیس جمهور منتخب آحاد مردم باشد و عملا ۲۰درصد قدرت دستش باشد طبیعتا انتظاراتی را نمی‌تواند برای توسعه کشور برآورده کند البته در قانون‌اساسی و روی کاغد اختیارات رئیس‌جمهور خیلی بالا است؛ حتی آقای خاتمی هم‌آمد از اختیار قانونی خودش استفاده کرد و به قوه قضاییه اختیار قانون اساسی داد، اما عملا اتفاقی نیفتاد.

وی اضافه کرد: یک شورایی خارج از ساختار حاکمیت که هم حاکمیت را نمایندگی کند و هم مهمتر از آن جامعه مدنی را نمایندگی کند، بهترین مرجع برای تفسیر قانون اساسی است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد:  این موضوع امروز می‌تواند اولین یا بهترین سوژه برای برگزاری یک رفراندوم باشد، اگر نه همین دور باطل خواهد چرخید و رئیس‌جمهور با هر  میزان رایی که بیاید عملا نا‌موفق است.

وی با بیان اینکه بعد از جنبش دوم خرداد به طور جدی معتقد و شاهد هستیم که هر لحظه راهکارهای برای کاهش قدرت ریاست جمهوری انجام گرفته است، گفت: اگر نخواهیم به مردم دروغ بگوییم و سر خودمان را کلاه نگذاریم و این کشمکش بین رؤسای جمهور و برخی نهادها را هم شاهد نباشیم، امروز زمان اصلاح قانون اساسی بعد از یک تجربه ۴۰ است.

عبدالله ناصری درباره اینکه در حال حاضر چگونه ممکن است که حرف رئیس‌جمهور بتواند برای اجرای قانون‌اساسی نافذ باشد، تصریح کرد: تنها راه دیگری که رئیس‌جمهور دارد، افکارسازی عمومی و روشنگری افکار عمومی است که متاسفانه آقای روحانی در این زمینه کوتاهی کرده است.

وی با اشاره به اینکه آقای روحانی در این چند سال خیلی از این معضلات‌ را می‌توانست بیان کند، گفت:  هر انتخابات و گرایشی که شکل بگیرد روند اصلاح قانون اساسی بر اساس تجربه۴۰ ساله یکی از ضرور‌‌ترین کارها برای برداشته شدن گام‌های کشور است که باید انجام شود.

عضو بنیاد باران در پایان گفت: نمی‌شود رئیس‌جمهور مدیر جامعه ۸۰ میلیونی و مجری قانون اساسی و نفر دوم کشور باشد و همه مسئولیت‌ها متوجه او باشد اما کمتر از  ۵۰ درصد از اقتصاد ملی کشور در اختیارش باشد. تا اصلاحات اساسی شکل نگیرد هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شورای نگهبان قانون اساسی اصل113 قانون اساسی اختیارات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۲۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟

فرارو- انتشار فیلمی هولناک از لحظه شکسته شدن اکسل خودرو ام وی ام X55 و واژگونی آن در اتوبان کاشان-قم با واکنش‌های زیادی همراه شده است. دوباره بحث بی‌کیفیت بودن خودروهای چینی به میان آمده و عده‌ای این خودروها را با نمونه‌های آلمانی و ژاپنی مقایسه می‌کنند. واکنش نیمه‌رسمی مدیران خودرو نشان می‌دهد با مسئله جدی روبرو هستیم. 

به گزارش فرارو، مدیران‌خودرو یک فراخوان صادر کرده و از کسانی که برای خرید خودرو X55 پرو اقدام کرده‌اند خواسته به‌منظور بررسی سلامت و عملکرد اکسل خودرو به نمایندگی مراجعه کنند. کارشناسان عقیده دارند بدون بررسی ماجرا نمی‌توان نظر قطعی داد اما حادثه وحشتناک رخ داده اتوبان کاشان- قم احتمالا از بخش مونتاژ این خودرو سرچشمه می‌گیرد. آیا MVM مدل X55 پرو یک خوردو ناامن است؟ سرنخ‌هایی از حوادث مشابه در روسیه و آفریقای جنوبی پیدا شده است. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی نمایندگی: شانس با خودرو یار نبوده...

برای بررسی چرایی حادثه، نظر چند نماینده مدیران خودرو را جویا شدیم تقریبا هیچ‌کدام آنها حاضر نیستند به‌شکل رسمی اظهارنظر کنند. حداقل وقتی خودتان را خبرنگار معرفی می‌کنید جوابشان منفی است اما وقتی گفتم خریدار خودرو هستم و نگرانم، یکی از آنها حادثه را کاملا اتفاقی خواند. دقیقا برعکس کارشناسان مستقل که می‌گویند بدون تشکیل تیم فنی و بررسی دقیق با حضور مسئولان سازمان استاندارد اظهارنظر غیرمنصفانه به‌نظر می‌رسد.

مسئول یک نمایندگی‌ مدیران‌خودرو در پاسخ به سوالات خبرنگار فرارو که خودش را خریدار ماشین معرفی کرده می‌گوید: بالاخره در مونتاژ دو الی سه هزار خودرو چنین اتفاقی می‌افتد و امر عجیبی نیست. شاید شانس با این خودرو یار نبوده که یک دوربین  صحنه را ثبت می‌کند. بگذارید خیالتان را راحت کنم، اگر موضوع کیفیت کلی مونتاژ بود ما الان یک ایکس 55 پرو سالم در ایران نداشتیم. این استدلال کاملا اشتباه است.

سماجت می‌کنم و می‌گویم همین چند روز اخیر عکس‌ها و ویدئوهایی دیده‌ام که اتفاقی مشابه‌ای برای همین مدل خودرو را در کشورهای روسیه و آفریقای جنوبی نشان می‌دهد. برای اینکه آرامم کند می‌گوید: نمی‌توان اصل موضوع را رد کرد. ممکن است چنین اتفاقی افتاده باشد اما حادثه برای هر ماشینی رخ می‌دهد. اگر یک سرچ در اینترنت بزنید مورد خروج اکسل حتی برای بنز و BMW اتفاق افتاده است. بنابراین نمی‌توان گفت این دو خودروساز هم خودروهای بی‌کیفیتی تولید می‌کنند.

در پایان می‌گوید نباید نگران باشم و مهربانانه توصیه می‌کند: اتفاقات قبل از این حادثه مشخص نیست. شاید راننده ماشین به یک تعمیرکار ناشی مراجعه کرده است. یک فیلم را نمی‌توان به تمام خودروهایی از این دست یا محصولات کل یک کارخانه تعمیم داد. به‌ نظر من حادثه کاملا اتفاقی بوده و نباید چندان به آن توجه کرد.

درخواست کارشناسان بررسی حادثه ایکس ۵۵ پرو است

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در بررسی چرایی حادثه رخ داده برای ایکس ۵۵ پرو و خارج شدن محور چرخ عقب به فرارو می‌گوید: رسانه‌ها برخی مطالب را چه درست و چه نادرست کنار هم می‌چینند و می‌گویند این اتفاق در جای دیگری هم افتاده که من اصلا این موضوع را قبول یا رد نمی‌کنم. به نظر می‌رسد اگر قرار باشد این شایعات تمام شوند، باید تیم فنی شرکت سازنده مادر، گزارشی از علل  حادثه تهیه کند و در اختیار مردم قرار دهد. اگر علت برای مثال نحوه رانندگی بوده، پس این اتفاق ممکن بود برای هر خودروی دیگری هم بیفتد. اگر اشکال یک اشکال فنی باشد که شرکت مادر موظف است مشکل را برطرف کند، فراخوان بدهد و کارهایی از این قبیل انجام دهد.

بابک صدرایی در ادامه می‌گوید: باید به این نکته توجه داشته باشیم که تعداد زیادی از این مدل خودرو در بازار ایران فروخته شده است. شاید بیش از 15 هزار دستگاه و نزدیک  پنج سال از حضور این خودرو در بازار ایران می‌گذرد. حداقل 500 هزار دستگاه از این خودرو هم در بازارهای چین و دیگر کشورها به فروش رفته است. حالا یک مورد اتفاق افتاده که می‌توان آن را سرنخ دانست. باید بررسی شود و نمی‌توان حکم قطعی بر ناایمنی این مدل خودرو داد.

دنبال سرنخ ماجرای ایکس ۵۵ پرو باشید

ماجرای ایکس ۵۵ پرو برای افرادی که این ماشین را خریده‌اند یا پولش را داده‌اند و منتظر تحویل هستند، نگران‌کننده است. بابک صدرایی عقیده دارد اگر موارد متعددی به همین شکل اتفاق افتاده بود، وضع فرق می‌کرد و نیاز به بررسی جدی ابعاد داستان داشتیم. اما وقتی فقط برای یک خودرو این مشکل پیش می‌آید، باید دید علت آن به نحوه استفاده برمی‌گردد یا مشکل مختص همان یک خودرو بوده است. این موضوعات هم نیازمند تشکیل یک تیم فنی بی‌طرف متشکل از کارشناسان شرکت مادر و سازمان استاندارد است تا شفاف‌سازی صورت بگیرد و برای مردم و خریداران خودرو شائبه ایجاد نشود.

این کارشناس خودرو به فرارو تاکید کرد: ایکس ۵۵ پرو فقط در بازار ایران عرضه نمی‌شود و از آنجایی که در دیگر کشورها مثل روسیه، آفریقای جنوبی یا کشورهای عربی هم حضور دارد، بنابراین دارای یکسری استاندارد است. یک زمانی گفته می‌شد خودروی پورشه هم در یک کشوری دچار حریق شده که به دنبال آن همه گفتند ممکن است این خودرو مشکل فنی داشته باشد اما بعد از تحقیق و بررسی معلوم شد که راننده بی‌احتیاطی کرده است.

ایکس ۵۵ پرو؛ خبری از واکنش مسئولان نیست

ایکس ۵۵ پرو بخت‌برگشته‌ای که دچار شکستگی اکسل عقب شده و ویدئویش دست به‌دست می‌چرخد، از دسترس عموم خارج است. با وجود گذشت چند ساعت از حادثه واژگونی هنوز شرکت مدیران خودرو به شکل رسمی واکنشی نشان نداده است. مقامات و مسئولان مرتبط با بازار خودرو هم تمایلی برای دخالت در ماجرا نداشته‌اند.

مدیران خودرو به صدور یک فراخوان نصف‌ونیمه اکتفا کرده که در آن خبر داده‌اند به‌ زودی با خریداران خودروهای ایکس ۵۵ پرو تماس می‌گیرند و از آنها می‌خواهند در یک پروسه زمان‌بندی شده به نمایندگی مراجعه کرده تا وضعیت اکسل عقب آنها بررسی شود. این مسئله در همه‌جای دنیا رایج است و تا پایان بررسی‌ها نمی‌توان گفت حادثه در کمین بقیه خودروهاست.

حالا باید منتظر ماند و دید در ادامه صاحبان مدیران خودرو علت اصلی حادثه را چه عنوان می‌کنند آیا حادثه کاملا اتفاقی بوده که در این شرایط سایر خریداران این مدل از خودرو از نگرانی در خواهند آمد یا احتمالا سرنخ ماجرا در جای دیگری‌ است.

دیگر خبرها

  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی