Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@22:05:15 GMT

اگر کودک به آنفلوآنزا دچار شد چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۴۰۷۱

تمامی افراد از هر رده سنی از کودکان و بزرگسالان گرفته تا سالمندان ممکن است به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شوند.

افرادی که دچار آنفلوآنزا می‌شوند ممکن است ویروس را از طریق سرفه یا عطسه پخش ‌کنند. همچنین ممکن است از طریق تماس با شیء آلوده به ویروس از قبیل دستگیره در، میز یا دست شخص مبتلا، فرد دچار آنفلوآنزا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشانه‌های آنفلوآنزا شامل موارد زیر است: تب، سرفه، گلودرد، آبریزش یا گرفتگی بینی، احساس ضعف و خستگی بیش از معمول، سردرد، احساس سردی بدن، درد، اسهال و استفراغ. هر شخص مبتلا به آنفلوآنزا ممکن است تمام علائم این بیماری را به طور همزمان نداشته باشد.

شدت بیماری در افراد مبتلا به آنفلوانزا چقدر است؟

اکثر افراد مبتلا به آنفلوآنزا حتی بدون مراجعه به پزشک یا مصرف دارو بهبود پیدا می‌کنند. با این وجود، برخی افراد مبتلا به شدت بیمار می‌شوند تا جایی که حتی ممکن است جان خود را از دست بدهند. بسیاری از افرادی که به نوع شدید این بیماری مبتلا می‌شوند بیش از ۶۵ سال داشته یا به یکی از این بیماری‌ها مبتلا هستند: دیابت، بیماری قلبی، آسم، بیماری کلیه، بارداری. همچنین کودکان زیر پنج سال نیز در معرض خطر بیشتری هستند.

فرد مبتلا به آنفلوانزا تا چه مدت می‌تواند ویروس را به افراد دیگر انتقال دهد؟

اکثر مبتلایان به این بیماری ممکن است از یک روز قبل از بروز علائم تا پنج الی هفت روز بعد از آن، ویروس آنفلوآنزا را شیوع دهند.

همچنین افرادی که شدت بیماری در آنها بیشتر است یا کودکان خردسال ممکن است آنفلوآنزا را به مدت بیشتری شیوع دهند.

برای پیشگیری از بیماری چه اقداماتی می‌توان کرد؟

برای مقابله با بیماری آنفلوآنزا رعایت این نکات توصیه می‌شود: واکسیناسیون، دوری کردن از افراد مبتلا به بیماری، شستشوی دست‌ها با صابون و آب گرم ( در صورت دسترس نبودن صابون و آب گرم استفاده از شوینده‌های الکلی توصیه می‌شود)، مصرف داروهای تجویز شده طبق توصیه پزشک.

همچنین عادت‌های بهداشتی روزانه که می‌توان برای حفظ سلامت خود و دیگران انجام داد عبارتند از:

- به هنگام عطسه یا سرفه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی یا آستین لباس خود بپوشانید. پس از استفاده از دستمال کاغذی، آن را دور بیاندازید.

- بیشتر اوقات دست‌های خود را با صابون و آب گرم بشویید.

- از تماس دست‌ها با چشم‌ها، بینی یا دهان خودداری کنید زیرا سبب انتشار آلودگی می‌شود.

- اگر دچار علائم مربوط به آنفلوآنزا هستید، بعد از برطرف شدن تب حداقل به مدت ۲۴ ساعت در خانه بمانید.

در صورت مشاهده این علائم هشدار دهنده سریعا به پزشک مراجعه کنید:

- در کودکان:

تنفس تند یا سخت

رنگ پوست خاکستری یا متمایل به آبی

عدم مصرف کافی مایعات

استفراغ مداوم یا شدید

- در بزرگسالان:

تنگی نفس

احساس درد یا فشار در سینه یا شکم

سرگیجه ناگهانی

گیجی

استفراغ مداوم یا شدید

اگر کودک به آنفلوآنزا دچار شد چه باید کرد؟

در کودکان زیر پنج سال و کودکانی که به بیماری‌هایی از قبیل آسم و دیابت مبتلا هستند احتمالا بیماری آنفلوآنزا با مشکلات بیشتری ظاهر می‌شود. بیشتر کودکان بدون مراجعه به پزشک بهبود پیدا می‌کنند و برخی دیگر بر اثر آنفلوآنزا دچار کسالت و ناخوشی بیشتری می‌شوند. همچنین کودک در هر رده سنی که نشانه‌های حادتر آنفلوآنزا در او مشاهده شده باید تحت نظر پزشک قرار گیرد.

داروهای ضد ویروس که برای درمان آنفلوانزا استفاده می‌شوند طی دو روز نخست ابتلا به بیماری بهتر اثر می کنند. ممکن است پزشک ۴۸ ساعت پس از بروز علائم آنفلوآنزا برای کودک داروهای ضد ویروس تجویز کند، به خصوص اگر کودک در بیمارستان بستری باشد یا احتمال تشدید بیماری در او وجود داشته باشد.

اگر کودک دچار علائم تب است می‌توان از داروهای کاهنده تب استفاده کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اطلاع‌رسانی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، اقداماتی که باید برای کاهش خطر انتقال ویروس آنفلوآنزا به دیگران در خانه انجام داد، شامل موارد زیر است:

 - از کودک مبتلا به آنفلوآنزا در یک اتاق جداگانه مراقبت شود تا با اعضای دیگر خانواده در تماس نباشد.

- اجازه ندهید کودک در ظرف مشترک با دیگران غذا یا نوشیدنی بخورد.

 

منبع: ایسنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام هفته سلامت غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه‌های سنی هدف در پایگاه‌های سلامت و مراکز و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.
 بابک اقبالی گفت: در هفته سلامت برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قند، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قند خون و چربی داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، از میان افراد بالای ۳۰ سال مراجعه کننده ۳۰ درصد مبتلا به فشار خون (از هر ۳ نفر یک نفر)، ۱۳ درصد مبتلا به دیابت (از هر ۷ نفر یک نفر) هستند و اگر این افراد به موقع تشخیص داده شوند تحت درمان به‌‎موقع نیز قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

وی گفت: برنامه دیگر این دانشگاه، آموزش به افرادی است که تحت درمان قرار ندارند و مهمترین موضوع در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند. همچنین به افراد آموزش شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم داده می‌شود و به تمام مراجعه کنندگان به ۳۰ دقیقه ورزش سبک و ۷ هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم و برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال، بالای ۳۰ سال و ۳۰ تا ۶۰ سال انجام می‌شود، افزود: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در ۳ تا ۵ روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پای افراد مبتلا به بیماری‌‎های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌‎موقع شناسایی شوند از عقب ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود، به همین منظور ۹۸ درصد نوزادان غربالگری شدند و از والدین ۲ درصد باقی مانده نیز درخواست داریم تا هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور