Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:37:29 GMT

طرح‌های مقابله با آلودگی هوا اولویت‌بندی شود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۶۵۰۱

طرح‌های مقابله با آلودگی هوا اولویت‌بندی شود

کاظم ندافی روز پنج‌شنبه در نشست نقش آلودگی هوا بر افزایش بیماری‌های قلبی، تنفسی و سرطان‌ها با بیان این  مطلب افزود: مبنای برنامه‌های کنترل آلودگی هوا در کشور به این صورت است که چند کارشناس از نهادهای مختلف دور هم می‌نشینند و چندین راهکار ارائه می‌دهند، بعد از مدتی قانون می‌شود و سپس برای اجرا به سازمان‌های مرتبط ابلاغ می‌شود، در حالی که با شرایط اقتصادی فعلی باید مباحث را اولویت بندی کنیم؛ مثلا هزینه اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا در سال ۱۳۹۰ حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان بود که قطعا امروز در چنین شرایطی رسیدن به آن بسیار دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: بنابراین بهتر است طرح‌ها را اولویت‌بندی کنیم تا به هدف‌مان که همان کاهش آلودگی هوا و سلامت جامعه است دست یابیم؛ مثلا اگر حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم و خودروهای فرسوده از چرخه مصرف خارج شوند، به طور قطع شاهد وضعیت بهتری در وضعیت هوا خواهیم بود. این روند به طور حتم خیلی بهتر از این است که هر طرحی را ۱۰ درصد پیش ببریم جواب خواهد داد. پس اگر بخواهیم شاهد کاهش مشهودی در زمینه آلودگی هوا در کشور باشیم باید این کار را بکنیم.

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌ها در کشور فراز  و نشیب زیادی دارد، ادامه داد: به عنوان نمونه در یک سال ۲۵۰ هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد اما یک سال بعد آن حتی یک خودروی فرسوده هم از مدار خارج نشد، اجرای طرح‌ها به این شکل نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت، باید به ترتیب اولویت و به طور مداوم اجرا شوند.

ندافی گفت: یک سال است که کارگروه کاهش مخاطرات آلودگی هوا در فرهنگستان علوم در زمینه تهدیدات محیط زیستی بر سلامت انسان‌ها کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهد که نتایج آن نشان داد مهمترین خطری که سلامت انسان را تهدید می‌کند آلودگی هوا است، البته این مساله فقط مختص کشور ما نیست بلکه بسیاری از کشورهای دنیا با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: عوامل مختلفی در این زمینه دخیل هستند که در این میان ذرات معلق در هوا ( PM ۲.۵ ) بیشترین تهدید را برای سلامت انسان به همراه دارد که در چند روز اخیر در تهران نیز شاهد افزایش چند برابری آن نسبت به حد استاندارد بودیم که میزان آلودگی هوا را بسیار بالا برد و منجر به تعطیلی مدارس شد.

وی اظهارداشت: با توجه به اهمیت موضوع در یک فرایند دو ساله و کار فشرده در فرهنگستان علوم سند جامع حمایتی در راستای کاهش آلودگی هوا تهیه شد که در آن به عوامل آلودگی، تبعات آن بر سلامتی افراد و راهکارهای برون رفت از آن اشاره شده که به نظر می‌رسد سندی جامع و علمی است زیرا تمام جنبه‌های آلودگی هوا در آن دیده شده است.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: تمام این مسائل نشان می‌دهد که باید بر روی مباحثی مانند محیط زیست و آلودگی هوا که نقش مهمی بر سلامت انسان دارند بیشتر کار کنیم، متاسفانه دیده می‌شود که در این مسیر حتی اطلاعات نادرست به مردم داده می‌شود که این خود عواقب بدی به همراه دارد. بهتر است اطلاعات صحیح و بر اساس سند و مدرک باشد.

برچسب‌ها محیط زیست آلودگی هوا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد

لندن – ایرنا – دادگاه عالی انگلیس امروز (جمعه) با صدور حکمی جنجال‌برانگیز، برنامه دولت «ریشی سوناک» برای مقابله با تغییرات اقلیمی را غیرقانونی اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بر اساس حکم صادره، برنامه دولت انگلیس برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای مطابق با اهداف زیست محیطی نیست و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.

حکم دادگاه ۶ ماه پس از آن صادر شد که نخست وزیر انگلیس اصلاحات گسترده‌ای را در اهداف زیست محیطی اعمال کرد.

وی با بیان این ادعا که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در انگلیس از سال ۱۹۹۰ میلادی ۵۰ درصد کاهش یافته اشاره کرد که این میزان در فرانسه تنها ۲۲ درصد کاهش یافته، در آمریکا صفر درصد و چین ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

ریشی سوناک عنوان کرد که موضوع حفاظت از محیط زیست بین دو جریان افراطی مخالفان و موافقان گرفتار شده است؛ «کسانی که می‌خواهند طرح موسوم به صفر خالص (صفر کردن انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰) را به‌کلی کنار بگذارند، چون هزینه‌ها بسیار زیاد است؛ و دیگرانی که با اشتیاق ایدئولوژیک بحث می‌کنند مبنی براینکه ما باید حتی سریعتر حرکت کنیم، و بدون توجه به هزینه و اختلال در زندگی مردم و صرف نظر از اینکه چقدر سریعتر از هر کشور دیگری در حال حرکت هستیم، فراتر برویم.»

نخست وزیر انگلیس با اشاره به هزینه‌های بالای ناشی از اجرای برنامه اقلیمی دولت قبل، عنوان کرد که طرح او زمان بیشتری را برای انتقال از وضع موجود به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فراهم می‌کند.

وی توضیح داد که بر اساس طرح جدید، مسائلی نظیر محدودیت تعداد سرنشینان خودرو، تحمیل هفت سطل بازیافت زباله به خانواده‌ها، تحمیل مالیات بر گوشت و افزایش مالیات بر سفر‌های هوایی لغو خواهد شد.

این طرح، اما از همان زمان با انتقاد‌های متعددی روبرو و از سوی گروه‌های حامی محیط زیست از جمله «دوستان کره زمین»، «پروژه قوانین خوب» و «مشتریان‌زمین» به دادگاه کشیده شد. آن‌ها ادعا کردند که دولت لندن بدون محاسبه زمان مورد نیاز برای تحقق اهداف زیست محیطی، این اصلاحات را اعمال کرده است.

بر اساس حکمی که دادگاه عالی انگلیس امروز صادر کرد، دولت سوناک موظف شد که برنامه تغییرات اقلیمی کشور را بازنگری کند. یک سخنگوی گروه دوستان کره زمین در همین پیوند گفت: «امروز روز شرمساری برای دولت است. ما اکنون به یک برنامه قوی برای مقابله با تغییرات اقلیمی نیاز داریم که قوی، جامع و منصفانه باشد و دست‌یابی ما به اهداف زیست محیطی را تضمین کند.»

اد میلیبند وزیر انرژی دولت در سایه (کارگر) هم در سایه کاهش محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار، حکم دادگاه را نشانه شکست سیاست‌های اقلیمی این حزب توصیف کرد.

دیگر خبرها

  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • اولویت اصلی دولت آموزش و پرورش است
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • اعلام هشدار نارنجی بارندگی در استان سمنان
  • اولویت مجلس آینده باید معیشت مردم و بهبود وضعیت اشتغال باشد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها