Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وجود طرح‌های متعدد در آموزش و پرورش که برخی از آن‌ها خروجی چندانی هم ندارند،‌ اظهار کرد: هنوز در خصوص ارتقای کیفیت به یک پارادایم و رویکرد واحد نرسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در برنامه‌ریزی آموزشی سخت‌ترین موضوع کیفیت است چرا که تعاریف و اشکال متعددی به خود می‌گیرد، علاوه بر آن شاخص‌هایی که آن را می‌سنجند چندان مورد توافق همگان قرار نمی‌گیرد در نتیجه، چون در پارادایم کلی به یک نتیجه واحد نرسیدیم، برخی طرح‌ها انجام می‌شود، اما خروجی آن به طور کامل مشخص نیست.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برای حل این مشکل نباید برنامه‌هایی را که در حال انجام است تعطیل کنیم بلکه باید مبتنی بر سند تحول رویکرد‌ها و چارچوب‌های کیفی را تعریف کنیم.

بیشتر بخوانید: کاهش آمار اضافه‌وزن در دانش‌آموزان ایرانی

الهیار ترکمن با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش باید جامعه دانشگاهی ورود پیدا کند، اظهار کرد: آنها باید کمک کنند تا مفاهیم نظری و چارچوب‌های مفهومی کار شکل گیرد تا به الگو‌های اجرایی دست یابیم که آموزش و پرورش بتواند بر این مبنا حرکت کند.

او با اشاره به اینکه فاز مطالعاتی برنامه هفتم توسعه در حال اجراست، گفت: رویکرد این برنامه ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش است و در برنامه هفتم نباید به دنبال این باشیم که برخی از اختیارات دولت که مجاز به انجام آن هستیم، مجدد در قالب سیاست‌های برنامه‌ای ابلاغ شود بلکه باید زمینه‌سازی‌هایی داشته باشد تا بتوانیم کیفیت در آموزش و پرورش را ارتقا دهیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اجرای برخی کار‌های جزیره‌ای و موازی که چند بخش در آموزش و پرورش متولی آن هستند، اما در نهایت خروجی چندانی را از آن نمی‌بینیم چه تأثیری بر بودجه این وزارتخانه دارد، اظهار کرد: می‌توانیم موضوع را از طریق توزیع بین نهاد‌های قانونی انجام دهیم و با یک هم‌افزایی به بهبود شرایط پرورشی کمک کنیم.

الهیار ترکمن ادامه داد: در حالت کلی این موضوع مشکل آفرین نخواهد بود، اما در صورتی که فعالیت چندین سازمان با یکدیگر تلاقی پیدا کند و مانع از کار دیگری شود، باعث اختلال می‌شود، اما چون قانون شرح وظایفی مشخص کرده است، نهاد‌های مختلف در امتداد یکدیگر فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش بودجه آموزش و پرورش برنامه هفتم توسعه برنامه پرورشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۳۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان تربیتی استان زنجان با بیان این مطلب گفت: تعلیم و تربیت در دولت و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان اولویت اصلی اعلام شده و راهبرد جدی این اولویت را در تعامل با فعالان مردمی در حوزه آموزش و پرورش در نظر گرفته است. جلسات منظمی نیز با وزارت آموزش و پرورش در قالب قرارگاهی و با مصوبات اجرایی در حال انجام است. انصافا هم دکتر صحرایی، تمام توان خود را در این کار گذاشته است و برای اولین بار است که سند تحول آموزش و پرورش در این وزارت خانه در حال اجراست و نقشه راه برای آن نوشته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در مدل حکمرانی ولایی که می‌توان لایه‌های مختلف آن را حکمرانی مردمی یا شبکه‌ای نامید، سندیتی در کار نیست و، چون تعاملات در شبکه، سیستماتیک و در هم تنیدگی است و این حکمرانی در تعلیم و تربیت باید در گام اول با مسئله شناسی در تعلیم و تربیت رسمی در قالب آموزش و پرورش یا در قالب‌های غیر رسمی با این مسائل مواجه است، روشن است که برای حل این مسائل، باید سیاست‌گذاری شده و فرآیند برنامه‌ای به وجود بیاد و کنشگران حل مسائل را با شناختی که از ظرفیت هر استان داریم، مشخص کنیم.

خسروپناه ادامه داد: گاهی برای حل یکی از مسائل، نیاز است قانون یا ماده واحده‌ای را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شود. در این نظام شبکه‌ای، وظایف هر کدام از اعضا مشخص می‌شود، هم اکنون نیز این شبکه در دولت و آموزش و پرورش بسیار همراه است، تشکیل میز‌های تخصصی برای مسائل مرتبط با آموزش و پرورش نیز با حضور تشکل‌های مردمی از کل کشور در دبیرخانه شورا فعال شده و اعضا به صورت مجازی یا حضوری در این میز‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: در برخی از مدارس نخبگانی کشور، تأکید بر مهاجرت نخبگانی است و با تعابیری اغواکننده، موضوع مهاجرت را مطرح می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرمایه عظیمی که در کشور در قالب دانش آموزان تربیت شده اند را تحویل کشور‌های دیگر می‌دهیم تا در بعضی مواقع، تئوری‌ها یا تولیداتی از آن حاصل شود، محصولات نظامی برای حمله به کشور‌های اسلامی باشد. در این زمینه باید گفت ما مقصریم و باید تدبیری در این زمینه داشته باشیم. این یک نمونه از مسئله شناسی در آموزش و پرورش است.

خسروپناه ابراز کرد: بعد از مسئله شناسی، سیاست‌گذاری و تدوین راهبرد مناسب و اینکه کدام کنشگران با چه ویژگی‌هایی باید این مسائل را حل کنند. گاهی مصوبه لازم است و زمانی نیز لازم است تعامل با وزیر آموزش و پرورش انجام شود یا روش دیگری که تا حل نهایی آن مسائل، همه مسائل بررسی و اجرا می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی شیعه در جهان گفت: برگزاری جلسات گفتگوی بین ادیان و تأثیرات آن در سطح جهان مسیحیت و حتی بوداییان و دیگر فرقه ها، نشانگر ظرفیت‌های عظیم تمدنی شیعی است که باید این معارف هر چه بیشتر به جهان معرفی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • برگزاری جلسات انسجام بخشی و برنامه ریزی ورزش بانوان شاغل در شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است