Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ با استعفای عادل عبدالمهدی از نخست وزیر عراق به درخواست آیت الله سیستانی، بسیاری از تحلیلگران نقش ایران در آینده عراق را مورد تردید قرار دادند. بسیاری از رسانه‌ها مدعی شدند المهدی مهره نزدیک به ایران بوده و مقامات تهران با این استعفا موافق نبودند.    در حال حاضر سه کشور ایران، عربستان و آمریکا بیشترین نفوذ را در عراق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران پس از برکناری صدام و حضور دولت ائتلافی به عراق نزدیک شد و روابط دو کشور به حالت دوستانه‌ای تبدیل شد. آمریکا نیز از همان سال نیروهای نظامی‌اش را در عراق نگاه داشته و تلاش می‌کند علاوه بر اثرگذاری بر عراق، پایگاه‌های نظامی خود را مراقبت از ایران در آن کشور حفظ کند. عربستان نیز همسایه جنوبی عراق است که تلاش بسیاری دارد که نفوذ خود را بر این کشور افزایش دهد. در اعتراضات اخیر عراق، عربستان تلاش زیادی کرد تا عادل عبدالمهدی برکنار شود.

غسان العطیه استاد دانشگاه استنفورد، استاد علوم سیاسی دانشگاه بغداد و دیپلمات پیشین عراق در سازمان ملل درباره آینده عراق و تاثیر کشورهای دیگر بر بغداد با رویداد۲۴ گفتگو کرده و سناریوی احتمالی برای روز‌های پیش روی عراق را مورد تحلیل قرار داده است.

غسان العطیه به رویداد۲۴ می‌گوید: ابتدا باید پیشینه مردم عراق برای تغییر وضعیت فعلی‌شان بررسی کنیم؛ آنها از سال ۱۹۵۸ هر وقت خواستند رژیم را عوض کنند سراغ ارتش رفتند. ما هرگز از دولت نخواستیم که به سمت دموکراسی برود و فقط دنبال سرنگونی و کودتا بودیم. این هم به خاطر عدم بلوغ ماست. ما برای دموکراسی نمی‌جنگیم بلکه برای قدرت می‌جنگیم.

این دیپلمات پیشین عراق افزود: همین روش باعث شده از آن زمان تاکنون خبری از دموکراسی در عراق نباشد. در زمان رژیم شاه ایران در سال ۱۹۵۸ عبدالکریم قاسم نخست وزیر وقت، مصطفی بارزانی رهبر شورشیان را به عراق دعوت کرد. او در مسکو در تبعید بود. او را دعوت کرد و به عنوان یک قهرمان ملی از او استقبال کرد. آیا می‌دانید بارزانی چه کرد؟ بارزانی به ایران رفت و دست شاه ایران را بوسید و شاه از او علیه قاسم استفاده کرد، چون فکر می‌کرد قاسم نزدیک به کمونیسم شوروی است.بیشتر بخوانید: بحران رهبری در اعتراضات عراق/ موضع ایران و آمریکا در برابر تحولات بغداد چیست؟
العطیه درباره احتمال دخالت نیرو‌های خارجی در اعتراضات مردم عراق گفت: ما همیشه به دنبال یک کمک خارجی بودیم. امروز عراق خوشحال نیست. سوال اینجاست که چه کسی سود می‌برد؟ شکی نیست که امریکا می‌داند چه خبر است، اما باهوش‌تر شده و دستانش را رو نمی‌کند. به طور کلی معتقدم جریان سازی برخی رسانه‌ها در ترویج اعتراضات نقش مهمی داشته است.

او با اشاره به شعار های ضد ایران در اعتراضات مردم عراق افزود: امروز عراق بین آمریکا و ایران گیر کرده است. این وضعیت یادآور درگیری عثمانی و امپراتوری ایران است. عراق آن زمان سه بار توسط ایران اشغال شد. الان هم جنگ بین ایران و آمریکا بر سر عراق است.

العطیه با بیان اینکه ایران بیشترین مرز‌های زمینی را با عراق دارد، این سوال را مطرح کرد که آیا زمان آن نرسیده که این دو کشور روابط خوبی بر اساس منافع مشترک داشته باشند؟

این استاد علوم سیاسی راه حل برون رفت منطقه خاورمیانه از جنگ‌های ناتمام را شکل گیری یک اتحادیه مشابه اتحادیه اروپا بر اساس احترام و ارزش‌های متقابل کشور‌های عضو خواند و گفت: امروز در منطقه ما منافع و ارزش مشترک تعریف نشده است. درون عراق هم حتی ارزش مشترک وجود ندارد.

او به ارزش «بیگانه ستیزی» به عنوان احساس و ارزش مشترک در بین ملت‌های منطقه اشاره کرد و گفت: امروز حسی که در منطقه ما بین همه سوری‌ها، ایرانی‌ها، یمنی‌ها، عراقی و ... مشترک است این است که نمی‌خواهیم مورد سوءاستفاده خارجی‌ها قرار بگیریم. ما باید در منطقه به این فهم برسیم.

العطیه گفت: من زمانی که جوان بودم فکر می‌کردم ناسیونالیسم عرب اهمیت زیادی دارد، اما الان می‌دانم که اشتباه میکردم. من باید به عراق توجه می‌کردم.

او به اسلام نیز به عنوان یک ارزش مشترک مردم منطقه اشاره کرد و گفت: اگر ما می‌خواهیم اسلام را معرفی کنیم باید اول اسلام اهمیت داشته باشد نه شیعه و سنی. درگیری شیعه و سنی هیچ وقت تمام نمی‌شود. نکته بعدی این است که نباید اسلام را سیاسی کنیم. این اتفاق در اروپای قرون وسطی هم افتاد.

او سیاست‌های ایران علیه اسرائیل را زمینه‌ساز نزدیکی اعراب به اسرائیل خواند و گفت: اگر واقعا قرار است با اسرائیل بجنگیم همه منطقه باید متحد شوند. همان کاری که اروپا علیه نازیسم کرد. اما ما نه تنها علیه اسرائیل متحد که نشدیم بلکه سیاست ایران برخی اعراب را به دامن اسراییل هدایت کرد. امروز سعودی‌ها با اسرائیل همکاری می‌کنند. سعودی‌ها هم با سرکوب قطری‌ها، قطر را به دامن ایران انداختند. خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اعتراضات مردم عراق استعفای عادل عبدالمهدی روابط ایران و عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۳۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار کرد: برپایی نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران فرصت مغتنمی برای تقویت فعالیت‌های اقتصادی به ویژه صادرات با معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های موجود کشور و به تبع استان در این عرصه بود.

علی نوری اضافه کرد: تیم اقتصادی استانداری کردستان با همراهی بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی سنندج در این نمایشگاه ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف به ویژه کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری را به هیات‌های تجاری معرفی کردند.

وی ادامه داد: در مدت برپایی نمایشگاه، تفاهم نامه همکاری اقتصادی با اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان، ایران و روسیه در حوزه آبزیان و صادرات انواع آبمیوه و دلستر منعقد شد.

نوری بیان کرد: تفاهم نامه همکاری اقتصادی و منعقد شده بین کردستان و اتاق مشترک ایران و ارمنستان در حوزه صادرات محصولات شاخص کشاورزی و معرفی ظرفیت‌های پتروشیمی با محوریت صادرات است.

وی اظهار کرد: با اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت هم در حوزه صادرات محصولات شاخص کشاورزی و صنایع دستی استان و مصالح ساختمانی و بخش معدن تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی منعقد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: افزون بر انعقاد تفاهم نامه در چند روز برپایی این نمایشگاه با مسئولان کشوری هم دیدار‌هایی داشتیم و در آن به بیان نیاز‌ها و مطالبات و استعداد‌های استان پرداختیم.

استاندار کردستان هم در سومین روز از برپایی نمایشگاه اکسپو۲۰۲۴ تهران به همراه هیاتی از مدیران استان از این نمایشگاه بازدید کرد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) از روز شنبه هشتم تا چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه جاری در نمایشگاه بین المللی تهران برپا بود.

در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاورد‌ها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی عرضه شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟