Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@10:37:40 GMT

ماجرای دپوی برنج‌های وارداتی +سند

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۸۷۵۱۲

ماجرای دپوی برنج‌های وارداتی +سند

با وجود تعلیق استاندارد ۱۲۷ در مورد نشانه گذاری و درجه بندی برنج‌های وارداتی همچنان مجوز استاندارد برای ترخیص برنج در گمرک شهید رجایی با اما و اگر روبرو است و قیمت برنج وارداتی در بازار افزایش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ۱۲ آذر ماه بود که نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد در مورد علت دپوی ۱۵۰۰ کانتینر برنج در گمرک شهید رجایی را رعایت نکات استاندارد اعلام کرده و گفته بود: یکی بحث استاندارد ملی است که برای برنج اعطا می‌شود و بازرسی‌ها و ارزیابی‌های آن نیز در همین مورد صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در حال حاضر سازمان ملی استاندارد در حال بررسی این ۱۵۰۰ کانتینر است و به محض اینکه هرکدام از سازمان ملی استاندارد گواهی انطباق دریافت کنند از گمرک ترخیص می‌شود.

اوضاع از این قرار است که سازمان استاندارد برای رعایت حقوق مصرف کننده و مردم علاوه بر آزمون‌های اجباری گذشته، موضوع استاندارد ۱۲۷ مربوط به نشانه گذاری، درجه بندی و سایر مباحث را به ازمون‌های اجباری برنج اضافه کرد.

برنج‌هایی که از تابستان مجوز‌های لازم را گرفته بودند باتوجه به فصل برداشت برنج داخلی با منع ترخیص کالا روبرو شدند و به دلیل آنکه مجوز صادر شده برای این محصول ۳ ماه است نتوانستند کالای خود را از گمرک ترخیص کنند. با اتمام مجوز ۳ ماهه محموله‌های برنج به یکباره با استاندارد ۱۲۷ یا همان نشانه گذاری و درجه بندی علاوه بر ازمون‌های دیگر روبرو شدند که کار دریافت مجوز را با تاخیر بیشتر روبرو کرده و به مشکل جدید تبدیل شد.

از طرفی هزینه‌های نگهداری و انبارداری افزایش یافته و از سوی دیگر این هزینه‌ها به مردم و مصرف کننده تحمیل می‌شود. همچنین وضعیت سلامت، درجه بندی و کیفیت آنهم باید برای استاندارد و نهایتا مصرف کنندگان محرز شود. این دلایل به معطلی برنج پشت مرز‌ها دامن زد.

در همین باره مسلم بیات معاون ارزیابی کیفیت سازمان استاندارد روز چهارشنبه گذشته در مورد دپوی ۱۵۰۰ کانتینر برنج و مجوز‌های استاندارد گفته بود: تغییرات جزئی در نشانه گذاری برنج اعمال شده بود البته به این منظور نبود که نمی‌توان کالا را وارد کرد. برنج‌ها مشکل کیفی نداشتند بحث نشان گذاری و درجه بندی بود که این مشکل نیز حل و برطرف شده و با سرعت مجوز‌ها تمدید می‌شود.  
با وجود حل این مشکل، برخی ترخیص کاران و نمایندگان صاحبان کالا همچنان نسبت به دریافت نکردن مجوز لازم برای ترخیص برنج گلایه دارند.

* هزینه‌های طولانی شدن انبارداری از جیب چه کسی پرداخت می‌شود؟

رضا افضلی ترخیص‌کار یک شرکت واردکننده برنج می‌گوید: شرکت ما ۱۱۰۰ کانتینر برنج در گمرک شهید رجایی دارد. بخشی از این برنج‌ها از خرداد ماه به کشور آمده و یک بار مجوز استاندارد‌های اجباری را دریافت کردیم. با توجه به منع ترخیص برنج در فصل برداشت مجوز استاندارد که سه ماهه است مهلتش به پایان رسید و مجدداً برای دریافت استاندارد مراجعه کردیم که مشخص شد علاوه بر موارد قبلی، استاندارد ۱۲۷ در مورد نشانه‌گذاری و درجه‌بندی برنج نیز رویه‌ای است که از سوی سازمان استاندارد خواسته شده و اکنون ۳ تا ۴ ماه است معطل دریافت آن هستیم.

این ترخیص‌کار برنج با بیان اینکه معمولاً مجوز استاندارد ۲۰ روزه دریافت می‌شود، گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد اجرای استاندارد ۱۲۷ را در مورد نشانه‌گذاری و درجه‌بندی تا سال ۹۹ به تعویق انداختند تا مشکل ترخیص برنج‌ها حل شود. اما تا امروز پنج‌شنبه مجوز استاندارد ۱۵۰ کانتینر برنج با حجم ۳.۴ میلیون تن را دریافت نکردیم و این در حالی است که تاکنون یک میلیارد تومان هزینه انبارداری و نگهداری این برنج‌ها شده است که قطعاً هزینه آن را مصرف‌کننده نهایی پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: نامه توافق به تعویق افتادن نشانه‌گذاری و درجه‌بندی برنج به ادارات استاندارد در استان‌ها ابلاغ شده، اما همچنان مجوز صادر نشده است.

محمد حاجی‌زاده یکی دیگر از ترخیص‌کاران برنج می‌گوید: برنج جزو اقلام اساسی بوده و ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کند. در صورتی که زمان دپوی کالا تا ترخیص از گمرک کاهش یابد قیمت برنج برای مصرف‌کننده نیز پایین می‌آید، اما در حال حاضر به دلیل دریافت نشدن استاندارد نشانه‌گذاری و درجه‌بندی قیمت این محصول در بازار افزایش یافته است.

وی با تأکید بر اینکه ۲ هزار کانتینر ۲۴ فوتی برنج معطل مجوز استاندارد است گفت: قیمت منطقی هر کیلو برنج هندی ۷ تا ۷۵۰۰ تومان در بازار است که اکنون ۸ تا ۹ هزار تومان نیز فروخته می‌شود و هنوز نتوانستیم مجوز استاندارد را بگیریم. با این حال قرار شد که مجوز نشانه‌گذاری و درجه‌بندی به تعویق بیفتد، اما خبری از تأیید شدن کالا در بندر شهید رجایی از سوی اداره استاندارد نیست.

برای پیگیری بیشتر موضوع و نحوه دریافت مجوز استاندارد برنج با مدیرکل اداره استاندارد استان هرمزگان تماس گرفتیم.

* استاندارد: اگر محموله‌ای مجوز ندارد حتما صاحب آن مراجعه نکرده است

عیسی باقرزاده مدیرکل اداره استاندارد استان هرمزگان در پاسخ به این سؤال که چرا مجوز استاندارد برای برنج‌های دپو شده در گمرک صادر نشده است، گفت: صاحبان کالا یا نمایندگان آن‌ها که مراجعه می‌کنند کارشان انجام می‌شود آن‌هایی که مشکلی در بحث نشانه‌گذاری داشتند کارشان در حال انجام است و مجوز‌های لازم را صادر کردیم و در حال خارج شدن از گمرک هستند.

وی ادامه داد: محموله‌هایی هم اظهار شده‌اند، ولی هنوز بازرسی و نمونه‌برداری استاندارد انجام نشده است. اگر محموله‌ای است که مجوز ندارد شاید هنوز مراجعه نکرده‌اند.  
مدیرکل اداره استاندارد استان هرمزگان در مورد ۱۵۰۰ کانتینر برنجی که در بندرعباس دپو شده، گفت: هر تعداد اظهارنامه که به ما ارجاع شده است کارشان را انجام دادیم، آماری از تعداد آن‌ها ندارم.

باقرزاده در واکنش به این سؤال که با نماینده دو شرکت صحبت کردیم می‌گویند هنوز بحث نشانه‌گذاری و درجه‌بندی برنج آن‌ها حل نشده است، گفت: این طور نیست. استاندارد نشانه‌گذاری به تعویق افتاده و هر کدام از محموله‌هایی که چنین مشکلی داشتند کارشان انجام شده است. امروز (پنج شنبه) ۱۵ محموله وجود داشت که کار آن‌ها انجام شد. برخی محموله‌ها مشکل‌شان عدم انطباق در یک یا چند استاندارد و آزمون‌ها است که به صاحبان آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

به گفته وی، هر تعداد محموله برنج که مشکل نشانه‌گذاری داشته و مراجعه کرده است مجوز آن‌ها اخذ شده و گواهی‌نامه صادر شده است.

* نباید برنج درسه ۳ هندی را به جای برنج درجه ۱ به مردم بفروشند

مدیرکل اداره استاندارد استان هرمزگان در پاسخ به این سوال که روز چهارشنبه گذشته آقای بیات معاون سازمان ملی استاندارد عنوان کردند که مشکل نشانه‌گذاری حل شده، اما تا امروز پنج‌شنبه هنوز مجوزی صادر نشده است، گفت: در سامانه وضعیت محموله‌ها مشخص است؛ برخی از قبل مجوز گرفته بودند و مهلت آن‌ها سه ماهه است چرا که با سلامت مردم در ارتباط است. این محموله‌ها به هر دلیلی از گمرک خارج نشد و مجدد نمونه‌برداری صورت گرفته و بدون در نظر گرفتن استاندارد نشانه‌گذاری مجوز می‌دهیم و مشکلی برای ترخیص ندارند.

باقرزاده با رد تأخیر در ارائه مجوز برای ترخیص برنج‌ها گفت: نشانه‌گذاری و درجه‌بندی را از فاکتور‌های آزمون حذف کردیم، استاندارد مانع ترخیص و معطلی کالا در گمرک نیست بلکه ما حافظ حقوق مردم هستیم برخی می‌خواهند برنج درجه ۳ هندی را به عنوان درجه یک به مردم معرفی کنند چرا که درجه‌بندی‌های متعددی دارد و اندازه دانه، نیم‌پز بودن و رنگ سفید آن‌ها شاخصه‌های نشانه‌گذاری است که مردم باید از شناسنامه کالا باخبر باشند و با اختیار انتخاب کنند همچنین در آزمون‌ها تراریخته بودن نیز سنجیده می‌شود که تا الان چنین محصولی نداشتیم. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گمرک شهید رجایی قیمت برنج وارداتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۷۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی قهرمانی با بیان اینکه سلامت شهروندان خط قرمز دستگاه قضاست، اظهار کرد: در همین راستا یک محموله ۴۴ هزار تنی روغن به ارزش ۷۰ میلیون یورو در بندر شهید رجایی وجود دارد و به هیچ عنوان اجازه ترخیص به آن نمی‌دهیم. شرکت فروشنده این روغن‌ها مدعی شده که محموله را پس می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر پیگیر این موضوع هستیم و هفته آینده جلسه‌ای در این رابطه برگزار می‌شود و مسئولان مربوطه را دعوت کردیم که در این جلسه نسبت به این موضوع پاسخگو باشند. برای مدیران مربوطه، پرونده کیفری تضییع اموال عمومی تشکیل شده است و این پرونده در بازپرسی دادسرای بندرعباس در حال پیگیری است.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان تصریح کرد: درباره این پرونده سازمان غذا و دارو رسالت خود را به خوبی انجام داده است و محموله‌ای که امکان مصرف ندارد را تحت هیچ شرایطی تأیید نکرده است. این روغن‌ها در قالب ۳ محموله به بندر شهید رجایی وارد شده است. ۲ مورد از این محموله‌ها مربوط به یک شرکت ترکیه‌ای و یک محموله مربوط به یک شرکت آرژانتینی است. وارد کننده این روغن‌ها شرکت بازرگانی دولتی است.

وی اضافه کرد: این محموله حدود ۳ سال ۹ مخزن بزرگ را اشغال کرده است که همین موضوع نگهداری این روغن‌ها هزینه زیادی را در بر می‌گیرد.

قهرمانی یادآور شد: محموله مهم دیگری که در این بندر وجود دارد، ۱۰ کانتینر تجهیزات بافندگی مربوط به یک شرکت در استان قم است. این شرکت بیش از ۷ ماه به دنبال ترخیص کالاهای خود بود و یک روز قبل از سفر ریاست قوه قضائیه به استان این محموله تعیین تکلیف و کالاهای آن ترخیص شد. حل مشکلات این شرکت یکی از برکات سفر قوه ریاست قوه قضائیه بود.

وی با اشاره به دستاوردهای سفر ریاست قوه قضائیه به استان، گفت: این سفر حساسیت بالایی را در بین مدیران ایجاد کرده و مسئولان نسبت به انجام وظایف خود دغدغه‌مندتر شدند و این یکی از برکات سفر رئیس قوه قضائیه است.

وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های بنادر، معطلی کشتی‌ها بود، بیان کرد: معطلی کشتی‌ها از چند جهت دارای اهمیت است. هر روز معطلی یک کشتی در بندر حداقل حدود ۲ میلیارد تومان هزینه دموراژ در پی دارد. در گذشته کشتی‌هایی داشتیم که حدود ۶ ماه در بندر معطل بودند و چیزی حدود ۱۷۰ میلیارد تومان هزینه دموراژ این کشتی‌ها بود.

قهرمانی اضافه کرد: جلوگیری از فاسد شدن کالاها در کشتی و تأمین نیازهای اساسی مردم از طریق واردات این کالاها از دیگر موارد اهمیت ترخیص کالاها از این کشتی‌هاست. بعد از ورود دستگاه قضائی به این موضوع هیچ کشتی نه در اسکله و نه در لنگرگاه بیشتر از ۷ روز توقف ندارد.

وی با تقدیر از زحمات و هماهنگی مدیران استانی، تاکید کرد: رئیس قوه قضائیه در جریان سفر اخیر خود به این موضوع اشاره داشت که وضعیت بنادر در مقایسه با سفر قبلی بسیار بهتر شده است. یکی از علل توفیقاتی که در استان هرمزگان شاهد آن هستیم تعامل و همراهی همه مسئولین به ویژه استاندار، نماینده، ولی فقیه و دستگاه‌های اجرایی و امنیتی است. همه با یکدیگر همدل و همراه هستند و به دنبال حل مشکل هستیم.

کد خبر 6098695

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • کشف دومین منزل دپوی زباله در بجنورد + فیلم
  • تمام برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور و در مبدا تولید نمونه‌برداری می‌شود
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • کشف بیش از ۱۷ هزار نخ سیگار قاچاق در کرج
  • بیش از ۱۷ هزار نخ سیگار قاچاق در کرج کشف شد
  • طرح ترخیص وسایل نقلیه توقیفی از پارکینگ در کیش اجرا شد
  • ترخیص دویست و هشتاد وسیله نقلیه توقیفی از پارکینگ