Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، گام دوم انقلاب را فرصتی مناسب برای دستیابی به ترجمه ای ملی و معیار از قرآن کریم دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام و المسلمین سعید بهمنی که ظهر امروز در نشست علمی «تحلیل تجربه و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در حوزه تفسیر و ترجمه قرآن و راهکارهای دستیابی به چشم انداز ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب» سخن می گفت تصریح کرد: دلسوزان انقلاب اسلامی باید علاوه بر تمرکز بر  «بیانیه گام دوم انقلاب» به این نکته هم توجه داشته باشند که خود  «گام دوم انقلاب» نیز موقعیتی پیش روی همه ماست که بایستی به شکل ثُبوتی مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعالیت ها و پژوهش های قرآنی در گام دوم انقلاب باید بر مبنای سه کلیدواژه به کار برده شده از سوی رهبر معظم انقلاب یعنی «خودسازی»، «جامعه پردازی» و «تمدن سازی» برنامه ریزی شود.

استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: در «خودسازی» هر فرد جامعه باید وظایفش را در قبال قرآن بفهمد و در مقام عمل به آن برآید و البته در «جامعه پردازی» و «تمدن سازی» نیز باید مطالعات قرآنی به سمت و سوی اصلاح اجتماعی و دستیابی به «نظریه های تمدنی قرآن بنیاد» سوق پیدا کند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، به آمار مطالعات قرآنی  در ایران از سال 1346 اشاره و بر ضرورت ارزیابی کمّی و کیفی این آمار و همچنین پایش و بروزرسانی آن برای مدیریت این مطالعات تأکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا صفوی به عنوان سخنران دیگر این نشست علمی نیز در سخنانی به این نکته توجه داد که فعالیت های بسیار خوبی در زمینه ترجمه و تفسیر قرآن در جمهوری اسلامی انجام شده، اما با توجه به این که نمی توان ادعا کرد جامعه قرآنی محقق شده باشد، بنابراین همچنان انتظارات برآورده نشده و باید بیش از پیش کار و تلاش داشت.

وی در ادامه تأکید کرد: باید بدنه حوزه های علمیه ما قرآنی شوند تا مردم ما هم قرآنی شوند.

این مترجم برجسته قرآن کریم در عین حال خاطرنشان کرد: شاید بتوان چنین گفت که امروزه و در حوزه های علمیه ما با توجیهاتی مانند ضرورت دوری از تفسیر به رأی و مانند آن، ترجمه قرآن نیز به عنوان یک کار سخت تلقی می شود در حالی که نباید ترجمه قرآن را به تفسیر قرآن گره زد و آن را کاری سخت و دشوار جلوه داد.

وی با انتقاد از کوتاهی در ترویج نظریه مهم و حقیقی مرحوم استاد علامه طباطبایی یعنی «تفسیر قرآن به قرآن» تصریح کرد: این نظریه چنین بیان می دارد که قرآن در تفهیم خودش وابسته به غیر نیست و حتی نیازی به مسائلی مانند شأن نزول و مواردی از این دست ندارد، البته این نظریه ممکن است چالش هایی هم داشته باشد که باید در جهت حلّ این چالش ها اقدام شود.

و اما حجت الاسلام و المسلمین سید محمود طیب حسینی نیز در این نشست با اشاره به آمارهای امیدوارکننده در فعالیت های قرآنی، توجه ویژه به مخاطبان نوجوان و جوان را در تداوم این فعالیت ها خواستار شد و گفت: برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، می توان پیشنهاد داد که در طراحی و برنامه ریزی فعالیت های قرآنی، به ورود بانوان به این حوزه توجه ویژه ای صورت گیرد، چراکه این امر قطعا یک سرمایه گذاری زیربنایی است و حداقل به تربیت قرآنی افراد خانواده و بویژه فرزندان در بستر خانواده ها می انجامد.

یکی دیگر از سخنرانان این نشست علمی، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن جواهری بود.

وی نیز با بیان این که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی، فعالیت های فراوانی در زمینه ترجمه و تفسیر قرآن انجام شده است، حوزه های «ترجمه رسانه ای»، «ترجمه اقتباسی»، «ترجمه آزاد» و «ترجمه برای کودکان» را حوزه هایی بِکر و ضرورت دار در امر نهضت ترجمه قرآن دانست و از فضلا و پژوهشگران خواست تا در این حوزه ها ورود کنند.

وی در ادامه از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز خواست تا با تشکیل گروه ترجمه در آن مرکز، نسبت به پیگیری این اهداف مهم اقدام کند.

در این نشست همچنین بر ضرورت ترویج و تبلیغ هزاران پژوهش قرآنی انجام گرفته در بین عموم مردم در کنار حضور پژوهشگران قرآنی در شبکه های اجتماعی و پاسخ به شبهات تأکید شد.

انتهای پیام/78027

منبع: فارس

کلیدواژه: قرآن کریم ترجمه قرآن تفسیر قرآن گام دوم انقلاب خودسازی جامعه پردازی تمدن سازی رهبر معظم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۸۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، حجت‌الاسلام علی عزیزی افزود: طرح "مسجد، پایگاه قرآن" از ابتدای امسال در استان همدان اجرا شد و هم اکنون در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری مساجد استان در حال اجراست.

او تصریح کرد: ترویج فعالیت‌های قرآنی، انس جوانان و نوجوانان با قرآن، ترویج معارف قرآنی، ترویج سبک زندگی قرآنی و عمل به دستورات قرآن از اهداف اجرای این طرح است.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد همدان استعدادیابی قرآنی و هدایت نوجوانان و جوانان به سمت فعالیت‌های قرآنی را از دیگر اهداف طرح برشمرد و گفت: برنامه‌های مختلفی همچون کلاس‌های قرآنی، محافل سنتی قرآنی و طرح تلاوت نور اجرا می‌شود.

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • قرآن همه چیز ماست
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان