Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مراسم که به مناسبت روز جهانی خاک و با شعار «نهضت همگانی نهالکاری برای ایرانی سرسبز» روز جمعه برگزار شد، بیش از ۱۲ هکتار از عرصه های جنگلی این شهرستان با حضور جوامع محلی و دوستداران طبیعت به صورت کاشت بذر غنی سازی شد.

فرماندار سروآباد در این مراسم با تقدیر از مجموعه منابع طبیعی، جوامع محلی و دوستداران طبیعت در اجرای این طرح اظهار داشت: سروآباد به لحاظ داشتن جنگل و پوشش گیاهی وسیع در سطح استان کردستان و کشور زبانزد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامیار میرزایی بر لزوم حفظ منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: جنگل‌ها و مراتع امانت نسل‌های آینده است که باید از آن حفاظت و حراست شود لذا بر همه افراد جامعه واجب است تلاش کنند که این ذخایر با ارزش توسط سودجویان تخریب و نابود نشود.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت حفظ جنگل و مراتع، هدف از اجرای این طرح را افزایش پوشش سطح جنگل‌ها اعلام کرد و افزود: طی روزهای گذشته با همکاری و مشارکت دوستداران طبیعت بیش از ۵۰ هکتار از عرصه‌های جنگلی این شهرستان با کاشت بذور بلوط و بادام غنی سازی شده است.

مسلم مرادی یادآور شد: این طرح در مناطقی که پوشش گیاهی و گونه‌های جنگلی آن در اثر وقایع طبیعی نظیر خشکسالی، آفات و آتش سوزی تخریب یا در خطر نابودی قرار دارد، اجرا می‌شود.

عملیات مکانیکی آبخیزداری در سروآباد به اتمام رسید

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد همچنین از پایان عملیات مکانیکی آبخیزداری در روستای تخان بخش مرکزی خبر داد و افزود: با تکمیل آخرین سازه مکانیکی واقع در این روستا، عملیات مکانیکی آبخیزداری در حوزه آبخیز آلمانه به اتمام رسید.

مرادی تاکید کرد: اجرای عملیات مکانیکی آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و بوم سازگان زاگرس با اعتبار بیش از یک میلیارد ریال انجام شد و شامل احداث سدهای سنگی، ملاتی و گابیونی است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سروآباد یادآور شد: اجرای این پروژه بر اساس حجم تعهدات پیمانکار مندرج در قرارداد اولیه به مقدار یک هزار و ۳۲۵ مترمکعب است که با افزایش ۲۵ درصدی با حجمی بیش از یک هزار و ۶۵۶ مترمکعب سازه سنگی ملاتی و گابیونی انجام شده است.

وی اضافه کرد: تیر ماه امسال نیز عملیات اجرایی احداث سدهای آبخیزداری و عملیات مکانیکی در حوزه آبخیز آلمانه با اعتبار ۲ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی شامل احداث چهار سد سنگی ملاتی در پایین دست و یک سد گابیونی در بالادست حوزه آبخیز با موفقیت به اتمام رسید.

مرادی اظهار داشت: حرکت تاخیری آب، تثبیت بیشتر آب در خاک، جلوگیری از فرسایش و رسوب خاک، کاهش خطرات منجر به سیلاب، حمایت و تثبیت مساکن روستایی، جاده‌ها، تاسیسات و ابنیه روستایی از مهمترین فواید احداث سدهای آبخیزداری است که در بحث پدافند غیرعامل نیز بسیار تاثیرگذار است.

عملیات آبخیزداری شامل اقدامات بیولوژیکی و بیومکانیکی است که اجرای آنها مانع از رسوب و فرسایش خاک می شود و این مهم در توسعه حفاظت از خاک، افزایش منابع آب های زیرزمینی و توسعه بسترهای اقتصادی و اجتماعی نیز اثر دارد.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکو توریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

از مساحت ۱۲۰ هزار کیلومتری شهرستان سروآباد نیز ۵۷ هزار هکتار آن را منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو، ۱۲ هزار هکتار آن را اراضی ملی و ۵۱ هزار هکتار را اراضی کشاورزی و باغی تشکیل می‌دهد.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان اقتصادی و اجتماعی جامعه خشکسالی صندوق توسعه ملی کشاورزی زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۸۹۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت

ایرج عالی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان داشت: از این میزان اعتبار ۳۲ میلیارد تومان ملی، ۱۵ میلیارد تومان استانی، ۵ میلیارد تومان مدیریت جامع و هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

وی بیان اینکه تاکنون کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح ۶۳ حوزه شامل ۶۵۰ هزار هکتار (نزدیک به ۳۴ درصد از مساحت کل استان) انجام شده است، افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی با اشاره به اینکه استان ایلام یکی از استان های موفق در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است، عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدر رفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم نامه سه جانبه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در سال گذشته اشاره کرد و اضافه کرد: در یک دوره سه ساله یعنی از سال ۱۴۰۲ تا سال ۱۴۰۵ در سطح ۵۱۱ هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طرح‌های آبخیزداری با اعتبار ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولد سازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

وی تصریح کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهمترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

معاون آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به تغییرات و شرایط اقلیمی افزود: اجرای طرح های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم آبی و عبور از بحران خشکسالی است.

وی اظهار داشت: اجرای پروژه های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی, عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز ازجمله برنامه های است که در سال جاری در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می شوند.

کد خبر 6092659

دیگر خبرها

  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان