Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:16:25 GMT

نیاز به مجلس چندوجهی داریم

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۴۳۰۵

نیاز به مجلس چندوجهی داریم

در گزیده ای از یادداشت روزنامه آرمان ملی به قلم امید فراغت آمده است: چهار دهه از انقلاب اسلامی گذشته است و متاسفانه هنوز در برخی بزنگاه‌های حساس، شعارها و حفظ ظاهر مهم‌تر از واقعیت‌نگری‌ها شده است. سیاست را صفحه شطرنج می‌دانند اما عده‌ای از مسئولان انتظار دارند مهره سفید و سیاه گوش به‌فرمان آنان باشد و توامان مهره سفید و سیاه را خود حرکت دهند و در این سیاست‌ورزی کیش و مات معنی و مفهوم ندارد بر همین اساس سال‌هاست که کمتر مسئول، نماینده و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نسبت به عملکرد خود پاسخگو بوده است، چرا که متر و مقیاس در فضای عملکردها نیست بلکه براساس ویژگی‌های دیگری است و واقعیت‌های اینچنینی بلای روح اعتماد و باور عمومی شده است. سوال این است که با وجود آورده‌های فناوری و تکنولوژی و افزایش آگاهی مردم و ارتفاع گرفتن سقف مطالبات جامعه و یکپارچگی با ادبیات فرهنگی، اقتصادی و... جهانی به چه مجلسی احتیاج است؟ با توجه به واقعیت‌های موجود جامعه، آیا همواره می‌توان نگاه اولیه را حفظ کرد؟ یا اصلاح‌طلبان و اصولگرایان و انقلابیون سابق با اندکی تغییر موضع می‌توانند حلال مشکلات باشند؟

سوال دیگر این است آیا صنوف دیگر مثل بازاری، دیپلمات و... می‌توانند با حضور در مجلس شورای اسلامی قوانین بهتری را وضع کنند؟ تعارف را کنار بگذاریم و بپذیریم که طی این سال‌ها انواع و اقسام شخصیت‌ها در قالب ژست‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و... در پست‌های مختلف حضور داشتند و به نقطه و واقعیت امروز رسیدیم. بنابراین وقتی سطح آگاهی جامعه افزایش یافته و مردم به مانند گذشته نیستند چرا که انواع و اقسام ژست‌ها، کلام‌ها، شعارها و... را دیده و شنیده‌اند و به نوعی تفاوت‌ها فهمیده شده است در نتیجه ژست و شعارسازی‌های جدید دوای درد جامعه امروز نیست. اکنون جامعه ایران در مواجهه با ادبیات دنیای جدید باید قواره‌ای متناسب به خود بگیرد و چنین واقعیتی ذهن تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران را به خود مشغول کرده است اما وجود برخی نگرانی‌ها و دلهره‌ها از مواجهه با جهان و شاید به تعبیری فوبیا، نمی‌گذارد تناسب‌سازی ادبیات زیستی به آسانی صورت پذیرد چرا که در مسائل داخلی حتی گاه جلو رفتن و همراه شدن با اکثریت جامعه را نوعی عقب نشینی به حساب می‌آوریم و این بازی ذهنی بلای جان واقعیت‌های جامعه امروز شده است.

متاسفانه در زاویه‌ای دیگر سال‌هاست که مدارک دانشگاهی بلای جان واقعیت‌های جامعه شده و مدارک تحصیلی جدا از شخصیت‌ها به‌عنوان یک عامل گول زننده جامعه را گیج کرده است. اگر قرار بود که مدارک تحصیلی توسعه‌آفرین باشد اکنون جامعه امروز ایران با حجم بالای مدرک دانشگاهی باید چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، مالزی، ترکیه و... باشد! اما واقعیت جامعه امروز آن چیزی نیست که باید باشد. بنابراین صرفا با ژست انقلابی‌گری نمی‌توان جامعه چند وجهی امروز را مدیریت کرد با ژست دیپلماتیک هم نمی‌توان جامعه را درک کرد. نکته مهم اینکه جامعه امروز ایران به واسطه فناوری و تکنولوژی به صورت پیوسته در معرض داده‌ها قرار دارد و این کلاس درس تاثیر خود را گذاشته‌ است. بنابراین به مجلسی چندوجهی احتیاج داریم، مجلسی که نمایندگی سلایق مختلف جامعه امروز را برعهده داشته باشد.

منبع: روزنامه آرمان امروز برچسب‌ها اصولگرایان انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان پروندهٔ خبری ثبت‌نام انتخابات مجلس یازدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصولگرایان انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان اصولگرایان انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۴۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند

محمدعلی پورمختار گفت: مطالعه مراکز پژوهشی در زمینه رفع موانع تولید و مشارکت مردم در جهش تولید، نباید در حد تهیه گزارش و کتاب باقی بماند بلکه باید مبتنی بر واقعیات جامعه بوده و راهکارهای عملی ارائه کند.

محمدعلی پورمختار، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا درباره بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع کارگران در خصوص شعار سال، اظهار کرد: شعار سال محوری‌ترین موضوع سال است که رهبری آن را براساس واقعیات موجود و شناخت راهبردی که از مسائل کشور دارند، انتخاب می کنند.

وی ادامه داد: همه دولت‌ها درباره لزوم مشارکت مردم در تصمیم گیری‌ها و تولید صحبت کرده و شعار داده‌اند اما در جهت رفع موانع برای مشارکت مردم گام‌های اساسی برداشته نشده است. البته مجلس یازدهم قانون تسهیلات کسب و کار را تصویب کرد، اما این قانون در قالب تسهیل صدور مجوز کسب و کار است و حداکثر ۱۰ درصد موانع را رفع می کند. سایر مشکلات از جمله بیمه، مالیات، تامین سرمایه از سوی بانک‌ها که رهبری هم به آن اشاره داشتند، باقی مانده است. یکی دیگر از مشکلات تولیدکننده، تورم و تغییر قیمت هاست. تولید کننده می گوید قیمت مواد اولیه روز به روز افزایش یافته و توان تصمیم گیری و اجرای تولید را ندارد. کنترل تورم و قیمت‌ها لازمه جهش تولید است. امنیت روانی و واقعی سرمایه گذاری  نیز اهمیت دارد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید دستگاه های نظارتی و تصمیم گیر، موانع غیرلازم برای تولیدکننده ایجاد کنند، گفت: در مجلس یازدهم اگرچه تسهیلاتی برای تولید ایجاد شده اما محدودیت های غیرلازم هم ایجاد شده است. اگر قرار باشد بخش خصوصی که ارز دولتی یا ترجیحی دریافت نمی کند، با خیال راحت به فکر تولید باشد، نباید درگیر چنین موانعی باشد که به نظر من غیر لازم است.

پورمختار با اشاره به اینکه کمتر برای رفع مشکلات تولید اقدامات اساسی انجام شده است، تصریح کرد: وقتی موانع تولید زیاد باشد، کسی کمتر ترغیب می شود که به سمت تولید برود  و اگر در این جهت حرکت کند، ممکن است به سمت دور زدن موانع برود و فساد از همین محل شکل می گیرد؛ بنابراین رفع موانع تولید اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به نقش مراکز پژوهشی در دستگاه های دولتی، اظهار کرد: برای شناسایی دقیق مشکلات بخش تولید به مطالعه نیاز است البته مطالعه مراکز پژوهشی نباید در حد تهیه گزارش و کتاب باقی بماند بلکه باید مبتنی بر واقعیات جامعه بوده و راهکارهای عملی ارائه کند و دستگاه های اجرایی هم دنبال اجرای این راهکارها باشند. اگر قانون نیاز است، مجلس قانون را وضع کند و اگر آیین نامه و بخشنامه نیاز است، دولت آن را تهیه کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم
  • دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی