Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@23:58:28 GMT

ایسنا، نماد خودباوری و نوآوری رسانه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۴۸۹۵

ایسنا، نماد خودباوری و نوآوری رسانه‌ای

«آذرماه ۱۳۷۸ یادآور رخدادی در جامعه ایران است که به‌ گمانم می‌تواند به «نماد خودباوری و نوآوری در عرصه رسانه در ایران» تعبیر شود. تأسیس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با محوریت دانشجویان دغدغه‌مند، خلاق و نوآور، جلوه‌ای بارز از ثمربخشی دانشگاه و خلاقیت حرفه‌ای دانشگاهیانی است که با ورود به یک عرصه مهم و بسیار اثرگذار اجتماعی یعنی رسانه، توانستند اثری ماندگار و فراتر از آموزه‌های رایج کلاسی از خودشان به‌ جا گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش ایسنا، در ادامه یادداشت سیدضیاء هاشمی، مدیرعامل ایرنا در روزنامه ایران آمده است: «تأسیس ایسنا توسط دانشجویانی که در کنار آموزش‌های رایج، تعهد و دغدغه‌مندی خود را نسبت به مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه در کنش دانشگاهی‌شان به منصه ظهور رسانده بودند، نقطه عطفی در جریان خبررسانی و فعالیت رسانه‌ای ایران پدید آورد. ایسنا اولین خبرگزاری غیر رسمی بود که با اتکا به خلاقیت و جسارت جوانان دانشجو و نه آموزش‌های کلاسیک آنان، کارش را آغاز کرد و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به‌ویژه استفاده از ظرفیت شبکه اینترنت به‌سرعت تبدیل به یکی از مهم‌ترین مراجع خبری افکار عمومی جامعه ایران و حتی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی شد.

بنیانگذاران ایسنا با شعار «هر دانشجو یک خبرنگار» توانستند ظرفیت سرشار و بی‌پایان دانشجویان و دانشگاهیان را وارد عرصه تولید خبر و کنشگری رسانه‌ای کنند و با اتکا به انرژی جوانی و خلاقیت آنان جایگاه این رسانه نوظهور را در جریان پرشتاب تحولات اجتماعی و رسانه‌ای به‌سرعت ارتقا دهند.

در اثبات موفقیت ایسنا همین بس که به‌سرعت تبدیل به الگویی برای تأسیس خبرگزاری‌های دیگر شد؛ به‌گونه‌ای که به فاصله کمتر از یک دهه، چندین خبرگزاری دیگر با الگوگیری از آن تأسیس شدند؛ در حالی که فاصله تأسیس ایسنا با خبرگزاری قبلی یعنی ایرنا بیش از شش دهه (دقیقاً ۶۵ سال) بوده است.

ایسنا یکی از دستاوردهای برجسته جهاد دانشگاهی در دهه هفتاد، در کنار رویان، ایسپا و ... بوده است که هدف و ماهیتش البته صرفاً خبری نبود بلکه یک سازمان فرهنگی و دانشگاهی بود که در دل این نهاد انقلابی و با اتکا به تجربیات آن شکل گرفت. به‌ همین دلیل وجوه تمایز زیادی هم با سایر سازمان‌های رسانه‌ای داشت؛ فرهنگ سازمانی، سیاست‌های خبری، نوع تعامل با مخاطبان، سبک نگارش اخبار و حتی روند تعیین سوژه‌ها و... نشان‌دهنده نوعی خودانگیختگی و جوشش و پویش درونی است که منشأ تحولات و ابتکارات مستمر ایسنا در سال‌های ابتدایی فعالیت آن بود. همین خلاقیت و توان نوآوری است که موفقیت و پیشرفت رسانه‌های برتر دوران معاصر را تضمین می‌کند. دورانی که تغییر و تحول به عنصر ثابت در آن تبدیل شده است؛ یعنی اگر رسانه‌ای نتواند خلاقانه توانمندی و سبک خود را با اقتضائات روز انطباق دهد، در روند تحولات پرشتاب فرهنگی، علمی و فناورانه از گردونه رقابت خارج شده و موقعیت خود را به‌سرعت از دست خواهد داد؛ سرنوشتی که بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی و سازمان‌های رسانه‌ای در دهه‌های اخیر در ایران و جهان پیدا کرده‌اند.

ایسنا البته توانسته است در فراز و نشیب‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جایگاه خود را تثبیت کند و به‌ عنوان یکی از خبرگزاری‌های اصلی ایران شناخته شود ولی خودش هم در معرض تحولاتی قرار گرفته و دچار فراز و نشیب‌هایی شده است. تحلیل تاریخ بیست ساله این نهال جوان رسانه‌ای به‌خوبی این فراز و فرودها را نشان می‌دهد. در عین حال مزیت‌های نسبی این خبرگزاری از جمله پیوند با دانشگاه و فرهنگ سازمانی که از ابتدا در آن شکل گرفته و نظم یافته است، قابلیت‌های ویژه‌ای برای آن ایجاد کرده و البته توقعات و انتظاراتی را هم از آن پدید آورده است.

از ایسنا توقع می‌رود با حفظ و تقویت ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی و کانون‌های فناوری، در بهره‌گیری از رویکردها و فناوری‌های نوین خبری پیشتاز و الهام‌بخش سایر رسانه‌ها باشد. همچنین انتظار آن است که روحیه نوآوری، کمال‌جویی، مطالبه رشد مستمر و عدم اکتفا به وضع موجود و نیز شهامت و شجاعت خبری در مواجهه با رویدادهای مختلف جامعه در ایسنا برجسته و بارز باشد تا بالندگی و تعالی این رسانه دانشگاهی محبوب تداوم پیدا کند. در ایسنا مانند هر سازمان رسانه‌ای دیگر نقاط قوت و ضعفی وجود دارد که لازم است مرتباً توسط دست‌اندرکاران مورد بررسی قرار گرفته، شناخته و تحلیل شوند تا بر اساس آنها بایسته‌ها و شایسته‌هایش مشخص شده و متناسب با شرایط مکانی و زمانی چشم‌انداز آینده‌اش را ترسیم نمایند و مسیر حرکتش را به سوی آینده روشن‌تر و درخشا‌ن تر تنظیم و عملیاتی کنند.

امروز که دو دهه از فعالیت ایسنا گذشته، به همکاران عزیزمان در ایسنا که بیستمین سالروز تأسیس این رسانه پرافتخار و متمایز را همزمان با روز دانشجو جشن می‌گیرند و به بنیانگذاران افتخارآفرینش و همه کسانی که در دو دهه گذشته در ایسنا نقش‌آفرینی کرده‌اند، تبریک می‌گویم و از طرف همکارانم در ایرنا و روزنامه ایران آینده‌ای روشن و پرافتخارتر برای ایسنا و اصحاب آن آرزو می‌کنم.»

انتهای پیام            

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایسنا سید ضیا هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۴۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام انصارالله: ایران حیثیت اسرائیل را از بین برد

یک مقام انصارالله یمن در مصاحبه با شبکه خبری راشاتودی گفته حمله ایران به اسرائیل حیثیت این رژیم را از بین برد.

به گزارش مشرق،«ناصرالدین عامر»، معاون وزیر اطلاع‌رسانی در مصاحبه‌ای با شبکه خبری راشاتودی به تفصیل درباره مسائل مهم منطقه از جمله عملیات «وعده صادق» توسط ایران علیه اسرائیل گفت‌وگو کرده است.

عامر در پاسخ به این سئوال که حمله ایران به اسرائیل را چطور ارزیابی می‌کند و آیا این حمله موثر بوده گفت: «بله، حتما. این حمله اثرات قابل توجهی روی روند حوادث داشت و حیثیت اسرائیل را از بین برد.»

وی اضافه کرد: «حمله ایران اثرگذار، قدرتمندانه و تاریخ بود. علاوه بر این، دفاع از خود حق مشروع جمهوری اسلامی ایران است. این اقدام حمایت عظیم تهران از مردم مظلوم فلسطین را نشان داد.»

این مقام انصارالله در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا فکر می‌کند اسرائیل به این حمله پاسخ خواهد داد یا خیر هم گفت: «اسرائیل امروز یک موجودیت سیاسی جنایتکار و ستیزه‌جو است که به روش‌های تروریستی توسل می‌جوید.»

ناصرالدین عامر تأکید کرد: «اسرائیل در حال حاضر ترسوتر از آن است که با اقدامی تمام‌عیار به جمهوری اسلامی پاسخ دهد. با این حال، احتیاط لازم است.»

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • رازگشایی از نماد‌های ۲۷۰۰ ساله ایران باستان
  • نیاز مبرم به تأسیس ۵ پایگاه امداد دریایی در بوشهر
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • درگذشت خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • مرگ خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یک حادثه رانندگی
  • مقام انصارالله: ایران حیثیت اسرائیل را از بین برد
  • معاون رئیسی: افکار عمومی غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا نماد ظلم و ستم است
  • گام بعدی امباپه به سوی رئال: خرید خانه کاپیتان در مادرید
  • گسترش فعالیت هیات های آزادگان تهران به سمت خودباوری