Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-01@05:46:00 GMT

تداوم روند توسعه تعاونی‌های تولید در دشت سیستان

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۶۶۵۶

به گزارش ایلنا از سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اقدامات گسترده سازمان متبوع طی یک و نیم سال گذشته در زمینه استقرار نظام‌های بهره‌برداری جمعی در سطح ۴۶ هزار هکتار اراضی نوآباد استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بر اساس برنامه تنظیمی تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۶ شرکت تعاونی تولید در قالب ۱۶ ناحیه عمرانی مستقل دشت سیستان به منظور مشارکت حداکثری بهره‌برداران و کشاورزان منطقه در بهره‌مندی از تأسیسات و زیرساخت‌های نوین آبیاری توسط دفتر نظام‌های بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ایجاد و مشغول فعالیت خواهند شد که از این تعداد تاکنون تأسیس ۷ شرکت تعاونی در مناطق یاد شده محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین شیری درباره با مراحل اجرایی و برنامه های انجام شده واحد نظام‌های بهره‌برداری در طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان یادآور شد: بطورکلی فرآیند استقرار نظام‌های بهره‌برداری از پنج مرحله شامل؛ ارزیابی پیش نیاز ها و ظرفیت‌های موجود، امکان سنجی و زمینه‌سازی اجتماعی، پیاده سازی و تشکیل الگوهای مختلف و نیز پایداری و توسعه نظام‌ها تشکیل شده که در این خصوص شکل‌گیری ۲۸۵ کمیته مشورتی گروه‌های هم آب و تعیین آبیار به منظور اعمال مدیریت یکپارچه در مصرف منابع آبی در تشکل‌های مذکور، تشکیل هیئت مؤسس برای ۱۲ شرکت تعاونی جدید، آغاز فعالیت‌های اجرایی در بلوک های یک و دو از ناحیه عمرانی زهک و نواحی چهارگانه شهرستان هامون به منظور پیاده سازی الگوی نظام بهره برداری جدید، ایجاد تیم مشترک ارزیابی با حضور نمایندگان سازمان‌های جهاد کشاورزی و تعاون روستایی جهت مساعدت در پیشبرد عملیات اجرایی طرح، از جمله اقدامات واحد نظامهای بهره‌برداری این سازمان در چارچوب برنامه مصوب اجرایی طرح مذکور بوده است.

وی در توضیح چگونگی روند ایجاد و سازماندهی شرکت‌های جدید تعاونی تولید در منطقه مذکور خاطرنشان کرد: پس از انجام مراحل مقدماتی نظیر صدور فراخوان، آموزش و رایزنی‌های اولیه با کشاورزان و روستاییان مناطق تحت پوشش طرح، نسبت به برگزاری مجامع عمومی بمنظور انتخاب ارکان تعاونی‌های مزبور اقدام شده‌است که بعنوان مثال می‌توان به تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی جهت انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت تعاونی تولید ناحیه عمرانی هیرمند۴ در تاریخ ۱۲ آذرماه جاری با حضور بخشداران، نمایندگان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی، معتمدان و ریش سفیدان و بیش از ۵۰۰ نفر از بهره‌برداران در شهرستان هیرمند اشاره کرد.

شیرزاد با تشریح طرح های جامع پیش بینی شده در سطح شبکه تعاونی‌های نوبنیاد منطقه سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با توجه به اینکه بیش از ۵۱ درصد جمعیت استان سیستان و بلوچستان به روستاییان عزیز تعلق دارد لذا اجرای طرح‌هایی همچون گسترش کشت یکپارچه محصولات زراعی، توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای و صنایع تبدیلی و تکمیلی جزء برنامه‌های جامع طرح دشت سیستان و در دستور کار شبکه تعاونی های روستایی و کشاورزی بوده که از آن جمله می‌توان به توسعه مجتمع گلخانه‌ای تعاونی‌های تولید روستایی و واحد فرآوری زیتون در این استان نام برد. شایان ذکر است هم اکنون طرح آبیاری ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان در محدوده شهرستانهای زهک، هامون، نیمروز و هیرمند و در ۱۶ ناحیه عمرانی در دست اجراست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان ایران کشاورزی معاون وزیر فراخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۶۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان

محمد کرمی در جلسه با مدیر کل و معاونان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان که در محل استانداری برگزار شد،گفت: با هماهنگی‌های صورت گرفته در نوروز امسال، خوشبختانه این استان در سطح کشور خوش درخشید و عملکرد قابل قبولی از خود نشان داد که جای قدردانی دارد.

وی افزود: در ایام نوروز کمترین چالش و کمبود را شاهد بودیم و مسافران و گردشگران نوروزی سفر خوبی را تجربه کردند که این موضوع ثمره مهمان نوازی مردمان خوب و خونگرم این دیار و تعاملات و همکاری‌های صورت گرفته اعضای ستاد خدمات سفر سیستان و بلوچستان بود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است و در زمینه گردشگری می‌تواند به رشد و توسعه آن کمک شایانی بکند و اگر گردشگری با چاشنی خلاقیت و نوآوری همراه شود تاثیر بیشتر و اثر گذاری دو چندانی خواهد داشت و باید در این بخش از همه ظرفیت‌ها بویژه ظرفیت نخبگانی، دانشجویی و دانش‌آموزان بهره کافی را برد.

وی تاکید کرد: گردشگری سیستان و بلوچستان با مشارکت مردم و همه گروه‌های مردمی در تحول و تغییر چهره استان بسیار موثر است و با ایجاد و فعال‌سازی تعاونی‌های تخصصی می‌توان مشارکت مردم را در این حوزه‌ها بیشتر کرد و از قدرت مردمی که قدرت بسیار ارزشمندی است به بهترین نحو استفاده کرد.

کرمی افزود: ارتباط با سایر کشور‌های همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و عمان باید جزو اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی در سیستان و بلوچستان باشد و با برگزاری نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی و گردشگری و تبادل فرهنگ‌ها برای تحکیم و تقویت این ارتباطات گام برداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • ◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • قرارداد احداث ۲ ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان با شرکت مپنا امضا شد
  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • تقدیر از کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون