Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@16:17:09 GMT

ملاحظات رابطه جنسی در دوران بارداری

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۹۷۵۹۴

ملاحظات رابطه جنسی در دوران بارداری

معمولاً زوجین در طی بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه می‌کنند که یکی از آن‌ها مربوط به روابط زناشویی است.

این روابط در بارداری می‌تواند تحت تأثیر عواملی قرار گیرد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

* شیوه رابطه زناشویی زوجین قبل از بارداری و همچنین مفهوم روابط زناشویی در نظر زوجین

* وضعیت سلامت جسمی و روانی و عوارض دوران بارداری

* باور‌ها و ویژگی‌های فرهنگی زوجین

* نحوه برخورد آن‌ها با تغییرات فیزیکی زنان طی بارداری

* ترس از صدمه به جنین در زمان نزدیکی

* محدودیت‌های رابطه جنسی در بارداری

در بارداری محدودیت‌هایی جهت نزدیکی وجود دارد که عبارت‌اند از:
جفت سرراهی (پایین واقع شدن جفت در رحم)، نارسایی دهانه رحم (که به صورت کاهش طول دهانه رحم یا سرویکس خودش را نشان می‌دهد)، سابقه زایمان‌های مکرر، چندقلو بودن حاملگی، آغاز پیش از موعد درد‌های زایمانی، پاره شدن کیسه آب، دیابت و حاملگی‌های پرخطر، درد به هنگام آمیزش جنسی، خون‌ریزی و یا ترشح بدون علت از واژن، وجود ضایعه بهبود نیافته تبخال تناسلی در همسر و برخی موارد دیگر که توسط پزشک یا ماما عنوان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگر سابقه زایمان پیش از موعد دارید، ممکن است ماما یا پزشک شما را از آمیزش جنسی و یا رسیدن به اوج لذت جنسی باز دارد.

اوج لذت جنسی باعث انقباض‌های خفیف رحمی می‌شود. مواد شیمیایی موجود در ترشحات جنسی مرد (مایع منی) نیز می‌توانند باعث تحریک انقباضات رحمی شوند؛ بنابراین شاید بهتر باشد در این موارد همسر یک زن باردار از تخلیه ترشحات جنسی خود در داخل واژن اجتناب کند.

اگر سابقه سقط خود به خودی داشته باشید نیز ممکن است پزشک شما را از رابطه جنسی و رسیدن به اوج لذت بر حذر دارد.

با این حال هیچ رابطه‌ای بین آمیزش جنسی و سقط خود به خودی پیدا نشده است.

توصیه‌ها
به‌رغم موارد بالا، اگر بارداری طبیعی باشد و پزشک یا ماما مانعی برای نزدیکی زوجین عنوان نکند روابط بلامانع است و در سه ماهه سوم با نظر پزشک یا مامایی که بارداری را پیگیری می‌کند نیز می‌تواند ادامه یابد.

هر چند در بارداری به‌خصوص ماه‌های آخر باید پوزیشن و وضعیت مناسبی درحین نزدیکی در نظر گرفته شود که به شکم زن باردار فشاری وارد نیاید.

با پیشرفت بارداری متوجه می‌شوید که انتخاب وضعیت‌های جدید برای آمیزش جنسی ضروری است.

ممکن است شکم شما باعث شود انتخاب برخی وضعیت‌ها برای شما ناراحت کننده باشد.

به‌علاوه، توصیه می‌شود که از حدود ۱۶ هفتگی (نزدیک به چهار ماهگی) از خوابیدن به پشت (طاقباز) خودداری کنید چرا که در این حالت ممکن است فشار ناشی از وزن رحم بر روی عروق اصلی لگن موجب اختلال در گردش خون این ناحیه شود.

برخی از خانم‌های چندزا در نیمه اول بارداری درد پستان را تجربه می‌کنند.

بهتر است از وضعیتی در هنگام مقاربت استفاده شود که فشار کمتری بر سینه‌ها وارد شود. این درد موقتی است و معمولاً پس از سه ماهه اول برطرف می‌شود.

آمیزش جنسی و سقط جنین
آمیزش جنسی و انزال، هیچ یک در بارداری عادی خطری برای مادر و جنین نخواهد داشت.

جنین در محفظه عضلانی رحم و درون یک کیسه محافظ به نام کیسه آمنیوتیک قرار دارد.

این کیسه حاوی مایعی به نام مایع آمنیوتیک است که جنین را دربرابر ضربات و صدمات احتمالی محافظت می‌کند.

به‌علاوه یک پوشش مخاطی ضخیم دهانه رحم را می‌پوشاند که مانع از انتقال عفونت نیز می‌شود. ممکن است چندی بعد از اوج لذت جنسی جنین شما تکان بخورد!

در این مورد نیز نگران نباشید، چون این افزایش تحرک بدلیل افزایش جریان خون ناشی از افزایش ضربان قلب شماست نه بخاطر این‌که جنین احساس درد می‌کند یا از آنچه روی داده چیزی فهمیده است.

این مسئله که آیا آمیزش باعث سقط جنین می‌شود باعث نگرانی خیلی از افراد به‌خصوص در سه ماهه اول بارداری می‌شود.

اما سقط جنین معمولاً به دلیل اختلالات کوروموزومی و یا سایر مسائل مربوط به رشد جنین می‌باشد و نه بدلیل آمیزش در این دوران.

مسلماً لذت ناشی از فرایند مقاربت سبب انقباض رحمی می‌شود، اما این انقباض با انقباض مربوط به زمان وضع حمل فرق می‌کند.

اگر بارداری شما کاملاً به صورت طبیعی است، لذت جنسی نمی‌تواند باعث زایمان زودرس، حتی در ماه‌های آخر بارداری شود.

شاید بعضی خانم‌ها درحین بارداری به‌خصوص سه ماهه اول با کاهش میل جنسی روبه‌رو شوند که در برخی متون این مساله را به خستگی و تهوع ناشی از مراحل اولیه رشد جنین و جفت نسبت می‌دهند.

اما در برخی از خانم‌ها این مساله درست برعکس اتفاق می‌افتد و به افزایش تمایلات جنسی زن در سه ماهه اول منجر می‌شود.

فارغ شدن از نگرانی در مورد احتمال بارداری به برخی از زنان احساس رهایی می‌بخشد.     منبع:زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بارداری رابطه جنسی در بارداری نزدیکی در بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۷۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - فاطمه کول*: یکی از مشکلات بزرگ نظام سلامت که قانونگذار را نیز تحت‌الشعاع قرار داده، تخصص گرایی و درمان محوری خدمات سلامت است در همین راستا حوزه باروری و بارداری که یک امر فیزیولوژیک است، بیش از سایر حوزه‌ها تحت تأثیر این رویکرد مدیکالیزیشن یا پزشکی سازی قرار گرفته است، به طوری که بارداری به بیماری تبدیل شده است.

تولیدمثل و بارداری نیز همچون سایر عملکردهای فیزیولوژیک بدن یک امر حیاتی و فیزیولوژیک است مانند خوردن و آشامیدن که دستگاه گوارش کار هضم و جذب را بطور طبیعی در بدن انجام می‌دهد ولی گاهی ممکن است فردی دچار سو هاضمه شود و آنگاه است که به متخصص گوارش نیاز دارد و هیچ فرد سالمی در پی جراحی آپاندیس یا معده و روده خود نیست، ولی متأسفانه در بحث بارداری و زایمان سیاست گذاری‌های وزارت بهداشت که معمولاً توسط متخصصان جراحی زنان که ماهیتش درمان بیماری‌های زنان و جراحی است، انجام می‌شود که اوج آن را می‌شود با مداخله بسیار تهاجمی و خطرناک در فرآیند فیزیولوژیک زایمان یعنی تولد ٥٦ درصد نوزادان کشور در اتاق عمل و از طریق جراحی سزارین مشاهده کرد.

نوزادانی که با سزارین متولد می‌شوند، معمولاً نه تنها از حق زندگی داخل‌رحمی کامل محروم می‌شوند و زودتر از موعد به‌دنیا می آیند و بیشتر نوزادان بستری در بخش‌های مراقبت ویژه نوزادی را تشکیل می‌دهند بلکه خود بخود امکان دارد در معرض بیماری‌هایی نظیر آسم و آلرژی، دیابت، اوتیسم، بیش فعالی، چاقی و حتی اسکیزوفرنی قرار بگیرند.

روند افزایشی سزارین در کشور حاصل بی‌توجهی و به حاشیه راندن حرفه مامایی است. در تمامی دنیا عامل اصلی زایمان طبیعی و مراقبت‌های دوران بارداری ماما است و جراح زنان تنها در حاملگی‌های پرخطر و بیماری‌های زنان وارد عمل می‌شود و در کشور ما نیز بیش از ۷۰ درصد زایمان‌های طبیعی را ماماها انجام می‌دهند.

بی‌توجهی به وضعیت ماماهای کشور سبب شده است تا ما در حال تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده و ایجاد عارضه برای مادران باشیم و هزینه‌های زیادی از صندوق‌های بیمه و از جیب مردم صرف درمان عوارض و بیماری‌های غیر واگیر ناشی از تولد به روش سزارین شود. به عبارتی مداخله‌های غیر ضروری در روند بارداری و زایمان و بی توجهی به بهره برداری از پتانسیل‌های مامایی کشور سبب شده تا نظام سلامت خود در حال تولید بیماری‌های غیر واگیر باشد.

از این رو سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی در سال ۱۸۹۰، پنجم می را به عنوان روز جهانی مامایی انتخاب کردند و این نام‌گذاری از سال ۱۹۹۲ رسمی شد. جهان هر ساله این روز را گرامی می‌دارد و آن را بهانه‌ای می‌داند برای توجه بیشتر به این حرفه و البته فرصتی برای واکاوی نقطه‌ای که در آن ایستاده به طور معمول بسیاری واژه ماما را برابر با زایمان طبیعی می‌دانند ولی حقیقت این است که مامایی ترکیبی است از علم و هنر که فراتر از زایمان، برای هر جامعه‌ای از جمله ایران مهم است.

اهمیت این حرفه را از شعارهایی که هر ساله برای این روز انتخاب می‌شود می‌توان فهمید. «ماماها، مدافع حقوق زنان»، «سرمایه‌گذاری بر روی ماماها، بهبود کیفیت شاخص‌ها» «دنبال کردن جزئیات، سرمایه‌گذاری روی ماماها»، بخشی از شعارهای این سال‌ها است که نقش پررنگ مامایی در شاخصه‌های سلامت یک جامعه و در نهایت پیشرفت آن را نشان می‌دهند.

بی‌شک همه دست‌اندکاران امر سلامت شهادت می‌دهند که ماماها نقش مؤثری در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان دارند.

فعال اجتماعی و کادر درمان

کد خبر 6096269

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • آزارهای جنسی در هالیوود + موشن گرافیک
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • (ویدیو) در ترکیه به طور متوسط هر مرد با ۱۵ زن شریک جنسی است و بعضی تا ۵۰ زن
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • افشاگری دستیار ترامپ در مورد رابطه با خانم بازیگر فیلم های ...
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود