Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلمان یکی از کشورهایی است که در چند سال اخیر با معضل بی‌خانمانی روبه‌رو است؛ نزدیک ۶۷۸ هزار نفر در این کشور سقفی از آن خود برای زندگی و خواب ندارند. ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲ اجتماعی خانواده و جوانان نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از دغدغه‌های اصلی بشر از گذشته تا امروز داشتن سرپناه و سقفی برای زندگی در زیر آن بوده‌ است؛ انسان برای داشتن منزل مناسب جهت اسکان می‌کوشد و نیاز اصلی هر انسانی، داشتن مسکن مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با تمام دغدغه‌های انسان برای داشتن سرپناهی مطمئن، در چند سال اخیر میزان بی‌خانمانی افزایش پیدا کرده است؛ با توجه به سیاست‌های غلط برخی از دولت‌ها و شرایط اقتصادی نامناسب حاکم بر برخی کشور‌ها، شهروندان کم‌‌درآمد و تهی‌دستان راهی جز کارتن‌خوابی ندارند. 

آلمان یکی از کشورهایی است که در چند سال اخیر با معضل بی‌خانمانی و کارتن‌خوابی روبه‌رو است؛ پایگاه خبری "the local" در گزارشی می‌نویسد، کارگروه فدرال "حمایت از افراد فاقد مسکن" در آلمان می‌گوید: نزدیک 678 هزار نفر در این کشور سقفی از آن خود برای زندگی و خواب ندارند؛ 49 هزار نفر از این عده، کارتن‌خواب و بی‌خانمان هستند. 

رقم 678 هزار نفر شامل همه کسانی شده که در خوابگاه‌ها و اقامتگاه‌های موقتی زندگی می‌کنند؛  نیمی از این افراد، پناهجویانی هستند که در مراکز مخصوص پذیرش به سر می‌برند؛ با کسر این گروه، می‌توان گفت که در سال 2017 حدود 275 هزار نفر  در آلمان جایی برای سکونت نداشته‌‌اند.

کار گروه فدرال "حمایت از افراد فاقد مسکن" می‌گوید که سه چهارم افراد بی‌مسکن در آلمان را مردان تشکیل می‌دهند.

"ورنا روزنکه"، مدیر کارگروه می‌گوید، پایه آمار، وضعیت مسکن در ایالت "نوردراین وستفالن" بوده که پرجمعیت‌ترین ایالت آلمان است؛ اما نمی‌توان این الگو را تعمیم داد بلکه باید پذیرفت که تعداد افراد بدمسکن یا فاقد مسکن 15 تا 20 درصد افزایش یافته است. 

روزنکه از تثبیت فقر و عرضه ناکافی واحدهای ارزان و دولتی به عنوان دلایل اصلی این معضل نام می‌برد؛ او می‌گوید لازم است سالانه 80 الی 100 هزار واحد مسکونی دولتی و دستکم 100 هزار آپارتمان تعاونی ارزان، برای افراد کم درآمد و بی‌بضاعت ساخته شود.

آمارهای دولتی نشان می‌دهد که سکونت در اقامتگاه‌های زیر نظر قانون پلیس و نظم عمومی، که به عنوان راه‌حلی اضطراری و کوتاه‌مدت تعیین شده است، اکنون به شکل فزاینده‌ای و برای درازمدت اجرا می‌شود؛ به طوریکه یک سوم افراد مشمول این قانون، اکنون بیش از دو سال است که در این مسکن‌های موقت زندگی می‌کنند.

پیشتر یک سازمان حقوق بشری در آلمان به وضعیت نابرابر اسکان افراد بی‌خانمان انتقاد کرده بود؛ مؤسسه حقوق بشر آلمان (DIMR)، در گزارش سالانه خود در سال 2019 با اشاره به افزایش تعداد بی‌خانمان‌ها تاکید کرد که تامین مسکن ارزان‌قیمت باید مورد توجه قرار گیرد؛ این مؤسسه همچنین نسبت به استفاده از سکونتگاه‌های موقت برای درازمدت انتقاد کرده‌است. 

موسسه حقوق بشر آلمان همچنین در بررسی‌های خود دریافته است که تعداد موارد بی‌خانمانی، به ویژه در شهر برلین، رو به افزایش است؛ طی سال‌های 2014 تا 2017 تعداد بی‌خانمان‌ها در برلین سه برابر شده است.

این گزارش همچنین دولت آلمان را به خاطر نبود و یا کمبود مکان‌های مقرون به‌صرفه برای زندگی، مسئول دانسته و اعلام کرده که کمترین هزینه تامین مسکن با بیشتر نقاط قانونی و مناسب زندگی، همخوانی ندارد.

این مؤسسه همچنین تاکید کرده است که بدون رعایت استانداردهای ملی، وضعیت موجود ممکن است در درازمدت وخیم شود.

کانادا| 40 درصد بی‌خانمان‌ها قبل از 16 سالگی آوارگی را تجربه‌کرده‌اند+تصاویرزندگی کارگران و دانشجویان کره‌جنوبی در اتاقک‌های 2 متری! + تصاویرآیا باورتان می‌شود این تصاویر مربوط به "ژاپن" باشد؟!مرگ 566 فرانسوی در یک سال به‌خاطر بی‌سرپناهی!/ 12هزار نفر شب‌ها در خیابان می‌خوابند

انتهای‌پیام/

R1545/P1014142/S2,18/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آلمان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آلمان اخبار آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۷۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!

به گزارش همشهری آنلاین، مسکن دولتی، یکی از سیاست‌های حمایتی است که با عناوین مختلف و در دوره‌های متوالی برای خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد و ضعیف واجد شرایط اجرایی شده و در هر دوره فروش امتیاز آن، به یکی از حواشی طرح تبدیل شده است.

مسکن مهر، بزرگ‌ترین طرح مسکن دولتی در تاریخ انقلاب بود که به‌واسطه قطعی بودن قیمت فروش در قراردادهای آن، بازار داغی برای فروش مجوز داشت و درصد بالایی از این طرح، توسط کسانی تحویل گرفته شد که متقاضی اولیه آن نبودند.

در نهضت ملی مسکن، به‌واسطه عقد قراردادها بر اساس هزینه تمام‌شده ساخت، رانت اختلاف قیمت آن با بازار آزاد تا حدودی حذف شده اما بازهم به دلیل مشوق‌های دولتی و کاهش هزینه نهاده‌ها در زنجیره تأمین، هزینه نهایی ساخت در آن از بازار آزاد پایین‌تر است و مثلاً متقاضیان تهرانی در شهرهای جدید می‌توانند امتیاز خود را به قیمت حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به افراد دیگر بفروشند.

نکته قابل‌توجه در فروش امتیاز مسکن دولتی این است که این واحدها با تخصیص زمین و منابع دولتی، به‌صورت یارانه‌ای احداث می‌شود و فقط کسانی واجد شرایط دریافت آن هستند که فرم جیم آنها سبز باشد؛ یعنی از زمان پیروزی انقلاب از امکانات دولتی در حوزه مسکن بهره‌مند نشده باشند و سابقه مالکیت مسکونی نیز از سال ۱۳۹۵ به بعد در سابقه آنها ثبت نشده باشد.

با این حساب، افرادی که بدون احراز شرایط مسکن دولتی نسبت به خرید امتیاز آن اقدام می‌کنند، عملاً ازنظر قانون واجد شرایط نیستند و نباید واحدی به آنها اختصاص داده شود.

پیش‌ازاین در مسکن مهر و مسکن اقدام ملی، کسانی که خواستار واگذاری امتیاز خود بودند، می‌توانستند از طریق سایت مربوطه جای خود را به خریدار جدید بدهند و فرم جیم خود را دوباره سبز کنند اما در این مورد هم خریدار جدید الزاماً باید واجد شرایط دریافت مسکن دولتی باشد.

از زمان رواج مسکن دولتی در ایران تاکنون، حتی دلالانی که به‌صورت انبوه امتیاز مسکن مهر را خریداری کردند مواخذه نشدند؛ اما به‌هرحال، متولیان نهضت ملی مسکن به‌دفعات نسبت به ممنوعیت معامله امتیاز این طرح هشدار داده‌اند و حتی بحث سلب امتیاز را نیز پیش کشیده‌اند.

نکته دیگر در نهضت ملی، تعهدنامه محضری متقاضیان در مراحل اولیه تشکیل پرونده است که می‌تواند بهانه قانونی برای سلب امتیاز فروخته شده آنها باشد.

بررسی‌های میدانی حاکی از این است که باوجود هشدارهای مکرر در مورد ممنوعیت فروش امتیاز مسکن دولتی، در شرایط فعلی امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن در شهر جدید پرند تهران در مراحل اولیه، از ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و برای واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی بالاتر تا بالای یک میلیارد تومان آگهی می‌شود. این معاملات غیرقانونی برای واحدهای نهضت ملی مسکن پردیس که نزدیک به اتمام هستند، به ۲ میلیارد تومان نیز می‌رسد.

در این میان، صندوق ملی مسکن به‌عنوان یکی از متولیان تأمین، تجمیع و تخصیص منابع مالی برای نهضت ملی مسکن، چندی پیش از تلاش برای رونمایی از سامانه تأمین منابع مالی نهضت ملی مسکن با مشارکت مردم خبر داد که امکان فروش واحدهای نهضت ملی مسکن به مردم عادی برای جذب منابع عمومی را میسر می‌کرد.

البته این سامانه مربوط به فروش واحدهای سهم دولت در پروژه‌های مشارکتی خواهد بود؛ اما این احتمال وجود دارد که امکان نقل‌وانتقال امتیاز افراد عادی را حداقل به افراد واجدالشرایط جدید فراهم آورد.

عجالتاً، تا زمانی که تکلیف نقل‌وانتقال قانونی امتیازات مسکن دولتی مشخص نشده است، افراد بهتر است با احتساب ریسک سلب امتیاز نسبت به خرید امتیاز واحدهای نهضت ملی اقدام کنند و بدون حساب‌وکتاب وارد عمل نشوند.

کد خبر 848540 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نهضت ملی مسکن مسکن مهر مسکن

دیگر خبرها

  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • افزایش شمار پناهجویان بی‌خانمان در انگلیس
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟