Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارمهر، در کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند معدن‌کاران خراسان‌جنوبی مسائل خود را با مدیران و مسئولان منابع طبیعی استان مطرح‌کردند.

علی باقری رئیس خانه معدن خراسان‌جنوبی و رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به ضرورت حمایت‌های قضایی از معدن‌کاران خراسان‌جنوبی اظهارکرد: در این زمینه با رئیس پیشین دادگستری خراسان‌جنوبی و ریاست فعلی دادگستری رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان‌کرد: دیدگاه مجموعه قضایی استان با توجه به تأکیدات رئیس قوه قضائیه در زمینه حمایت از تولید بسیار روشن است و از این جهت با یک هیئت حل اختلاف معدنی می‌توان این موضوعات را پیگیری و بررسی کرد.

تشکیل هیئت حل اختلاف از موضوعات گره‌گشایی می‌کند

رئیس کمیسیون معدن  اتاق بازرگانی بیرجندادامه داد: پیشنهاد ما این است که برای این هیئت حل اختلاف یک نفر از اتاق بازرگانی، یک نفر از خانه معدن و دو نفر از سازمان صمت و دو نفر نیز از نظام مهندسی کاندید شوند و به دادگستری معرفی شوند.

حمید باقرپور، معاون امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه گفت: از معدن‌کاران خراسان‌جنوبی می‌خواهیم همانگونه که انتظار رعایت حقوق خود از سوی منابع طبیعی را دارند آنان نیز حقوق عرصه‌های منابع طبیعی، حقوق دامداران و بهره‌برداران را مراعات کنند.

وی با اشاره به بند ب ماده ۱۲ قانون افزایش بهره‌وری، اظهارکرد: براساس این قانون اگر معدن‌کار مجبور شد به واسطه فعالیت‌های خود خسارتی به منابع طبیعی برساند باید جبران کند.

معاون امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: اگر معدن‌کار با مجموعه منابع طبیعی همکاری کند ما نیز کمک کار او خواهیم بود ولی اگر معدن کار به عناوین مختلف از جبران خسارت طرفه رود ما نیز اعمال قانون خواهیم کرد.

باقرپور با اشاره به بحث بازسازی معادن در خراسان‌جنوبی ادامه داد: اگر معدنی در خراسان‌جنوبی مواد معدنی آن تمام شده و متروکه تلقی می‌شود باید در راستای بازسازی آن کمک شود.

در برخی معادن نخاله‌ها در حریم رودخانه‌ها ریخته می‌شود

وی با اشاره به ضرورت رعایت مسائل زیست‌محیطی در فعالیت‌های معدنی افزود: در منطقه شاهکوه نهبندان و برخی دیگر از معادن نخاله‌های معدنی در مسیل‌ها و حریم رودخانه‌ها ریخته می‌شود که به واسطه سمی بودن برخی از آنان برای انسان و دام آسیب‌زا است.

معاون امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی‌گفت: هدف ما این است که هم از منابع طبیعی حراست شود و هم معدن‌کار بتوانند به فعالیت خود ادامه دهد.

محمد سالاری، معاون امور معادن و صنایع سازمان صمت خراسان‌جنوبی نیز در این‌جلسه اظهارکرد: پروانه‌های قدیمی حوزه معدن ما در گذشته طبق قانون هیچ کدام استعلام نداشته است و انتظار این است که وقتی برای تمدید پروانه معدن کار مراجعه می ‌ند، با همان نگاهی که از قبل بوده با او برخورد شود.

وی بیان‌کرد: انتظار این است که همانطور که پروانه‌های معدن را به تناوب رصد و بازبینی و گاه سلب صلاحت می‌کنیم به واسطه خشکسالی‌های ۲۰ ساله، منابع طبیعی خراسان‌جنوبی نیز پروانه‌های چرای دام خود را یک بازبینی کند.

معاون امور معادن و صنایع سازمان صمت خراسان‌جنوبی ادامه داد: همانگونه که معدن‌کار می‌داند که محدوده معدنی تنها تا پایان ذخیره معدنی در اختیار اوست در حوزه چرای دام نیز تا زمان وجود پوشش گیاهی باید عرصه مربوطه به دامدار داده شود تا مشکلات بین معدن کار و منابع طبیعی کاهش یابد.

سالاری با اشاره به مسائل مرتبط با حوزه بازسازی منطقه عملیاتی معدنی، گفت: طبق قانون درصدی بابت بازساری و مرمت منطقه عملیاتی از معدن‌کار گرفته می‌شود.
وی بیان کرد: از طرف دیگر نیز طبق قانون معادن ۱۲ درصد از حقوق دولتی و ۱۵ درصد از حقوق مرتبط با تبصره ۳ ماده ۶ قانون معادن به حساب خزانه بابت به منظور جبران خسارت احتمالی ناشی از اکتشاف و بهره برداری واریز می شود.

معدن حلقه نخست تولید در خراسان‌جنوبی

معاون امور معادن و صنایع سازمان صمت خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه معدن‌حلقه نخست تولید در خراسان‌جنوبی یادآور شد: بی‌شک با توجه به شرایط اقلیمی خراسان‌جنوبی برای رشد و توسعه اقتصادی بیش از هر چیز معدن و صنایع مرتبط با معدن حائز اهمیت است.

سالاری گفت: می‌توان با تعامل و همفکری کاری‌کرد که هم معدن‌کاران به فعالیت خود ادامه دهند و هم آسیبی به پوشش گیاهی منطقه وارد نشود.

روح‌الله محمدی در جلسه کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهارکرد: در کشور مدیران و مسئولان از یک طرف شعار حمایت از تولید و سرمایه‌گذار می‌دهند و از طرف دیگر برخی از قوانین مصوب شده مخالف با این شعارها است.

عضو هیأت رئیسه خانه معدن خراسان‌جنوبی با اشاره به برخی از برخوردها در عرصه منابع طبیعی و معدن بیان‌کرد: براساس آمار بیان شده ۹ هزارم درصد عرصه برخورد منابع طبیعی و معدن در سطح کشور داریم که قابل توجه و تأمل کنیم.

محمدی با اشاره به اینکه باید تدبیری برای حل این موضوع داشته باشیم، ادامه‌داد: باید مناطقی که آنجا برای استخراج معدن مخالف شده بازدیدهایی صورت گیرد.

نقشه‌های منابع طبیعی استان به روز نیست

وی با اشاره به اینکه نقشه‌های منابع طبیعی و معادن خراسان جنوبی به روز نیست، گفت: به روزرسانی معادن یک امر ضروری است.

محمدهادی اربابی از فعالان حوزه معدن خراسان‌جنوبی اظهارکرد: در زمین حق چرای دام در مناطقی که معدن وجود دارد رایزنی‌ها و تفاهم‌های لازم صورت گرفته و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.

وی بیان‌کرد: گاه در یک معدن بعد از اتمام یک ذخیره معدنی، ماده معدنی دیگری کشف و به سازمان صمت اعلام می‌شود ولی وقتی از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استعلام صورت می‌گیرد، با عدم موافقت رو به‌رو می‌شویم که در این زمینه نیز باید گره‌گشایی صورت گیرد.

این فعال حوزه معدن در خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: هر چند منابع طبیعی اعلام می‌کند که به ۴۵ درصد استعلامات معدن‌کاران پاسخ مثبت داده است ولی به نسبت محدوده‌ای که استعلام می‌شود میزان پاسخ مثبت بسیارکم و تنها حدود ۲ درصد است.
 

کد خبر 4790624

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی بیرجند منابع طبیعی خراسان جنوبی بیرجند انتخابات مجلس شورای اسلامی بوشهر ایلام گرگان مجلس شورای اسلامی قزوین بسیج بیرجند خطبه های نماز جمعه شهرکرد ویروس آنفلوانزا مشهد هفته بسیج تعطیلی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۸۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • تعیین تکلیف اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس