Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی از اتمام بررسی‌های مکان نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: شورای سیاست‌گذاری در جلسه هفته آینده خود تکلیف نمایشگاه کتاب را مشخص خواهد کرد. ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

قادر آشنا، رئیس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ از اتمام بررسی مصلی تهران و شهر آفتاب به عنوان مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: ضمن بازدید از هر دو مکان،‌ محاسن و معایب هر دو مکان  مشخص و در اختیار شورای سیاست‌گذاری قرار داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شورای سیاست‌گذاری در جلسه پیش رو قرار است درباره مکان برگزاری نمایشگاه تصمیم‌گیری کند. در مجموع در این جلسه که هفته آینده برگزار می‌شود،‌ درباره مکان نمایشگاه، سیاست‌های کلی حاکم بر نمایشگاه و... تصمیم‌گیری خواهد شد.

آشنا با اشاره به مهمان ویژه شدن ترکیه و انتقاداتی که مبنی بر برخورد دوگانه وزارت ارشاد در این خصوص گفت: هویت،‌ ارزش‌‌ها‌، باورها و امنیت هر کشوری جزو خطوط قرمز آن کشور است. نمی‌توان اینگونه انتظار داشت که در تعامل بین دو کشور هیچ اختلاف نظری وجود ندارد. کشور ترکیه از سال گذشته در گفت‌وگوهای رسمی و غیر رسمی خواهان حضور در نمایشگاه کتاب تهران بود، در سفری که هیئت ایرانی به ترکیه داشت‌، نیز این موضوع مطرح شد، وزارت فرهنگ و توریسم ترکیه مکاتبه کرد و از کانال وزارت خارجه و وزارت ارشاد موضوع  را پیگیری شد،‌ از سوی دیگر سفیر ترکیه در ایران نیز بارها این موضوع را پیگیری کرده بود. تا اینکه در شورای سیاست‌گذاری ترکیه به عنوان مهمان ویژه انتخاب شد.

یک ناشر و تصویرگر ایرانی مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شانگهایجزئیاتی از ساختار تازه نمایشگاه کتاب تهران

وی در پاسخ به اینکه برنامه‌های ترکیه تا چه اندازه در مهمان شدن این کشور تاثیر داشته است،‌ گفت:‌ ترکیه تاکنون منتظر پاسخ ما بود، این کشور در حوزه نشر توانمندی‌های خوبی دارد، در هفته گذشته رایزن فرهنگی سفارت ترکیه در موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی حضور یافت و ما صحبت مفصلی با او داشتیم‌، اینکه از مهمان ویژه چه می‌خواهیم؟ به ویژگی‌های حضور چین در نمایشگاه اشاره کردیم و گفت‌وگوهای مقدماتی را داشتیم.

انتهای پیام/

R1013198/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط نمایشگاه کتاب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۹۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است

محمدحسن شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسنده و پژوهشگر درباره آفت‌هایی که هر ساله دامن نمایشگاه کتاب تهران را می‌گیرد، گفت: اولین آسیب دولتی‌زدگی یا ارگان‌زدگی نمایشگاه کتاب است. اهتمام بیش از حد به نهاد‌ها و ناشران دولتی آفتی است که گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب می‌شود. اینکه مکان، متراژ و موقعیت جغرافیایی غرفه در کجا قرار گیرد و ارگان‌ها و انتشارات دولتی در اولویتِ بهره‌مندی از تسهیلات قرار می‌گیرند؛ در حالی باید سایر ناشرانی که در وادی گفتمان انقلاب اسلامی هستند، از تسهیلات برخوردار باشند.

شاهنگی ادامه داد: اگر قرار است تسهیلاتی به ناشران داده شود، باید تمام غرفه‌داران و ناشران از تسهیلات یکسانی بهره‌مند شوند. اگر در موارد تخلف بنا به اجرا شدن قوانین است، باید با تمام ناشران یکسان رفتار شود. اینگونه نباشد که اگر غرفه‌ای منتصب به یک نهاد ارگانی است، از مجازات و اعمال قوانین معاف شود. در مقابل ناشرانی که وابستگی دولتی ندارند، حداکثر مجازات در قبالشان اعمال شود. 

دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عدم انتفاع قابل قبول به فعالان مردمی، جوانان، ناشر - مولفان، ناشران جوان یا نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه تعویض، تبادل و امانت کتاب را دومین آسیب نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چقدر فعالان این حوزه برای مردم شناخته شده هستند؟ نشر‌های الکترونیک آنطور که باید در جامعه ایرانی شناخته شده نیستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور عناویت ویژه‌ای را به آن حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سومین آسیب غفلت از گردشگری فرهنگی است، توضیح داد: کتاب ذیل صنایع خلاق فرهنگی می‌گنجد. بر اساس جایگاه کتاب پیرامون فعالیت‌های فرهنگسازی و گفتمان‌سازی، باید مباحثی همچون اقتصاد نشر، فرهنگ نشر، سیاست نشر و رسانه نشر را برای مخاطب باز کنیم. نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت فرهنگی و تبلیغی ایده‌آل است، که از بُعد بین‌المللی و از منظر دیپلماسی عمومی و فرهنگی می‌توانیم فرهنگ خودمان را به ملل دیگر معرفی کنیم و از این ظرفیت مهم گردشگری فرهنگی در چارچوب برگزاری نمایشگاه کتاب حداکثر استفاده را بکنیم. 

شاهنگی چهارمین آسیب نمایشگاه کتاب تهران را عدم برنامه‌ریزی برای طیف‌های مرتبط با نشر دانست و بیان کرد: قرار نیست نمایشگاه کتاب فقط برای ناشران برگزار شود. در همه جای دنیا برای نویسندگان، ویراستاران، صفحه‌آرایان، طراحان جلد و فعالان حوزه نشر از جمله چاپخانه‌داران، کتابداران و ... جشنواره سالانه‌ای برگزار می‌شود و در نمایشگاه کتاب به آنها بها می‌دهند. از آنها دعوت می‌شود و در قالب دورهمی علاوه‌بر اینکه همدیگر را می‌شناسند، به مردم هم معرفی می‌شوند و از ظرفیت جشنواره‌ای نهایت استفاده را می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • ۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شود
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم