Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:30:08 GMT

تهیه برنامه جامع گردشگری ایران آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۱۳۱۵

تهیه برنامه جامع گردشگری ایران آغاز شد

تهیه و تنظیم برنامه جامع گردشگری کشور با حضور مشاور سازمان جهانی گردشگری در ایران آغاز شد.

به‌گزارش ایسنا به نقل از  مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ولی تیموری ـ معاون گردشگری در دیدار با مارچلو نوتاریانی ـ مشاور سازمان جهانی گردشگری ـ مباحث اولیه تهیه و تنظیم برنامه جامع گردشگری کشور را به بحث و بررسی گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیموری، معاون گردشگری در این دیدار به مشاور سازمان جهانی گردشگری گفت: امیدواریم کار خوب و مهمی را با سازمان جهانی گردشگری پیش ببریم، صنعت گردشگری برای ایران اهمیت زیادی دارد و در اسناد بالادستی ما در سه دهه اخیر تاکید ویژه‌ای به حوزه گردشگری شده، این اهمیت تا جایی است که این صنعت جایگزینی برای اقتصاد بدون نفت در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور ما این امکان وجود دارد که گردشگری جای نفت را بگیرد. ایران با سابقه تمدنی مکتوب بیش از هفت‌هزارساله و تنوع آب و هوایی جزء مقاصد گردشگری در دنیا است. در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، کشور ما دارای سنت‌ها و آیین‌های تاریخی بسیار زیادی است که هر کدام از این فرهنگ‌های بومی، غذا، پوشاک و موسیقی خاص خود را دارد و برای گردشگران جذاب است.

تیموری در تشریح وضعیت برنامه جامع گردشگری و روند آغاز تهیه آن، اظهار کرد: با توجه به این ظرفیت‌ها، کشور ما امروز بیش از هر زمان دیگری مصمم است که صنعت گردشگری را توسعه دهد. بعد از انقلاب اسلامی، در سال ۲۰۰۱ یک مستر پلان گردشگری با همکاری سازمان جهانی گردشگری تهیه شد. آن برنامه برای یک بازه زمانی ۱۵ ساله ترسیم شده بود.

معاون گردشگری یادآور شد: با توجه به پایان زمان این برنامه، ما به سازمان جهانی گردشگری اعلام کردیم که می‌خواهیم این برنامه را به‌روزرسانی کنیم و برای یک بازه زمانی ۱۰ ساله یک برنامه داشته باشیم، مذاکرات و ملاقات‌های خوبی را با مشاوران سازمان جهانی گردشگری داشتیم تا به یک نتیجه خوب دست پیدا کردیم.

او افزود: مشاور برنامه قبلی از سوی سازمان جهانی گردشگری برای انجام ارزیابی اولیه به ایران اعزام شد و پس از ارزیابی اولیه، در زمستان سال گذشته ما به یک توافق کتبی با سازمان جهانی گردشگری رسیدیم. این توافق کتبی بین دکتر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران و زوراب پولولیکاشویلی ـ رییس سازمان جهانی گردشگری ـ در حاشیه نمایشگاه فیتور اسپانیا به امضا رسید.

تیموری اضافه کرد: در بُعد بین‌المللی همکاری‌های خوبی با سازمان جهانی گردشگری داشته‌ایم. بخش گردشگری فرهنگی ایران دارای اهمیت زیادی است و به همین دلیل، حضور یونسکو در این بخش این دغدغه را هم برای ما برطرف می‌کند.

معاون گردشگری ادامه داد: در کنار پیش‌بینی‌های اولیه و اضافه کردن مشاوران دیگر امیدواریم این برنامه با سرعت پیش برود. به موازات این برنامه بین‌المللی، اقدامات داخلی را هم برای پیشبرد این صنعت در کشور انجام دادیم. همچنین ذی‌نفعان حوزه گردشگری، بخش خصوصی فعال در این بخش و دستگاه‌های مرتبط در تهیه این برنامه نقش خواهند داشت.

او ادامه داد: ملاقات با تمام این گروه‌های مرتبط با گردشگری و مشاور سازمان جهانی گردشگری در طول هفته آینده برنامه‌ریزی شده است. امروز شرایط در ایران متفاوت است. در بخش خصوصی و در بخش دانشگاهی همگام با تحولات گردشگری در دنیا شاهد تحولات زیادی بوده‌ایم.

تیموری با بیان این‌که جلسات تخصصی با مشاور سازمان جهانی گردشگری برگزار خواهد شد، گفت: برای برنامه‌ریزی و آشنایی بیشتر باید برنامه‌های در دست اقدام این وزارتخانه در سه حوزه مشخص شود. نیاز داریم که همکاری و نشست‌هایی هم با بخش‌های میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی داشته باشیم.

معاون گردشگری افزود: برای پیشبرد سریع این برنامه، آماده برنامه‌ریزی و هماهنگی با تمام بخش‌های مرتبط با گردشگری برای نشست با مشاور سازمان جهانی گردشگری و ارائه نظرات هستیم.

او اظهار کرد: ما با پیچیدگی‌های گردشگری آشنایی داریم، مدیریت ریسک اهمیت زیادی دارد چراکه ایران در منطقه پرچالشی قرار گرفته است، مثلا استراتژی ما قبل از خروج آمریکا از برجام و بعد از آن متفاوت بود پس باید برنامه‌ای که تهیه شود  ریسک‌پذیر باشد و انعطاف‌پذیری برنامه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیریت ریسک ضمیمه برنامه جامع گردشگری ایران می‌شود

مارچلو نوتاریانی ـ مشاور سازمان جهانی گردشگری ـ نیز گفت: از طرف سازمان جهانی گردشگری از این همکاری تشکر می‌کنم، ما آماده همکاری با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران برای تهیه یک برنامه جامع و کامل هستیم. خوشحالم که یکی از اولویت‌های ایران، گردشگری است.

او با بیان این‌که در ۳۰ کشور دنیا به عنوان مشاور حوزه گردشگری فعالیت داشته است، یادآور شد: این‌که همه دست اندرکاران صنعت گردشگری در این حوزه مشارکت داشته باشند موضوعی بسیار بااهمیت است. من اینجا هستم تا اطلاعات و داده‌ها را برای تهیه یک برنامه جامع جمع‌آوری کنیم.

مشاور سازمان جهانی گردشگری اضافه کرد: هر دپارتمان نقش و جایگاه خودش را در این برنامه جامع دارد. اولویت‌ها به ترتیب در حوزه آموزش، قوانین و مقررات (استاندارد و پایداری)، بحث‌های مالی و جذب سرمایه برای توسعه صنعت گردشگری، بازاریابی و تبلیغات، موضوعات مربوط به ویزا و تسهیلات ورود گردشگران، مدیریت مقاصد، مدیریت تجربه و ایجاد تجربه منحصربه‌فرد، گردشگری روستایی و مباحث مربوط به جوامع محلی است.

نوتاریانی گفت: در حوزه توسعه گردشگری ممکن است با برخی بخش‌ها یا دستگاه‌ها چالش داشته باشیم، یکی از نکات دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد، مدیریت ریسک است؛ چراکه بحران‌ها و حوادث طبیعی ممکن است به وجود بیاید و باید برنامه‌ای برای مدیریت ریسک داشته باشیم.

مشاور سازمان جهانی گردشگری افزود: بحث برنامه‌ریزی، پروسه‌ای زمان‌بر و شکل‌پذیر است و باید از تجربیات تخصصی برای این برنامه‌ریزی استفاده شود. هر پیشنهادی را که وجود دارد به ما منعکس کنید تا در برنامه لحاظ شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري برنامه جامع گردشگری ایران سازمان جهانی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • تصویب طرح جامع دومین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • وزارت بهداشت : محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • توافق مشترک مارس مبنای تعامل ایران و آژانس است/ آغاز تهیه پیش‌نویس برای تعاملات آینده
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان