Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@00:04:39 GMT

همه‌گیری آنفلوانزا در قزوین تا دو هفته ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۱۴۷۲

همه‌گیری آنفلوانزا در قزوین تا دو هفته ادامه دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: وضعیت بیماری آنفلوانزا در استان تحت کنترل است؛ اما همه‌گیری و انتقال ویروس آن تا دو هفته‌ دیگر ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ منوچهر مهرام در گفت‌وگو با صبح‌قزوین؛ با اشاره به اهمیت رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا اظهار کرد: امکان مرگ‌ومیر براثر آنفلونزا در تمام دنیا وجود دارد که در استان قزوین تعداد این مرگ‌ و میر انگشت شمار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همه افرادی که در استان قزوین براثر استان آنفلوانزا جان خود را از دست دادند، یک بیماری زمینه‌ای داشتند همچنین افراد دارای شرایط خاص جسمانی مانند زنان باردار، کودکان، سالمندان، بیماران دیابتی، بیماران تحت شیمی درمانی، افرادی که به هرشکل نقص سیستم ایمنی بدن دارند و افرادی که پیوند انجام دادند باید بیشتر مراقب خود باشند تا دچار عوارض این بیماری نشوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اذعان کرد: استفاده از آنتی‌بوتیک‌ها هیچ تاثیری در کاهش بیماری ندارد و توصیه‌ی ما به مردم کاهش فعالیت بدنی، استراحت و مصرف مایعات است؛ همچنین برای پیشگیری از آنفلوانزا استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف، خودداری از عطسه و سرفه به صورت دیگران، پرهیز از دست‌دادن و روبوسی‌ کردن، پرهیز از استفاده‌ی خودسرانه‌ی دارو و کاهش برقراری ارتباط با افراد توصیه می‌شود.

وی در ادامه گفت: افرادی که مبتلا به بیماری‌های عفونی هستند اگر به هر دلیلی مجبور به حضور در اجتماع هستند باید از کلاه و شال‌ بویژه برای پوشش صورت استفاده کنند؛ به طوریکه پشت بینی و پیشانی خود را در معرض سردی هوا قرار ندهند.

این مقام مسئول درباره‌ی وضعیت آنفلوانزا در استان ابراز کرد: وضعیت بیماری آنفلوانزا در استان تحت کنترل است ولی همه‌گیری و انتقال ویروس آن تا دو هفته‌ ادامه دارد.

گفتنی است؛ بیماری آنفلوانزا یک بیماری ویروسی تب‌دار حاد دستگاه تنفسی و واگیردار است که با تب، سردرد، درد عضلانی، آبریزش بینی، گلو درد و سرفه تظاهر می‌کند؛ سرفه ابتدا خشک است و برای مدتی ادامه می‌یابد؛ ولی سایر نشانه‌های بیماری بعد از 2 تا 7 روز و با استراحت، خوردن مایعات گرم، تغذیه مناسب، خواب کافی و طی دوره بیماری خود به خود بهبود پیدا می‌کند.

راه‌های سرایت

ویروس آنفلوانزا از طریق ترشحات و قطرات تنفسی به هنگام سرفه و عطسه کردن شخص در هوا پراکنده شده و سبب انتقال بیماری به دیگران می‌شود. تماس دست‌ها با سطوح و اشیای آلوده به ویروس نیز می‌تواند باعث انتقال بیماری شود.

راه‌های پیشگیری

شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون (ترجیحاً صابون مایع) مخصوصاً بعد از بازگشت از بیرون به منزل

شستشوی دست‌ها با آب و صابون پس از تماس و دست زدن به اشیاء و سطوحی که ممکن است آلوده باشند (مخصوصاً در اماکن عمومی) زیرا ویروس 8-2 ساعت بر روی سطوح و اشیاء می‌تواند زنده و فعال بماند.

از تماس به فاصله کمتر از دو متر با افرادی که بیمار هستند بپرهیزید.

هنگام احوالپرسی از دست دادن و در آغوش گرفتن افرادی که علایم بیماری تنفسی دارند خودداری کنید.

از دست زدن به بینی، چشم‌ها و دهان قبل از شستشوی دست‌ها اجتناب کنید.

خوردن آسپرین ممنوع

برای کاهش تب نباید آسپرین مصرف کنید و به جای آن می‌توانید از استامینوفن و یا سایر تب برها استفاده کنید.

اکثر افراد مظنون به بیماری آنفلوانزا با درمان‌های علامتی و استراحت در منزل به طور کامل بهبود می‌یابند.

بیشتر موارد ابتلا به بیماری انفلوانزا، در مطب‌ها و درمانگاه‌ها توسط پزشکان عمومی قابل درمان است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • گزارش زنده: گل‌گهر 0 - 0 شمس‌‌آذر
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • آموزش گام به گام انتخابات الکترونیک به مردم و عوامل اجرایی
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ترافیک نیمه سنگین در آزادراه قزوین - کرج