Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@20:54:36 GMT

عاقبت‌بخیری نیروگاه منجیل پس از خصوصی‌سازی

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۱۹۶۳

عاقبت‌بخیری نیروگاه منجیل پس از خصوصی‌سازی

یک مقام مسئول با اشاره به بهبود شرایط نیروگاه سبز منجیل از زمان واگذاری و بهبود راندمان آن پس از خصوصی سازی، از عرضه اولیه سهام این نیروگاه در سال ۹۹ خبر داد. ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۴ اقتصادی بازار سهام | بورس نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسنعلی تقی‌زاده در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به این که شرکت انرژی امید تابان هور در بهمن سال 1396 اقدام به خرید نیروگاه سبز منجیل از سازمان خصوصی‌سازی کرد، گفت: هدف از این خرید افزایش "ای پی اس" شرکت تابان هور بود؛ چرا که بررسی وضعیت نیروگاه‌ها در کشور نشان می‌دهد از سال 93 تا 96 روند سوددهی سالیانه نیروگاه‌ها ثابت و یا با شیب ملایمی کاهشی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت انرژی امید تابان هور افزود: علاوه بر این طی بررسی که صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که سیاست‌های خود را با ورود به نیروگاه‌های تجدید پذیر تغییر دهیم؛ آن هم به این دلیل که حمایت‌های خوبی توسط دولت از این بخش می‌شود؛ بنابراین مجموع بررسی‌ها بر این بود که نیروگاه سبز منجیل که توسط سازمان خصوصی‌سازی عرضه شده بود، را خریداری کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از وجوه تمایز نیروگاه‌های تجدیدپذیر نسبت به سایر نیروگاه‌ها این است که به عنوان مثال قیمت فروش برق نیروگاه منجیل به دولت 340 تومان در هر کیلووات است که نسبت به سایر نیروگاه‌ها رقم قال توجهی است که باید به این مزیت، هزینه‌های سوخت را هم اضافه کرد.

تقی‌زاده ادامه داد: یکی دیگر از مزایای نیروگاه منجیل این است که این نیروگاه 800 هکتار تونل بادی دارد که اگر تجهیزات دیگر از جمله توربین‌های این نیروگاه را نادیده بگیریم، ارزش کنونی این تونل بادی حدود هزار میلیارد تومان است.

وی با اشاره به این که در زمان واگذاری نیروگاه منجیل توسط سازمان خصوصی سازی ظرفیت اسمی تولید در نیروگاه 92 مگاوات بود، که در این میان فقط 38 توربین در مدار بود و بقیه نیاز به تعمیرات داشت، اذعان داشت: با وجود تحریم‌ها در حال حاضر ظرفیت این نیروگاه از 38 به 80 مگاوات رسیده است وکه این انرژی به شبکه برق کشور تزریق می‌شود.

مدیرعامل شرکت انرژی امید تابان هور افزود: علاوه بر این ظرفیت تونل بادی این نیروگاه می تواند با نصیب توربین‌های جدید تا 200 مگاوات برق تولید کند که امکان سنجی این موضوع نیز در حال انجام است.

وی همچنین یکی دیگر از مزایای نیروگاه برق منجیل را فروش هر کیلوات ساعت برق به نرخ 340 تومان اعلام و عنوان کرد: در قراردادهای خرید تضمینی برق نیروگاههای تجدیدپذیر ترکیبی از افزایش نرخ ارز و افزایش شاخص تورم نیز لحاظ می‌شود که از این نظر هم نیروگاه برق منجیل مزیت بشمار می‌آید.

تقی‌زاده افزود: ضریب بومی سازی در نیروگاههای تجدیدپذیر هم موضوع دیگری است که بر اساس قانون، توربین‌های بادی که بخشی یا تمام تجهیزات آن ساخت داخل باشند از صفر تا 30 درصد از ضریب افزایش برخوردار می‌شوند که از این جهت نیز نیروگاه برق منجیل درآمد خوبی را حاصل می‌کند.

وی همچنین در خصوص اقساط واگذاری نیروگاه برق منجیل گفت: شرکت انرژی امید تابان هور این نیروگاه را با اقساط 10 ساله و نرخ سود 10 درصد از سازمان خصوصی‌سازی خریداری کرده است که اقساط آن نیز از طریق مطالبات این شرکت با وزارت نیرو تهاتر می‌شود. ضمن این که تا کنون سه قسط پرداختی به این سازمان داشته ایم که از محل مطالبات تهاتر شده و با این کار قدرت نقدینگی شرکت را افزایش داده ایم.

مدیرعامل شرکت انرژی امید تابان هور همچنین در خصوص ورود نیروگاه‌های زیرمجموعه این شرکت به بازار سرمایه گفت: مراحل مربوط به پذیرش نیروگاه گیلان که یک بار صورت گرفته، در حال انجام است و بزودی سهام این نیروگاه در فرابورس عرضه اولیه خواهد شد.

وی گفت: نیروگاه سبز منجیل هم که شرکت بسیار شفاف و با سودآوری بالایی است، پس از طی مراحل قانونی در بازار سهام عرضه اولیه خواهد شد که بنا داریم این کار را در سال 99 انجام دهیم.

دادوستد 78 میلیاردی زیره در بورس کالا طی هفته گذشتهشاخص بورس به ارتفاع 327 هزار واحد صعود کرد

انتهای پیام/

R32365/P/S7,84/CT1 واژه های کاربردی مرتبط بورس تهران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بورس تهران بورس تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۱۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی در ۱۶ مدرسه کشور در دست اجرا است که از این تعداد، هفت نیروگاه در استان‌های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت هم‌زمان به بهره‌برداری رسیدند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با حضور در دبیرستان خیرساز زیرک پردیسان قم که مجهز به این فناوری شده است، گفت: ساخت این نیروگاه‌ها ضمن ایجاد درآمد پایدار و صرفه‌جویی در هزینه‌های مدارس، سبب افزایش خودآگاهی و تربیت اقتصادی دانش‌آموزان در راستای استفاده از انرژی‌های پاک می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در برنامه هفتم توسعه کشور، اختیار کسب درآمد اختصاصی برای همه مدارس از مسیر‌هایی مانند تولید انرژی پاک توسط سلول‌های خورشیدی یا تعبیه فضای تجاری در نظر گرفته شده تا هر مدرسه بتواند اقتصاد خود را پیش ببرد.

حمیدرضا خان محمدی یادآور شد: دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده است و در یک برنامه کوتاه‌مدت با همکاری دستگاه‌های متولی، ۲۰ هزار مدرسه به سلول‌های خورشیدی مجهز می‌شوند.

وی با ذکر اینکه در حال حاضر ۵۶ طرح نیروگاه خورشیدی در سطح کشور در حال اجراست، گفت: تاکنون نیروگاه‌های خورشیدی ۱۱ مدرسه در استان قم با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات به مرحله اجرا رسیده‌اند که از این تعداد نیروگاه‌های پنج مدرسه با مجموع ظرفیت مجموع ۱۰۰ کیلووات به شبکه سراسری برق متصل شده‌اند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: برای تولید انرژی از سلول‌های خورشیدی و استفاده از فضای مدارس در این امر، با خیرین و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وارد مذاکره شده‌ایم تا این موضوع در همه مدارس جدیدالاحداث محقق شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با تولید هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی ۵۶۰ گرم از انتشار گاز دی اکسید کربن جلوگیری و سبب صرفه جویی ۰.۲۷ مترمکعب مصرف گاز طبیعی و ۰.۲۲ لیتر مصرف آب می‌شود.

هم‌زمان با بهره‌برداری از این نیروگاه، آیین افتتاح مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در پردیسان قم برگزار شد. این مدرسه در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۳ مترمربع و با زیربنای سه هزار و ۱۵۹ مترمربع در سه طبقه و بر اساس آخرین استاندارد‌های روز ساخته شده و دارای ۱۸ کلاس درس و مجهز به سه سامانه ۲۰ کیلوواتی تولید برق از انرژی پاک خورشیدی است.

دیگر خبرها

  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳