Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرغم اینکه گیلان توانمندی خوبی در تولیدات کشاورزی و صنعتی دارد اما آمارهای صادراتی نشان می دهد سهم گیلان در بازارهای هدف ناچیز بوده که یکی از دلایل آن فقدان رایزن بازرگانی در کشورهای همسایه است.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، صبح امروز چهارمین نشست توسعه صادرات غیر نفتی گیلان به ریاست استاندار در سالن اجتماعات استانداری تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام رونق تولید نام‌گذاری شده و تأکیدات دولت مبنی بر تحقق این منویات قطعا در میزان افزایش تولید و توسعه صادرات نقش داشته اما باید تلاش ها در زمینه صادرات افزایش پیدا کند.

صادرات غیر نفتی یکی از شاخص‌های مهم اقتصاد مقاومتی است و استان گیلان با توجه به موقعیت‌های خوب باید از ظرفیت‌های موجود استفاده بیشتری کند.

هدف‌گذاری صادرات 500 میلیون دلاری در گیلان
بنا بر تصمیم مسوولان گیلان طی سال جاری دستگاه‌های اجرایی گیلان از جمله جهاد کشاورزی و صمت هدف‌گذاری کرده اند تا به میزان 500 میلیون دلار صادرات داشته باشند.

تولیدات کشاورزی گیلان به کشورهای همسایه صادر می‌شود اما باید صادرات محصولات کشاورزی افزایش پیدا کند.

ارسلان زارع، استاندار گیلان می‌گوید از آنچه که در صادرات گیلان هدف‌گذاری کرده ایم عقب‌مانده‌ایم در حالی که می‌توان محصولات کشاورزی بیشتری را به کشورهای همسایه صادر کرد.

نماینده عالی دولت در گیلان می‌گوید که گواهی انطباق صادرات یکی از فراورده‌های لبنی از سوی استاندار صادرشده و می‌توان با به‌کارگیری مناسب ابزارهای قانونی و ظرفیت‌های داخلی زمینه صادرات را با تسهیل گری افزایش داد.

در جهت تحقق هدف صادراتی گیلان طی نشست های قبل مقررشده بود تا سازمان صمت و جهاد کشاورزی هر یک در خصوص محصولات عمده صادراتی جلسات تخصصی میز کالایی را برگزار کند.

همچنین در جلسات پیشین این کارگروه مقررشده بود تا مطالعات امکان‌سنجی واگذاری یک هزار هکتار از اراضی شیب‌دار به افراد حقیقی و حقوقی صلاحیت‌دار با اولویت آبیاری تحت‌فشار توسط جهاد کشاورزی انجام شود.

ظرفیت‌های گیلان در زمینه دریایی، ریلی و هوایی یکی از مزیت هایی است که این استان را از بسیاری از استان های کشور متمایز می‌کند و تعهد مسوولان را نیز نسبت به افزایش صادرات کالا بیشتر می‌کند.

فرهاد دلق‌پوش، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی در گیلان وجود دارد می‌گوید که در کنار این ظرفیت‌ها دستگاه‌های اجرایی باید بخش خصوصی را به صادرات تشویق کنند.

وی همچنین انتقادی را به عملکرد مسوولان گیلانی وارد می داند و می‌گوید اگر ظرفیت‌هایی که در گیلان است در سایر استان ها وجود داشت بسیار بهتر و بیشتر از آن‌ها استفاده می‌شد.

به گفته رئیس صمت گیلان، بخش خصوصی باید محرکه توسعه اقتصادی باشد و اگر مشکلاتی در حوزه توسعه صادرات بخش خصوصی وجود دارد باید در جلسات کنونی مطرح و رفع موانع شود.

امروزه کشورمان به اتحادیه گمرکی اوراسیا پیوسته و دبیرخانه این اتحادیه مهم اقتصادی و توسعه صادراتی کشور نیز در استان گیلان ایجادشده است.

لازم است با برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی در منطقه آزاد انزلی، ایجاد شبکه صادراتی در کل کشور با محوریت گیلان و همچنین با ایجاد شهرک صنعتی بین‌المللی در گیلان زمینه صادراتی بخش خصوصی در گیلان افزایش پیدا کند.

استاندار گیلان نیز معتقد است با برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های استان می‌توان تجار و بازرگانان را به تشویق صادرات فراخواند و ترز تجاری صادرات را افزایش داد.

بخشی نگری از سوی دستگاه‌ها و پایبندی به قوانین دست و پا گیر از دیگر موانعی است که توسعه صادرات گیلان را با چالش روبرو کرده و می‌طلبد مسوولان گیلان با توجه به مزیت نسبی که در این استان ایجادشده با همگرایی مجاهدانه در رفع موانع بکوشند و توسعه صادراتی را فراتر از اعداد و ارقام‌های مرقوم شده در صفحات در گیلان رقم بزنند.

تجلیل از صادرکنندگان نمونه گیلان هفته گذشته در کشور برگزار شد و یک واحد نمونه گیلان در این مراسم تجلیل شد. تجلیل از یک صادرکننده نمونه در گیلان به معنای نمونه نبودن سایر واحدهای تولید با مزیت صادراتی نیست بلکه بسیاری از شرکت های نمونه که صادرات خوبی هم دارند، فرم هایی را که مربوط به اعلام آمادگی صادرات هست را پر نمی‌کنند تا شناسایی وند و در ارزیابی‌ها قرار بگیرند.

متاسفانه بااینکه توانمندی گیلان در صنایع کشاورزی و صنعتی خوب است اما در معرفی محصولات و کالاهای تولیدشده اقدامات خوبی انجام‌نشده است، یکی از مبادی که تولیدات و کالاهای با مزیت صادراتی تولید می کنند شهرک‌های صنعتی هستند، باید شهرک‌های صنعتی گیلان با ایجاد یک مکانی توانمندی‌های خود را که مزیت صادراتی دارند را برای ارایه به تجار و بازرگانان ایجاد کنند.

فقدان رایزن بازرگانی در روسیه و جمهوری آذربایجان به دلیل قرابت این دو کشور با استان گیلان از دیگر مشکلاتی است که امروزه توسعه صادراتی گیلان را با مشکل روبرو کرده است.

تراز تجاری کم ایران با کشورهای آذربایجان و روسیه در مقایسه با سایر کشورهای همسایه و حتی دور به این کشورها نشان می دهد یکی از ضعف‌های بزرگ صادراتی در ایران به‌ویژه در استان گیلان فقدان رایزن تجاری و بازرگانی باشد که وزارتخانه‌های امور خارجه و صمت باید در این زمینه چاره ای عاجل بیندیشند.

دلق‌پوش، رئیس سازمان صمت گیلان می‌گوید فقدان رایزن بازرگانی را به وزیر صمت انتقال داده و وزیر صمت نیز اعلام آمادگی کرده اگر اتاق بارگانی و تجار آمادگی داشته باشند حداقل در کشور روسیه رایزن بازرگانی را فعال خواهیم کرد.

انتهای پیام/84008

منبع: فارس

کلیدواژه: گیلان روسیه صادرات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد

صمد یوسفی اصل رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان که با برپایی غرفه در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی، ایران اکسپو (Iran Expo ۲۰۲۴) و با در نظر گرفتن محوریت نمایشگاه و زنجیره‌های ارزش راهبردی صادرات‌محور، تلاش خود را در معرفی مطلوب ظرفیت‌های تولید و خدمات بخش‌خصوصی و توانمندی‌های صادراتی استان زنجان متمرکز کرده، با استقبال خوب بازدیدکنندگان مواجه شده‌ است.

وی ادامه داد: آنچه که امروز در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ به‌چشم می‌خورد، این حقیقت روشن و انکارناپذیر است که بخش‌خصوصی کشور با تجربه و دانشی که از آن برخوردار و در حال ارتقای آن نیز است، به‌شرط وجود زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری‌های مطلوب موجب گسترش همکاری‌های تجاری خارجی و توسعه فضای اقتصادی کشور می‌شود. ‌

یوسفی‌اصل، حضور اتاق بازرگانی زنجان به‌عنوان نماینده بخش‌خصوصی استان در نمایشگاه‌ها به ویژه اکسپو را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در گام اول نیاز داریم زبان و اهداف برگزاری نمایشگاه‌ها را درک و به‌درستی تفسیر کنیم و در گام بعد با ایجاد یک ارتباط و ساختار منطقی و اصولی، پتانسیل‌های واقعی استان را در کنار چالش‌ها به عرضه بگذاریم.

وی همچنین رویکرد این دوره از نمایشگاه را هوشمندانه عنوان کرد و افزود: ما در این نمایشگاه می‌آموزیم چگونه به‌طور موازی از توانایی‌ها و ضعف‌هایمان صحبت کنیم و نتیجه و دستاورد نیز، آموختن راه‌های تبدیل تهدیدها به فرصت و تقویت ضعف‌هاست.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان اظهار داشت: یکی از ۲ زنجیره‌ ارزش استان، متعلق به زیتون است و بر اساس محوریت این نمایشگاه نیز، این محصول کشاورزی به خوبی در غرفه استان زنجان در حال معرفی شدن است.

وی افزود: خوشبختانه غرفه استان زنجان با استقبال بسیار خوبی مواجه شده و تاجران بسیاری از کشورهای چین، الجزایر، سوریه، ترکیه، عراق، روسیه و افغانستان در غرفه استان حضور و بر اساس مذاکرات صورت‌گرفته، تفاهنامه همکاری بین اتاق بازرگانی زنجان و شرکت smart investments سوریه که در زمینه تولید و صادرات و واردات زیتون فعال است، ‌منعقد شد.

ششمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه جاری با حضور مدیران ارشد، صنعتگران، تجار و بازرگانان خارجی در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در حال برگزاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان