Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه بین‌المللی کتاب در سال 99 تنها تاریخ و شعارش مشخص است و سایر مختصات آن از جمله محل برگزاری، شیوه ثبت‌نام‌ها، نحوه حمایت و اطلاع‌رسانی در بخش خارجی و ... در پرده ابهام قرار دارد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، شورای سیاستگذاری سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۲۶ فرودین تا ۵ اردیبهشت سال ۹۹ را به عنوان زمان برگزاری سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام کرد، اما برای برگزاری نمایشگاه کتاب تنها زمان و شعار آن یعنی «کتاب یعنی زندگی» انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، مشخص نبودن مکان نمایشگاه کتاب (هرچند به نظر می‌رسد مصلای امام خمینی گزینه نهایی برگزاری باشد)، تعیین نشدن مدیران کمیته‌ها، سیاست نمایشگاه در مورد شیوه حمایت از خریداران، جانمایی دقیق بخش‌های مختلف (چرا که تاریخ برگزاری نمایشگاه از فروردین اعلام شده و احتمال سردی و بارانی بودن هوا وجود دارد) و... از موارد مطرح شده است.

اما از نکات دیگر می‌توان به نداشتن بودجه خرید توسط موسسات دولتی اشاره کرد. این مسئله در «هفته کتاب» سال‌جاری نمود عینی‌تری یافت و خریدن نکردن موسسات در چند نمایشگاه کتاب نارضایتی ناشران را به همراه داشت.

یکی از مهم‌ترین مسائل و مجهولات این دوره، بی‌اطلاعی ناشران خارجی از شرایط و مقررات است. بنابراین عدم استقبال آنها با توجه به مشکلات اقتصادی می‌تواند این نمایشگاه را تحت شعاع قرار دهد. طی سال‌های گذشته پیش و حین برگزاری نمایشگاه خصوصا از نمایشگاه دوره سی‌ام مسئله ارز و قیمت دلار و تاثیر آن بر فروش در نمایشگاه کتاب مطرح شد. از این رو چالش‌های نمایشگاه سی‌ام موجب شد تا برای سال‌ جاری تدبیری جدی اتخاذ شود و ارز نیمایی تخصیص یابد.

تخصیص ارز نیمایی به بخش کتب خارجی نمایشگاه کتاب امسال و از روز نخست در دستور کار بخشی خارجی نمایشگاه کتاب قرار گرفت. برای این منظور تا سقف ۳ میلیارد تومان در نظر گرفته‌ شد تا ناشران پس از نمایشگاه با ارائه مدارک و مستندات خود این مابه‌التفاوت را دریافت کنند. قرار بر این بود که غرفه‌داران در این بخش کتاب‌های ۲۰۱۶ به بعد را با این ارز ارائه و عرضه کنند تا پس از نمایشگاه مابه التفاوت ارز نیمایی که ۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود با ارز آزاد که ۱۴ هزار تومان بود به ناشران پرداخت شود.

ظاهرا این مابه‌التفاوت چیزی بالغ بر ۴۴۷ هزار یورو بوده است که از طریق موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی از موسسات تابع ارشاد پرداخت شد.

حالا برای نمایشگاه کتاب سال ۹۹ باید برای این منظور تدبیر جدی‌تری اندیشیده شود و نحوه حمایت از این بخش اعلام رسمی شود.

از موارد جالب در مورد نمایشگاه کتاب، اطلاع‌رسانی در مورد بخش خارجی است. موسسه نمایشگاه در طول نمایشگاه فرانکفورت با توزیع جزواتی بین ناشران خارجی حاضر در این نمایشگاه، مقررات و ضوابط حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را اطلاع رسانی می‌کرد، اما دو سالی است که بروشورها تهیه و توزیع نمی‌شود و این مسئله می‌تواند اطلاع‌رسانی برای حضور ناشران خارجی را دچار تزلزل کند.

البته برخی نمایندگی‌ها در کشور و ناشران حاضر اطلاع‌رسانی‌ها را به ناشران خود در سراسر دنیا انجام می‌دهند، اما به دلیل فعال نبودن سایت نمایشگاه در این بخش کمی مسیر دشوار است.

حتی سایت نمایشگاه کتاب به روز نبوده و همچنان نام کشور چین که سال‌جاری مهمان ویژه بود در آن قابل مشاهده است (اینجا ببینید)در حالی که از هفته گذشته کشور «ترکیه» برای سال آتی به عنوان مهمان معرفی شد.

نکته دیگر، اجرا نشدن طرح هدفمندی یارانه کتاب در نمایشگاه‌های استانی برخلاف وعده قادر آشنا رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی است؛ چرا که قرار بود در چند نمایشگاه استانی این طرح اجرا شود تا چالش‌هایش ملموس شده و برای نمایشگاه کتاب تهران، این نقایص برطرف شود، اما تاکنون در هیچ نمایشگاه کتاب استانی این طرح اجرایی نشده است.

همچنین ثبت‌نام‌ از ناشران از حدود یک تا دو ماه پیش از نمایشگاه در هر بخش صورت می‌گرفت، ولی آن طور که پیداست، احتمالا مانند نمایشگاه گذشته تا هفته پایانی هم ثبت‌نام‌ها را شاهد خواهیم بود، ولی به دلیل تغییر تاریخ برگزاری نمایشگاه و برگزاری آن بلافاصله پس از نوروز، شاید تعطیلات مانع از مطلع بودن ناشران شود که برای آن هم باید فکری شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب نمایشگاه تهران ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۹۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد

سید نظام الدین موسوی گفت: نمایشگاه کتاب تهران از مهمترین رویداد‌های فرهنگی کشور و فرصت مناسبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی است که می‌توان دیپلماسی فرهنگی را پیوست برگزاری آن کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدنظام‌الدین موسوی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به رغم گسترش فضای ارتباط دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی هنوز کتاب جایگاه خود را در جوامع به عنوان یک ابزار مهم فرهنگی حفظ کرده است. در همه جای دنیا کتاب و کتابخوانی حائز اهمیت است و ابزار فرهنگی دیگری هنوز نتوانسته جایگزین کتاب شود. به همین دلیل است که هر سال با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاهد سیل حضور مشتاقان کتاب و کتابخوانی هستیم و این نمایشگاه به واقع یک رویداد بزرگ فرهنگی در کشور است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب از جمله رخداد‌هایی است که جمعیت‌های زیادی استقبالش می‌کنند و در آن حضور به‌هم می‌رسانند. اگر چند رویداد مهم فرهنگی در طول سال داشته باشیم، نمایشگاه کتاب یکی از آنهاست. از طرف دیگر حضور چهره‌ها فرهنگی و شخصیت‌های ادبی در نمایشگاه در سطح ملی و بین‌المللی نشان دهنده اهمیت این رویداد است و حضور ناشران و مولفان دیگر کشور‌ها در نمایشگاه موجب می‌شود تا نمایشگاه کتاب محل محک زدن دپلماسی فرهنگی کشور باشد و شاید هیچ رویداد دیگری این ظرفیت را نداشته باشد که دیپلماسی فرهنگی کشور را تا این اندازه جلو ببرد.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایشگاه کتاب محلی است که مولفان، نویسندگان و چهره‌های روشنفکری، علمای دینی، هنرمندان و اساتید دانشگاه‌های کشور‌های دیگر از آن بازدید می‌کنند، این رویداد می‌تواند نقش مهمی در حیطه دیپلماسی فرهنگی داشته باشد. تاکنون گام‌های خوبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور با استفاده از ظرفیت نمایشگاه کتاب در سال‌های مختلف انجام شده، اما هنوز به طور کامل از ظرفیت این رویداد مهم و اثرگذار در حوزه دیپلماسی فرهنگی بهره‌برداری نکرده‌ایم.

برنامه‌ریزی برای دیپلماسی فرهنگی در نمایشگاه کتاب ضروری است



موسوی در بخش دیگری از این گفتگو با طرح این موضوع که لازم است برنامه‌ریزی جدی در نمایشگاه کتاب برای بهبود دیپلماسی کشور انجام دهیم، ادامه داد: اگر از قبل بخش‌هایی از دستگاه‌های دولتی و همچنین تشکل‌های صنفیِ مردمی، دانشگاهی و فرهنگی پیش قدم شوند و برای استفاده از رویداد نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای ارتقای دیپلماسی فرهنگی برنامه‌ریزی کنند، حتماً به نقطه مطلوبی در این رابطه خواهیم رسید.

وی به فعالیت‌های فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حدود چهار سال گذشته حول محور نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: دوستان در فراکسیون اهمیت و مسائل نمایشگاه کتاب را به عنوان فرصت دیپلماسی فرهنگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امورخارجه مدام دنبال می‌کنند و نظر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نسبت به رویداد مهم نمایشگاه کتاب جلب کردند. دستگاه‌ها و نهاد‌های مسئول پیشنهاد‌های خود را در این زمینه داده‌اند، اما هنوز بهره‌برداری مطلوب از نمایشگاه کتاب توسط دستگاه‌های مختلف مرتبط با دیپلماسی فرهنگی، صورت نگرفته است.

انتخاب کشور‌های دیگر به عنوان میهمان ویژه کمک به دیپلماسی فرهنگی است

موسوی با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی باید پیوست برگزاری نمایشگاه کتاب باشد، گفت: نظیر تصمیمات متعددی که در امور مختلف برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انخاذ می‌شود، لازم است پیوست دیپلماسی فرهنگی نیز برای این رویداد مهم بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران لحاظ شود تا بتوان استفاده حداکثری از این ظرفیت داشت. این اقدامی بسیار عالی است که نمایشگاه کتاب از دوره‌های گذشته کشور‌هایی را به صورت میهمان ویژه میزبانی می‌کند. این میزبانی قدمی برای رشد دیپلماسی فرهنگی بین دو کشور است.

وی اضافه کرد: به نظرم مولفان و ناشران کشورمان می‌توانند خودشان در زمینه دیپلماسی فرهنگی فعال شوند و باب تعامل دو طرفه نمایشگاهی را میان فعالان حوزه نشر در دیگر کشور‌ها باز کنند؛ کما اینکه ارتباط ایران با دیگر نمایشگاه‌های کتاب در کشور‌های جهان برقرار است و همواره از کشور ما در نمایشگاه‌های جهانی مولفان، ناشران و علاقه‌مندان به حوزه کتاب مشارکت و حضور دارند. این یک امکانی چند جانبه در حوزه فرهنگ است و فعالان صنفی به خوبی می‌توانند در آن ورود کنند.


سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • مصلای امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • مصلی امام خمینی (ره) تحویل ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران شد
  • انجام مراحل پایانی غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب
  • غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند
  • کانون پرورش فکری با چندعنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید؟
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • محل برگزاری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ اعلام شد
  • «شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم