Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@03:42:16 GMT

باغی در نزدیکی بهشت

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۰۸۵۹

باغی در نزدیکی بهشت

در ۷ کیلومتری گچساران، نزدیک به حرم مطهر امامزاده شاهزاده عبدالله، باغ پرتقالی با نیم هکتار به مانند ستاره ای درآسمان شب می درخشد.

خبرگزاری شبستان/ یاسوج:

در هفت کیلومتری شهرستان گچساران، پیرمردی زندگی می کند به اسم عمو یونس که شبها و روزها به دور از خانواده خود تمام همت خود را صرف باغ پرتقالی نموده که اکنون بعد از سالها وقت و مخارجی که بر دست او گذاشته، دچار آفت شده و محصول خوبی نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیرمرد ناراحت و عاصی از خرج و زحمتی که بابت باغ کشیده و اما ثمره خوبی به بار نیاورده، می گوید: برای نصب یک ترانس برق ۴۶ میلیون خرج کردم که مجبور شدم قرض بگیرم و هنوز بدهکارم.

 

او می گوید: سالهاست که پای این باغ زحمت کشیدم، ولی بخاطر بی آبی که تابستان های گذشته بود، درخت های پرتقال مریض شدند و میوه خوبی ندادند و حتی با وجود چندین کارشناس کشاورزی و بررسی درخت ها، پی به مشکل آنها نبردند.

 

عمو یونس می گوید: با وجود اینکه باغ را حصارکشی و دیوارکشی کردم، ولی به خاطر ناامنی و دزدی معتادان و اوباش، مجبورم به غیر از روزها، شبها را هم اینجا سپری کنم.

 

عمو یونس برای لحظاتی بغضش می ترکد و در این بین تنها چیزی که می فهمم این است: نگرانی او به خاطر فرزندانش است که قرار بود، با درآمد این باغ به آنها سروسامانی دهد.

 

و همسری که در همه این سالها مشوق و یارش بوده است و او مجبور بوده، دور از عزیزانش روزگار بگذراند.

 

ساعتی پای دردل باغبان پیر و مهربان می نشینیم. دغدغه او نه تنها مشکلات خودش، بلکه گرفتاری مردم روستایی است که نزدیک باغ او زندگی می کنند.

 

او می گوید: شاهد بوده که پدری با فقر شدید حتی نتوانسته صبحانه ای برای کودک خود که صبح به مدرسه می فرستد، تدارک ببیند.

 

زنی تنها را دیده که به خاطر خرج خود وبچه هایش مجبور شده کاری که برای مردان هم سخت است، انجام دهد تا شکم خود و فرزندانش را سیر کند.

 

من در بین حرفهایش به این می اندیشم که این پیرمرد تنها به خود نمی اندیشد و کاش همه ما در این اوضاع بد اقتصادی به فکر هم بودیم.

 

باغ عمو یونس پراز مرغ و خروس هایی است باحصاری بلند که مکان آنها را از باغ جدا کرده و گویی ملک مستقلی به مرغ و خروس ها اختصاص داده است.

 

غروب می شود. ما باید عمو یونس را با باغ پرتقالش تنها بگذاریم. از او می پرسم چه انتظاری از مسئولان دارد؟

 

باغبان پیر، تنها انتظاری که از مسئولان مربوطه شهرش داشت، این بود که لااقل وام کم بهره ای به او تعلق بگیرد، تا حتی الامکان بتواند بدهی خود را بپردازد.

 

 

 

پایان پیام/685

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد انتخابات مسجد مسجد روز دانشجو انتخابات مجلس مجلس شورای اسلامی مجلس انتخابات مجلس پرتقال باغ پیرمرد گچساران کشاورز فقر اقتصادی وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست

مرجع تقلید شیعیان گفت: در آخرت بهشتی است که محصول کار آدم است. جهنمی است که محصول کار آدم است. در دنیا هم سعادتی است که محصول کار آدم است و شقاوتی است که محصول کار آدم است. بنابراین دنیا را مذمت کردن برهان علمی ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی آملی روز چهارشنبه در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

آیت الله جوادی آملی در ادامه به شرح حکمت 131  نهج البلاغه پرداخت.

مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: در کلمه 131 وجود مبارک حضرت امیر(سلام الله علیه) آمده است که در آن کلمه وجود مبارک حضرت فرمودند که یک عده ای دنیا را مذمت می کنند و من درباره دنیا و احکام و حِکَم دنیا باید با شما سخن بگویم. «وَ قَالَ ع وَ قَدْ سَمِعَ رَجُلًا يَذُمُّ الدُّنْيَا أَيُّهَا الذَّامُّ لِلدُّنْيَا الْمُغْتَرُّ بِغُرُورِهَا [الْمُنْخَدِعُ‏] الْمَخْدُوعُ بِأَبَاطِیلِهَا»؛ آیا دنیا را مذمت می کنی در حالی که تو به دنیا مغرور شدی و از مواعظ دنیا بهره ای نبردی.

وی بیان کرد: رسم عده ای است که روزگار و دنیا را بد می گویند، در کلمات عده ای از بزرگان هم هست اما اینها متوجه اند که چه می گویند. نمی گویند دنیا بد کرده است، می گویند دنیا داری است که حوادث تلخی واقع می شود. اصل جریان این است که دنیا ظرف است مثل آخرت. آخرت ظرف است مثل دنیا. در آخرت بهشت است و جهنم است و سعادت، تلخکامی و خوش کامی. هم در آخرت انسان محصول کار خود را می بیند، چه زیبا چه زشت و هم در دنیا محصول کار خود را می بیند. ظرف از آن جهت که ظرف است هیچ تقصیری ندارد.

آیت‌الله جوادی آملی گفت: یک سلسله حوادثی مربوط به نظام هستی است که اگر فلان ستاره با فلان ستاره در فلان مقطع نزدیک بشوند این می شود سعد، یا می شود نحس. آن یک حساب عالمانه دارد، این یک امر علمی است، برای اینکه به زمان برنمی گردد، برای آن آثار هم دستور دادند که حتی در فلان روزی که قمر در عقرب است، گفتند صدقه بدهید یا دعا هست و امثال ذلک، این مشکل را حل می کند، اما اینکه برخی می گویند امروز روز نحسی بود چنانکه یکی از اصحاب خدمت وجود مبارک امام دهم رسید و فرمود امروز خیلی روز سختی بود، روز نحسی بود، فلان جا لباسم پاره شد، فلان جا پایم آسیب دید! فرمود چرا به روز می گویی روز بدی است؟ این روز زمان است، در این زمان خیلی ها کار خوب کردند، خیلی ها هم کار بد کردند. خیلی ها هم کامیاب شدند، خیلی ها هم متضرر شدند. ظرف چه کاری به مظروف دارد؟ حرف محققانه آن است که زمان و مکان ظرف هستند، یک؛ ظرف فقط منتظر است که شما در چه مظروفی کار می کنید؟ آن نحس و سعد حساب عالمانه و محققانه خاص خودش را دارد که آن هم در روایات آمده است.

وی عنوان کرد: پس روزگار از آن جهت که ظرف است مشکلی ندارد و از آن جهت هم که ظرف است خیلی نباید از آن با جلال و شکوه یاد کرد. لذا نمی توان گفت آخرت جای بدی است، نخیر، آخرت جای بدی نیست. محصول کار خود آدم است. در آخرت بهشتی است که محصول کار آدم است. جهنمی است که محصول کار آدم است. در دنیا هم سعادتی است که محصول کار آدم است و شقاوتی است که محصول کار آدم است. بنابراین دنیا را مذمت کردن برهان علمی ندارد.

آیت الله جوادی آملی گفت: هر کس از این دنیا می تواند رهتوشه برای آخرت بگیرد اینجا مرکز درآمد و اقتصاد است، چون هر کس به جایی رسیده است از درست رفتاری و درست گفتاری و درست کرداری خود در دنیا به آنجا رسیده است. «وَ دَارُ غِنًى لِمَنْ تَزَوَّدَ مِنْهَا» امیرالمونین فرمود: این زاد و توشه را از همین جا باید گرفت. هر کسی کار خیر کرد به شهادت رسید یا جانباز شد به نظام خدمت کرد به انقلاب خدمت کرد به جنگ خدمت کرد نتیجه خودش را می بیند. به مراکز علمی خدمت کرد، فرهنگی خدمت کرد، خدماتی ارائه کرد، به خودش خدمت می کند. خدمت، علم، معارف در دنیا ظرف است برای همان ها و ظرف خوبی هم هست برای آنها.

مرجع تقلید شیعیان در پایان اظهار داشت: دنیا از آن جهت که مخلوق ذات اقدس الهی است، مورد احترام است. آخرت از آن جهت که مخلوق است، مورد احترام است. انسان باید تمام تلاش و کوشش را بکند، یک؛ بیراهه نرود، دو: راه کسی را نبندد.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • پاپیروس دو هزار ساله‌ای که احتمالا راز «آرامگاه افلاطون» را فاش می‌کند (+عکس)
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • ماجرای غرق شدن پسر بچه ۷ ساله در اردوی ازمیغان تا بهشت
  • نخستین اظهار نظر اسماعیلیان در مورد سریال رمضانی الحشاشین
  • هشدار سرمازدگی تا ۲ روز آینده در استان همدان
  • جانباز شیمیایی اهل تربت جام به جمع شهدا پیوست
  • آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست
  • سیلاب؛ قطار تهران- گرگان را مجبور به توقف کرد
  • سیلاب قطار تهران- گرگان را مجبور به توقف کرد
  • هشدار سرمازدگی به باغداران همدانی