Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بیتوته»
2024-05-05@19:59:04 GMT

چرا اسلام داعشی از تلویزیون تبلیغ می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۱۹۸۴

چرا اسلام داعشی از تلویزیون تبلیغ می شود؟



منصور پهلوان استاد علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران در روزنامه ایران نوشت:اخیراً یکی از کارشناسان امور دینی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران توصیه کرده که با دستگیر شدگان اغتشاشات اخیر با خشونت تمام رفتار شود و حتی گفته است که آنان نه تنها باید اعدام شوند بلکه بایستی آنان را زجرکش کرد!

البته وجود این قبیل عقاید و نظرات شخصی در جامعه امر شگفتی نیست اما اگر کسی به عنوان کارشناس مذهبی آن هم از رسانه ملی چنین تفسیری را بیان کند، واقعاً جای تأمل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ارتباط با مطالب کارشناس محترم چند نکته قابل ذکر است:

١- اولاً جزای محارب الزاماً اعدام نیست و بر اساس همین آیه سوره مائده (که کارشناس محترم در قرائت آن چهار غلط داشت) اگر شورشیان مرتکب قتل نشده باشند و اموال مردم را سرقت نکرده یا منهدم نکرده باشند و تنها با سلاح و شمشیر مردم را ارعاب و تهدید کرده باشند، بایستی تبعید شوند که همان نفی بلد است آن هم نه با کشتی قراضه به وسط دریا تا از گرسنگی آنجا بمیرند بلکه به شهری دیگر مثل همان شهری که در آن زندگی می‌کردند چنان که در روایات ذیل همین آیه وارد شده است که علی علیه السلام دو نفر از این افراد را از کوفه به بصره تبعید و یا نفی بلد فرمودند.

٢- زجرکش کردن برای کسانی که در محاربه حتی مرتکب قتل هم شده باشند جایز نیست. فعل (یقتّلوا) که در آیه برای این افراد به کار رفته از مصدر تقتیل است و در هیچ یک از متون لغوی این واژه در معنای کشتن همراه با زجر و شکنجه استعمال نشده است. در کتاب‌های لغت آمده است: (قتّل القوم: قتل کثیرا منهم)

٣- چگونه است که کارشناس مذهبی که بایستی قرآن را در پرتو تعالیم ائمه اطهار علیهم السلام معنا کند نمی‌داند که زجرکش کردن یک عمل غیراسلامی و غیرانسانی است. علی علیه السلام در آخرین سفارش‌های خود فرموده‌اند: بنگرید اگر من از این ضربت مُردم، تنها قاتل مرا با یک ضربت مجازات کنید و مبادا او را مثله کنید که من از رسول خدا شنیدم که می‌فرمود از مثله کردن بپرهیزید گرچه با سگ هار و گزنده باشد (نهج‌البلاغه نامه ٤٧)

٤- نکته دیگر آن که امام اختیار دارد یکی از مجازات‌های چهارگانه را که در آیه آمده است بر محاربین اعمال کند، چنان که در روایت از امام صادق علیه السلام آمده است: (ان شاء قطع و ان شاء نفی...) راوی می گوید به کجا تبعید کند؟ و امام صادق فرمودند (ینفی من مصر الی آخر و قال: ان علیا نفی رجلین من الکوفه الی البصره) الکافی ٢٤٥/٧

کارشناس محترم صدا و سیما بداند که تفسیر داعشی از قرآن و اسلام با تعالیم پیامبر رحمت و ائمه هدی علیهم السلام سازگار نیست و دشمنان اسلام می‌کوشند اسلام را دینی خشونت آمیز و غیر انسانی و داعشی جلوه دهند.‌

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۱۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند

آیت الله میرزاحسین احمدی فقیه یزدی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب امام صادق علیه الاسلام را دارای رابطه قوی با جهان اسلام دانست و اظهار داشت: در بین امامان معصوم صلوات الله علیهم اجمعین، امام صادق علیه السلام در زمانی واقع شدند که برای یک گفت وگوی علمی بعد امام باقر علیه السلام به شکلی شرایط به وجود آمد که هر کدام از علمای سایر مذاهب با مراجعه به حضرت ضمن کسب تکلیف، سؤال علمی خود را مطرح می کردند که این آمد و شدها با واسطه و یا بی واسطه صورت می گرفت.

آیت الله احمدی فقیه یزدی، افزود: ایشان دارای شاگردان متعددی در رشته های گوناگون بودند؛ به خصوص در مباحث علمی و قرآنی و تسلط بر روایات پیغمبر اسلام و امیرالمومنین علیه السلام دارای تبحر بودند، حضرت امام صادق علیه السلام در این موقعیت و جمعیتی که برای کسب علم و دانش آماده شده بودند، رابطه قوی با جهان اسلام داشتند و به خصوص با کسانی که مجاور بودند ارتباط برقرار می کردند و کسب فیض می بردند من جمله اهل سنتی که هنوز استقراء قوی نداشتند و در عین حال نظر حضرت را جامع تر و غالب تر می دانستند و کسانی که به مسجد می آمدند و مسئله خود را خدمت مطرح می کردند ایشان کاملا توضیح می دادند و صحت و غلط بودن را با استنباط به قرآن و روایات پیغمبر اسلام صلوات الله علیه بیان می نمودند.

وی ادامه داد: گاهی برای گرفتن تأییدیه خدمت حضرت شرفیاب می شدند زیرا سخن امام صادق علیه السلام برای آنان مهم بوده است؛ البته در بین مردم، افراد معاندی بودند که تحریک می شدند و با ایجاد ترس و وحشت بین مردم، باعث جلوگیری از مراجعه افراد به منزل امام می شدند اما مردم ایشان را رها نمی کردند و به هر نحوی با واسطه یا بی واسطه خود را به امام می رساندند.

این عالم شیعه، تصریح کرد: سیطره و عظمت علمی حضرت امام صادق علیه السلام آنقدر وسیع شده بود که به اکناف و اطراف منتقل شده بود و همگان همراهی می کردند و می پذیرفتند. دشمنی هایی صورت می گرفت که حضرت نیز کمال تقیه را در مواردی که لازم بود انجام می دادند و هم توصیه به افراد مرتبط می کردند هم خود مراقبت انجام م دادند. می دانید تقیه صحیح را امام از آباء و اجداشان نقل می کنند که در روایت این گونه ذکر شده است؛ حضرت علی بن الحسین علیه السلام می فرمایند: تقیه به این معنا است که روایات ما صعب و مستصعب است غیر از نبی و یا ملک مقرب و یا مؤمنی که "امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ"؛ نمی شود این را به هر کسی رساند.

وی عنوان کرد: این اخبار و احادیث که می رسید، در واقع به این معنا بوده است که علم را نمی توان به هر کسی آموخت زیرا آن علم را باید تقیه کرد و به اهلش آموخت، و این تعلیم به شکل تقیه در زمان امام صاق علیه السلام آنچنان رواج پیدا کرد که هر کسی هرحرفی را به امام نسبت نمی داد، بعد از اینکه مطمئن می شدند بر موازین درستی می باشد این انتساب را مطرح می کردند.

وی در پایان تأکید کرد: به همین جهت شاید بیشترین روایاتی که تاکنون در دست است از امام صادق علیه السلام ثبت و ضبط شده است و به این دلیل که کسانی که در محضر ایشان بودند ثبت و ضبط می کردند. اکنون در آستانه شهادت آن بزرگوار عرض کنم که، کل منابع علمی که از ایشان رسیده در غیر از منابع شیعه است، در مذاهب اسلامی دیگر نیز مشهور و فراوان می باشد.
 
انتهای پیام/
 
 
 

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • مذاهب اسلامی برای کسب فیض به محضر امام صادق(ع) شرفیاب می شدند/ امام صادق(ع) مورد تأیید تمام مذاهب اسلامی هستند
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام