Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@10:21:26 GMT

اخبار خوب برای مردمان خوب

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۲۰۱۷

اخبار خوب برای مردمان خوب

«خبر خوب»؛ شاید یک نیاز و ضرورت آنی برای مخاطب زمین‌گیر شده این روزهای دنیای رسانه از بمباران و انفجارات خبری است.

خبرگزاری فارس- گروه رسانه: به هر دلیل و به هر ترتیب، متاسفانه  عمده این اخبار، سخت و منفی و شوک آور از اقتصادی و سیاسی یا حوادث و بلایای طبیعی است؛ که یا نشانی از واقعیات و حال و روز انسان معاصر و تقصیری است که او با خود و طبیعت مرتکب شده، یا رد عناصر خبری بی احساس و اغراق تعدد و سرعت رسانه های امروز و یا حتی  خبرسازی بنگاه داری لیبرال رسانه ای است که کم و بیش دو قرنی هست رسما دست از سر ملت ها بر نمی دارد و عمده کارکرد های به ظاهر خوش آب و رنگش ذیل کارکرد سوداگری و کسب درآمد، یا خاک می خورد یا اجیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته الگو و تظاهر فریبنده، مسولیت اجتماعی نیز، با همه انتقاداتی که بر آن وارد شده است، به فرض صحت، عملا نتوانسته به کمک، اصلاح و تعدیل غرایز بی افسار لیبرالیسم رسانه در قبال جامعه بیاید و یا حتی آنطور که باید سرپوشی باشد بر دریدگی و سلطه گری این گربه سانان خبری.

شاید حال زار رسانه ها از یک طرف و حال و روز مخاطبان سرگشته در این میان و اخبار جعلی رساناهای ریز و درشت اجتماعی که لای دست و پای رسانه های رسمی می‌لولند و موی دماغ شان شده و هم زمان روی رشته‌های عصبی مخاطب رژه می‌روند؛ نتیجه و پایان کار یکه‌تازی و انحصار طلبی و قدرت پسندی این ژنرال‌های پیر باشد.

و شاید چوب حراجی که این روزها شیوخ منطقه خلیج فارس به باسن نوامیس لیبرالیسم رسانه ای و میراث فرهنگی - رسانه ای غرب میزنند و یکی پس از دیگری چون کنیزی در بازار جاهلی با دلارهای نفتی معاوضه و دست به دست می شوند، نشانی دیگر بر ممات حیات این نوع رسانه داری باشد.

خبر خوب خواسته اولیه و نیاز ضروری حیات فکری انسانی است که  ده ها سال است، مخاطب چشم و گوش بسته مدلی از رسانه داری جهانی با شعار آزادی اما محصور منفعت طلبی و ثروت سازی تجاری و تبلیغاتی است.

و البته سال هاست که اولویت مجموعه ای از اخبار تلخ و سخت و ایجاد هراس ناشی از آن در میان ملت ها، آبشخور منافع و تامین کننده بازار ثروت سازی صاحبان آن شده است و امر مهم مخاطب و سلیقه و نیاز و خواست او، اصلی است که در میان این آشفته بازار، قربانی این مسلک شده و صدایش در کنار شعار های بلند و زیبای مسولیت اجتماعی و اخلاق حرفه ای و ... این یقه سفیدان به گوش نمی رسد و به چشم نمی‌آید.

خواه و ناخواه، مخاطب امروز، راه گریزهایی پیدا کرده که از این دالان، مفری برای دریافت و حتی خلق یا دریافت تخیلات آزاد و اخبار نرم و نازکی از دنیای خود بیابد.

متاسفانه ما در طول سال های اخیر در معرض و مخاطب ناخواسته، عمدتا اخباری؛ واقعی از سختی ها و ناگواری های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی بوده ایم. از علل و سهم عوامل ایجاد این مسله و کوتاهی ها و قصورات صورت گرفته که بگذریم، امروز حق جامعه ماست که از اخبار خوب و خوشایندی که در اطراف و اکناف و از پیشرفت ها و خوبی هایی که خودشان در جای جای کشورشان و عمده، بوسیله جوانان شان، خلق و تولید می شود، بهره مند باشند و از خوانش آن لذت ببرند و به آینده  امیدوارتر شوند.

فراموش نکنیم، کم و کیف مواد و محتوایی که رسانه ها تولید یا مونتاژ و به مخاطب می رسانند، تشکیل دهنده عمده حالات فردی و اجتماعی و تعیین کننده وضعیت نهایی و سهم شادی و نشات در میان افراد جامعه است و تاثیری قطعی در نوع نگاه ایشان به زندگی و ناملایمات و روش انتخابی و قدرت حل مسایل ایشان دارد.

این یک ضرورت اجتماعی و از آداب حکمرانی مدبرانه و خوب است که از پس این شرایط سخت، آگاهانه و به خیانت ورزی و یا غیر آگاهانه و به اشتباه، با همان سرمشق غلط و سبکی که شرح آن رفت، رسانه داری و مخاطب پروری نکنیم؛ که این شاید بخشی مهم از رمز و راز حیات و ماندگاری رسانه های رسمی کشور و حفظ و انتقال مرجعیت رسانه ای به داخل مرزها، در کنار سایر عوامل مهم آن باشد.

لازم است رسانه ها با توجه به نیاز و خواست مردم که نقل و قول اخبار خوب و انتقال امید و  شادی، همراه بیان آگاهی و اطلاعات است، با حفظ توازن و تعادل و حرفه ای گری به سبک و سیاق اسلامی و ایرانی و بوم خودمان که علاوه بر تجربیات بشری، حاصل تجارب و تدوین اندیشه های اساتید و بزرگان و صاحب نظران و فعالان حوزه ارتباطات و رسانه کشور عزیزمان است؛ بیش از پیش و با اعتماد به نفس و ایمانی راسخ به آینده ای روشن برای سرزمینمان، در تحریریه ها و اتاق تیترها، قلم و چانه بزنند برای این مردم خوب.

**«علی احمدی» روان شناس و پژوهشگر روان شناسی اجتماعی

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: رسانه اخبار خوب لیبرالیسم جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۲۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاترشهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت ۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۵ هزار و ۳۱۷ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۱ میلیارد و ۲۳۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۸۴۱ مخاطب توانست به فروشی معادل ۱۱۵ میلیون و ۹۷۴ هزار تومان برسد.

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۵۲ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۸۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.
نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۲۱ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۸۰۵ مخاطب، فروشی معادل ۲۷۳ میلیون ۵۸۱ هزار تومان داشته است.

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت ۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۶۴۲ مخاطب به فروشی معادل ۱۹۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۶۶۴ مخاطب به فروشی معادل ۶۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی ۷۲ نفر و قیمت بلیت ۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۷ اجرا، ۴۶۷ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۴۴ میلیون و ۴ هزار تومان دست یافته است.

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا میزبان ۲۲۲ مخاطب بوده و به فروش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به صحنه رفته است؛ نهمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۴۳۱ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن ۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان فروخته است.

همچنین نمایش «جادوی شهرزاد» به کارگردانی احمد دهقان نیز که اجرای خود را از ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۴ اجرا توانسته است ۲۰۴ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن ۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۷ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بفروشد.

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۱ هزار و ۱۰۰ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۱ میلیون و ۱۸۱ هزار تومان دست پیدا کند.

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۲۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۱ هزار و ۱۳۲ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۸ میلیون و ۴۶۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایشنامه «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری خوانده شد، با ۳ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۶۷۵ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۵۵ میلیون و ۸۸ هزار تومانی برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد