Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید ساویز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره رقم تخصیص 3 هزار میلیارد دلاری در بودجه 99 برای توسعه میادین نفت و گاز اظهار داشت: برای توسعه هر میدان هیدروکربوری و نفتی و گازی که در کشور که ممکن است بعد از 50 سال، 20 سال و یا 6 ماه به درآمد برسند رقمی متفاوت در نظر گرفته می‌شود، رقم بودجه برای میادینی که ارزش دارد یا کمتر ارزشمند است، میادین استراتژیک و یا میادینی که از نظر سیاسی ارزش دارد، رقم بودجه متفاوت است، مثلا وقتی می‌خواهیم صنایع گاز بر را توسعه دهیم توسعه میادین گازی و زمانی که نفت گران می‌شود قطعا توسعه میادین نفتی در اولویت قرار می‌گیرد که هر کدام بودجه متفاوتی نیاز دارند و استراتژی و داستان جداگانه‌ای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی می‌گوییم این میزان بودجه در نظر گرفته شده، سوال این است که آیا می‌توانیم نفت را بفروشیم؟ اگر نفت فروخته نشود آیا می‌توان صنایع پایین دست وابسته به نفت را که می‌تواند آن را تبدیل به محصول کند آنقدر توسعه دهیم که بتواند عدم فروش نفت را جبران کند؟ آیا می‌توانیم گاز را توسعه دهیم که به صورت ال.ان.جی صادر کنیم با توجه به اینکه از 2020 سیستم بانکرینگ در دریا هم باید ال.ان.جی سوز شوند؟ ما دارنده بیشترین گاز در جهان هستیم و ال.ان.جی نداریم و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود شاید مجبور شویم ال.ان.جی وارد کنیم 

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: اگر هدف وزارت نفت این باشد که به تولید 4 میلیون، یا 8 و یا 10 میلیون بشکه برسد بودجه متفاوت است اما در هر حال بهتر است به جای اینکه بودجه میادین را مشخص کند سعی کند میادین را به صورت مشارکتی توسعه دهد که خودش پول کمتری بگذارد و پیمانکار میادین را توسعه دهد که نتیجه هم بهتر می‌شود و در مقابل خود تاسیسات فرسوده را بازسازی کند.

وی یادآور شد: در حال حاضر وزارت نفت برای اینکه بتواند تاسیسات فرسوده را بهسازی کند و همچنین مدل‌هایی از ازدیاد برداشت را برای جبران افت فشار اجرا کند ،کلی پول نیاز دارد، ما دقیقا در لب مرز هستیم، اگر به نگهداشت تولید و نوسازی تاسیسات فکر نکنیم حوادث بزرگی را شاهد خواهیم بود.

ساویز تاکید کرد: بهتر است وزارت نفت میادین جدید را در اختیار شرکت‌های خصوصی قرار دهد و اگر سرمایه‌ای دارد به سمت نوسازی ادواتی که از عمر مفید استفاده‌شان گذشته، هدایت کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بودجه درآمد سرمایه گاز وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۲۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل به تاسیسات آبفای تفت یزد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از روابط عمومی شرکت آبفای تفت، " فرامرز شاکری شمسی" یکشنبه شب میزان بارش این شهرستان در چند روز گذشته را بیش از ۵۰ میلیمتر عنوان کرد و افزود: جاری شدن سیلاب باعث خسارت به جاده ها، تاسیسات و ابنیه در شهرستان تفت شد.

وی ادامه داد: همچنین با ورود سیلاب به شبکه‌های فاضلاب و تصفیه خانه‌های تفت و اسلامیه باعث ایجاد حوادث و خسارات زیادی به این مجموعه ها شد.

شاکری شمسی با اشاره به پایداری تامین و توزیع آب شرب در طول بارندگی های اخیر تصریح کرد: با همت پرسنل این امور در رفع سریع اتفاقات خللی در خدمت رسانی به مشترکان و شهروندان ایجاد نشده است.

دیگر خبرها

  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • قیمت تخم مرغ در میادین تره‌بار
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۹/ «دوراهی تسلیم و شکست»
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • خسارت سیل به تاسیسات آبفای تفت یزد
  • قیمت قند و شکر در میادین تره بار
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد