Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@21:40:12 GMT

سرانه هزینه کرد یک زندانی 20 برابر یک دانش آموز است

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۳۸۸۸

سرانه هزینه کرد یک زندانی 20 برابر یک دانش آموز است

مدیر کل دفتر پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در حال حاضر سرانه هزینه کرد در کشور برای یک زندانی 20 برابر سرانه یک دانش آموز است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، علی محمد زنگانه امروز در همایش کشوری علمی و آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در تالار لیان بوشهر اظهار داشت: مشکل آسیب‌های اجتماعی تنها مشکل ایران نیست بلکه این مساله کل کشورها را تهدید می‌کند و کشورهای بسیار کمی هستند که کمتر با این مساله مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل دفتر پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر پیشگیری رشد مدار از آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: این نوع پیشگیری مدرسه محور و محله محور است و طرح «نماد» هم یک نوع طرح پیشگیری رشد مدار مدرسه محور محسوب می‌شود که سن زیر 18 سال را شامل می‌شود.

وی سن طلایی رشد مدار را قبل از دبستان تا سه سال اول دبستان عنوان کرد و گفت: بر اساس آخرین بررسی  و مطالعات نمودار و منحنی که برای هزینه کرد منابع شده بیش از 80 درصد آن برای قبل از دبستان و تا سه سال اول دبستان بوده است.

زنگانه با بیان اینکه در حال حاضر سرانه هزینه کرد در کشور برای یک زندانی 20 برابر سرانه یک دانش آموز است افزود: ناگزیر هستیم که به صورت شبکه‌ای و ائتلافی عمل کنیم و به همین جهت ایجاد شبکه‌ها برای اجرای پروژه‌ها کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

مدیر کل دفتر پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نیاز به عزم همگانی است گفت: کارهای فردی نتیجه‌ای ندارد چراکه اگر هم افزایی وجود نداشته باشد کار نیز نتیجه‌ای نخواهد داشت.

زنگانه با اشاره به اجرای مدل ائتلافی گفت: این مدل در سه مرحله و در سه اقلیم اجرا شد که در مرحله نخست در 72 مدرسه صورت گرفت و سپس فراگیری بیشتری پیدا کرد و بعد از یک شهرستان به صورت پایلوت انتخاب و در کلیه مدارس آن طرح اجرا شد.

وی بیان داشت: باید هنر ما این باشد که کسی که تفکر خودکشی را در ذهن می‌پروراند را شناسایی و بعد از آن بلافاصله آن را در چتر مراقبتی خود را قرار دهیم؛ در این راستا نیاز به حمایت سازمان و دستگاه‌های عضو ائتلاف همچون محیط زیست داریم.

مدیر کل دفتر پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: بر اساس مطالعات انجام شده امروز از 10 اتهام اول کشور پنج اتهام آن خشونت است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قوه قضاییه دانش آموز آسیب های اجتماعی بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۳۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از معلم جان روشن یافتیم‌

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، ۱۲ اردیبهشت رنگ و بوی دیگری دارد، خنکای ماه بهشت بهار با حضور بچه مدرسه‌ای‌های شاخه گل به دست، شهر را رنگی می‌کند. قشنگ‌ترین ماه بهار را به درستی به نام معلم نام‌گذاری کرده‌اند چراکه بهار به ویژه اردیبهشتش فصل شکوفایی است و معلمی هم یعنی کمک به شکوفایی یک استعداد و پرورش آدم‌هایی که دنیا را جای بهتری برای زندگی می‌کنند.

بیشتر بخوانید مهمترین دغدغه‌های معلمان نمونه کشور در دیدار با رهبری

احترام استاد و شاگردی در این دیار ریشه دارد و کافی است صفحه‌های ادبیات این مرز و بوم را ورق بزنیم تا ببینیم معلمی و آموختن چه جایگاهی نزد نیاکان ما داشته است. جایگاه معلم در نزد ایرانیان جایی مشخص می‌شود که حافظ می‌گوید «مزد اگر می‌طلبی طاعت استاد ببر» یا سعدی جور استاد را به ز مهر پدر می‌داند.

شهریار می‌گوید «از معلم جان روشن یافتیم‌» و دست آموزگار را ز بوسیدنی‌های این روزگار می‌داند. فریدون مشیری هم خود را در قامت معلمی می‌گذارد و در توصیف زیبایی از لطافت‌های این شغل می‌گوید: « من معلّم هستم/ نیمکت‌ها/ نفس گرم قدم‌هایِ مرا می‌فهمند/ بال‌هایِ قلم و تخته سیاه/ رمز پرواز مرا می‌دانند/ سیب‌ها دست مرا می‌خوانند/ درد فهمیدن و فهماندن و مفهوم شدن/ همگی مال من است.»

برخی معلمان هم در این دیار هستند و در لوح سپید کودکان، از عشق می‌نویسند؛ چراکه تاریخ نشان داده اگر عشق بکاری، شاعری زاده می‌شود چون سعدی و می‌سراید: «مرا معلم عشق تو شاعری آموخت».

معلمی که آموزش را برای کودکان روشن دل جذاب کرد

میرحافظ حسینی معلم روشن‌دلی است که ۱۲ سال از عمر خود را صرف تدریس به کودکانی با نیازهای ویژه کرده است. حسینی وقتی می‌بیند که نیازهای کودکان روشن دل مورد توجه قرار نمی‌گیرد، آستین همت بالا می‌زند و تلاش می‌کند تا آموزش را برای آن‌ها ساده‌تر کند.

وی در توضیح فعالیت‌هایش به ایسکانیوز گفت: اعتقاد من این است که همه افراد با نیازهای ویژه نه به عنوان سربار جامعه بلکه باید به عنوان فرد موثری در اجتماع فعالیت داشته باشند. یکی از فعالیت‌های من استفاده از تکنولوژی برای قابل درک کردن دروس برای دانش‌آموزانی با نیازهای ویژه بود؛ برای مثال سعی کردم نقشه جغرافیا را طوری طراحی کنم که دانش‌آموزان نابینا با لمس آن درک بهتری از این درس داشته باشند؛ چرا که آموزش تنها تئوری نیست و باید از ابزارهای مختلف استفاده کرد.

معلم نمونه افزود: نویسندگان کتاب‌های آموزشی باید نیازهای دیگر کودکان مانند کودکان نابینا را نیز در نظر بگیرند. کتاب‌های درسی باید بروز باشند تا نسل جدید انگیزه تحصیل داشته باشد اما آموزش و پرورش همچنان بر شیوه سنتی تدریس تاکید دارد.

تاسیس موزه فرهنگ و تاریخ آموزش و پرورش به دست یک معلم

زهرا سلیمانی هم از معلمانی است که تلاش کرده تا خلاقیت را چاشنی کارش کند. وی در این باره به ایسکانیوز گفت: از سال ۱۳۹۹ موزه فرهنگ و تاریخ آموزش و پرورش استان زنجان را تاسیس کردم. هدف من این بود که موزه باعث شود که گوشه‌ای از نمادهای بی‌بدیل دانش و تمدن در حوزه آموزش و پرورش نشان داده شود.

وی افزود: من تلاش کردم تا اسناد تصویری و نوشتاری آموزش و پرورش و کتب قدیمی درسی، نشریات تاریخی و ابزارهای آموزشی را از زمان تاسیس مدارس نوین تا امروز را در این موزه جمع کنم. این یک موزه کاملا تخصصی در حوزه آموزش و پرورش است.

معلم نمونه کشوری توضیح داد: دلایل مختلفی باعث شد تا این موزه شکل بگیرد. کلاس‌های درسی ما خشک و سنتی هستند و کلاسی که من امروز در آن تدریس می‌کنم و شیوه آموزش همان روشی است که زمان تحصیل من بود. این فضای خشک و سنتی باعث می‌شود که دانش‌آموز انگیزه‌ای برای حضوردر کلاس نداشته باشد.

برنده جایزه معلم عنوان کرد: من سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را مطالعه کردم و راهکاری در این سند پیدا کردم که می‌توانست برای تنوع‌بخشی به فضای آموزشی راه گشا باشد. تصمیم گرفتم که کلاس تاریخ را به فضایی موزه مانند تبدیل کنم تا مثلا اگر در مورد اتفاقی در دهه ۵۰ صحبت می‌کنم، اسناد تاریخی مربوط به آن هم در دسترسش باشد و خود مطالعه کند.

نجات دانش‌آموزان از دام اعتیاد

مصطفی اینانلو از معلمان تاثیرگذار و برنده جایزه معلم در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درخصوص فعالیت‌های خود گفت: من معلم رسمی نیستم و روحانی هستم اما تلاش کردم تا با نوجوانان آسیب دیده ارتباط برقرار کرده و راهی برای نجات آن‌ها از آسیب‌های اجتماعی پیدا کنم.وی افزود: در محلات جنوب تهران با دانش‌آموزانی آشنا شدم که اعتیاد داشته و حتی به دلیل دزدی یا نزاع سابقه زندان داشتند. این دانش‌آموزان معمولا در خانواده‌های آسیب دیده اجتماعی که یکی از اعضا اعتیاد یا سابقه بزه داشته، زندگی می‌کنند.

اینانلو ادامه داد: دانش‌آموزی داشتم که در کودکی فروخته شده بود و پدر جدیدش به رحمت خدا رفته و مادر هم او را رها کرده بود. این کودک با مادربزرگ ناتنی خود زندگی می‌کرد. شرایط باعث شده بود تا او در دوران نوجوانی تا مرز خودکشی پیش برود و در نهایت کمک کردیم تا به زندگی بازگردد. او که امروز دیگر نوجوانی را پشت سر گذاشته و جوان برومندی است، ازدواج کرده و هویت و شخصیت واقعی خود را پیدا کرده است.

برنده جایزه معلم توضیح داد: می‌خواستم که این بچه‌ها اول خودشان را باور و آن هویت پنهان و مستعد درون خودشان را شناسایی کنند تا بتوانند از دل آسیب‌های اجتماعی متعدد بیرون آمده و زندگی خود را بسازند.

این معلم نمونه عنوان کرد: یکی از دلایلی که کمک به نوجوانان آسیب دیده را در پیش گرفتم، این بود که خودم نوجوانی پرتنش داشتم و مدام اهل نزاع بودم اما در نهایت مسیر زندگی من تغییر کرد و سراغ درس و ورزش رفتم. در دوران طلبگی فکر می‌کردم که چطور می‌توانم تاثیرگذار باشم؟ پدرم مخالف طلبه شدن من بود و تنها به شرط اینکه اهل نماز شب باشم و به مردم کمک کنم اجازه داد که طلبه شوم. قسمت اول شرط را نتوانستم انجام دهم اما تلاش کردم در حوزه محرومیت‌زدایی فعالیت کنم.

وی که سال‌ها در محله دروازه‌غار و شوش تهران برای رفع آسیب‌های اجتماعی فعالیت کرده، درخصوص کمک به نوجوانان گفت: تلاش کردم تا کمپی برای ترک اعتیاد جوانان و نوجوانان تاسیس کنم و بعد با کمک خیرین مدرسه و باشگاه ورزشی تاسیس کردیم. یکی از تیم‌های ورزشی محله حتی به بازی‌های آسیایی صعود کرده است. تمام تلاش من این بود که بچه‌ها مستقل و با اعتماد به نفس باشند.

به گزارش ایسکانیوز، جامعه‌ای که مدرسه قوی و معلمان خلاق کارآمد دارد، می‌تواند به شکوفایی و رشد امیدوار باشد. به همین جهت نه تنها در روز معلم بلکه در دراز مدت آموزش و پرورش باید برای ارتقای معلمان تلاش و برنامه‌ریزی کند. امروز نباید معیشت و فشار کاری باعث شود که معلم از انتخاب خود پشیمان شود و عطای این شغل کلیدی را به لقایش ببخشد.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1229176 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • از معلم جان روشن یافتیم‌
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • امام جمعه فردیس خواستار ارتقای سرانه‌های ورزشی شد
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی