Web Analytics Made Easy - Statcounter

یونس محمدی روز یکشنبه در نشست استنفورد - ایران ۲۰۴۰ در محل مرکز سیاست‌های علمی کشور با اشاره به مقاله استنفورد در خصوص رتبه علمی و تولید مقالات ایران، اظهار داشت: سهم کمی مقالات ۴۱ درصد در دنیا است و علم مهندسی بیشترین چاپ شدن مقالات را داشته است.

وی با اشاره به سهم دانشگاه‌های ایران در انتشار مقالات از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۸ اظهار داشت: در این گزارش برتری دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی از منظر تعداد کمی مقالات در رتبه‌های نخست و بالاترین میزان بهره‌وری به لحاظ نسبت و تعداد مقاله به ازای هر عضو هیات علمی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ( ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ مقاله)، دانشگاه صنعتی شریف (۴.۵ مقاله) و دانشگاه صنعتی امیرکبیر (۴/۴) مقاله است.

محمدی با اشاره به رتبه ایران در تعداد مقالات و استنادات عنوان کرد: در این رتبه‌بندی رشد تعداد استنادات همراه با رشد تعداد مقالات دارای اهمیت است، در کشورهایی که عملکرد خوبی در تولید مقاله داشته باشند، مقالات و استنادات باید با یکدیگر رشد کند و ما پایین‌تر از این خط هستیم و رشد استنادات ما کمتر از مقالات است.

مدیرکل نظارت و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در گزارش‌های بین‌المللی، شاخص کیفیت یک شاخص چندگانه است و شاخص استناد یکی از شاخص‌های تحلیل اثرات مقالات به شمار می‌آید و صرف توجه به آمار استانادات مقالات، سوء تحلیل ایجاد می‌کند، شاخص‌هایی مانند مقالات داغ، مقالات پر استناد، شاخص Q و شاخص H در این زمینه کاربرد دارند.

وی با اشاره به رتبه ایران در تعداد مقالات و تعداد استنادات تصریح کرد: در آمار و استنادات ارائه شده، صرفا استنادات خارجی مورد بررسی قرار گرفته است که با این نوع سنجش طبیعتا تعداد استنادات افراد ایرانی به مقالات خود مورد بررسی قرار نگرفته است. اگرچه در سنجش و مقایسه استنادات افراد و موسسات این امر منطقی به نظر می‌رسد اما در ارائه آمار یک کشور، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

محمدی عنوان کرد: اصلی‌ترین محور گزارش حاضر موضوع بزرگ‌نمایی و کمیت و غفلت از کیفیت در انتشار مقالات است، داده‌ها و آمارهای موجود در مقالات برتر ایرانی نشان می‌دهد مقالات داغ و پر استناد در ۲۲ رشته موضوعی حکایت از رشد روز افزون کیفیت مقالات و انتشارات ایرانی در سال‌های اخیر دارد.

محمدی ادامه داد: در این گزارش از داده‌های اسکوپوس استفاده شده است که در آن شاخص‌هایی نظیر مقالات داغ و برتر و یا حتی پژوهشگران برتر مورد بررسی قرار نمی‌گیرد.

پژوهشگر مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: هر چند اسکوپوس از نظر تعداد و رتبه گزارش‌های خوب و مناسبی ارائه می‌کند؛ اما از نظر کیفیت سایر پایگاه‌های مهم از جمله سایول Scival و پایگاه ESI نیز خروجی مناسبی ارائه می‌کنند و بی‌توجهی به علوم انسانی و اجتماعی، موجب شده که مقالات این حوزه‌ها که عمدتا در مجلات داخلی منتشر شود.

وی عنوان کرد: در سال ۲۰۱۸ ایران با سهم ۱.۸۵ درصد در دنیا رتبه ۱۶ با سهم ۲۱ درصد در جهان اسلام، رتبه اول و نیز با سهم ۳۰ درصد کل علم درمنطقه خاومیانه رتبه اول را دارد. همچنین ایران در مقالات داغ در دنیا ۱۶، در مقالات پر استناد  ۱۹در مرجع ISC  است.

وی ادامه داد: میزان انتشار مقالات و مدارک علمی دانشمندان ایرانی در مجلات با کیفیت Q۱ در دوره زمانی ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ تعداد مقالات ۳۶ هزار و ۶۸۳ و رتبه در جهان ۲۹ و در کشورهای اسلامی ۲ است.

به گفته محمدی ارجاعات به مقالاتی که محققان خارجی در تهیه آن همکاری داشته‌اند دو برابر مقالات کاملا ایرانی بوده است.

وی در خصوص نتیجه‌گیری در ارائه راهبردی سیاستی که باید به آنها توجه شود، عنوان کرد: کمی‌نگری درآموزش عالی، مسئله اخلاق پژوهشی، توجه به شاخص‌های اثربخشی و بهره‌وری آموزش عالی مانند رفع نیازهای جامعه، میزان اثرگذاری در تولید ناخالص ملی، ضرورت گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی به عنوان محملی برای ارتقای کیفیت مقالات، توجه به مسئله نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه‌ها، عدم تخصیص بودجه مناسب به علم و فناوری و نگاه فرمایشی به آن و توجه به نویسندگان تعداد نامعقول مقاله است.

برچسب‌ها مرکز سیاست‌های علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز سیاست های علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی مرکز سیاست های علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۵۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال بالا از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به محدودیت‌ها و هزینه‌های تحمیلی به ایران از سوی دشمنان گفت: استقبال از اجلاس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان خوب بوده است و شخصیت‌های با سابقه‌ای علی رغم مانع‌تراشی‌ها در آن شرکت کرده و مقالات خوبی ارائه کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد اسلامی امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای صنعتی در اصفهان در خصوص اجلاس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای گفت: اگر چه فشار نظام سلطه برای اینکه اجازه ندهد هدف صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران محقق نشود، اما با همه این محدودیت‌ها و هزینه‌های تحمیلی استقبال از این اجلاس علمی خوب بوده است و شخصیت‌های با سابقه‌ای علی رغم مانع‌تراشی‌ها در آن شرکت کرده و مقالات خوبی ارائه شده است.

وی افزود: این مقالات به صورت شفاهی و ویدئو کنفرانسی ارائه شده است.

اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که این مقالات و دستاوردها تراز علم و فناوری ایران را به دنیا نشان دهیم و برای مبارزه با سلطه کشورهای استکباری آماده هستیم این فناوری‌ها را به سایر کشورها منتقل کنیم تا حصارها شکسته و یک نظام علمی متفاوت ایجاد شود. این امر نیازمند لوازمی است و یکی از قدم‌های آن برگزاری نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای بود و امیدوارم اهداف تعیین شده محقق شود.

گفتنی است مراسم افتتاحیه سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با حضور محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، معاون وی، مدیران ارشد صنعت هسته‌ای، متخصصان داخلی و خارجی و … عصر امروزدر اصفهان برگزار می‌شود.

کد خبر 751075

دیگر خبرها

  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • اسلامی: با صدور دانش هسته‌ای حصارها را می‌شکنیم
  • ۴۲۰ مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد
  • استقبال گسترده از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • استقبال بالا از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است