Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:50:21 GMT

تجارت ۵ میلیارد دلاری ایران و عمان تا ۲۰۲۰

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۷۵۹۸

تجارت ۵ میلیارد دلاری ایران و عمان تا ۲۰۲۰

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دیدار با قیس الیوسف رئیس اتاق صنعت و تجارت عمان، با اشاره به افزایش سطح مبادلات تجاری ایران و عمان طی دو سال گذشته و تاکید بر ظرفیت‌های اقتصادی موجود، تاکید کرد: هدف گذاری ۵ میلیارد دلاری روابط تجاری ایران و عمان، قابل دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شافعی ضمن قدردانی از مسئولان دولتی ایران و عمان به خاطر تلاش برای توسعه روابط میان فعالان اقتصادی دو طرف با راه‌اندازی پرواز مستقیم و تسهیل در صدور روادید، ایران و عمان را دو کشور تاثیرگذار در منطقه و مکمل یکدیگر در حوزه همکاری‌های اقتصادی دانست و تاکید کرد: باید از ظرفیت‌های اقتصادی ایران و عمان به نفع رفاه مردم دو کشور استفاده کرد.

وی همچنین با اشاره به هدف‌گذاری وزرای صنعت و تجارت ایران و عمان مبنی بر تجارت ۵ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۲۰، تحقق این هدف را قابل دسترس دانست و آن‌را مبتنی بر توسعه زیرساخت‌ها از جمله حل مشکلات بانکی خواند.

شافعی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده در مناطق آزاد ایران و عمان، همکاری‎‌های دو کشور در حوزه  ترانزیت و خدمات فنی و مهندسی را مورد توجه قرار داد و  خطاب به رئیس اتاق صنعت و تجارت عمان گفت: در حال حاضر عمان بسیاری از کالاهای ایرانی در حوزه صنایع غذایی و مصالح ساختمانی  را از طریق بازارهای دیگر تهیه می‌کند که باید برای تحقق هدف تجارت ۵ میلیارد دلاری، برنامه‌ریزی شود تا مستقیما این کالاها بین ایران و عمان مبادله شوند.

بخش خصوصی عمان برای همکاری با ایران جدی است

در ادامه، قیس الیوسف رئیس اتاق صنعت و تجارت عمان ضمن قدردانی از تلاش‌های بخش خصوصی و دولتی ایران برای برطرف کردن موانع پیش روی توسعه همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور گفت: در حال حاضر نقل و انتقال پول به یکی از بزرگترین چالش‌های فعالان اقتصادی عمان برای همکاری با ایران تبدیل شده است.

به باور او روابط تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و عمان رو به بهبود است و دو طرف در راستای توسعه روابط مشترک تلاش می‌کنند و اتاق‌های بازرگانی دو کشور هم در تلاشند تا در همین راستا تسهیلات را فراهم کنند.

رئیس اتاق صنعت و تجارت عمان خاطرنشان کرد: علاوه بر مقام‌های دولتی، فعالان بخش خصوصی عمان هم در حوزه همکاری اقتصادی با ایران جدی هستند؛ مصداق آن هم هیاتی است  که در حال حاضر در ایران حضور دارد که بزرگترین هیات تجاری عمان به شمار می‌رود که می‌توانند هسته اصلی  سرمایه‌گذاری در ایران را شکل دهند.

او در همین زمینه خواستار تهاتر کالا میان ایران و عمان شد و پیشنهاد داد تا با تشکیل کارگروهی فنی میان بخش خصوصی ایران و عمان، نحوه تحقق برقراری مکانیزم تهاتر کالا مشخص شود.

کد خبر 4792454

منبع: مهر

کلیدواژه: اتاق بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت غلامحسین شافعی تجارت مبادلات تجاری روابط تجاری بودجه 99 کل کشور لایحه بودجه قیمت دلار قیمت بنزین بنزین بانک مرکزی ایران کمک معیشتی خانوار مالیات اوپک وزارت جهاد کشاورزی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت یورو نشست 177 اوپک طرح ملی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

کارشناسان مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت و جایگاه چابهار معتقدند که این بندر یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای ترانزیت و مبادلات تجاری افغانستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی سفر هفته گذشته «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان به استان سیستان و بلوچستان ایران با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت ایران و افغانستان؛ «سیدمحمد حسین کاظمی» استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی با اشاره بر اهمیت و جایگاه چابهار، این بندر را یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای ترانزیت و مبادلات تجاری افغانستان عنوان کرد.

وی به آوا گفته است که ایران و افغانستان برای گسترش روابط اقتصادی دو طرف باید برنامه‌های شفاف و تسهیل کننده را در دستور کار داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی مصرفی بودن اقتصاد افغانستان، نزدیکی مرزهای دو کشور همسایه و حضور حدود پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران را از دلایل مهم منافع گسترش روابط میان این دو کشور عنوان کرد.

به گفته این استاد دانشگاه، استفاده از بندر چابهار، بازرگانان افغانستان را از اتکا به بنادر پاکستان که هر از چند گاهی برای آنها با مشکل مواجه می‌شود تا حدود بسیاری بی‌نیاز می‌کند و تجار‌ افغان می‌توانند محصولات خود را از طریق بندر چابهار به کشورهای هند، چین و ترکیه صادر کنند.

‌صادرات یک میلیون تن کالای معدنی از بندر چابهاربندر چابهار دروازه تجارت افغانستان با منطقه و جهانبندر چابهار؛ دروازه تجارت هند و افغانستان

وی اظهار داشت: طالبان با فراهم‌ساختن بستر امنیت می‌تواند از طریق زیرساخت‌های اقتصادی از جمله ایجاد راه‌های مواصلاتی و آگاه‌سازی سرمایه گذاران خارجی، جلب سرمایه‌گذاری کند.

کاظمی با اشاره بر این که ایران و افغانستان می‌توانند در زمینه واردات و صادرات تسهیلات گمرکی و یا کاهش تعرفه‌های گمرکی را در نظر بگیرند، افزود: جمهوری اسلامی ایران با کاهش تعرفه گمرکی برای محصولات زراعتی افغانستان می‌تواند تردد در مسیر چابهار توسط تجار افغانستان را افزایش بدهد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • رزرو هتل در مسقط برای سه روز
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است