Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین گفت: طرح رمز دوم یکبار مصرف از ابتدای دی ماه اجرایی می‌شود اما با مهلت ویژه فعالیت سامانه هریم برای ارسال پیامکی رمز پویا از ۱۵ دی ماه آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، محمد صادقی با اشاره به  برنامه اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف گفت: کلاهبرداری‌های آنلاین از جمله فیشینگ با توجه به عدم رعایت نکات امنیتی اطلاعات کارت در خریدهای اینترنتی رشد بسیار زیادی داشته و در راستای افزایش امنیت تراکنش‌های بدون حضور کارت و مدیریت و کاهش کلاهبرداری‌های آنلاین مبتنی بر برداشت غیر مجاز بانک مرکزی پروژه رمز دوم پویا را در دستور کار قرار داد و الزاماتی را از سال گذشته به بانک‌ها ابلاغ کرد تا زیرساخت‌های لازم برای مشتریان تامین شود؛ این طرح قرار است از ابتدای دی ماه برای تمامی تراکنش‌های بانکی بدون حضور کارت از جمله خرید اینترنتی، کارت به کارت، پرداخت قبوض و خرید شارژ انجام شود و مشتریان لازم است تا هر چه سریعتر نسبت به فعالسازی رمز دوم پویای خود از طریق اپلکیشن یا پیامک  اقدام کنند تا از تاریخ اجرای طرح با مشکلی مواجه نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فناوری‌ اطلاعات بانک اقتصاد نوین ادامه داد: با توجه به این که بانک وظیفه دارد امنیت مشتریان را تامین کند و طرح رمز دوم پویا اقدامی برای افزایش امنیت مشتریان به شمار می‌رود، بانک مرکزی تاکید داشته تا رمز دوم یکبار مصرف به صورت کاملا رایگان ارائه شود و فعالسازی این خدمت هیچ کارمزدی برای مشتریان حتی به صورت پیامکی ندارد و امیدواریم با اجرای این طرح و رعایت نکات لازم توسط مشتریان، امنیت مشتریان در عملیات‌های بدون حضور کارت افزایش یابد که می‌تواند برای رفع دغدغه‌ها بانک‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه پرداخت کمک کند.

مشتریان بانک اقتصاد نوین نرم افزار «ارس» را نصب کنند/ فعالسازی از طریق اینترنت بانک و شعب

وی  درباره اقدامات بانک اقتصاد نوین در حوزه رمز دوم پویا گفت: آموزش و اطلاع رسانی از مهمترین موضوعات به شمار می‌رود که بانک اقتصاد نوین در این زمینه با هماهنگی بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام داده و در مهلت باقی مانده نیز اطلاع رسانی را در دستور کار داریم؛ زیرساخت سامانه اپلیکیشن ارائه رمز دوم یکبار مصرف بانک اقتصاد نوین تحت عنوان «ارس» ایجاد شده و مشتریان می‌توانند با استفاده از اینترنت بانک یا مراجعه به شعب نسبت به احراز هویت  با ارائه شماره تلفن همراه معتبر در اختیار خود و فعالسازی اپلیکیشن با یک کد QR اقدام کنند؛ همچنین سامانه پیامکی به منظور سهولت دریافت رمز دوم پویا از سوی بانک مرکزی ایجاد شده و اقدامات لازم برای اتصال در حال انجام است که مشتریان از پانزدهم دی ماه می‌توانند از آن استفاده کنند؛ البته توسعه راهکارهای دیگر برای ارسال رمز دوم یکبار مصرف را برای سهولت مشتریان  در نظر داریم که با عملیاتی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.

آغاز فعالیت سامانه هریم و ارسال پیامکی رمز دوم پویا از ۱۵ دی ماه

معاون فناوری اطلاعات بانک اقتصاد نوین درباره زمان اجرایی شدن رمز دوم پویا تاکید کرد: بر اساس ابلاغ بانک مرکزی و هماهنگی‌های انجام شده، طرح رمز دوم یکبار مصرف از ابتدای دی ماه اجرایی می‌شود اما در راستای عدم ایجاد اختلال در تراکنش‌های بدون حضور کارت و فعالسازی این خدمت توسط مشتریان، مهلت ویژه‌ای تا 15 دی ماه در نظر گرفته شده و از این تاریخ دیگر رمزهای ایستا اعتباری نخواهند داشت و انجام تمامی تراکنش‌های بدون حضور کارت با رمز دوم یکبار مصرف قابل انجام است؛ سامانه هدایت رمز یکبار مصرف بانک مرکزی تحت عنوان هریم برای دریافت پیامکی رمز دوم پویا نیز از تاریخ 15 دی ماه فعال می‌شود.

شهروندان مراقب پیامک‌های جعلی فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف باشند

صادقی با بیان این که شهروندان مراقب پیامک‌های جعلی فعالسازی رمز دوم پویا باشند، اظهار داشت:مشاهدات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیامک‌هایی برای شهروندان مبنی بر ورود به یک سایت برای فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف ارسال می‌شود که در این صفحات از مشتریان درخواست می‌شود تا اطلاعات کارت از جمله رمز دوم ایستا (ثابت) را وارد کنند که پس از آن صرفا اطلاعات کارت توسط کلاهبرداران سرقت می‌شود؛ در واقع، شهروندان باید توجه داشته باشند که برای فعالسازی  رمز دوم پویا صرفا از طریق سایت بانک عامل، خودپرداز و شعب می‌توانند اقدام کنند و از ورود به لینک سایت‌ها در پیام‌های مبنی بر فعالسازی رمز دوم بپرهیزند چرا که کلاهبرداران به دنبال سوءاستفاده از اطلاعات حساب آن‌ها هستند و همین موضوع باعث شده تا در چند وقت اخیر مقداری کلاهبرداری آنلاین افزایش داشته باشد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد انتخابات مجلس استان بوشهر خبرگزاری شبستان مجلس شورای اسلامی کانون های فرهنگی هنری مساجد رمز پویا بانکی رمز یکبار مصرف بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۳۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال پیامک واریز اشتباهی شگرد کلاهبرداری مرد زندانی

 مدتی قبل مرد جوانی به پلیس مراجعه کرد و از یک کلاهبرداری خبر داد و گفت: اوایل ماه منتظر پیامک دریافت حقوق بودم که پیامکی برایم ارسال شد مبنی بر اینکه از بانکی مبلغ ۴ میلیون تومان به حسابم واریز شده است. با دیدن پیامک تعجب کردم و با خودم گفتم چرا حقوقم اینقدر کم شده است؟ در این فکر بودم که چرا پول به صورت کامل واریز نشده است که شخصی ناشناس با تلفن همراهم تماس گرفت و در حالی که خیلی مؤدبانه صحبت می‌کرد، مدعی شد ۴ میلیون تومان را می‌خواسته برای دوستش واریز کند، اما اشتباهی برای من واریز کرده است. وی مدعی بود که شماره مرا از بانک گرفته است و از من خواست پولی را که به اشتباه به حسابم واریز شده، برگردانم. من هم بدون اینکه اصلاً به شماره پیامک واریزی وجه نگاه کنم و توجهی به آن داشته باشم، شماره کارت او را گرفتم و چهار میلیون تومان را واریز کردم. در واقع با دستان خودم، پولم را در اختیار کلاهبرداران قرار دادم. اما تصورش را هم نمی‌کردم این شگردی برای کلاهبرداری است. وقتی پول را به حسابش ریختم، متوجه شدم اصلاً پولی به حسابم نیامده بوده و من در واقع از موجودی حساب خودم پول را پرداخت کرده بودم. وقتی به شماره‌ای که پیامک برایم از آن ارسال شده بود، دقت کردم، تازه آن موقع بود که متوجه شدم در دام یک کلاهبرداری حرفه‌ای افتاده‌ام چرا که شماره‌ای که پیامک از آن ارسال شده بود، یک شماره خط اعتباری بود، نه شماره پیامک بانک.
 
سیم‌کارت‌هایی با هویت معتادان

با شکایت مرد جوان، کارآگاهان پلیس پایتخت وارد عمل شده و با بررسی هویت مالک تلفنی که با آن پیامک ارسال شده بود، مشخص شد که شماره متعلق به مرد معتادی است که سیم‌کارت و کارت بانکی‌اش را به مبلغ ۷۰۰ هزار تومان فروخته است. از سویی کارآگاهان پلیس به سراغ مالک شماره‌ای رفتند که با شاکی تماس گرفته بود و ادعای واریز اشتباهی کرده بود. طبق بررسی‌های صورت گرفته و شناسایی مالک دومین سیم‌کارت، همان‌طور که تیم تحقیق احتمال می‌دادند، این سیم‌کارت نیز متعلق به مرد کارتن‌خوابی بود که مدتی قبل آن را به مبلغ ۳۰۰ هزار تومان فروخته بود.
 
تماس‌هایی از زندان

در ادامه تحقیقات کارآگاهان با شکایت‌های مشابه مواجه شدند. کلاهبرداران از خطوطی که شماره آنها رند بود و صفر زیادی داشت، پیامک واریز وجه ارسال می‌کردند و ساعاتی بعد با شاکی تماس گرفته و مدعی بودند که وجه را به اشتباه واریز کرده‌اند و از او می‌خواستند پول را به شماره کارتی که می‌دادند، برگرداند. اما شماره کارت‌ها و سیم‌کارت‌ها هم متعلق به افراد کارتن‌خواب و معتاد بود.

بررسی‌ها نشان می‌داد که کلاهبرداری‌ها توسط اعضای باندی حرفه‌ای صورت می‌گیرد. در ادامه تحقیقات پلیسی، تیم تحقیق دریافت که تماس‌ها از زندان صورت می‌گیرد.

در ادامه تحقیقات هویت اعضای این باند شناسایی شد و عوامل این کلاهبرداری که چندین محکوم به قصاص و حبس‌های بلندمدت در زندان و چندین خلافکار در خارج از زندان بودند، مشخص و دستگیر شدند. در ادامه بررسی‌ها، سردسته باند به گردهم آوردن اعضای باند داخل و بیرون از زندان و کلاهبرداری‌های سریالی به این شیوه و شگرد اعتراف کرد. تحقیقات در این رابطه و شناسایی سایر شاکی‌های احتمالی اعضای این باند ادامه دارد.
 
کلاهبرداری به خاطر دیه

سن و سالی ندارد، اما به خاطر جنایتی که مرتکب شده، محکوم به قصاص بود، اما درنهایت موفق شد از اولیای‌دم رضایت بگیرد آن هم به شرط پرداخت دیه میلیاردی. دیه‌ای که میثم برای پرداخت آن تنها راه را در کلاهبرداری از پشت میله‌های زندان دید.

چه شد که دست به قتل زدی؟‌

می‌توانم به جرأت بگویم بالای ۷۰ درصد از قتل‌هایی که جوان‌هایی در سن و سال من مرتکب می‌شوند یا به خاطر چشم در چشم شدن است یا قدرتنمایی. من هم به خاطر یک اشتباه نه‌تن‌ها زندگی خودم و خانواده‌ام را بلکه زندگی مقتول و خانواده‌اش را هم نابود کردم. شب حادثه به همراه دوستانم سر خیابان ایستاده بودیم که دو پسر جوان از کنار ما رد شدند و من به یکی از آنها گیر دادم که چرا زمانی که از کنارم عبور کردی، مرا چپ‌چپ نگاه کردی و زل زدی به چشم‌هایم. همین موضوع پیش‌پا افتاده و دم‌دستی باعث شد که دست به یقه بشویم و در آن میان من چاقویی که داشتم را بیرون آوردم و او را زدم.
 
بعد چه کار کردی؟

فرار، اما بالاخره مخفیگاهم شناسایی شد و گیر افتادم. اولیای‌دم برایم قصاص خواستند و دادگاه هم رأی بر قصاص داد. آنقدر پدر و مادرم و دوست و آشنا به آنها التماس کردند و به خانه‌شان رفتند و آمدند تا اولیای‌دم حاضر به بخشش شدند، اما شرط سنگینی گذاشتند.
 
شرط‌شان برای بخشش چه بود؟

دیه میلیاردی، من در یک خانواده کارگر بزرگ شده‌ام و خودم هم در صافکاری کار می‌کردم. ما مستأجر هستیم و اگر هم خانه داشتیم و آن را می‌فروختیم، نمی‌توانستیم دیه‌ای را که آنها می‌خواستند، فراهم کنیم. همین شد که به فکر کلاهبرداری افتادم. موضوع سر مرگ و زندگی بود و من باید این دیه را جور می‌کردم. به غیر از من، چند هم‌سلولی و هم‌بندی‌ام بودند که آنها نیز به شرط پرداخت دیه می‌توانستند از مرگ نجات پیدا کنند. یک شب در سلول تصمیم گرفتیم که این پول را فراهم کنیم.
 
چطور این شگرد را انتخاب کردید؟

ما داخل زندان بودیم و خلاف دیگری نمی‌توانستیم انجام دهیم. از چند نفر از دوستانمان خواستیم برایمان از معتادان و افراد کارتن‌خواب سیم‌کارت و کارت بانکی خریداری کنند. بسته به مدارکی که به ما می‌دادند، این قیمت متغیر بود، از ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان. از سیم‌کارت‌ها پیامی به شماره‌های رندمی می‌فرستادیم که با اعداد یک و دو و سه شروع می‌شدند. کسانی که این سیم‌کارت‌ها را دارند، قاعدتاً باید وضع مالی خوبی داشته باشند، چون مبلغ این سیم‌کارت‌ها بالاست. پیامک‌ها حاوی اسم بانک، مبلغ، تاریخ، ساعت و یک شماره‌حساب ساختگی بود. بی‌شک کسی شماره حساب خودش را چک نمی‌کند. شماره‌ای هم که با آن این پیام ارسال می‌شد، حاوی اعداد صفر زیادی بود و به همین دلیل شاکی تصور می‌کرد که شماره بانک است. یک ساعت بعد هم تماس می‌گرفتم و مدعی می‌شدم که اشتباهی پول واریز شده و باقی آن را هم که می‌دانید.

ممکن بود با کسی تماس بگیرید و پول واریز نکند؟

بله، ولی درصدشان خیلی کم بود. باورتان نمی‌شود حتی کسانی در دام ما گرفتار شده‌اند که از نظر تحصیلی مدارک بالایی دارند، اما طمع ۴ میلیون تومان باعث می‌شد که آنها به شماره‌ها توجهی نکنند.

روزنامه ایران

 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • تعلل کویرتایر در تحویل فروش های اینترنتی
  • هفت زندانی جرائم غیرعمد استان هرمزگان با مشارکت کارکنان و مشتریان خیر بانک مسکن آزاد شدند
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • ◄ کدهای دستوری دریافت رمز دوم پویا تمامی بانک‌ ها
  • اطلاعیه جدید وزارت کار برای یارانه بگیران؛ این پیامک‌ها جعلی است
  • هشدار به مشتریان طلا؛ مراقب این حقه باشید
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد زندانی
  • ارسال پیامک واریز اشتباهی شگرد کلاهبرداری مرد زندانی