Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@15:37:38 GMT

خواب زمستانی گردشگری مازندران در فصل سرد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۳۴۷۶

خواب زمستانی گردشگری مازندران در فصل سرد

این روزها با یک گشت و گذار در شهرهای ساحلی مازندران که مقصد بیشتر گردشگران و مسافران است، کاملا تعطیلی بازار گردشگری آشکارا دیده می شود؛ خیابان های خلوت، پارک های خالی ، رستوران های ساکت و هتل های بی مشتری همه و همه نشان از این دارد که گردشگری مازندران به خواب زمستانی رفته است. 

حتی تعطیلات پایان هفته نیز دیگر از ترافیک های سنگین جاده هراز و چالوس و همچنین شهرهای ساحلی خبری نیست و محدودیت های ترافیکی نیز در این روزهای سرد بی مصرف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اینکه سرمایه گذاری در یک بخش اقتصادی آن هم اقتصاد گردشگری درآمد فصلی داشته باشد ، نه تنها دلسردی سرمایه گذاری را ایجاد می کند ، بلکه بازار کسب و کار را نیز در مازندران کساد کرده و زندگی را از رونق می اندازد. 

چندسالی است که گردشگری زمستانی و غیبت آن در برنامه ریزی تیتر رسانه های استان مازندران به خصوص خبرگزاری جمهوری اسلامی است، اما همچنان شاهد جای خالی اینگونه گردشگری در تقویم فصلی استان هستیم. 

پیش از این با سرمایه گذاران متعدد حوزه گردشگری گفت و گو کردیم که تقریبا همگی اعتقاد داشتند که به دلیل فصلی بودن گردشگری ریسک سرمایه گذاری در بخش زمستانی بالاست.البته آنها نبود زیرساخت ها برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری زمستانی و همچنین فقدان تعریف لکه گردشگری برای زمستان را نیز از دیگر ایرادات برنامه ریزی استان مازندران عنوان کردند. 

انتقادات سرمایه گذاران در مورد ریک سرمایه گذاری و زیرساخت ها را می توان تا حدودی قبول کرد، اما نمی توان گفت که مازندران فاقد جاذبه های گردشگری زمستانی است. وجود کوهستان های مرتفع کشور که بیش از ۶ ماه از سال پوشیده از برف هستند، شکل جغرافیایی رشته کوهای مازندران که بهترین برای ایجاد مجموعه های تفریحی زمستانه همچون پیست اسکی محسوب می شوند، وجود چشمه های متعدد آب گرم ، مجموعه های بوم گردی و از این دست تفریحات که در بسیاری از کشورهای دنیا همچون روسیه و ، نروژ ، گرینلند ، کانادا ، دانمارک و حتی سوئیس ظرفیت های اصلی گردشگری محسوب می شوند، در مازندران اگر همسطح آنها نباشد، کمتر نیست. 

پاسخ مسئولان گردشگری مازندران به این پرسش که چرا اقتصاد گردشگری استان در فصل زمستان تعطیل است؟ تقریبا مشابه است. آنها معتقد هستند با توجه به اینکه گردشگری مازندران بر یک چشم انداز سنتی بنا شده است ، هیچ زیرساختی برای گردشگری زمستانی فراهم نیست. 

متولیان گردشگری مازندران اعتقاد دارند که نمی توان بدون زیرساخت های لازم سرمایه گذاران را به سمت ظرفیتهای زمستانه گردشگری استان راهنمایی کرد که ریسک بالایی برای آنان خواهد داشت، 

اما کارشناسان گردشگری اینگونه فکر نمی کنند؟

بیماری دریازدگی

یک کارشناس جهانگردی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در موضوع گردشگری زمستانه باید به عمق بیشتری توجه کنیم و نباید نگاه سطحی به این مسئله داشته باشیم. 

پرویز قنبرزاده اظهار داشت: بناچار باید پذیرفت که گردشگری مازندران در محور دریا و ساحل تعریف شده و این مسئله در طی دهه ها به همه نهادهای برنامه ریز وتصمیم گیرنده حوزه گردشگری تحمیل شده است. 

او به بیان اینکه ظرفیت گردشگری زمستانی به اندازه کافی در مازندران وجود دارد، افزود: نخستین قدم، تغییر نگرش مسئولان و سرمایه گذاران از نگاه سنتی و تن دادن به نگاه متنوع گردشگری در مازندران است. 

این کارشناس گردشگری با اظهار این که طرح مسایلی چون ریسک بالای گردشگری و یا فقدان ظرفیت گردشگری زمستانی بهانه های منسوخ شده محسوب می شوند، گفت: نباید مسئولان خود را همواره پشت این بهانه جویی ها پنهان کنند چون وقتی استان تهران و البرز براحتی از محل گردشگری زمستانی در حال درآمدزایی هستند، پذیرفتنی نیست که مسئولان مازندران فقدان ظرفیت گردشگری زمستانی را همواره دستاویز قرار دهند. 

قنبرزاده با تاکید بر این که زیر ساخت های گردشگری زمستانی در مازندران وجود دارد، توضیح داد: نمی توان گفت زیرساخت ها باید تقویت شود زیرا اصلا زیرساختی که مسئولان بخواهند برای گردشگری زمستانی تقویت کنند وجود ندارد و این وضعیت هم به همان نگاه دیمی و سنتی به گردشگری مازندران به طور کلی باز می گردد و زیرساخت هایی هم که برای گردشگری به طور کلی در حال حاضر وجود دارد مربوط به خدمات محلی و بومیان است. 

وی افزود: در سال های اخیر امکانات و خدمات مناطق کوهستانی از جمله راه ، گاز رسانی ، تلفن ، اینترنت به صورت چشمگیری تقویت شده که می توان از همین بستر برای برنامه ریزی گردشگری زمستانه استفاده کرد و بر خلاف سواحل که تقریبا حدود هشت ماه از سال دارای رونق گردشگری هستند، مناطق کوهستانی این ظرفیت را دارند که ۱۲ ماه سال گردشگران را به خود جذب کنند. 

این کارشناس گردشگری گفت: واقعیت این است که همه چیز به نگاه اقتصادی و بلند مدت ما به گردشگری بستگی دارد و در مورد مازندران هیچ مسئول و سرمایه گذاری نمی تواند بگوید در فصلی از سال این استان ظرفیت جذب و جلب نظر گردشگر را ندارد. 

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 جمهوری اسلامی زمستان کسب و کار گردشگران و مسافران گردشگری قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۳۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد

فرزانه گفت: تلفیق و قرارگیری اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب، ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود فرزانه، مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) درباره حال و هوای نمایشگاه کتاب اشاره کرد: در دوران پساکرونا و در ۲ سال گذشته خوشبختانه شاهد استقبال و اقبال مخاطبان و عموم علاقه‌مندان به رویداد نمایشگاه کتاب هستیم. از این رو، لازم است به منظور افزایش این روند مثبت و سازنده، با توجه به حضور رقبای جدی برای کتاب، ترویج کتاب و تبلیغ کتابخوانی از سوی افراد کتاب‌شناس و عناصر مرتبط با ناشران و کتابفروش‌ها در دستور کار قرار گیرد.

فرزانه همچنین با تاکید بر تلاش برای کم‌رنگ کردن شایعه گرانی کتاب در کشور (گران نمایی کتاب) ادامه داد: ضروری است کتاب‌های خوب و خوش‌خوان را معرفی کنیم و در جامعه گسترش دهیم.

به گفته او، باید از ترویج کتاب‌های سطحی و بی‌محتوا جلوگیری کرد و طعم کتاب خوب را به مردم چشاند تا مردم بدانند در این جسم بی‌جان چقدر معانی جاندار دیده می‌شود.

مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) همچنین نمایشگاه کتاب را بهترین موقعیت و شرایط برای آشتی دادن مردم با کتاب‌های خوب دانست که باید از آن بیشترین بهره را جست.

فرزانه با اشاره به اینکه روند اتصال و ارتباط مردم با نمایشگاه روند صعودی و افزایشی است، گفت: با این حال، تداوم و سیر صعودی آن منوط به اصل مهم «توجه به حقوق» خواننده است.

به گفته او، از جمله این حقوق علاوه بر صرف هزینه اختصاصی زمان برای خواندن آن، این است که کتب ارائه شده در نمایشگاه نباید نمای دورشان خوب باشد و نمای نزدیکشان خراب.

مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) این وضعیت را به زباله علمی، رعد و برق بی باران و مغازه خالی گشودن تعبیر کرد.

فرزانه معتقد است که کتاب خوب دچار پرگویی و بی‌محاباگویی و زبان‌چرانی نیست، چرا که این عوامل مخاطب را پس می‌زند.

او همچنین درباره کیفیت کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: توجه به موضوع بهترنویسی به جای بیشترنویسی، بازنویسی، توجه به حقوق خواننده، ارتقای تکنیکی و فرمی شامل صفحه‌آرایی، طراحی گرافیک، چاپ و صحافی، تنوع بخشی به عناوین و تخصصی‌تر شدن آن‌ها ازجمله روند‌های بهبودیافته در نمایشگاه‌های اخیر است. لیکن باید استاندارد کتاب را تدوین و طراحی کرد.

فرزانه در این مورد توضیح داد: این استانداردسازی باید معطوف به ۲ قسمت باشد؛ یک، محتوای کتاب شامل ۳ لایه پژوهش، نگارش و ویرایش و دوم، فرم کتاب شامل فونت، صفحه‌آرایی متن، طراحی جلد، چاپ و صحافی تا بتوان بر اساس آن کتاب‌های استاندارد را شناخت و سره را از ناسره جدا کرد.

او به گردشگری ادبی اشاره کرد و ادامه داد: تلفیق و قرارگیری اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد.
به گفته مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی)، با توجه به اقبال عمومی در سطح جهان و با توجه به غنای فرهنگی و ادبی تمدنی ایران می‌توان از ظرفیت نمایشگاه کتاب در این خصوص بهره برد.

فرزانه ادامه داد: رونق فرهنگ کتابخوانی، دیدن مکان‌ها و موقعیت‌ها و عینیت یافتن انگاره‌های ذهنی در خصوص مولفان و نویسندگان، استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای جذب توریست‌های خارجی، دیدار با نویسندگان شهیر در قید حیات، ایجاد ارتباط و آشنایی با کشور از طریق کتاب و معرفی کتب مناسب به مخاطبان، بخشی از دستاورد‌های این رویداد و جریان فرهنگی است که می‌تواند به اقناع نگاه جستجوگرانه و عالمانه برای تطبیق آنچه در کتاب‌ها خوانده شده با واقعیت منجر شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد
  • تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد
  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • خانه‌های منطقه ۲۲ تهران چند؟
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند