Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:51:39 GMT

رشد جهانی قاچاق حیات وحش و انقراض گونه‌های حساس

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۳۸۷۸

رشد جهانی قاچاق حیات وحش و انقراض گونه‌های حساس

با رشد جهانی قاچاق حیات وحش ببرها، فیل‌ها و پنگولین‌ها با خطر جدی مواجه بوده و ده‌ها گونه دیگر نیز در حال حاضر در معرض این خطر هستند با این حال اطلاعات ارائه شده در یک کنفرانس طی هفته جاری فناوری جدیدی را نشان می‌دهد که می‌تواند به جلوگیری از این تجارت غیرقانونی کمک کند.

به گزارش ایسنا، تلاش‌های قاچاقچیان با روش‌های عجیب و غریب برای دستیابی به حیوانات در معرض خطر به منظور اضافه کردن آنها به مجموعه‌های کلکسیونی یا خرید اعضای بدن این حیوانات به دلیل خواص پزشکیِ ادعا شده که با نقض قانون صورت می‌گیرد، در سال‌های اخیر افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجارت غیر قانونی حیات وحش به طور چشمگیری در حال افزایش بوده و از قاچاق حیوانات نادر به صورت گاه به گاه مانند سمندر غول پیکر چینی و در معرض خطر گرفته که به تازگی قاچاقچیان سعی در قاچاق آن‌ در جعبه‌های شکلات به انگلیس داشتند تا قاچاق بیش از نیم میلیون پنگولین از آفریقا تا آسیا طی سه سال گذشته برای گوشت و فلس آن‌ها رواج یافته است. 

از هشت گونه پنگولین (جانوری که به پولک‌پوست یا مورچه‌خوار پولک‌دار نیز معروف است) موجود در جهان، در حال حاضر دو گونه در معرض خطر جدی بوده و نگرانی‌های بسیاری در مورد شش گونه دیگر وجود دارد. علاوه بر پنگولین‌ها، سایر حیوانات قاچاق شده در معرض خطر شامل فیل‌ها، کرگدن‌ها، مارماهی‌های اروپایی و اسب‌های دریایی هستند. 

به گفته فعالان زیست‌ محیطی، یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از نابودیِ گسترده این موجودات، اکنون به یک مشکل ناامیدکننده تبدیل شده است و این مشکل محور بحث‌های یک نشست با موضوع "آیا فناوری نظارتی و علوم اجتماعی می‌تواند به مقابله با نقض قانون و جرایم حیات وحش بپردازد؟" در انجمن جانورشناسی لندن خواهد بود.

به گفته یکی از اعضای برگزار کننده این نشست یکی از نگران کننده‌ترین اَشکال تجارت غیرقانونی حیات وحش کشتار کوسه‌ها در مقیاس وسیع به ویژه کوسه‌ صخره‌ای طوسی و کوسه دم‌دراز در اقیانوس هند است. این تجارت وحشیانه بدین صورت است که باله‌های کوسه‌ها را قطع کرده و آن‌ها را به دریا می‌ریزند تا غرق شوند. باله کوسه غذایی لوکس برای ثروتمندان کشورهای جنوب شرق آسیا محسوب می‌شود.

یکی از ایده‌های مقابله‌ای با این نحوه از تجارت‌ها استفاده از اصلاحات فن آوری است. مانند هواپیماهای بدون سرنشین که می‌توانند بر فراز کشتی‌ها پرواز کرده و در صورت اقدام به شکار کوسه‌ها از آن‌ها فیلمبرداری کنند. توسعه دستگاه‌های دقیق مانند رادارهایی با روزنه مصنوعی برای ماهواره‌ها به مقامات این امکان را می‌دهد تا ماهیگیری غیرقانونی را از فضا در زمان مناسب کنترل کنند.

با این حال، به همان اندازه واضح است که باید عوامل اجتماعی را نیز در نظر گرفت، که چرا مردم به تجارت غیرقانونی حیات وحش روی می‌آورند. ذخایر ماهی‌هایی که روستاهای محلی به آن‌ها وابسته هستند ممکن است کاهش یابد و ماهیگیران باید به منابع دیگری روی آورند و گاهی اوقات تنها منبع موجود، جانداریست که تحت حفاظت قانون قرار دارد.

به نوشته روزنامه گاردین، علاوه بر این، تجارت غیرقانونی حیات وحش اغلب با جرم و جنایات سازمان یافته مرتبط است، بنابراین به سادگی ممکن است مردم محلی مجبور به پیوستن به آن‌ها شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قاچاق حیات وحش گونه در معرض خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۳۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • استوری واکنش برانگیز نورافکن با تم حیات وحش!
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)