Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ندا جعفری- لایحه بودجه سال ۹۹ روز گذشته توسط رییس جمهور به مجلس تقدیم شد. یکی از مشکلات بودجه‌ای در سال‌های اخیر، معافیت مالیاتی نهادهای خاص بود. با این حال دولت در لایحه بودجه سال آینده، بنیادها، نهادها و زیر مجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان امام را نیز به قسمت درآمدهای مالیاتی بودجه اضافه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان اقتصادی از پرداخت مالیات توسط نهادهای خاص ابراز رضایت کرده‌اند و معتقدند این تنها راهی است که دولت می‌تواند اتکای خود به نفت را کم کند. 

حیدر مستخدمین حسینی اقتصاددان به رویداد۲۴ می‌گوید: یکی از اشکالات اساسی در سیاستگذاری اقتصادی دولت و مجلس که از سال‌های گذشته دنبال شده، اداره کشور با درآمد‌های نفتی بوده که در نهایت با شدت گرفتن تحریم‌ها دولت با کمبود منبع مواجه شد و پس از آن دولت برای جبران و تامین هزینه‌ها دست خود را به سوی مردم دراز کرد و متاسفانه در این شرایط سخت فشار را بر مردم بیشتر کرد. این در حالی است که اگر سیاست‌گذاری‌ها از گذشته به درستی صورت می‌گرفت و سه قوا با وفاق ملی و به صورت هماهنگ جلو می‌رفتند برای اداره کشور توانمندتر و با قدرت و کارایی بیشتری جلو می‌رفتیم.

این اقتصاددان ادامه می‌دهد: تاکنون به واسطه درآمدی که زحمتی برای آن کشیده نشده و درآمد‌های حاصل از فروش نفت بوده کشور را اداره کردیم، این در حالی است که این نقیصه باید برطرف می‌شد. یکی از راه‌های مهم رفع این نقیصه اخذ مالیات است؛ این یعنی هر فرد و نهادی که فعالیت اقتصادی دارد، بدون هر گونه پیش‌شرطی باید مالیات پرداخت کند.

او ادامه می‌دهد: بحث اخذ مالیات مهم است و در این راستا باید پایه‌های مالیاتی گسترش پیدا کند و دولت، مجلس و نظام بپذیرند که در فعالیت‌های اقتصادی معافیت مالیاتی وجود نداشته باشد و همه ملزم به پرداخت مالیات باشند و در صورتی که گروهی خاص نیاز به کمک داشت دولت از محل درآمد‌های مالیاتی از این گروه حمایت کند.

بیشتر بخوانید: ارقام جالب از لایحه بودجه ۹۹ که نمی‌دانید/ وقتی احمدی نژاد و خاتمی هم ردیف بودجه دارند!

این کارشناس اقتصادی می‌گوید: باید سیاست‌ها به گونه‌ای باشد که مشخص شود طی یکسال چه افرادی مالیات می‌دهند و معافیت‌های مالیاتی همه نهادها حذف شود ضمن آنکه با گسترش پایه‌های مالیاتی این موضوع تعیین تکلیف شود.

مستخدمین حسینی با تاکید بر اینکه گروه‌های خاصی با درآمد‌های بالا هنوز هم مالیاتی نمی‌دهند، می‌گوید: در حالی که کارگران و کارمندان کشور مالیات می‌دهند افرادی با درآمد‌های کلان از پرداخت مالیات فرار می‌کنند؛ این در حالی است که با جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف معافیت‌ها می‌توان بدون درامد‌های نفتی نیز کشور را اداره کرد.

این اقتصاددان ادامه می‌دهد: اخذ مالیات بیشتر از مردم، ظلم به مردم است در بخش بودجه باید به سمت بودجه‌های عملیاتی حرکت کرد و اگر ارگانی بازدهی و خروجی مطلوبی ندارد از پرداخت بودجه به آنها خودداری شود.

مستخدمین حسینی ادامه می‌دهد: برای داشتن نظام اقتصادی توانمند باید کلیه پرداخت‌ها و دریافت‌ها زیر ذره بین قرار گیرد و درآمد‌های حاصل از نفت برای فعالیت‌های زیربنایی استفاده شود.

او در پاسخ به این پرسش چرا برخی از ارگان‌ها و نهاد‌ها مانند آستان قدس از سال‌های گذشته زیر پوشش حمایت‌هایی بودند که مالیاتی پرداخت نکردند؟ می‌گوید: این موضوع از ابتدا اشتباه بود هیچ نهاد و ارگانی نباید معافیت مالیاتی داشته باشد در صورتی که سران سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه به یک وفاق ملی برسند و کلیه معافیت‌ها را حذف کنند و کلیه پرداخت‌ها در بودجه شفاف و روشن شود دیگر شاهد مشکلات کنونی اقتصادی نخواهیم بود.

این اقتصاددان ادامه می‌دهد: در حال حاضر فرار مالیاتی و معافیت‌ها در این زمینه به اندازه‌ای است که صدای همه در آمده بود، این در حالی است که در صورت ساماندهی این موضوع مردم از محل درآمد‌های مالیاتی آموزش کیفی تر، حمل و نقل راحت‌تر و جاده‌های بهتری خواهند داشت و اثرات درآمدهای نفتی نیز بر پروژه‌های عمرانی قابل لمس خواهد شد.

او می‌گوید: متاسفانه در حال حاضر بودجه به صورت طایفه‌ای و قبیله‌ای تقسیم می‌شود و در اختیار عده‌ای خاص قرار گرفته و برای اینکه بر روی ریل درستی قرار بگیریم نیازمند آن هستیم تا هدف تعیین شده را به درستی ادامه دهیم. البته در لایحه بودجه سال آینده، بنیادها، نهادها و زیر مجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان امام نیز به قسمت درامدهای مالیاتی بودجه اضافه شده است و امیدواریم نهادهای دیگری که هنوز از قاعده مستثنا شده‌اند، در آینده مالیات خود را پرداخت کنند.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 لایحه بودجه لایحه بودجه 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۴۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت

به گزارش قدس خراسان، علی نخچیان افزود: بیشتر مودیان مالیاتی، اظهارنامه خود را بر اساس اعداد و ارقام سال گذشته و بر اساس مقررات ماده ۳ قانون تسهیل مودیان در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی، اظهارنامه خود را تا ۳۱ فروردین ارائه کرده‌اند.
وی در مورد احتمال تمدید دوباره مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی نیز گفت: بعید است مجدد تمدید شود، لذا مودیان باید در مهلت باقیمانده تا ۱۲ اردیبهشت اظهارنامه خود را ارسال کنند تا از بخشودگی‌های قانونی بهره‌مند شوند و مشمول جرایم تأخیر در ارسال اظهارنامه نشوند.
مدیر روابط عمومی امور مالیاتی استان با تأکید بر اینکه اختصاص بخش قابل توجهی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‏‌ها و دهیاری‌ها راه را برای تأمین منابع پایدار مورد نیاز این حوزه فراهم کرده است، گفت: عوارض وصول شده در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که از رشد ۴۱ درصدی نسبت به مدت مشابه قبل برخوردار بوده است.

نخچیان در پایان گفت: مالیات و عوارض بر ارزش افزوده در هر شهر و یا منطقه‌ای صرفاً جهت عمران و آبادانی همان منطقه مصرف می‌گردد که این امر گویای این واقعیت است که تلاش شهروندان هر منطقه در تحقق درآمدهای مالیاتی رابطه مستقیمی با توسعه و پیشرفت آن شهر خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی