Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر موضوع مبارزه با فساد قبل از مبارزه با افراد مفسد گفت: فساد تاثیر یک تا هشت درصدی بر رشد اقتصادی دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس غلامحسین شافعی امروز در پنجمین همایش مبارزه با فساد که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: روندی که در ارتباط با فساد پیش می‌رود از یک موضوع سرچشمه می‌گیرد و شاید جزو اولویت‌های اول است اما توجهی به آن نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شافعی گفت: آنچه آینده جامعه را با مشکل مواجه  می‌کند روند مساله اخلاق است زیرا مسائل اقتصادی آن قدر برای ما مشکل آفرین نیست که سقوط اخلاقی برای ما مشکل آفرین است؛ روند حرکت اخلاق یک سیر نزولی با شیب تند را طی می‌کند و بنابراین این مساله را باید به عنوان یک موضوع مهم سرلوحه کار خودمان در جامعه قرار دهیم زیرا به وضع خطرناکی از این نظر می‌رسیم.

* ما از نسل همان کسانی هستیم که در کسب‌کار انسان تحویل جامعه می‌دادند

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: ما همان آدم‌هایی هستیم که رفتارهای حاکم بر بازار ما تحسین برانگیز بود و اگر همکار ما در بازار توفیقی نداشت یک ساعت زودتر چراغ مغازه را خاموش می‌کردیم که او هم بتواند در کسب روز بالا بیاید؛ ما از نسل همان افرادی هستیم که در کسب و کارها انسان می‌ساختیم و انسان تحویل جامعه می‌دادیم و بیشتر از اینکه به تولید فکر کنیم به تولید انسان‌ها فکر می کردیم. 

وی افزود: هنوز افرادی هستند که یک نفر را در بنگاه اقتصادی به کار می گرفتند و به او می‌آموختند و حتی او عضو خانواده می‌شد اما الان روابط کار با آن زمان بسیار فاصله دارد. 

شافعی اظهار داشت: ما الان مدعی هستیم که مروج اخلاق هستم و غافل از آنکه چه بر سر اخلاق آورده‌ایم. دیگر فساد در جامعه قبح ندارد و با این شرایط چه بر سر اقتصاد می‌آید باید بگویم که فساد می‌تواند از یک تا 8 درصد روی رشد اقتصادی جامعه اثر بگذارد. 

* تجمل‌گرایی فقر احساسی در جامعه ایجاد می‌کند

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: یکی از مشکلات اساسی که با آن روبرو هستیم آن است که در جامعه اقتصاد ایران از دست دادن سرمایه‌های اجتماعی کشور به شدت در حال ترویج است و یکی از عوامل اصلی آن رانت و فساد است و نهایتا تبدیل به تجمل‌گرایی می‌شود؛ خطرناک‌تر این است که تجمل گرایی به یک قاعده اجتماعی تبدیل می‌شود و متاسفانه فقر احساسی در جامعه ایجاد می‌شود که این موضوع از فقر واقعی بسیار خطرناک‌تر است و اگر به این موضوع توجه نشود خیلی دیر می‌شود. 

شافعی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری گفت: در طول یک دهه گذشته دائما ایشان به مبارزه با فساد تاکید داشتند و فساد را به اژدهای هفت‌سر تشبیه کردند و فساد مالی را مانند سرطان و خوره عنوان کرده‌اند که باید به آن مبارزه کرد به این فرمایش ایشان باید بسیار توجه کرد زیرا سرطان اگر پیشرفته شود لاعلاج می‌شود. 

وی گفت: باید مواظب باشیم که به آن روزی نرسیم که با ریختن قبح فساد همه بخواهند همرنگ جماعت مفسد شوند.

* چند درصد جوامع در هیچ شرایطی فساد نمی‌کنند؟

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: ما عادت کرده‌ایم که همیشه به معلول‌ها بپردازیم و به علت‌ها نمی‌پردازیم اگرچه مبارزه با فاسد ریسک پذیری فساد را بالا می‌برد اما اگر جلوی زمینه‌های ایجاد فساد را نگیریم نمی‌تواند جلوی مفاسد را گرفت. 

شافعی افزود: براساس مطالعه جوامع مختلف نشان می‌دهد که فقط یک درصد از مردم وجود دارند که تحت هیچ شرایطی امکان ندارد که به فساد روی بیاورند. یک درصد هم تحت هر شرایطی به فساد روی می‌آوردند اما 98 درصد جامعه آماده غلتیدن به هر یک از دو طرف هستند بنابراین باید با مبارزه با فساد راه غلتیدن 98 درصد مردم را باید به سمت فساد بست. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران صدا و سیما رئیس اتاق بازرگانی فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد