Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دامپزشکی مازندران نسبت به تبعات عرضه غیرقانونی لاشه پرندگان مهاجر هشدار داد و برخورد با مراکزی چون بازار پرنده‌فروشان را مستلزم هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، مدتی است که نام آنفلوآنزای پرندگان دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است و چون انسان تماس زیادی با این گونه حیوانات دارد نگرانی هایی نیز بین مردم شکل گرفته است اما ترس و نگرانی همواره به دلیل نبود آگاهی و شناخت درست از ویروس و بیماری شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سیدحسین رضوانی  مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: زمستان، فصل شیوع بیماری‌های ویروسی چون گامبورو ،نیوکاسل، برونشیت کمپلکس تنفسی و احتمالا آنفلوانزا در میان پرندگان است. به همین دلیل به منظور پیشگیری از ورود و تکثیر ویروس و بیماری احتمالی از هموطنان عزیز خواهشمندیم  از صید، شکار، خرید و فروش و تماس با پرندگان مهاجر که می‌توانند ناقل این قبیل ویروس‌ها باشند خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: امسال هم مانند سال‌های گذشته با فرا رسیدن فصل سرما، رصد و پایش همکاران ما به منظور شناسایی کانون‌های احتمالی بیماری‌های فوق آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت. از وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست و دهیاران و پرورش‌دهندگان طیور هم خواسته‌ایم در صورت مواجهه با هر مورد مشکوک از تلفات پرندگان، ما را در جریان بگذارند تا بتوانیم پس از نمونه‌گیری، نسبت به آلودگی یا عدم آلودگی لاشه، اعلام نظر کنیم.

وی ادامه داد: هر ساله با ورود پرندگان مهاجر احتمال دارد سویه‌های جدیدی از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان منتشر شود و از آنجا که پرندگان مهاجر، مهم‌ترین منشاء انتقال این ویروس به شمار می‌روند از مردم می‌خواهیم از تماس با پرندگان مهاجر و نزدیک کردن آنها به پرندگان بومی خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مازندران، با ابراز تأسف از عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در برخی بازارهای استان مازندران یادآور شد: بارها طی مکاتبات و همچنین در نشست‌ها با مسئولان استان، نسبت به تبعات عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در بازار فریدونکنار هشدار داده و خواهان جلوگیری از آن شده‌ایم اما برخورد با این تخلفات، مستلزم هماهنگی تمام دستگاه‌های ذی‌ربط است و همانطور که پیشتر گفته شد سازمان دامپزشکی به تنهایی نمی‌تواند از این اقدام غیر اخلاقی و غیرقانونی جلوگیری کند. بنابراین پیشنهاد می‌شود نمایندگانی از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی، شهرداری، فرمانداری و دستگاه قضایی ضمن بازدید میدانی اقدام لازم قانونی را برای جلوگیری از عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در این مرکز انجام دهند.

سازمان دامپزشکی اعلام کرد که با توجه به تغییر فصل و مساعد شدن اکوسیستم ها برای فعالیت ویروس آنفلونزای حاد پرندگان، ضمن تاکید بر ضرورت انجام واکسیناسیون واحدهای مادر و تخمگذار علیه این بیماری در اسرع وقت، پرورش دهندگان طیور باید به چندین توصیه  توجه جدی داشته باشند.

توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی در خصوص آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان

آنفلونزای پرندگان یکی از مهمترین بیماری مشترک بین پرندگان و انسان است.

پرندگان آزاد پرواز و مهاجر بویژه از رده اردک و غاز و پرندگان ساحل زی مخزن ویروس های آنفلوانزای پرندگان می باشند.

از شکار و صید پرندگان پرندگان وحشی و مهاجر جدا خوداری کنید.

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر خسارت اقتصادی قابل توجه به صنعت طیور از جنبه بهداشت عمومی واجد اهمیت است . بیشترین فراوانی عفونت آنفلوانزا در ماکیان ، اردک و  بوقلمون می‌باشد.

از عوامل مهم در انتشار و وقوع آنفلوانزای پرندگان پرورش نیمه رهای اردک در شالیزارها و عرضه زنده طیور در بازارچه های محلی ( همراه با جابجایی زیاد )  می باشد.

تماس مستقیم و غیر مستقیم  پرندگان آبزی بومی ( اردک و غاز ) با پرندگان آبزی وحشی احتمال انتقال آنفلوانزا به آنها را افزایش می دهد.

با توجه به ساختار ژنتیکی ویروس احتمال جهش ویروس های آنفلوانزای با حدت کم به ویروس های با حدت و بیماریزا زیاد همواره وجود دارد

پرورش طیور روستایی بصورت محصور و عدم رها سازی آنها(بویژه اردک ) در مزارع سبب کاهش احتمال  مواجهه آنها با پرندگان مهاجر وحشی و یا آبهای آلوده به مدفوع آنها شده و از شیوع فصلی آنفلوانزا جلوگیری می کند.

ویروس آنفلوانزا از طریق ترشحات چشم ، بینی و مدفوع پرندگان بیمار به محیط دفع می شود.

تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با ترشحات چشم ، بینی ، دهان ومدفوع ، پر و گوشت خام  پرندگان  بیمار سبب انتقال ویروس آنفلوانزا به پرندگان حساس ویا انسان می شود.

ویروس آنفلوانزای پرندگان به آسانی توسط انسان (کفش ، لباس آلوده ) ، استفاده از وسائل مشترک درمزارع  پرورش و حمل طیور زنده از محل های آلوده به سایر مناطق انتقال می یابد.

از دست زدن مستقیم به پرندگان اهلی و وحشی بویژه پرندگان بیمار خوداری نمایید و در صورت تماس مستقیم با پرندگان اهلی و یا وحشی مهاجر  دستهایتان را با آب و صابون شستشو دهید.

 ویروس آنفلوانوانزا در کود در دمای 4 درجه سانتی گراد بمدت 30 روز و در دمای 20 درجه سانتی گراد تا 7 روز زنده می ماند.

پختن گوشت مرغ( احتمالا آلوده )سبب از بین رفتن ویروس آنفلوانزا می شود.

پختن گوشت مرغ در صورت رسیدن دمای عمق آن به 74 درجه سانتیگراد  و بمدت 6 دقیقه سبب از بین رفتن ویروس آنفوانزای احتمالی می شود.

بیشتر شوینده ها و مواد ضد عفونی کننده متداول (ترکیبات فنلی ، چهار تایی آمونیوم و هیپو کلریت سدیم ) ویروس آنفلوانرا را از بین می‌برند.

در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی در پرندگان بویژه پرندگان آزاد پرواز وحشی موضوع را به اداره دامپزشکی اطلاع دهید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۴۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ارائه خدمات رایگان دامپزشکی طیور روستائیان وعشایر در جرقویه
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • خودداری شهروندان ازخریدتخم‌مرغ‌های نگهداری شده در یخچال واحد‌های عرضه
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار
  • جوجه ریزی در واحد‌های پرورشی طیور فقط با اخذ مجوز بهداشتی از دامپزشکی امکانپذیراست
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید