Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کاهش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی اعتبار حوزه فرهنگی کشور در لایحه بودجه ۹۹ گفت: ما نباید در عرصه فرهنگ جرم‌سازی کنیم، بلکه باید مسئولیت اجتماعی در عرصه فرهنگ تقویت شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سید رضا عاملی در نشست با معاونین فرهنگی دستگاه‌ها که امروز در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید قلمروهای شاخص حوزه فرهنگ را به خوبی شناسایی کنیم، اظهار کرد: ما در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه علم و فناوری نیز شاخص‌های قطعی نداریم و معمولا تولید مقاله، پایان‌نامه به منظور رتبه‌بندی‌های علمی به عنوان شاخص مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی‌که بحث نشاط و شادابی در محیط دانشگاهی باید به عنوان یک شاخص کیفی حوزه علم و فناوری به شمار برود.

وی در ادامه تصریح کرد: وقتی از شاخص نشاط و شادابی در محیط دانشگاه‌ها صحبت می‌شود، معمولا برگزاری جشنواره‌های موسیقی، هنر، سینما یا رنگ‌آمیزی محیط دانشگاهی، فضای سبز و یا مبلمان دانشگاه را به عنوان شاخص در نظر می‌گیرند. در حالی‌که آنچه که در شادابی و نشاط این مراکز اهمیت دارد، قراردادهای پژوهشی آن دانشگاه است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هر دانشگاهی که قراردادهای پژوهشی گسترده‌تر داشته باشد، معمولا فضای بانشاط‌تر و شاداب‌تری دارند. چرا که این قرادادها باعث ایجاد درآمد دانشگاه شده و نشست‌ها، سمینارها و کنفرانس‌های مختلف را می‌توانند برگزار کنند و دانشگاه توانسته در راستای ماموریت خود قدمی بردارند.

دکتر عاملی همچنین تاکید کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور بحث محوری سند مهندسی فرهنگی را در برنامه‌های کاری خود قرار داد و بر مبنای شاخص‌های این سند می‌توانیم عملکرد و فرآیندهای این حوزه را بسنجیم؛ البته ما هم از نظر نیروی انسانی امکان این سنجش را نداریم و هم اینکه روش درستی به شمار نمی‌رود که بخواهیم در دستگاه‌ها گزارش تهیه کنیم و عملکرد فرهنگی آنها را بسنجیم.

وی ادامه داد: تمامی دستگاه‌ها باید ضامن تهیه گزارش و سنجش عملکرد فرهنگی خود باشند و در این جهت نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی همفکری و همکاری لازم را انجام می‌دهد. ضمن اینکه خانواده فرهنگ در کشور پیوند خورده یکدیگر هستند و رابطه بالا و پایین در این زمینه وجود ندارد. چرا که در این صورت شکننده خواهد بود. به همین جهت همه دستگاه‌ها باید در این حوزه با یکدیگر همکاری و به اولویت‌های حوزه فرهنگ توجه کنند.

بحث حجاب و عفاف از اولویت‌های فرهنگی جامعه

دکتر عاملی بحث حجاب و عفاف را از اولویت‌های فرهنگی جامعه دانست و گفت: رهبری نیز تاکید کردند که اگر این قسمت فرهنگ دچار چالش شود، به امور دیگر نیز کشیده خواهد شد. به همین جهت برخی از راهکارهای تحقق آن با قواعد و مقررات صورت می‌گیرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه چهار مصوبه داشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در جلسه آخر شورا که در حوزه عفاف و حجاب برگزار شد، ما مسئولیت تامین حجاب و عفاف را بر عهده وزارت کشور گذاشتیم و این مسئولیت از وزارت ارشاد به وزارت کشور واگذار شد.

دکتر عاملی تاکید کرد: ما در حوزه حجاب و عفاف نباید فقط به قوانین و مقررات تکیه کنیم، بلکه توجه به بخش اقنایی هم لازم است و باید ذهنیت و نگرش جوانان در این حوزه اصلاح شود.

ضرورت توجه به "فرهنگ مصرف" در جامعه

وی همچنین بر ضرورت توجه به فرهنگ مصرف در جامعه تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بودجه حاصل از یارانه‌ها ۱۲۰۰ میلیارد تومان است اما کل بودجه سال ۹۹، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است یعنی دو برابر بودجه کشور ما بودجه یارانه داریم اما به دلیل بی توجهی به فرهنگ مصرف بسیاری از بودجه‌ها در این زمینه هدر می‌رود و ما برای یک واحد انرژی شش واحد انرژی مصرف می‌کنیم و اگر به بخش فرهنگ توجه شود می‌توانیم شاهد معجزه اقتصادی در کشور شویم.

به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ما در سند مهندسی فرهنگی ۱۳ راهبرد تدوین کردیم که راهبرد هشتم این سند به فرهنگ مصرف مربوط می‌شود و اگر این حوزه تقویت شود، اعتماد ملی نیز در جامعه شکل می‌گیرد.

دکتر عاملی خاطرنشان کرد: ما در کشور نیازمند کار جمعی در حوزه فرهنگ هستیم. ما کمیسیون فرهنگی را در شورا تشکیل دادیم و همه دستگاه‌ها با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور مسئول فرهنگی خود را به این کمیسیون معرفی می‌کنند که مصوبات آن کمیسیون دستور کار ستاد مهندسی فرهنگی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تعدد نهادهای فرهنگی در کشور ما یک مسئله است، گفت: در لایحه بودجه سال ۹۹، ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار فرهنگی کشور کاهش یافته است. اگر چه این کاهش منابع به دلیل کاهش اعتبار در کشور اتفاق افتاده است.

ضمانت‌های اجرایی در حوزه فرهنگ مهم است

دکتر عاملی با تاکید بر اینکه سزاوار نیست متولی‌گری در حوزه فرهنگ داشته باشیم، گفت: نباید بخواهیم همه کارهای این حوزه را خودمان انجام بدهیم. ضمن اینکه ضمانت‌های اجرایی در حوزه فرهنگ نیز مهم است و باید توجه کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما نباید در حوزه فرهنگ جرم‌سازی کنیم، گفت: باید در این حوزه جرم‌زدایی داشته باشیم، اما تشویق‌ها و تنبیه‌هایی نیز لازم است که در نظر گرفته شود؛ البته دیوان عدالت اداری می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد، اما از طرف دیگر جنبه مسئولیت اجتماعی باید تقویت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی بودجه ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۸۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ در نشست امروز شورای فرهنگی عمومی گیلان، اولویت‌های تاکید بر تقویت هرچه بیشتر سبک زندگی اسلامی - ایرانی با محوریت زیست عفیفانه، تقویت بنیان خانواده و پیشگیری از کاهش نرخ زادآوری، بهره گیری مناسب از ظرفیت‌ها و جلب مشارکت‌های مردمی برای تقویت امور فرهنگی، اجتماعی و دینی، تعمیق و ترویج آموزش‌های مرتبط با بنیان‌های فکری و رفتاری در قبال ارزش‌های اسلامی و انسانی و لزوم حمایت از روند تولید و توزیع محصولات فرهنگی با لحاظ فرهنگ بومی و محلی تصویب شد.

نماینده‌ی ولی فقیه در گیلان در این نشست تحلیلی از نقش گیلان به عنوان دروازه‌ی ورود و خروج کشور به اروپا ارایه کرد و مواجهه‌ی با فرهنگ منحط و بیگانه را از تهدیداتی دانست که تا امروز در بستر تاسی از آموزه‌های ناب شیعی و ارادات به مکتب اهل بیت توانسته هویت تاریخی مردم این دیار را حفظ کند.

آیت الله فلاحتی همچنین گردشگر پذیر بودن گیلان را از دیگر عواملی دانست که موجب شده زمینه‌ی رویارویی فرهنگ بومی استان با خرده فرهنگ‌های سایر مناطق ایران فراهم شود و این روند اگر به درستی پایش و نظارت نشود میتواند به بروز تهدیداتی درحوزه‌های اجتماعی و فرهنگی گیلان منجر شود.

امام جمعه‌ی رشت افزود: میهمان پذیر بودن مردم گیلان باعث شده تا زمینه‌ی افزایش روزافزون گردشگران از سراسر کشور به این استان فراهم آید.

وی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های مستمر مجموع دستگاه‌های فرهنگی، نظارتی و انتظامی برای ترویج فرهنگ زیست عفیفانه با محوریت عفاف و حجاب و پیشگیری از بی مبالاتی‌های فرهنگی در جامعه ، اضافه کرد: تداوم این روند، در بستر بهره گیری از همراهی مردم می‌تواند مظاهر فرهنگ مخرب در روند رفتار‌های اجتماعی را به حاشیه رانده و زمینه‌ی حرکت به سوی تعالی را فراهم کند.

امیر حسین طاهری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم در سخنانی با تشریح اولویت‌های فرهنگی - اجتماعی استان، لزوم تاسی از نقشه‌ی مهندسی فرهنگی کشور را با لحاظ مولفه‌ها و برش‌های استانی خواستار شد.

حجت الاسلام والمسلمین عادلی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در گیلان هم در این نشست از برگزاری اجتماع مردمی برای حمایت از عفاف و حجاب خبر داد و افزود: این همایش ۲۲ اردیبهشت ماه با دعوت از یک سخنران ملی در رشت برگزار خواهد شد. 

در ادامه‌ی این نشست، هر یک از اعضای شورای فرهنگ عمومی گیلان در سخنانی، با اشاره به عمده‌ترین تهدیدات فرهنگی و چالش‌های دیدگاهی نسل جدید، بر لزوم حفاظت از فرهنگ ملی و بومی و نحوه‌ی مواجهه و مقابله با فرهنگ مهاجم تاکید کرده و تقویت شاخص‌های ملی و دینی را در ایجاد مصونیت مقابل تهاجم فرهنگ بیگانه، اثر بخش دانستند.

دیگر خبرها

  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است