Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@07:41:19 GMT

هدف‌گذاری صادرات 500 میلیون دلاری در گیلان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۰۸۶۲

هدف‌گذاری صادرات 500 میلیون دلاری در گیلان

چهارمین نشست توسعه صادرات غیر نفتی گیلان به ریاست استاندار در سالن اجتماعات استانداری تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ، فرهاد دلق پوش طی گزارشی اظهار داشت: در ابتدای سالجاری میزان صادرات غیرنفتی گیلان به میزان500 میلیون دلار هدفگذاری شده بود که تولیدات استان گیلان به کشورهای همسایه به ویژه محصولات کشاورزی باید افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی در گیلان وجود دارد گفت: در کنار ظرفیت‌های متعدد در استان، دستگاه‌های اجرایی باید بخش خصوصی را به صادرات تشویق کنند.

وی همچنین انتقادی را به عملکرد مسوولان گیلانی وارد کرد و گفت: اگر ظرفیت‌هایی که در گیلان است در سایر استان ها وجود داشت بسیار بهتر و بیشتر از آن‌ها استفاده می‌شد.

رئیس سازمان صمت گیلان اظهار داشت :،بخش خصوصی باید محرکه توسعه اقتصادی باشد و اگر مشکلاتی در حوزه توسعه صادرات بخش خصوصی وجود دارد باید در جلسات کنونی مطرح و رفع موانع شود.امروزه کشورمان به اتحادیه گمرکی اوراسیا پیوسته و دبیرخانه این اتحادیه مهم اقتصادی و توسعه صادراتی کشور نیز در استان گیلان ایجادشده است.

دکتر  دلق پوش اضافه نمود: لازم است با برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی در منطقه آزاد انزلی، ایجاد شبکه صادراتی در کل کشور با محوریت گیلان و همچنین با ایجاد شهرک صنعتی بین‌المللی در گیلان زمینه صادراتی بخش خصوصی در گیلان افزایش پیدا کند.

دلق‌پوش، رئیس سازمان صمت گیلان در پایان گزارش گفت : فقدان رایزن بازرگانی را به وزیر صمت انتقال داده و وزیر صمت نیز اعلام آمادگی کرده ، اگر اتاق بازرگانی و تجار آمادگی داشته باشند حداقل در کشور روسیه رایزن بازرگانی را فعال خواهیم کرد.

ارسلان زارع، استاندار گیلان در پایان جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی ضمن جمع بندی موضوعات مطروحه گفت: از آنچه که در صادرات گیلان هدف‌گذاری کرده ایم اندکی عقب‌مانده‌ایم و تاکنون بیش از 260 میلیون دلار انجام شده، در حالی که می‌توان محصولات کشاورزی بیشتری را به کشورهای همسایه صادر کرد.

استاندار  گیلان؛ بخشی نگری از سوی برخی دستگاه‌ها و تمسک به قوانین دست و پا گیر توسعه صادرات گیلان را بعنوان چالش فعالان تجاری اشاره کرد و گفت: می‌طلبد مسوولان گیلان با توجه به مزیت نسبی که در این استان ایجادشده با همگرایی مجاهدانه در رفع موانع بکوشند و توسعه صادراتی را فراتر از اعداد و ارقام‌های مرقوم شده در صفحات در گیلان رقم بزنند

وی صادرات غیرنفتی را از شاخص های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: گیلان به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی، باید در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی نقش موثرتری ایفا کند.

نماینده عالی دولت در گیلان به وجود زیرساخت‌های لازم بمنظور رونق این بخش که باید با مشارکت فعالان و دست‌اندرکاران بخش خصوصی و البته حمایت‌های دولتی باشد، اشاره و خاطرنشان کرد: در هشت ماه امسال بیش از 260 میلیون دلار صادرات با وزن کالایی حدود 468 هزار تن به کشورهای روسیه، آذربایجان، عراق، قراقستان، گرجستان و کشورهای آسیای میانه انجام شده که باید بیش از پیش تقویت تا برنامه هدف گذاری 500 میلیون دلاری محقق شود.

استاندار گیلان افزود: همچنین در این مدت بالغ بر ۱۰ هزار و ۸۲۸ تن کالا به ارزش اقتصادی بیش از 43 میلیون و 300 هزار دلار به صورت چمدانی صادر شده که رشد چشمگیری نسبت به مشابه سال قبل داشته است.

وی تصریح کرد: هدف گذاری تعیین شده در جهت افزایش میزان صادرات تا حجم 500 میلیون دلار، اهتمام جدی دستگاه‌های مختلف به ویژه حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، تولیدی و اقتصادی را می‌طلبد.

دکتر زارع با بیان اینکه فعالان اقتصادی بخش خصوصی همواره اثرگذاری بسیاری در توسعه صادرات دارند، اظهار داشت: دستگاه‌های متولی باید از اندیشه، فکر و حضور بخش خصوصی در جلسات تخصصی در راستای تصمیم‌سازی کارشناسانه و نیز در برگزاری نمایشگاه‌های استانی، ملی و بین‌المللی که کمک شایان توجهی به معرفی توانمندی‌های صنعتی، خدماتی و تولیدات می‌کند، بهره ببرند.

 وی ادامه داد: برخی شرکت‌های صادرکننده در گیلان در جشنواره‌های مختلف به عنوان برتر معرفی می‌شوند و نقش اساسی در افزایش سهم استان در این حوزه دارند که باید به عنوان الگو برای دیگر شرکت‌ها باشند.

دکتر زارع به وجود ظرفیت‌ بنادر مستعد در استان گیلان که زمینه مناسبی برای گسترش صادرات غیرنفتی محسوب می‌شود نیز اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم با استفاده از بستر ایجاد شده در خصوص ارتباط با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، شاهد توسعه بیش از پیش این بخش که دارای اهمیت است، باشیم.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت رشد سالن اجتماعات صادرات غیرنفتی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۰۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نشست خبری دومین دوره رویداد بین‌المللی سرمایه‌گذاری و توسعه کشور (کرمان آیدکس ۲۰۲۴) با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، اظهار کرد مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

وی افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و رؤسای اتاق‌های بازرگانی کشورهای هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهرهای این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

فداکار همچنین تصریح کرد: صادرات ۴۰ کالا با ارزش ۱۰ میلیارد دلار به ۵۰ بازار از استان کرمان برنامه‌ریزی شده است که هدفی قابل دستیابی است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد حضور چینی‌ها در استان کرمان گفت: چینی‌ها سرمایه گذاری زیادی در استان کرمان انجام داده‌اند به طوری که در بخش خودروسازی و قطعه سازی برای ۱۲ هزار نفر در مناطق محروم این استان اشتغالزایی کرده‌اند.

استاندار کرمان در مورد آب گرفتی برخی از صنایع استان کرمان از جمله خودروسازی‌ها بعد از سیل اخیر گفت: در منطقه بم در سطحی بالغ بر ۲۰ کیلومتر بارندگی و سیل وجود داشت تا وارد دشت شود اما با توجه به اینکه شدت جریان آب کند بود خسارتی آن‌چنانی وارد نکرده است. آب در حال حرکت به مدت حدود ۲ ساعت وارد پارکینگ‌های خودروسازان که در شیب قرار داشتند، شد اما آسیبی وارد نکرد وارد سالن‌ها و خط تولید نشد.

استاندار کرمان اظهار کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان در بخش‌های مختلف از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگردی، محصولات کشاورزی، ذخایر معدنی وجود دارد؛ از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

سرمایه‌گذاری به همت بخش خصوصی توسعه می‌یابد

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران و دبیر همایش کرمان‌آیدکس با بیان اینکه دولت بودجه کافی برای تأمین منابع عمرانی و سرمایه‌گذاری در اختیار ندارد، مشارکت بخش خصوصی در این مسیر را ضروری خواند و گفت: گفتمان‌سازی در مسیر سرمایه‌گذاری و رسیدن به راهکارهای پیشنهادی برای این بخش، هدف اصلی این همایش است.

وی تصریح کرد: کرمان از منظر گردشگری، توان بسیار بالایی برای جذب سرمایه دارد که ناشناخته ماندند و سرمایه‌گذاری کافی برای معرفی آنها صورت نگرفته است. برنامه‌ریزی برای این همایش انجام شد تا بتوانیم اطلاعات همه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان را ارائه دهیم.

کد خبر 6098220 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • برگزاری همایش سرمایه‌گذاری «کرمان آیدکس ۲۰۲۴»
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد