Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به در پیش‌رو بودن انتخابات مجلس، گفت: مشارکت مردم در همه عرصه‌ها حق مردم است و باید به این موضوع توجه شود. این حق به راحتی به دست نیامده است. اگر مردم مانند همیشه پای کار بیایند می‌توانند نظر خود را به کرسی بنشانند.

معصومه ابتکار در جلسه مجمع پارلمان زنان خوزستان که امروز (۱۸ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تشکیل پارلمان زنان اقدامی بسیار خوب است و هر کاری اگر برخاسته از مردم باشد بسیار باارزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه زمینه برای مشارکت بیشتر اقشار مردم فراهم شود، بسیار خوب است.

وی افزود: خوزستان از نظر اقلیمی و اقوام متنوع است و این تنوع فرصت عظیمی می‌دهد تا بر اساس این تنوع‌ها برنامه‌ریزی کنیم. از نخست نظام جمهوری اسلام با رای مردم و با اتکا به مردم شکل‌ گرفته است. جمهوری اسلامی  مبتنی بر تعالیم اسلامی و متکی به رای مردم بوده است. تلاش‌های زیادی شده که این رای‌های مردم را جدا کنند. از روز اول به امام(ره) فشار وارد می‌شد و می‌گفتند نیازی به رای و حضور زنان نیست اما امام در مقابل همه این فشارها ایستادگی کردند. امروز نیز مقام معظم رهبری تاکید دارند که پایگاه مردمی جمهوری اسلامی پشتوانه ما است.

به گزارش ایسنا، معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: امروز با وجود همه فشارها، همه ایستادگی کرده‌اند و شاهد فعالیت زنان در عرصه‌های مختلف هستیم. همه می‌دانیم کشور تحت چه شرایطی است و دولت با چه فشارهایی روبه‌رو است. روز گذشته رئیس جمهور گفت که علی‌رغم همه مشکلات، بسیاری از برنامه‌های توسعه‌ای کشور را پیش برده‌ایم. رئیس جمهور همچنین عنوان کرد در پی بارندگی مطلوب در خوزستان و تلاش کشاورزان این استان دستاوردهای زیادی در عرصه‌های کشاورزی در خوزستان داشتیم که این موضوع به بهود و  ارتقای کیفیت مردم کمک زیادی کرده است.

ابتکار با اشاره به تنش‌های پیش آمده در کشور به دلیل کاهش یارانه، بیان کرد: یارانه هنوز حذف نشده است. هنوز یارانه نقش بزرگی در زندگی ایرانیان دارد اما این کاهش ضروری بود که متاسفانه با آسیب‌هایی متوجه بود در حالی که هیچ کس نمی‌خواهد ارتباط با مردم کم شود یا اعتماد بین مردم کاهش یابد. همه می‌خواهیم آینده‌ای روشن و خوب برای ایران ترسیم کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده عنوان کرد: باید از حوادث اخیر درس بزرگی بگیریم و سعی کنیم انسجام خود را با آگاهی جامعه حفظ کنیم. زنان و مردان امروز با ابزار آگاهی می‌توانند در مقابل آسیب‌ها از جامعه، اقتصاد، فرهنگ و فرزند خود محافظت کنند اما اگر در مقابل آگاهی جامعه بایستیم، ضربه خواهیم خورد. امروز دسترسی جامعه به اطلاعات بسیار وسیع است. آگاهی جامعه در زمینه آموزش، سواد سایبری، مهارت ارتباط و دیگر موارد از  الزامات روز و مهم است.

وی با اشاره به برخی سیاست‌های کلان دولت دوازدهم بر اساس قانون برنامه ششم، گفت: موضوع عدالت جنسیتی یکی از محورهای اصلی این دولت است. همچنین توجه به مناطقی که دچار عقب‌افتادگی هستند از دیگر سیاست‌ها است که در این راستا امروز سند ارتقای وضعیت بانوان خوزستان که با مشارکت تشکل‌ها تدوین شده، تصویب می‌شود. این سند برنامه اجرایی بین بخشی دارد.

ابتکار ادامه داد: در جاهایی که به دلیل جنسیت، عقب‌ماندگی وجود دارد باید به این موارد توجه شود و عقب‌ماندگی‌ها جبران شوند. باید عدالت به مفهوم واقعی خود مدنظر قرار بگیرد.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه علاقمندان جهت فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد در راستای اهداف مورد نظر می‌توانند در سایت معانون امور بانوان و خانواده کشور ثبت نام کنند، بیان کرد: بخش مهمی از فعالیت‌های این سند مرتبط با جامعه مدنی و فعالیت اقتصادی و اجتماعی است و نقش نهادهای مدنی در این جریان بسیار پررنگ است.

وی عنوان کرد: یکی از نخستین برنامه‌های ما در حوزه زنان و بانوان توان‌افزایی جامعه مدنی، نهادهای مردمی، خیریه‌ها و موسساتی است که با انگیزه داوطلبانه مردم شکل گرفته است.

ابتکار توان‌افزایی اقتصادی را از موضوع‌های مهم زنان دانست و تصریح کرد: زنان سرپرست خانوار به دلیل آسیب‌پذیری در بسیاری از برنامه‌ها اولویت دارند. در حال حاضر دو طرح برای حداقل ۹۰۰ زن سرپرست خانوار در خوزستان در حال اجرا است. با اجرای این طرح‌ها فرد از نظر آموزش مهارت‌های عمومی تا کسب و کار و تخصص آموزش داده می‌شود تا به شغل پایدار برسد. هدف از این طرح‌ها، آموزش نیست بلکه ایجاد شغل پایدار است.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده  ادامه داد: همچنین برای زنان روستایی تفاهم‌نامه‌ای با وزارت جهاد کشاوری برای تربیت تسهیل‌گران تولید محصولات ارگانیک و سالم داریم. این طرح در حال اجرا است و کارهای لازم برای گسترش این طرح انجام شده است. زنان روستایی علاقمند می‌توانند درخواست کنند این کار در روستای آنها اجرا شود. اجرای این طرح موجب می‌شود محصول سالم با گواهی استاندارد تولید کنند و این موضوع در سلامت و حفظ محیط زیست تاثیر دارد و جهت تسهیل در ورود به صادرات و چرخه تولید نیز تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: همچنین در این تفاهم‌نامه، توجه به طرح‌های بوم‌گردی در اولویت قرار گرفته است. در این راستا از معاونت روستایی ریاست جمهوری قول ۱۰ میلیارد تومان گرفته‌ایم.

ابتکار گفت: سوادآموزی زنان روستایی و عشایر با همکاری سازمان نهضت و سوادآموزی نیز یکی از اولویت‌های ما است. نباید نسبت به دخترانی که ترک تحصیل کرده‌اند یا بازمانده از تحصیل هستند بی‌تفاوت باشیم. باید این دختران معرفی شوند تا از فرصت فراهم شده استفاده شود. همچنین موافقت‌نامه‌هایی جهت ایجاد بازارچه‌های خانگی و صنایع دستی داریم.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با اشاره به حمایت از صندوق‌های خرد گفت: در حال حاضر در خوزستان ۸۳ صندوق خرد اعتباری زنان روستایی وجود دارد که باید این صندوق‌ها افزایش یابند و قول می‌دهیم  که از توسعه این صندوق‌ها حمایت کنیم. این صندوق‌ها در حرفه‌آموزی و پرداخت تسهیلات نقش دارند.

وی ادامه داد: همچنین برای زنانی که آموزش دیده‌اند با همکاری نظام بانکی، پرداخت تسهیلاتی از طریق سه بانک پیش‌بینی شده است.

ابتکار بیان کرد: در کنار بحث کارآفرینی و اشتغال، به دختران جوان نیز توجه ویژه شده است. در این راستا طرح "هر دانش‌آموز یک مهارت" که به دختران جوان به ویژه دختران فارغ‌التحصیل توجه دارد در حال پیگیری است که قرار است در این طرح مشارکت داشته باشیم. مرحله نخست "طرح کسب و کار من" در خوزستان اجرا شده است که اگر اجرای این طرح موفق ارزیابی شود، تکرار خواهد شد.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده تصریح کرد: همچنین طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی به اشکال مختلف با همکاری تسهیل‌گران در حال پیگیری است. این طرح به شناخت مشکلات، خودباوری و توان عبور از مشکلات کمک می‌کند. این طرح برای خوزستان که با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است، بسیار تاثیرگذار است.

ابتکار بیان کرد: اگر موافقت‌نامه طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی در خوزستان امروز آماده شود، امضا خواهد شد. این طرح در ۱۵ نقطه اجرا شده و در ۱۵ نقطه دیگر نیز اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت خانواده، گفت: اگر انسجام خانواده در جوامع به ویژه جوامع محلی و حاشیه‌نشین ایجاد شود، فواید اجتماعی زیادی دارد. مطالعاتی که انجام شده نشان می‌دهد در جهان، به دلیل اختلالی که در روابط و مهارت‌های ارتباطی ایجاد شده، اعضای خانواده دچار سوء تفاهم و معضل گفت‌وگو هستند.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: به دلیل کم‌توجهی به بحث خانواده و مباحث معنوی و تربیتی، بحران تنهایی به مساله جدی برای بسیاری از کشورهای صنعتی و توسعه یافته تبدیل شده است. این مساله در انگلیس تا حدی به بحران تبدیل شده که وزیری برای معضل تنهایی دارند.

ابتکار کارکرد اصلی خانواده را حمایت و پشتیبانی دانست و ادامه داد: اگر انسان این حمایت‌ها را ازدست بدهد، آسیب‌های دیگری در پی خواهد داشت که در نتیجه، معضلات مختلف اجتماعی از جمله عدم انسجام خانواده ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: در این راستا، طرح ملی گفت‌وگوی خانواده با همکاری وزارت آموزش و پرورش، انجمن اولیا و مربیان، انجمن جامعه‌شناسی و سازمان‌های مردم‌نهاد اجرا شده است.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده بیان کرد: در جامعه‌ای که نتوانیم گفت‌وگویی با فرزندان خود داشته باشیم و نتوانیم صحبت نسل جوان و نقد آنها را بشنویم این اعتراضات با این خشونت ممکن است بروز  کند. گفت‌وگو باید از داخل خانواده ایجاد شود. این موضوع در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما وجود دارد.

وی با اشاره به در پیش‌رو بودن انتخابات مجلس، گفت: مشارکت مردم در همه عرصه‌ها حق مردم است و باید به این موضوع توجه شود. این حق به راحتی به دست نیامده است. اگر مردم مانند همیشه پای کار بیایند می‌توانند نظر خود را به کرسی بنشانند.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه دشمن سعی دارد مردم را دلسرد کند، گفت: جنگ اقتصادی آمریکا وجهه روانی و اقتصادی دارد و می‌خواهند بگویند شما هیچ چیزی نیستید. کشورهای همسایه برای اینکه خود را نشان دهند می‌خواهند دستاوردها و همه چیز ما را له کنند و جوان‌های ما از همه چیز ناامید کنند. مبارزه ما این است و باید امروز امید داشته باشیم.

ابتکار ادامه داد: کمبود و ناکارآمدی زیادی وجود دارد اما قرار نیست مشکلات از جایی غیر از صندوق رای حل شوند. مشکلات به دست کسی جز مردم حل نمی‌شود و از جای دیگری خیرخواهی وجود ندارد.

وی افزود: همان گونه که شهدا ایستادند و از خاک خود دفاع کردند، مردم نیز باید از حق خود و تعیین سرنوشت خود دفاع کنند. عقب‌نشینی و ناامید شدن یعنی رای دادن به دشمن که وحدت و ریشه ایران را هدف قرار داده است. همان گونه که در عرصه اقتصادی و اجتماعی تلاش کردیم، در عرصه آگاهی در مقابل جنگ روانی که از سوی رئیس جمهوری در معرض استیضاح است و برای منفعت فردی خود ملت آمریکا را بازی داده، بایستیم و بازیچه جنگ روانی او نشویم.

ابتکار خبر داد: افزایش ۳۶ درصدی سهم زنان در بودجه ۹۹

به گزارش ایسنا، همچنین معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران در اهواز اظهار کرد: بودجه مخصوص امور بانوان در لایحه ۹۹ از سوی رییس جمهور دیده شده است. بودجه زنان یک جا و در یک دستگاه متمرکز نیست. بودجه ما بیشتر برای پیشبرد عدالت جنسیتی و توجه به عقب‌ماندگی در بخش زنان و خانواده است که امسال ۳۶ درصد در بودجه رشد داشته است و یکی از موارد رشد در بودجه ۹۹ است و این موضوع ناشی از توجه خاص دولت آقای روحانی به حوزه زنان و خانواده است. بودجه‌ای برای پیشبرد سند توسعه زنان برای هر استان نیز پیش‌بینی کرده‌ایم که توزیع این بودجه نیز اعلام خواهد شد.

وی افزود: در برخی روستاها هنوز کودکان بازمانده از تحصیل وجود دارند که در این خصوص، درصد دختران بیش از پسران است و حدود سه تا چهار درصد دختران بازمانده از تحصیل داریم. وزارت کار با همکاری آموزش و پروش طرحی برای رسیدگی به این موضوع دارند که تاکنون نتایج خوبی داشته و ۱۴۰ هزار کودک را به تحصیل بازگردانده‌اند.

ابتکار گفت: بالا بردن شاخص‌های بهداشتی و باروری، ورزش، بهره‌مندی دختران از فضاهای ورزشی جهت پیشگری از بیماری‌های اسکلتی و روانی، کودک‌همسری، اعتیاد و جلوگیری از خشونت علیه زنان از مواردی هستند که سند ارتقا وضعیت بانوان به آنها توجه می‌کند

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی معصومه ابتکار زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۱۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم

روز به روز به شمار شهروندانی که معتقدند آکپارتی نمی‌تواند ترکیه را به درستی اداره کند، افزوده می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پس از انتخابات شهرداری‌های ترکیه در فروردین ماه اخیر، حزب حاکم این کشور با یک شکست سنگین مواجه شد و کاهش محبوبیت حزب همچنان ادامه دارد.

نظرسنجی‌های میدانی جدید، حاکی از این است که اعتماد به حزب عدالت و توسعه از دست رفته و اغلب شهروندان معتقدند که دولت اردوغان، نمی‌تواند کشور را به درستی اداره کند.

مؤسسه مستقل نظرسنجی «یونَیلَم» (Yöneylem) به تازگی تحقیقی درباره نظرات مردم ترکیه در خصوص میزان موفقیت حزب اردوغان در اداره کشور انجام داده و نتایج آن را منتشر کرده است. این تحقیق نشان داده که حزب عدالت و توسعه، پس از 22 سال زمامداری، حالا در سراشیبی افول قرار گرفته و بخش قابل توجهی از هواداران خود را از دست داده است.

از هر 5 نفر، 1 نفر به حزب اردوغان اعتماد دارد

مؤسسه نظرسنجی «یونَیلَم» در تحقیق می‌دانی خود، از شهروندان ترکیه پرسیده است: از نظر شما ترکیه در حال حاضر، چگونه اداره می‌شود و مدیریت کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

پاسخ‌ها از این قرار است:

الف) ترکیه به خوبی اداره می‌شود و مدیریت کشور، رضایت بخش است: 20 درصد.

ب) ترکیه بد اداره می‌شود: 57 درصد.

ج) میزان توفیق دولت در اداره کشور و وضعیت مدیریت، نه خوب است نه بد: 21 درصد.

د) نمی‌دانم: 1 درصد.

تابلوی بالا نشان می‌دهد که از هر 5 نفر شهروند ترکیه، تنها 1 نفر از عملکرد دولت راضی است و به حزب حاکم اعتماد دارد.

مؤسسه مزبور در تطبیق و مقایسه نتایج گزارش جدید خود با آمار‌های پیشین به این نتیجه رسیده که تنها در عرض 45 روز، میزان کسانی که فکر می‌کنند ترکیه بد اداره می‌شود، 5 درصد افزایش یافته است!

این وضعیت نشان دهنده شکلی بی‌سابقه از کاهش محبوبیت حزب عدالت و توسعه در 22 سال اخیر است. پس از شکست سنگین حزب عدالت و توسعه در انتخابات اخیر، بخش قابل توجهی از هواداران حزب از آن فاصله گرفتند.

6.4 میلیون نفر، رای خود را پس گرفتند

مؤسسه تحقیقاتی دیگری به نام شرکت نظرسنجی متروپل (Metro Poll) درباره این موضوع تحقیق کرده که هواداران قدیمی حزب عدالت و توسعه در انتخابات فروردین ماه 1403 به کدام حزب رای دادند.

پروفسور سنجار رئیس این شرکت نظرسنجی اعلام کرده که مقایسه آرای هواداران حزب اردوغان در دو انتخابات 2023 و 2024 نشان دهنده یک ریزش جدی است و عملاً نزدیک به 7 میلیون هوادار قدیمی، رای خود را پس گرفته‌اند.

تحقیقات متروپل نشان داده 6 میلیون و 400 هزار نفر از شهروندانی که در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی سال 2023 میلادی به اردوغان و حزب عدالت و توسعه رای دادند، در انتخابات شهرداری‌ها، رویکرد خود را تغییر و به احزاب دیگر رای دادند.

بر اساس نظرسنجی می‌دانی متروپل، آرای خارج شده از سبد رای حزب اردوغان، به ترتیب، سر از این احزاب در آورده است:

الف) 1 میلیون و 300 هزار نفر از آنان، به حزب جمهوری خلق رای دادند.

ب) 1 میلیون نفر از آنان، به حزب دوباره رفاه (حزب پسر مرحوم اربکان) رای دادند.

ج) 450 هزار نفر از آنان، به یک باره ملی گرا شدند و به حزب حرکت ملی گرا (دولت باغچلی) رای دادند.

د) 3 میلیون نفر از آنان، با صندوق رای قهر کردند و رای ندادند.

ه) پانصد هزار نفر از آنان، به احزاب کوچک دیگر رای دادند.

و) یکصد هزار نفر حاضر نشدند در این خصوص توضیح دهند.

تحلیل موارد بالا، نشان دهنده یک تحول حزبی – اجتماعی جدی در فضای سیاسی ترکیه است. چرا که تصور همیشگی تحلیلگران سیاسی ترکیه این بوده که هواداران حزب عدالت و توسعه، اسلامگرایان و محافظه کاران وفاداری هستند که رویکرد حزبی و سیاسی آنان، ارزشی است و حاضر نیستند به یک باره از حزب خود جدا شوند و به حزب سکولار و کمالیستی جمهوری خلق (ج. ه. پ) رای دهند.

اما در کمال ناباوری، چنین اتفاقی روی داد و اسلامگرایان نیز نشان دادند که ممکن است در برخی بزنگاه‌های حساس، بنا به دلایل اعتراضی و انتقادی، از حزب اردوغان دور شوند.

رای 450 هزار نفر از هواداران اسلامگرای حزب اردوغان به حزب تندرو و ملی گرای دولت باغچلی نیز، نشان دهنده بخش دیگری از ابعاد تحول سیاسی – اجتماعی اخیر در ترکیه است. چرا که معمولاً محافظه کاران، با آن که سویه ملی گرایانه دارند اما خود را از گفتمان تندروانه نژادمحور و تبارمحور دور نگه می‌دارند.

مهمترین بخش از تابلوی سیاسی بالا، قهر 3 میلیون نفر از هواداران حزب عدالت و توسعه با انتخابات و صندوق رای است.

در پایان باید گفت، موضوع مهمی همچون ناکارآمدی حزب حاکم و دولت اردوغان در رویارویی با تورم فزاینده و بحران اقتصادی، تنها بخشی از دلایل کاهش محبوبیت حزب اردوغان در انتخابات است.

واقعیت این است که هواداران قدیمی حزب، انتقادات و گلایه‌های دیگری نیز دارند و بر این باورند که دولت، از شعار‌های اولیه خود و اهداف مهمی همچون مبارزه با فساد و فقر و تلاش برای برقراری عدالت دور شده و در دام رانت پروری، تجمل گرایی و تک روی افتاده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • افزایش فشارها برای استعفای سوناک
  • ورود بانوان به ورزشگاه تصمیم نظام بوده است
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • افزایش مشارکت ۷ درصدی مردم مشهد در انتخابات