Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@18:00:15 GMT

کمک ۱۵ هزار میلیارد تومانی نوبخت به ثروتمندان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۲۵۹۱

کمک ۱۵ هزار میلیارد تومانی نوبخت به ثروتمندان

مجله فارس‌پلاس: با تقدیم بودجه سال 99 به مجلس شورای اسلامی، دوباره چشم‌ها به محمدباقر نوبخت، معمار اصلی بودجه‌های سالیانه دولت دوخته شده‌است. رئیس سازمان برنامه و بودجه که دیشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو حضور یافته‌بود، امروز صبح نیز در نشست خبری به سوالات خبرنگاران در زمینه بودجه سال آینده پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اظهارات سخنگوی سابق دولت در بعضی از موضوعات که اتفاقا این روزها دغدغه بسیاری از مردم شده است، مبهم و حتی متناقض به‌نظر می‌رسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره حذف سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه نقدی که سال‌هاست پای ثابت تبصره 14 بودجه سالیانه شده‌است گفت: «نمی‌ارزد بنا به هر دلیلی به جامعه استرس وارد کنیم؛ ما فعلا حذف ۲۴ میلیون نفر را در بودجه نیاورده‌ایم و برای سال بعد هدف‌گذاری نکرده‌ایم اما سالهاست این موضوع مطرح است. اما به هر حال سال بعد پردرآمدها را حذف خواهیم کرد.»
فارغ از تناقض‌های موجود در این جملات، چند نکته درباره این اظهارات آقای نوبخت، قابل توجه به نظر می‌رسد. اول اینکه حذف ثروتمندان از دریافت یارانه 45500 تومانی به چه میزان استرس در جامعه ایجاد خواهد کرد؟ نکته بعد اینکه اگر حذف این سه دهک باعث افزایش استرس در جامعه می‌شود چرا در موضوع کمک هزینه معیشتی، این 24 میلیون نفر حذف شده‌اند؟ سوم اگر این اتفاق باعث ایجاد استرس در جامعه می‌شود چرا دوباره در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده‌است؟
با حذف سه دهک بالای درآمدی، هر سال 10 هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی صرفه‌جویی می‌شود، با اضافه کردن این مبلغ به یارانه اقشار کم‌درآمد جامعه که استرس واقعی شرایط بد اقتصادی را درک می‌کنند می توان کمی از دردهای این گروه را کمتر نمود.
البته تناقض‌های اظهارات آقای برنامه و بودجه دولت به همین جا ختم نمی‌شود. شب گذشته نیز نوبخت در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره مالیات هنرمندان گفت: «200هزار هنرمند داریم که طبق اعلام وزارت ارشاد متوسط حقوق آنها زیر 2میلیون تومان است، شما 20 هنرپیشه را نبینید که پرآوازه هستند و درآمد بالایی دارند، اینها تعدادشان محدود است؛ نمی‌توانیم به‌طور کلی تصمیم بگیریم. یک پیشنهادی آمده بود که در تبصره بودجه بیاوریم که 50درصد باید مالیات بدهند این اصلاً برای بودجه نیست بلکه در سران قوا مطرح کردیم که در یک لایحه مجزا که برای اصلاح قانون مالیات است این موارد را اصلاح کنیم، نه در بودجه یک‌ساله قانون مادر را که برای 50 سال قبل است اصلاح کنیم.»
این اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه در حالی مطرح می‌شود که بر اساس قانون بودجه سال99، افرادی که کمتر از 3 میلیون تومان در ماه، درآمد دارند از پرداخت مالیات معاف هستند که در صورت لغو معافیت مالیاتی هنرمندان، هنرمندانی که کمتر از این مبلغ دریافت می‌کنند از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.
نکته دیگر اینکه در لایحه بودجه کشور بارها بندهایی مصوب شده است که با قوانین عادی مجلس منافات داشته‌اند. حال که نوبت به گرفتن مالیات از سلبریتی‌ها رسیده است، انجام این کار ممکن نیست!
هر چند باید به آقای نوبخت این نکته را گوشزد نمود که مبلغ برآورد شده از میزان مالیات سلبریتی‌های پردرآمد معادل 5000 میلیارد تومان است که با اخذ آن می‌توان کمک شایان توجهی به سایر اهالی فرهنگ و هنر کشور نمود.

منبع: فردا

کلیدواژه: نوبخت سلبریتی ها مالیات معاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در ۲ بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آن‌ها، ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌ همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد.

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده و تلاش کرده است تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصا در این بند باشد.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده‌ است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آن‌ها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین رفته و نیز نتوان سهم امور مختلف از جمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضا ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

در این گزارش مطرح می‌شود که در خصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضا اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزیی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. ازسوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است.

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است.

کد خبر 6090916

دیگر خبرها

  • ۲۰ شهری که بیشترین میلیاردر‌های جهان را دارد
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۵ درآمد‌های بودجه ۱۴۰۳
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!