Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی، گفت: جنوب کرمان با پیشرفت کار ۸۰ درصدی پروژه های واگذار شده به جوامع محلی رتبه برتر کشور را به خود اختصاص داده و این در حالی است که برخی استان ها تنها ۳۰ درصد پیشرفت دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، «حسینی»، گفت: عرصه های منابع طبیعی در کل کشور بیش از 140 میلیون هکتار است که نگهداری این عرصه ها ملزم به دانش منطبق با هر منطقه و ابزارها و نیروی انسانی است و بخش دولتی به تنهایی توان مدیریت و حفظ این مقدار عرصه طبیعی را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دفتر سازمان جنگل ها و مراتع کشور، ضمن اشاره به اهمیت دانش بومی هر منطقه، اضافه کرد: این دانش برگرفته از کاکرد سال های زیاد مردم بومی و اجدادشان است که طی سال ها به فراموشی رفته است اما با توجه به این که بخش آکادمیک و دولتی دانش بومی را ندارد، مجبوریم جهت حفظ عرصه های طبیعی به سمت مردم برویم زیرا بهره بردار و تاثیر گذار اصلی این عرصه ها همان مردم بومی و محلی آن منطقه هستند.

وی، با بیان این مطلب که بیش از 90 درصد ذینفعان منابع طبیعی دامداران، روستاییان، مرتع نشینان و جنگل نشینان هستند، بیان داشت: کار ما شناسایی این افراد است و برای اینکه مشارکت مردم را داشته باشیم  بایستی کار را به خود افراد بومی واگذار کنیم و جهت محقق شدن این امر، واگذاری ها را در قالب برنامه ریزی مشارکتی در کل کشور راه انداختیم.

حسینی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بدین منظور بیش از 300 تسهیلگر در سطح کشور در روستاها و مناطق مختلف با مردم کار می کنند و باید این تعداد را به 700 نفر افزایش دهیم.

 

معاون دفتر ترویج سازمان جنگل ها و مراتع کشور، توان اقتصادی پایین مردم را از دلایل عدم مدیریت صحیح عرصه های طبیعی، توسط جوامع محلی دانست و افزود: آیین نامه اجرایی بند ب ماده 29 که مصوبه هئیت وزیران است به منظور ارتقا توانمندی اقتصادی جوامع محلی است، طبق این آیین نامه بایستی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پروژه های اجرایی خود و در درجه اول پروژه های عمرانی که از اعتبارات دولت است را به تشکل ها و تعاونی های محلی واگذار کنند.

وی، اضافه کرد: در جنوب کرمان حدود 13 تشکل و تعاونی به این منظور تایید صلاحت شده که به اکثر آنها کار و پروژه هم واگذار شده است.

حسینی، با اشاره به پروژه های توانمند سازی جوامع محلی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اظهار داشت: این پروژه ها توسط دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی پیگیری می شوند، کلیه استان ها توسط ناظرین مورد ارزیابی و پایش قرار گرفتند و جنوب کرمان جزو استان هایی است که تاکنون بیش از 80 درصد پیشرفت کاری داشته و طی ۶ ماه گذشته رتبه اول را به خود اختصاص داده و این در شرایطی است که در خیلی استان های کشور هنوز شاهد پیشرفت 30 درصدی هستیم.

 معاون دفتر ترویج سازمان جنگل ها و مراتع کشور، ابراز داشت: این موفقیت یک نقطه مثبت در جنوب کرمان است که نشان از مدیریت خوب و تلاش همکاران در بخش ترویج، آموزش، و بخش های اجرایی است.

پایان پیام/586

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد انتخابات مجلس شورای اسلامی کانون های مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد بودجه کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد شبستان یزد عرصه های منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان جنوب کرمان منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحث‌های علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام احمد مبلغی در نشست علمی درخت‌کاری از منظر فقه محیط‌ زیست که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در موسسه عالی فقه و علوم اسلامی قم برگزار شد، گفت: شاید نزد خیلی از ما و حوزه علمیه این ذهنیت باشد که بحث از درخت و درختکاری از یک اولویت بالایی برخوردار نیست، یا اگر هم هست یک کار اجرایی است که ارتباطی با فقه ندارد و اگر هم به آن ارتباط داشته باشد یک امر مستحبی است، و درخت‌کاری عملی مستحب و قطع آن امری مکروه است و این ذهنیت در ذهن‌ها بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این ذهنیت، ذهنیت درستی نیست. اگر بپذیریم که این ذهنیت نادرست است، حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحث‌های علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود.

استاد حوزه علمیه قم گفت: آیا اگر در گذشته از استحباب درختکاری می‌گفتند اشتباه می‌کردند و الان ما می‌خواهیم تصحیح اشتباه گذشتگان را بکنیم یا آنان درست می‌اندیشیدند و ما امروز باید ذهنیت دیگری در خصوص این کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: در گذشته درخت و درختکاری موضوعی نبود که مانند امروز پدید آمده است، زمانه هرچه به جلو می‌رود به هرچه تحول و روابط اجتماعی و تکنولوژی بیشتر می‌شود رابطه انسان با طبیعت و رابطه انسان با همه عناصر برپا دارنده طبیعت از جمله درخت یک رابطه ویژه می‌شود.

حجت الاسلام مبلغی اضافه کرد: در ارتباط با محیط‌زیست نظریه تبدل موضوع را داریم، یک حکمی در گذشته به گونه‌ای بوده و امروز به گونه‌ای دیگر تغییر پیدا کرده است و چون به گونه‌ای دیگر شده باید مطابق با موضوع تبدل یافته، استنباط حکم از نو صورت بگیرد و حکم قبلی تکرار نشود.

وی افزود: بسیاری از موضوعات این چنینی عوض می‌شود، در گذشته نه مشکل آب، خاک و هوا و نه مشکل منابع غذایی و محدودیت‌های آن را داشتیم، مشکل بیابان‌ها اگر در گذشته بود مشکلاتی مقطعی و برای محدوده معین بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز مشکل بیابان‌ها و ریزگردها مشکلی برای تمام مردم است؛ در گذشته این همه آلودگی هوا و آلایندگی وجود نداشت و با مشکل کمبود آب مواجه نبودیم و طبیعت در یک مخاطره جدی قرار نداشت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: امروز ما نمی‌توانیم مانند گذشته مسئله درخت و درختکاری را مطرح کنیم و فقط از بحث استحباب کاشت و نگهداری آن سخن بگوییم، امروز بحث درختکاری امری لازم و واجب است. کاشت درخت و نگهداری از طبیعت در شرایط امروز بسیار حائز اهمیت است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق اهمیت مشارکت در انتخاباتِ دور دوم را تشدید کرد
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است