Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@06:24:32 GMT

جذب هنرمندان خوشنویس در کشورهای حوزه خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۳۷۸۲

جذب هنرمندان خوشنویس در کشورهای حوزه خلیج فارس

کابلی خوانساری گفت: متاسفانه به دلیل بی توجهی و بی عنایتی مسئولان در ترغیب انگیزه های هنرمندان؛ اکثر چهره های شاخص هنری به حوزه خلیج فارس جذب و بهترین آثار به این حوزه عرضه می شود.

«یدالله کابلی خوانساری»، عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران و دارنده اولین گواهینامه استادی و درجه یک هنری در خط شکسته معاصر و چهره ماندگار ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند، اظهار داشت: خراسان جنوبی پیشینه ارزشمندی در زمینه هنر خوشنویسی دارد و در طول چند دهه گذشته افراد شاخصی مانند مهدی اسماعیلی مود و قائمی چراغ راه خوشنویسان این استان بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران که بیش از ۳۳ نمایشگاه‌ انفرادی متعدد در ایران و کشورهای اروپایی و آسیایی و ایالت‌های مختلف آمریکا و کانادا برگزار کرده است، افزود: خط شکسته استاد اسماعیلی مود در خراسان جنوبی موجب شد جوانان بسیار زیادی به هنر خوشنویسی رغبت پیدا کنند و این رونق موجب شد انجمن خوشنویسان ایران برای اولین بار در استان خراسان جنوبی صاحب شعبه شود.

 

وی گفت: آثار مهدی اسماعیلی مود به دلیل خلاقیت خاص قابلیت هایی دارد که موجب شده تمام خطوط خوشنویسی در خراسان جنوبی رشد پیدا کند، هم اکنون آثاری که در جشنواره ملی خشنویسی رضوی از خراسان جنوبی دریافت شده آثار ارزشمند با قابلیت های متفاوت است.

 

کابلی خوانساری بیان کرد: خوشنویسی هنری است که از گذشته نقش بسیار گسترده ای در توسعه شعر، ادب و حکمت داشته است بنابراین در تاریخ نقش خوشنویس در دو سو «سیر تکامل و تطور خشنویسی که منجر به پیدایش خطوط دیگر شده و سیر تحول خوشنویسی در تاثیرگذاری بر مخاطب و ترویج سبک خوشنویسی» حرکت کرده است.

 

وی با بیان اینکه امروز انجمن خوشنویسان ایران پوشش گسترده ای در توسعه فعالیت های آموزشی ایفا کرده است، گفت: این مهم موجب شده که در سراسر کشور شاهد بروز و ظهور چهره های درخشان در حوزه خوشنویسی باشیم.

 

عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران با اشاره به برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی رضوی در خراسان جنوبی افزود: در جشنواره های خوشنویسی رضوی شاهد بروز و ظهور چهره های درخشانی هستیم که تاریخ معاصر را تدوین و به نوعی ویراستای بسیار ارزشمندی در خوشنویسی ایران هم هستند.

 

کابلی خوانساری افزود: آثار جشنواره خوشنویسی رضوی که به عنوان آثار برتر در این دوره انتخاب شده اند، نشان می دهد که جوان های خلاق و توانمندی در عرصه خوشنویسی معاصر داریم و در راستای حمایت از هنرمندان، انجمن خوشنویسان ایران تمام ظرفیت خود را به کار گرفته تا استادان خوشنویسی به دستگیری و آموزش هنرمندان جوان بپردارد.

 

وی تصریح کرد: انجمن خوشنویسان ایران تنها حمایت معنوی هنرمندان را بر عهده دارد، در صورتی که حامی هنرمندان؛ متولیان فرهنگی مملکت هستند و امروز وزارت فرهنگ و ارشاد باید از هنرمندان حمایت کنند چراکه بدون حمایت این ارگان هنرمندان کار به جایی نمی برند؛ امروز در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ شهرداری تهران موسسه کلانی است که در راستای حمایت از خوشنویسان و برگزاری همایش ها و جشنواره ها حامی هنرمندان است.

 

اکثر چهره های شاخص هنری به حوزه خلیج فارس جذب و بهترین آثار به این حوزه عرضه می شود

عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران گلایه کرد: متاسفانه به دلیل بی توجهی و بی عنایتی مسئولان در ترغیب انگیزه های هنرمندان؛ اکثر چهره های شاخص هنری به حوزه خلیج فارس جذب و بهترین آثار به این حوزه عرضه می شود.

 

کابلی خوانساری بیان کرد: جایزه های جشنواره خوشنویسی رضوی بسیار اندک و مایه تاسف است، امروز در کشورهای حوزه خلیج فارس جایزه های کلانی برای ترغیب و تشویق هنرمندان کشور در نظر می گیرند که هنرمندان ایرانی جذب فضای فرهنگی هنری این کشورها می شوند.

 

وی با اشاره به جشنواره خوشنویسی آرسیکا که در آن هنرمندانی از تمامی کشورهای اسلامی شرکت می کنند، گفت: 25 درصد آثار خوشنویسی از کل جایزه های جشنواره خوشنویسی آرسیکا را هنرمندان برجسته ایرانی به خود اختصاص داده اند، که نشان دهنده پتانسیل ارزشمند در این زمینه است لذا باید این آثار در کشور خودمان، ایران گردآوری شود.

 

عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران خاطرنشان کرد: اصولا هنرمندان برای ارتقای سطح کیفی زندگی هنری خود تلاش می کند؛ بنابراین وقتی هنرمندی درگیر روزمرگی ها و معضلات اقتصادی است باید حمایت شود تا به فکر ارتقاء هنر خود باشد.

 

کابلی خوانساری ایران را مهد خوشنویسی جهان دانست و گفت: تنها راه توسعه هنر در مهد هنر خوشنویسی جهان حمایت مسئولان فرهنگی از این قشر است و این مورد؛ قضاوت تمام کارشناسان هنر خوشنویسی جهان است.

 

وی با بیان اینکه آمریکا و اروپا هم ایران را مظهر خوشنویسی می دانند، افزود: ایران با توجه به گنجینه بزرگی که در موزه های جهان از خود به یادگار گذاشته است نشان داده که پشتوانه غنی ای از هنرمندان خوشنویس را دارد؛ بنابراین تمام این قابلیت ها در نسل جوان ما وجود دارد و اگر بخواهیم به احیای هنر اسلامی بپردازیم تنها باید به جوان هایی که صاحب این خلاقیت هستند، برای حفظ میراث اسلامی بها داد.

 

عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران تصریح کرد: متولیان فرهنگی باید نسبت به ارزش گذاری و جوایز اقدام کنند، بالاترین جایزه جشنواره رضوی شش تا چهار میلیون تومان است که با این مبالغ نمی توان هنرمند پرورش داد.

 

کابلی خوانساری با بیان اینکه مسائل فرهنگی نیاز به هزینه دارد، ادامه داد: فرهنگ تنها مقوله ای است که بدون خط و مرز جغرافیایی معتبر و گرامی داشته می شود و برای حفظ تنها مجموعه نام ایران یعنی «فرهنگ» که تنها با این مقوله درخشان و دیرینه با کشورهای دیگر مقابله می کند، باید هزینه کرد.

 

 

 

پایان پیام/575

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد کانون های مساجد مجلس شورای اسلامی انتخابات اصفهان مجلس بودجه خبرگزاری شبستان جشنواره ملی خوشنویسی رضوی هنر خوشنویسی خراسان جنوبي بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۳۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران

ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌ فارس کوتاه نخواهد آمد. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی‌کنیم، بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079052 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • برگزاری جشنواره سیلینگ در ساحل جزیره هرمز
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد