Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری پیش از آغاز نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در پاریس با بیان اینکه موضوع ایران را شخصا در نشست امروز مطرح می‌کند، تاکید کرد: نشست روز جمعه کمیسیون مشترک برجام نشان داد که همه طرف‌ها حامی این توافق و خواهان حفظ آن هستند. این موضع یکصدا برای ما بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بورل افزود: من در یادداشتی پس از این نشست تاکید کردم که زنده نگه‌داشتن این توافق وظیفه جمعی است اما تا زمانی که مسیر کنونی در بعد هسته‌ای بازنگردد، این توافق پایدار نخواهد بود؛ اما اتحادیه اروپا و همه شرکت‌کنندگان در نشست روز جمعه در وین شدیدا حامی این توافق هستند.

«هلگا اشمید» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز که به همراه «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه ایران ریاست کمیسیون مشترک برجام را بر عهده داشت، جمعه شب پس از این نشست در پیامی توئیتری نوشت: ما وظیفه جمعی برای حفظ برجام داریم. از همه مشارکت‌کنندگان [در این نشست] خواسته شد که به پایتخت‌های خود گزارش کنند که تلاش شدید از سوی همه طرف‌ها ضروری است.
معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین تاکید کرد که در این نشست از تصمیم شش کشور اروپایی برای پیوستن به سهامداران ابزار حمایت از تبادلات تجاری (اینستکس) استقبال شد.
بلژیک، دانمارک، سوئد، فنلاند، نروژ و هلند دو هفته پیش در بیانیه مشترکی اعلام کردند که در راستای تداوم حمایت اروپایی‌ها از برجام و اجرای بخش اقتصادی آن، اکنون در فرآیند پیوستن به به اینستکس هستند که پس از طی فرآیندهای قانون داخلی مربوط به هر کشور، تکمیل خواهد شد.
در نشست روز جمعه کمیسیون مشترک برجام در هیات ایران، علاوه بر عراقچی، کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین هم حضور داشتند.
عراقچی بعد از حضور در این نشست، با رافائل گروسی مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز دیدار و درخصوص روابط و همکاری‌های دوجانبه گفت و گو کرد.
عراقچی پیشتر گفته بود هنوز امیدهایی برای نجات توافق هسته‌ای (برجام) وجود دارد؛ اما این مساله در گرو پایبندی اروپایی‌ها به اجرای تعهداتشان است.
نشست روز جمعه در حالی برگزار شد که با توجه به گام چهارم ایران در خصوص کاهش تعهدات در چارچوب برجام، وزیر امور خارجه فرانسه نسبت به فعال کردن سازوکار حل اختلاف تهدید کرده بود.
مکانیسم حل اختلاف پیش‌بینی شده در برجام اینگونه است که اگر یکی از طرف‌های برجام به این جمع‌بندی برسد که طرف دیگر به تعهدات ذکر شده در این توافق پایبند نیست، می‌تواند به کمیسیون مشترک شکایت کند.
عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران اظهارنظر وزیر امور خارجه فرانسه را غیرسازنده خواند و تصریح کرد که عقب‌نشینی ایران از تعهداتش اقدامی قانونی علیه اقدام غیرقانونی آمریکا برای خروج یکطرفه از برجام است.

برچسب‌ها برجام اتحادیه اروپا جوسپ بورل پروندهٔ خبری نشست کمیسیون مشترک برجام - وین گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام اتحادیه اروپا برجام اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۴۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند

به گزارش خبرآنلاین «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی که در جلسه عمومی پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فرانسه داشت، با اشاره به اینکه قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۱۱۰ هزار شهید و زخمی فراتر رفته، اظهار کرد: می‌توانیم بگوییم بیش از ۶۰ درصد از زیرساخت‌های غزه آسیب دیده و ۳۵ درصد از آنها کاملا ویران شدند.

مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار کرد: شهرهای غزه بیش از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند.

به نقل از ایسنا بورل با اشاره به کشته شدن ۲۴۹ تن از نیروهای امدادگر و حدود ۱۰۰ خبرنگار طی حملات رژیم صهیونیستی به غزه، گفت: اسرائیل باید به قوانین بین‌المللی احترام گذاشته و تدابیر موقت دیوان بین‌المللی دادگستری را اجرا کرده و حفظ جان تمامی غیرنظامیان را تضمین کند.

دیوان بین‌المللی دادگستری در واکنش به پرونده‌ای که کشور آفریقای جنوبی در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ علیه رژیم صهیونیستی ارائه کرد، در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ به رژیم صهیونیستی دستور داد اقداماتی را برای جلوگیری از وقوع کشتارهای جمعی در حق فلسطینی‌ها و بهبود شرایط انسانی در نوار غزه در پیش بگیرد.

۲۸ مارس گذشته دیوان بین‌المللی دادگستری در پاسخ به درخواست دوم آفریقای جنوبی، حکمی با تدابیر موقت جدید صادر کرد که در آن از رژیم صهیونیستی خواست تمامی اقدامات لازم و موثر را بدون تاخیر در تضمین تامین کمک‌های بشردوستانه لازم به غزه در پیش بگیرد.

بورل درباره حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به شهر رفح که ۱.۴ میلیون آواره فلسطینی در آنجا هستند، گفت: این اقدام پیامدهای فاجعه‌باری خواهد داشت.

مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه نیز تاکید کرد: اسرائیل باید به قطعنامه شماره ۲۷۲۸ شورای امنیت که در آن خواسته شده کمک‌های بشردوستانه به شکل کامل به غزه ارسال شوند، پایبند باشد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898943

دیگر خبرها

  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • بورل: کل خسارت مادی به غزه بیش از ۹۰ میلیارد دلار است