Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@21:26:23 GMT

پای قانون در حمایت از حقوق حیوانات می‌لنگد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۸۰۹۱

پای قانون در حمایت از حقوق حیوانات می‌لنگد

روز جهانی حقوق حیوانات از ۲۱ سال پیش تاکنون در روز ۱۰ دسامبر برابر با ۱۹ آذر ماه و همزمان با روز حقوق بشر گرامی داشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پنجاه سال پس از تصویب “اعلامیه جهانی حقوق بشر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد (در سال ۱۹۴۸) حامیان حقوق حیوانات ۱۰ دسامبر ۱۹۹۸ را برای نخستین بار به عنوان روز جهانی حقوق حیوانات اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 هدف از نام گذاری این روز یادآوری حقوق حیوانات است که توسط انسانها به دست فراموشی سپرده شده است. 

فعالان حقوق حیوانات در این روز با تجمع در برابر اماکنی که در آنها حقوق حیوانات نقض می شود از قبیل اسارتگاه های حیوانات، کشتارگاهها، محل های تشریح حیوانات زنده  تجمع می کنند و شب هنگام با افروختن شمع این روز را گرامی می دارند.

انسان ها نیز در رده جانوران دسته بندی می شوند اما سالانه میلیون ها زیستمند دارای ادراک و احساس دیگر با قابلیت تفکر و احساسی مانند ما به دلیل اینکه "گونه بشر" نیستند قربانی گونه بشر می شوند.

هر ساله میلیاردها گاو، خوک، گوسفند، مرغ، ماهی، خرگوش، بز، موش، اسب، میمون، شتر، سگ، گربه، اردک، بوقلمون، غاز و زیستمندان دریایی زجر می کشند و در دستان ما جان می دهند.


ورود و فعالیت انسان در زیستگاه‌های زمینی و دریایی حیات وحش سبب انقراض بسیاری گونه های حیوانات در یک قرن اخیر شده است. آلودگی پلاستیکی و نفتی دریاها سالانه جان بسیاری از ماهیان و پرندگان را می گیرد؛ کشتار بی رحمانه نهنگ‌ها در سواحل ژاپن، یا رسم قدیمی ماتادورها در زجرکش کردن گاوها و حتی تولید پوشاک با خز و پوست از جمله موارد ظلم انسان به حیوانات است. برای مثال برای تولید یک پالتوی پوست روباه، حدود ۱۵ روباه پس از مدتی حبس و تزریق هورمون برای پوست اندازی، زجرکش می شود.  

این درحالی است که بشر امروزی ادعا می کند با گذر تاریخ اکنون از دموکراسی "مردم سالاری" به تکاملی فراتر یعنی بیوموکراسی " زیست سالاری " رسیده است.

یعنی دورانی که قرار است در آن به طور قانونمند برای همه موجودات حق حیات قائل شوند بدون آنکه حیات یکی را بر دیگری ترجیح دهند و تهدید یک گونه زیستی را برابر با آسیب به دیگر گونه ها بدانند. با وجود این به نظر می رسد فراگیری  تفکر زیست سالاری در جهان امروزی زمان بر باشد. 

در کشور ما نیز هر هفته مواردی از حیوان آزاری در خبرها منتشر می شود از زجر دادن این موجودات در آزمایشگاهها و اسارت در قفس باغ وحش ها گرفته تا نگهداری آنها در منازل به عنوان حیوان خانگی یا استفاده از این موجودات بی زبان برای اجرای نمایش در سیرک، تصرف زیستگاهها و در نهایت کشتار آنها همه مصداق حیوان آزاری است. 

حتی از نظر حامیان حقوق حیوانات خطاب کردن افراد به نام حیوانات به نوعی "حیوان آزاری" محسوب می شود. با وجود این جامعه ایرانی در سال های اخیر به لطف گسترش شبکه های اجتماعی نسبت به دفاع از حقوق حیوانات حساس تر شده است؛ اما هنوز پای قانون در حمایت از حقوق حیوانات در ایران می لنگد. 

در کشور ما گاهی دوستداران حیوانات مورد تمسخر و سرزنش قرار می گیرند و این حاصل نبود فرهنگسازی و  آموزش در مدارس و جامعه ما برای مهربانی با حیوانات است.  


نبود قانون در کشوری اسلامی برای حمایت از حقوق حیوانات سبب می شود که فردی با تزریق اسید دست به قتل عام سگ ها بزند و رفتار غیرانسانی خود را با بهانه های اقتصادی توجیه کند یا در گوشه ای دیگر از کشور توله خرسی بی گناه در زیستگاهش توسط افراد ناآگاه سنگسار شود و بمیرد؛ مدتی پیش دیدن فیلم سنگسار و مرگ این توله خرس که توسط خود متخلفان گرفته شده بود قلب مردم و دوستداران حیات وحش را بدرد آورد اما همین هفته گذشته بود که به رغم تلاش مسئولان محیط زیست سوادکوه، عاملان مرگ توله خرس در دادگاه تبرئه شدند. 

اینها دو نمونه از حیوان آزاری‌هایی جنجالی  در ماه‌های اخیر بود که در ایران اتفاق افتاد اما در مقابل اقدامی در راستای احترام به حقوق حیوانات تاکنون انجام نشده است؛ این در حالیست که در دین اسلام بارها بر حفظ حقوق حیوانات تاکید شده است.  


 مطالعه منابع و کتب دینی اسلامی از جمله قرآن حاکی است که دین اسلام در چهارده قرن پیش به شکلی بسیار روشن و گسترده در باب های متنوعی بحث حمایت از حیوانات را مطرح کرده است. در مکتب تربیتی اسلام همه انسان ها در برابر حفظ و حمایت از حیوانات مسئول هستند.

چنانکه در روایات  و احادیث پیامبر اسلام می خوانیم که فرمودند:  " از کشتن تمامی جنبندگان پرهیز کنید" یا " در قیامت، کسی سخت کیفر می بیند که گربه ای را در خانه حبس کرده و آن حیوان از فرط گرسنگی مرده است" و " به لانه های جوجه های حیوانات حمله نکنید و استراحت و خواب پرندگان را سلب نکنید."

در مکتب تربیتی اسلام، انسان به گونه ای تربیت می شود که نه تنها حیوانات را آزار نمی دهد بلکه حتی در برابر آزار و اذیت ویا خستگی که از ناحیه حیوانات به او تحمیل می شود، صبر می کند. 

وجود چند سوره در قرآن به نام جانوران از جمله نحل، نمل و عنکبوت و همچنین نام حیواناتی از جمله گرگ، سگ، هدهد بیانگر این است که حیوانات از احترام اسلام و قرآن برخوردارند. 

این در حالی است که به رغم تاکید دین اسلام هنوز در کشور اسلامی ایران قانونی برای حمایت از حیوانات وجود ندارد. لایحه حمایت از حیوانات در سال ۱۳۹۱ تدوین شد اما تصویب نهایی آن با گذشت هفت سال هنوز در هاله ای از ابهام است.

بنابر اظهارات قبلی مسئولان سازمان محیط زیست نیز "لایحه حمایت از حیوانات در مجلس شورای اسلامی به دلیل برخی از ایرادات توسط شورای نگهبان متوقف شده است."

مشخص نیست قانونی که قرار است برای حیوانات در ایران  نیز حق زندگی، رفاه و امنیت قائل شود چه زمانی تصویب می شود. 

تلاش های خبرنگار ایمنا برای مصاحبه با معاون حقوقی سازمان محیط زیست و همچنین رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت این لایحه در روزهای گذشته بی نتیجه ماند، اما محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در آخرین مصاحبه خود در شهریور ماه گفته بود " دولت و قوه قضائیه در ارائه لایحه منع آزار حیوانات تعلل کرده‌اند و تعلل در چنین موضوعی که تا این اندازه مورد توجه افکار عمومی است باعث ایجاد هزینه می‌شود؛ ما استاد اهمال کاری، تعلل و ایجاد هزینه برای کشور هستیم." 

کد خبر 400412

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محيط زيست حقوق حیوانات تنوع زیستی حیات وحش سازمان محیط زیست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه اعلام کرد که ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی به دلیل به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشر توسط ایران تحریم شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد 4 و 5 قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد: 

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند: 

1. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛ 

2. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های 155 میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛ 

3. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛ 

4. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛ 

5. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛ 

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

1. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

2. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

3. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

4. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

5. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

6. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

7. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛ 

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلکنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • ببینید | سرابی به نام حقوق بشر آمریکایی
  • سرابی به نام حقوق بشر آمریکایی + فیلم
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد