Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@18:33:41 GMT

4700 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۹۲۲۱

4700 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می‌کنند

رئیس مرکز شرکت‎ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بر اساس شاخص نوآوری رتبه کشورمان در جایگاه 61 قرار دارد و همچنین رتبه 88 نیز در شاخص ترکیب اقتصادی برای کشورمان لحاظ شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، صاحبکار خراسانی در نشست علنی امروز (دوشنبه، 19 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی دستاوردهای و مشکلات حوزه اقتصاد شرکت‌های دانش بنیان و نوآورانه گفت: با توجه به رهنمودهای رهبر انقلاب و تأکیدات ایشان در خصوص توجه به مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی خوشبختانه برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان جنبش جدیدی آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز شرکت‎ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: اقتصاد بدون نفت، رهایی از خام‌فروشی، ایجاد ارزش افزوده بالا، مبارزه با تحریم، مدیریت صنعت و کشاورزی با تکنولوژی نوآورانه، کاهش نرخ بیکاری افراد تحصیلکرده و ... از جمله دستاوردهای حوزه اقتصاد شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآورانه محسوب می شود.

وی افزود: خوشبختانه قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان پس از اجرایی شدن موجب شده 4 هزار و 700 شرکت دانش بنیان پس از ارزیابی و تأیید مورد حمایت قرار گیرند.

صاحبکار خراسانی با اشاره به اینکه شرکت‌های ایجاد شده تاکنون توانسته‌اند 90 هزار میلیارد تومان درآمد ایجاد کنند، ادامه داد: بر این اساس 300 هزار نفر نیز از طریق شرکت‌های یاد شده مشغول به کار شده‌اند.

رئیس مرکز شرکت‎ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: 2200میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان و نوآورانه ارائه شده و صندوق حمایت از این شرکت‌ها همواره از هیچ کمکی دریغ نکرده است.

وی با اشاره به اینکه با عنایت رهبر انقلاب و همکاری ستاد کل نیروهای مسلح امروزه گذراندن خدمت مقدس سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شده است، تصریح کرد: باید یادآور شد تاکنون 7 هزار مشاوره برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گرفته است.

صاحبکار خراسانی با اشاره به اینکه 47 پارک علم و فناوری و 230 مرکز رشد با همکاری وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد در سراسر کشور شکل گرفته است، اظهار کرد: نباید فراموش کرد که امروزه 6 هزار استارت‌آپ در حوزه فناوری و ارتباطات برگزار شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، صاحبکار خراسانی رئیس مرکز شرکت‎ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه 349 شتاب‌دهنده کسب و کار و مرکز نوآوری در کشور ایجاد شده است، افزود: خوشبختانه اولین کارخانه نوآوری در تهران راه‌اندازی شده و در آینده نزدیک چندین کارخانه دیگر در مناطقی همچون مشهد، یزد و ... راه‌اندازی خواهد شد که نیازمند حمایت همه دستگاه‌ها خصوصاً قوه مقننه است.

وی ادامه داد: رتبه کشورمان در شاخص سهولت انجام کسب و کار بین کشورهای دنیا 128 است و همچنین جایگاه 89 بین کشورهای دنیا نیز در حوزه رقابت‌پذیری به ایران تعلق دارد. باید یادآور شد رتبه کشورمان در مؤلفه شروع کسب و کار در جایگاه 147 است که اصلاً جایگاه مناسبی نیست و باید برایر رفع این مهم اقدامات اساسی انجام شود.

رئیس مرکز شرکت‎ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بر اساس 4 شاخص جهانی نوآوری، ترکیب اقتصادی، سهولت انجام کسب و کار و رقابت‌پذیری باید اذعان کرد محیط کسب و کار نامساعد و قوانین ناکارآمدی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان و نوآورانه شاهد هستیم، گفت: بر اساس شاخص نوآوری رتبه کشورمان در جایگاه 61 قرار دارد و همچنین رتبه 88 نیز در شاخص ترکیب اقتصادی برای کشورمان لحاظ شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری رهبر انقلاب دانش نوآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»

ایسنا/کرمانشاه رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم احداث شهرک فناوری در استان، گفت: برای کلنگ زنی این پروژه در سال جاری حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

‌سیامک آزادی در گفت وگو با ایسنا، از «شهرک فناوری» به عنوان مهمترین زیرساخت برای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تحقق سهم ۲۰ درصدی دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان یاد کرد و افزود: واقعیت این است که بدون تامین زیرساخت، امکان بهره وری کامل از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور وجود ندارد، بنابراین مهمترین گام در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان، تامین زیرساخت‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به حمایت پارک علم و فناوری استان از بیش از ۳۳۰ شرکت و واحد فناور و دانش بنیان گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد این شرکت ها به مرحله تولید صنعتی و نیمه صنعتی رسیده اند و برای اینکه بتوانند محصولات خود را روانه بازار کنند، به فضای کار تولیدی نیاز دارند.

آزادی گفت: با توجه به وجود بزرگترین برج فناوری کشور در استان کرمانشاه، در حال حاضر فضای اداری برای فعالیت بیش از ۱۱۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این برج فراهم شده و حالا نیاز است برای تکمیل فعالیت این شرکت‌ها، ایجاد فضاهای کارگاهی و صنعتی را داشته باشیم و در همین راستا احداث شهرک فناوری در استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با اشاره به تامین زمین ۱۲۰ هکتاری برای راه اندازی این شهرک گفت: این زمین در محدوده چشمه سفید واقع شده و متعلق به سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه است که برای راه‌اندازی این شهرک در نظر گرفته شده است.

آزادی با اشاره به اعتبار مورد نیاز دو هزار میلیارد تومانی برای راه اندازی این شهرک گفت: بخش عمده این اعتبار در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان قرار می گیرد و شرکت ها کار ساخت و ساز واحدها را انجام می دهند، اما در گام اول برای استقرار اولیه شرکت‌ها نیازمند تامین زیرساخت ها در این شهرک هستیم.

وی هزینه تامین زیرساخت های این شهرک را حدود ۹۰۰ میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: درگام اول و برای راه اندازی فاز اول حداقل به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

آزادی با اشاره به وعده رییس جمهور در حاشیه سفر هیات دولت به استان و بازدید از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان استان گفت: در این سفر ایشان قول مساعد برای تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای راه اندازی زیرساخت های این شهرک را دادند که همچنان پیگیر تحقق آن هستیم و امیدواریم به همت مسئولین استان بزودی محقق شود.

وی افزود: در صورت تامین اعتبار و اخذ مجوزها، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال کلنگِ شهرک فناوری کرمانشاه را زمین بزنیم.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم طرح پروژه احداث «شهرک فناوری» کرمانشاه در دور دوم سفر هیات دولت به استان گفت: بی شک یکی از پروژه های مهم و حیاتی برای استان، شهرک فناوری است، چرا که راه اندازی آن امکان بالفعل سازی ظرفیت شرکت های دانش بنیان و فناور استان را فراهم می کند و زمینه ساز رشد اقتصادی استان خواهد شد.

وی تاکید کرد: نقش آفرینی ویژه دانش بنیان ها در رشد اقتصادی استان، بدون داشتن شهرک فناوری و فضایی برای تولید امکان پذیر نیست، بنابراین راه اندازی این شهرک باید در اولویت استان قرار گیرد.

رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه راه اندازی این شهرک را زمینه ساز توسعه فعالیت دانش بنیان ها عنوان و تصریح کرد: اجرای این پروژه مصداق بارز تحقق شعار سال است، چرا که دانش بنیان ها گروهِ ویژه ای از مردم هستند که نقش بسیار اثرگذاری در جهش تولید در کشور دارند.

وی افزود: توسعه دانش بنیان ها جدای از نقشی که در جهش تولید دارند، از جهات دیگری هم بسیار ارزشمند است که از مهمترین آنها اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است که بالاترین نرخ بیکاری کشور به آنها اختصاص دارد.

وی افزود: همچنین رشد و توسعه دانش بنیان زمینه ساز تولید محصولاتی با فناوری بالا خواهد شد و با تولید آنها تا حد زیادی از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود. از طرفی با توسعه دانش بنیان ها، زمینه فعالیت و اشتغال نخبگان در کشور فراهم شده و از خروج این سرمایه های انسانی از کشور جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • قوانینی که می‌تواند ناجی علم و فناوری باشد
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»