Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ گفت: برای تغذیه یوزها در شرایط اسارت و نیمه اسارت به منظور تکثیر باید به فکر ایجاد سایت تکثیر طعمه وحشی باشیم.

گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، گفته می‌شود پروژه تکثیر در اسارت دو یوز نگه‌داری شده در پارک پردیسان به دلیل افزایش سن به خط پایان خود رسیده است و سازمان محیط زیست نتوانسته است از این فرصت برای نجات یوزها از خطر انقراض موفق باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن‌ماه سال گذشته بود که متخصص تلقیح مصنوعی حیات وحش از موسسه جئولایف که برای انجام پروژه لقاح مصنوعی سه یوز نگه‌داری شده در پارک پردیسان (دلبر، کوشکی و ایران) به ایران آمده بود با اشاره به اینکه اتفاقات پیش از بلوغ در روند باروری یوزپلنگ‌ها بسیار مهم است، گفته بود: «لقاح مصنوعی» آخرین شانس برای باروری «دلبر» به شمار می آید.

اما باقر نظامی سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه فعالیت این پروژه پس از دو سال وقفه از ابتدای مرداد ماه به مدت 5 سال از سر گرفته شد، اظهار داشت: اجرای پروژه تکثیر در اسارت دو یوز نگهداری شده در پارک پردیسان (دلبر و کوشکی) از محل بودجه ملی تامین می‌شود و مدیر اجرای آن دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست است.

وی با بیان اینکه باید با عزم جدی به فکر تکثیر در اسارت یوزهای باقیمانده در طبیعت ایران باشیم، گفت: نباید از ترس نقد اجرای چنین پروژه‌هایی را متوقف کنیم و وقتی مسأله حفاظت از یک گونه در معرض انقراض در دستور کار قرار می‌گیرد باید چندین روش برای حفاظت از آنها پیش گرفته شود. 

سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با اشاره به اینکه در طول مدت حضور در این سمت تنها دو بار از سایت تکثیر در اسارت دلبر و کوشکی بازدید داشته است، گفت: به لحاظ بیولوژیکی بهترین زمان برای تولید مثل در یوزها بین 2 تا 6 سال است و این دو یوز به دلیل افزایش سن شانس باروری‌شان به شدت کاهش یافته است.

به گفته نظامی برای اجرای طرح  تکثیر در شرایط اسارت و نیمه اسارت نیازمند چند یوز نر هستیم چون یوزها به صورت چند نری تولید مثل می‌کنند البته خیلی از کارشناسان موافق نظر من نیستند و معتقدند با حذف یک فرد یوز از طبیعت آسیب جدی به جمعیت آنها وارد می‌شود.

سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی  با اذعان بر اینکه تکثیر در اسارت در کشورمان تا به حال موفق‌آمیز نبوده است، خاطرنشان کرد:‌عدم موفقیت این طرح مربوط به تیم دامپزشکی و یا کارشناسان فعال در این حوزه نیست چرا که اجرای چنین پروژه‌هایی پیچیدگی‌های زیادی دارد و کوچکترین رفتاری بر باروری گونه تاثیرگذار است.

نظامی ادامه داد: برای بهتر عمل کردن در اجرای چنین پروژه‌هایی نیازمند تشکیل یک اتاق فکر هستیم تا همه متخصصان به صورت اختصاصی برای یوزها مطالعه داشته باشند و با حضور نمایندگان استان‌ها در باره بهترین شرایط اجرای پروژه تصمیم بگیریم. 

*از آخرین دوربین‌گذاری برای 10 سال می‌گذرد 

سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با بیان اینکه از آخرین دوربین‌گذاری سیستماتیک در طبیعت برای سرشماری تعداد یوزها 10 سال گذشته است، گفت: برآورد من از جمعیت یوزها حداکثر 30 فرد است.

نظامی با اشاره به اینکه سرشماری یوزها نیازمند دوربین‌گذاری نظام‌مند است، ابراز‌ داشت:‌ یکی از برنامه‌های آینده ما برای اجرای نظام‌مند این پروژه پیدا کردن اسپانسر است چرا که هزینه‌های اجرای آن بسیار سنگین است. 

وی یادآور شد:‌ معاون پیشین طبیعی سازمان محیط زیست به صورت جدی به دنبال اجرای پروژه تکثیر در شرایط نیمه اسارت و اسارت بود و نمی‌دانم استراتژی معاون جدید چگونه است. احتمالا برنامه وی اجرای طرح تکثیر در شرایط نیمه اسارت خواهد بود.

سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: شرایط زیستگاه‌های طبیعی یوز به خصوص در استان یزد با وجود تلاش‌های صورت گرفته مناسب نیست و باید سعی کنیم امنیت را به این زیستگاه‌ها برگردانیم.

*پیشنهاد ایجاد سایت تکثیر طعمه یوزها

نظامی در خصوص تغذیه و رژیم غذایی دو یوز دلبر و کوشکی در پارک پردیسان نیز گفت: من معتقدم یوزها باید حتما از طعمه‌های وحشی استفاده کنند و پیشنهادم این است برای تکثیر در شرایط اسارت و نیمه اسارت سایت تکثیر طعمه‌های یوز هم ایجاد شود تا در کنار محل زندگی یوزها به تکثیر آهو، قوچ، میش و جبیر بپردازیم.

وی ادامه داد: یکی از مراحل آماده سازی یوزها برای بازگشت به طبیعت در آفریقای جنوبی هم  قرار دادن طعمه‌های وحشی در اختیار این حیوانات در نظر گرفته شده است، که بارها تصاویر آن را در مستندات حیات وحش دیده‌ایم.

سرپرست پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی افزود: این روش به این منظور دنبال می شود که  حس طعمه‌خواری این حیوان را با فرار کردن طعمه می‌توان تحریک کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: یوزپلنگ آسیایی دلبر و کوشکی نظامی پروژه یوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی گفت: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت بوده، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.

وی با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم لازم است بافت‌های ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان طرح‌های مصوب برای بازآفرینی شهری داریم. اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.

عباس زاده با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ درصد مساحت شهر‌های خراسان جنوبی جزو محدوده هدف بازآفرینی شهری هستند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های لازم را در این مناطق شهری و جمعیتی برای مردم فراهم کنیم. ستاد بازآفرینی پایدار شهری مأموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تأمین زیرساخت‌ها در مناطق هدف تصمیم‌گیری کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در چند سال اخیر ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات هدف تعریف شده اظهار کرد: عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده و تعدادی باقی‌مانده که مصوب شد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش‌افزوده استان که به شهرداری‌های مربوطه اختصاص می‌یابد این پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شوند. با این مصوبه، همه پروژه‌های نیمه‌تمام مناطق هدف بازآفرینی پایدار شهری استان امسال به بهره‌برداری برسد و در ادامه، پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم.

عباس‌زاده یادآور شد: برای اینکه ساکنان بافت فرسوده نسبت به نوسازی خانه‌های خود تشویق شوند، طرح کلید به کلید توسط دولت اجرایی شده که مردم می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر این طرح را از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری‌ها دریافت کنند. باید از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم استفاده کرد. سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اجرای ۱۰ طرح در شهر‌های مختلف استان اختصاص یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهر‌های بیرجند و قاین دارای سکونتگاه‌های غیررسمی هستیم، بیان کرد: تاکنون در زمینه بهسازی معابر، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی، جایگاه خدمات اجتماعی، فرهنگسرا، اجرای کانال جمع آوری آب‌های سطحی، تکمیل فضا‌های سبز و خدمات به مردم اقداماتی شده که درمجموع ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عباس‌زاده با بیان اینکه سال‌های گذشته قیر رایگان به شهرداری‌های بیرجند و قاین اختصاص یافته، افزود: تاکنون درمجموع ۸۲ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده به طوری که در شهر بیرجند و منطقه مهرشهر تمام معابر آسفالت شده است.

مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است

میرمحمد مودی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: در حال حاضر در ۹ شهر خراسان جنوبی با جمعیت ۳۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر که شامل ۳۳ درصد از جمعیت استان می‌شود، محلات هدف مستقر هستند.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است، افزود: ۷۹ طرح در محلات هدف در دست اقدام است که تاکنون ۶۵ طرح تحویل شده و تعداد ۸ طرح در حال انجام است که پیشرفت متوسط فیزیکی آن ۹۴ درصد است.

بررسی و تصویب پروژه‌های موضوع بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ارائه سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و گزارش عملکرد شهرداری بیرجند و قاین درباره عملکرد قیر رایگان تخصیصی در سال ۱۴۰۱ از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ◄ اسارت رانندگان کامیون در کشور آذربایجان به بهانه تصادف + فیلم
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • AFC: ایران پادشاه فوتسال آسیاست/ ادامه سلطه یوزها در قاره‌کهن
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • (تصاویر) این عنکبوت بی‌رحم و خطرناک است
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)