Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@12:02:46 GMT

یک گزارش بودار!

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۰۹۲۹

یک گزارش بودار!

ایسنا/کرمانشاه هنوز به حوالی آنجا نرسیده بویش را به خوبی می‌شد حس کرد و هرچه جلوتر می‌رفتیم شدت بو بیشتر و بیشتر می‌شد.

ردِ بو را که گرفتیم به تپه های رنگارنگی رسیدیم که گوشه گوشه یک دشت پهناور پراکنده شده و بوی به شدت نامطبوعشان را در حوالی آنجا پراکنده کرده بودند.

تپه هایی که این روزها به "طلای کثیف" مشهور شده‌اند و حالا اینجا روزانه 650 تا 700 تُن از این طلا تخلیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجا اولین جایی در ایران است که به ارزش این طلای کثیف پی بُرده و سالهاست که از این معدن با ارزش بهره کشی می‌شود.

"سایت بازیافت زباله شهر کرمانشاه" با وسعت بیش از شش هکتار اولین سایت بازیافت در کشور است که کار خود را از سال 1379 آغاز کرده و حالا بعد از 19 سال همچنان از این معدن کثیف و بی‌انتها، طلا استخراج می‌کند!

روز گذشته همراه سفیر اُتریش بازدیدی از این سایت داشتیم و آنچه که در این بازدید بیش از همه، حتی بیش از بهره اقتصادی این پروژه به چشممان آمد، ارزش بی نظیر آن برای حفظ محیط زیست بود. 

حالا روزانه 650 تا 700 تُن زباله شهری کرمانشاه در این سایت بازیافت می‌شود و کرمانشاه به سمتی در حرکت است که عملا زباله‌ای در زیر زمین‌های آن دفن نشود و بتوان از تک تک این زباله‌ها بهره وری کرد.

دکتر هایده شیرزادی مدیرعامل شرکت بازیافت کرمانشاه آنطور که خودش می‌گوید 19 سال پیش زمانی که حتی قانون پسماند درکشور وجود نداشت با شهرداری کرمانشاه جلسه ای می گذارد و خواهان راه اندازی سایت بازیافت زباله در این شهر می شود، پیشنهادی که با استقبال شهرداری مواجه شده و منجر به راه اندازی اولین سایت بازیافت زباله کشور در کرمانشاه می‌شود.

و حالا بعد از 19 سال این سایت بازیافت به الگویی برای تمام کشور تبدیل شده و استان های بسیاری با الگوبرداری از آن، سایت بازیافت زباله را در شهرهایشان راه اندازی کرده‌اند.

شیرزادی در حاشیه این بازدید در گفت و گو با ایسنا در خصوص راه اندازی اولیه این پروژه، گفت: دید وسیع شهرداری کرمانشاه باعث شد که این پروژه راه اندازی شود، چرا که در آن سالها حتی قانون پسماند در ایران وجود نداشت و ما موفق شدیم با همکاری شهرداری اولین سایت بازیافت زباله کشور را راه‌اندازی کنیم.

او گفت: با مشارکت شهرداری، شرکتی تاسیس کرده و کار بازیافت را شروع کردیم و تمام ماشین آلات را نیز از کشور اُتریش تهیه کردیم که همچنان بعد از 21 سال از همان ماشین آلات استفاده می‌کنیم.

شیرزادی سرمایه گذاری اولین این پروژه را 500 میلیون تومان اعلام کرد وافزود: در مراحل مختلف کار سرمایه گذاری های مختلفی صورت گرفت، اما نهایتا امروز ارزش این پروژه به 120 میلیارد تومان رسیده است.

او گفت: با تجهیزاتی که در اختیار داریم در حال حاضر روزانه کار بازیافت 600 تا 700 تُن زباله را انجام می‌دهیم که این تغییر حجم زباله مربوط به فصول مختلف سال است، بطوری که در فصول سرد سال حجم زباله تولیدی کمتر می‌شود.

مدیرسایت بازیافت زباله کرمانشاه در خصوص مواد بدست آمده از بازیافت زباله گفت: در این سایت کود و کمپوست، مواد بازیافتی و مواد دارای ارزش حرارتی از زباله احصا می‌شود و به سمتی در حرکت هستیم که عملا دفن زباله بطور کامل قطع شود.

شیرزادی با بیان اینکه به ازای تخلیه هر تُن زباله در سایت 60 هزار تومان از شهرداری کرمانشاه دریافت می شود، گفت: این مبلغ سالهاست که تغییر نکرده و نیاز داریم که این مبلغ حداقل به 120 هزار تومان افزایش یابد.

خسرو عیساییان معاون خدمات شهری شهرداری کرمانشاه هم که در این بازدید همراهی‌مان می‌کرد به مشکلات مالی بسیار شهرداری کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در این شرایط برای حفظ محیط زیست هزینه های سنگینی را برای جمع آوری و بازیافت زباله پرداخت می‌کنیم.

عیساییان ادامه داد: در حال حاضر به ازای جمع آوری هر تُن زباله حدود 75 هزار تومان و به ازای بازیافت هر تُن زباله 60 هزار تومان پرداخت میکنیم و عملا جمع آوری و بازیافت زباله ماهانه بین دو تا سه میلیارد تومان برای ما هزینه دارد که هزینه بسیاری سنگینی است، اما برای حفظ محیط زیست و حفظ سلامت شهروندان کرمانشاهی آن را تقبل می‌کنیم.

او گفت: ما معتقدیم حفظ محیط زیست نه تنها به نفع شهر و استان کرمانشاه و کشور ایران است بلکه فواید آن به جهان نیز می رسید، چرا که محیط زیست مسئله ای جهانی است و هرجا برای حفظ و حراست آن تلاش شود، ثمره اش به کل جهان می رسد.

عیساییان با بیان اینکه سالها پیش در کرمانشاه دفن زباله بصورت سنتی انجام می‌شد، گفت: در حال حاضر به سمتی در حرکت هستیم که بتوانیم محل دفن زباله های شهری را به طور کامل تعطیل کنیم.

کار و فعالیت در سایت بازیافت زباله با این بوی نامطبوعی که برای یک لحظه هم قطع نمی‌شود کار چندان ساده ای نیست، اما حالا بیش از 150 نفر در شرکت بازیافت زباله فعالیت دارند که بیشترشان در محل سایت مشغول کارند.

در میانشان زنانی به چشم می‌خورند که مشغول تفکیک زباله هستند و وقتی سراغشان رفتم و از سختی کار و از این بوی نامطبوع و سر و صدای دستگاه ها که برای لحظه ای هم قطع نمیشود پرسیدم فقط به یک جمله بسنده کردند که "عادت کرده‌ایم"

با دیدن موش های بزرگی که لابلای زباله ها جولان می‌دادند از دیدن برخی قسمت های سایت منصرف شدم و وقتی از زنان کارگری که مشغول کارند راجع به مزاحمت این جوندگان پرسیدم لبخند تلخی تحویلم دادند و گفتند "روزهای اول می‌ترسیدیم، اما حالا نه" و باز هم همان جمله تکراری را تکرار کردند که "عادت کرده‌ایم"

با غروب آفتاب بازدید از سایت هم به پایان رسید و حالا نوبت سفیر اتریش بودکه به جمع خبرنگاران اضافه شود و از اهداف سفرش و از بازدیدی که از سایت داشته، بگوید.

اشتفان شُلتس که حسابی از دیدن سایت و حجم فعالیت آن ذوق زده شده بود گفت: من سرتعظیم در برابر دکتر شیرزادی فرود می‌آورم، چرا که این پروژه در کنار مزایای اقتصادی که دارد، کار بزرگی در راستای حفظ محیط زیست است.

او گفت: با توجه به بازدیدی که از استان های مختلف داشته‌ام، این پروژه به واقع یک پروژه الگو و نمونه در حوزه بازیافت زباله است که در کشور ایران بی‌نظیر است.

سفیر اتریش تاکید کرد: تمام استانداردهای جهانی در این پروژه لحاظ شده و این پروژه واقعا نمونه است.

شُلتس با تاکید بر لزوم حفظ و استمرار این پروژه، گفت: هم به عنوان سفیر کشور اتریش و هم به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا تمام تلاشمان را برای جذب کمک‌های مالی برای استمرار این پروژه به کار می‌گیریم.

سفیر اتریش از دید عمیق و توسعه یافته مردم و شهرداری کرمانشاه هم تقدیر کرد و گفت: اینکه در کرمانشاه چنین سایتی فعال است، نشان از رشد و بلوغ فکری مردم کرمانشاه و نیز نگاه عمیق و توسعه یافته شهرداری کرمانشاه دارد.

... حالا بعد از چند ساعت حضور در سایت، بوی نامطبوعش برایمان گزندگی اول را نداشت و به قول کارگران زن آنجا، عادت کرده بودیم ،اما قطعا مردم کرمانشاه به این بوی نامطبوع عادت ندارند و باید این پروژه حیاتی شهر ادامه یابد.

این پروژه بودار که حالا به برندی برای کرمانشاه تبدیل شده، با مشکلات مالی مواجه است و از لابلای صحبت های دکتر شیرزادی می‌شد فهمید که ادامه پروژه با قیمت های فعلی کار چندان ساده ای نیست.

 نیاز است مسئولان در خصوص رفع مشکلات این سایت چاره اندیشی کرده و اعتبارات ویژه ای به آن اختصاص دهند، قبل از اینکه این بوی نامطبوع پایش را از سایت بازیافت فراتر گذاشته و در همه شهر همه‌گیر شود

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بازیافت زباله كرمانشاه شهرداری کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۰۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • تجلیل از برترین های مسابقه بازیافت زباله در همدان
  • تجلیل از برترین‌های مسابقه بازیافت زباله در همدان
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • ناگفته‌هایی از مزایده زباله در ایران / پول‌سازی ۱۰ میلیارد دلاری آشغال‌ها در سال