Web Analytics Made Easy - Statcounter

لایحه اصلاحیه شهروندی در پارلمان هند به تصویب رسید و اگر در مجلس علیا هم تایید شود، برای نخستین بار هند از "مذهب" به عنوان یک پایه حقوقی برای تعیین "تابعیت" استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، پارلمان هند دوشنبه لایحه‌ای را به تصویب رساند که به دولت دهلی‌نو این اجازه را می‌دهد تا به اقلیت‌های مذهبی که در کشورهای مسلمان همجوار تحت پیگرد قرار می‌گیرند شهروندی اعطا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام بخشی از استراتژی ناسیونالیستی هندوست که نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور آن را ترویج می‌کند.

این لایحه چه می‌کند

-به اقلیت‌های غیر مسلمان که از بنگلادش، پاکستان و افغانستان گریخته‌اند، شهروندی هندی اعطا می‌شود؛

-این لایحه بر هندوها، بودایی‌ها، مسیحیان، سیک‌ها، پارسیان (گروهی از زرتشتیان ایرانی‌تبار) و پیروان آیین جین اثر دارد؛

-افراد واجد شرایط که پیش از ۲۰۱۵ وارد هند شده‌اند دیگر به چشم مهاجران غیرقانونی دیده نمی‌شوند.

چرا برخی مخالف هستند

گروه‌های اپوزیسیون این لایحه را به علت تغییر اساسی در تصمیم‌گیری درباره تابعیت مورد انتقاد قرار داده‌اند. آن‌ها می‌گویند، این لایحه به صورت عمدی مسلمانان ر ا حذف می‌کند و مطابق قانون اساسی نیست چون بر اساس ایمان افراد، تبعیض قائل می‌شود.

چرا این لایحه ارائه شد

این لایحه نخستین بار در ۲۰۱۶ ارائه شد و در راستای وعده انتخابات پارلمانی حزب جناح راستی حاکم بهاراتیا جاناتای مودی در ۲۰۱۴ بود. این لایحه پس از بروز مخالفت‌هایی از دستور کار خارج شده بود اما دوباره ارائه شد. حزب حاکم هند بر ضرورت این لایحه تاکید دارد و مدعی است، اقلیت‌های مذهبی که در صورت عدم وجود این اصلاحیه با اخراج از هند روبرو هستند، از سوی سه کشور عمدتا مسلمان با سرکوب مواجه می‌شوند. آن‌ها مدعی هستند که این لایحه هیچکدام از حقوق مسلمانان را از بین نمی‌برد.

ثبت‌نام شهروندی ملی

این لایحه در بحبوحه تلاش‌ها برای اجرای "ثبت‌نام شهروندی ملی" با هدف ریشه‌کن کردن مهاجرت‌های غیرقانونی از بنگلادش مطرح شده است. نسخه منطقه‌ای ثبت‌نام شهروندی ملی در ایالت آسام هند باعث شد تا دو میلیون تن با معضل "بی‌کشوری" مواجه شوند. این طرح خصوصا بابت هدف گرفتن اقلیت‌های مسلمان مورد انتقاد قرار گرفت.

آزمون مجلس علیا

هر لایحه‌ای که در مجلس سفلی پارلمان هند که حزب حاکم اکثریت را در آن دارد تصویب شود، باید از سوی مجلس علیا هم که حزب حاکم در آنجا فاقد اکثریت است، تایید شود.

اعتراضات مردمی

در همین حال، اعتراضاتی در شمال شرق هند علیه این لایحه برگزار شد و اعتراضات امروز (سه‌شنبه) هم ادامه دارد. تعداد زیادی در جاده‌ها و راه‌ها در اعتراض به این لایحه تحصن کرده‌اند. هارش ماندر، فعال حقوق بشری سرشناس و منتقد دولت فدرال کنونی هند تاکید دارد اگر این لایحه به قانون تبدیل شود، جنبش نافرمانی مدنی علیه آن اجرا می‌شود. ایالت‌های شمال شرق هند محل اسکان مهاجران غیرقانونی از بنگلادش است.

همچنین این لایحه انتقادهایی را در خارج از هند در پی داشته است، به طوری که کمیته روابط خارجه مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد: هرگونه محک مذهبی برای شهروندی، اساسی ترین اصل دموکراتیک را تضعیف می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لایحه شهروندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا

ایتنا - سنای آمریکا لایحه ای را تصویب کرد که بایت دنس، مالک تیک تاک را وادار می کند کسب و کارش در این کشور را تا ۹ ماه دیگر واگذار کند یا با ممنوعیت روبرو خواهد شد.

در پی نگرانی‌ها درباره امکان دسترسی چین به داده های شهروندان آمریکایی یا نظارت بر آنها از طریق تیک تاک، لایحه مذکور روز شنبه در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. این در حالی است که پیش از آن و چهارشنبه هفته گذشته بایدن اعلام کرده بود چنین لایحه ای را امضا می کند تا به قانون تبدیل شود.

به گزارش ایتنا از مهر، سناتور مارک روبیو عضو کمیته اطلاعات سنا در این باره می گوید: ما سال ها به حزب کمونیست چین اجازه دادیم کنترل یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های آمریکا را در اختیار داشته باشند، این یک کوته نظری خطرناک است. قانون جدید مالک چینی اپ را وادار می کند آن را بفروشد. چنین اقدامی برای آمریکا مناسب است.

این قانون به بایت دنس ۲۷۰ روز مهلت می دهد تا تیک تاک را رها کند.

تیک تاک که مدعی است هیچ گونه اطلاعاتی را با دولت چین به اشتراک نگذاشته، معتقد است قانون جدید به ممنوعیتی منجر می شود که آزادی بیان کاربران آمریکایی را نقض می کند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی تلاش دونالد ترامپ رییس جمهور وقت آمریکا برای مسدودسازی تیک تاک و پیامرسان وی چت در این کشور با ممانعت دادگاه ها روبرو شد. اما قانون جدید احتمالا به دولت بایدن اجازه می دهد در صورتیکه بایت دنس تیک تاک را رها نکند، اپ را مسدود سازد. چنین اقدامی ابزارهایی را برای ممنوعیت یا فروش اپ های خارجی در اختیار کاخ سفید قرار می دهد.

دیگر خبرها

  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • ایالت تِنسی لایحه حمل سلاح برای آموزگاران را تصویب کرد!
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • یک سال پس از تیراندازی مرگبار در مدرسه نشویل آمریکا
  • لایحه ممنوعیت تیک‌تاک در مجلس سنا تصویب شد
  • تصویب ممنوعیت تیک‌تاک در آمریکا
  • مناقشه حجاب، از «ایتا» تا خیابان
  • سنای آمریکا هم لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد