Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حسین اصغری ، درباره دلایل گرانی شدید قیمت گوجه‌فرنگی در هفته‌های اخیر و وضعیت قیمت این محصول در آینده، اظهار کرد: سبزی و صیفی در کشور به صورت چهار فصل تولید می‌شود اما  تولید چهار فصل به معنای آن نیست که تولیدات در پاییز به اندازه تابستان است.

وی ادامه داد: شرایط اقلیمی برای تولید گوجه‌فرنگی در فصل پاییز خصوصا در آبان و آذر، در سخت‌ترین شرایط  خود قرار می‌گیرد و به همین علت سطح زیر کشت این محصول در کشور در این دو ماه نسبت به ماه‌های دیگر، کمتر و به تبع آن تولید هم کمتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولید گوجه‌فرنگی در پاییز در چهار استان بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان در سطح ۳۲۵۰ هکتار با تولید ۱۳۵ هزار تن برنامه‌ریزی شده که مطابق برنامه نیز عمل شده است. به عبارت دیگر امکان تولید بیش از این مقدار هم وجود ندارد، زیرا سرما به ما اجازه کشت و کار نمی‌دهد. از طرفی تولید زمستانه نیز از چند روز آینده شروع خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در فصل زمستان در استان‌های بوشهر، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار، یک میلیون و ۲۰ هزار تن گوجه‌فرنگی تولید خواهد شد و این در حالی است که متوسط ۱۸۰ هزار تن مصرف ماهیانه تازه‌خوری آن وجود دارد، اما یک میلیون تن گوجه‌فرنگی در این سه ماه تولید خواهد شد که در حد قابل توجهی بیشتر از مصرف آن است.

کاهش ۱۲.۵ درصدی قیمت گوجه‌فرنگی

اصغری با تاکید بر اینکه با افزایش تولید در زمستان با کاهش قیمت گوجه‌فرنگی مواجه خواهیم شد، گفت: روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه نسبت به روز یکشنبه، گوجه‌فرنگی سر زمین ۸ درصد و در میدان میوه و تره‌بار ۱۲.۵ درصد کاهش قیمت داشته است. باید در نظر داشت چون افزایش قیمت به تدریج اتفاق افتاده است، کاهش قیمت نیز به تدریج رخ می‌دهد. البته مبنای صحبت ما میدان میوه‌وتره‌بار مرکزی تهران و غرفه‌های تحت نظارت شهرداری است؛ زیرا آنها از قیمت محصولات از جمله گوجه‌فرنگی گزارش رسمی می‌دهند.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: موضوع بعدی حائز اهمیت در خصوص بازار گوجه‌فرنگی، تفاوت قیمت سر زمین و خرده‌فروشی‌ها است که مسئولیت قیمت‌گذاری آنها زیر نظر صنف‌های مربوط به خود و وزارت بازرگانی است. روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه قیمت گوجه‌فرنگی سر زمین در استان‌های فارس، خوزستان و بوشهر، متوسط ۶۰۰۰ تومان بوده است که ۷.۷ درصد نسبت به روز یکشنبه 17 آذر ارزان‌تر شده است. همچنین گوجه‌فرنگی در میدان میوه و تره‌بار مرکزی تهران متوسط به قیمت ۷۰۰۰ تومان فروخته می‌شود. در میدان قزل‌قلعه و میادین شهرداری هم این محصول ۸۰۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده است. این تفاوت قیمت سر زمین و آن چیزی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد، گاهی بیش از ۲.۵ برابر است.

 وی در پایان با بیان اینکه براساس متوسط مصرف کشور، صادرات محصولات و مصرف صنایع تبدیلی رب و سس و درصدی از ضایعات؛ سالیانه شش میلیون تن گوجه‌فرنگی در کشور تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: ۱۴۰۰ هکتار از گوجه‌فرنگی آماده عرضه در استان بوشهر را هفته گذشته تگرگ از بین برد و مدت زمانی طول خواهد کشید تا آن زمین‌های کشاورزی دوباره محصول دهند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کشاورزی گوجه فرنگی قیمت گوجه فرنگی کاهش قیمت گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۲۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدعی العموم از کارخانجات رب گوجه بازدید کرد

عصر امروز دادستان عمومی و انقلاب شهرستان عنبرآباد به همراه رئیس شبکه بهداشت، رئیس اداره صمت و رئیس اداره محیط زیست از روند تولید رب گوجه فرنگی در ۳ کارخانه بازرسی کرد.

حامد عمرانی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان عنبرآباد گفت: این بازدید با هدف حفظ و حراست از حقوق عامه و نظارت بر رعایت سلامت و بهداشت در روند تولید رب گوجه فرنگی در این ۳ کارخانه صورت گرفت.

وی افزود: در این بازدید با بررسی میدانی که صورت گرفت، خوشبختانه وضعیت سلامت و بهداشت تولید محصول رب گوجه در ۲ کارخانه، نسبتا مناسب بود؛ اما یک کارخانه دارای نواقص بهداشتی بود که به صورت حضوری در همین بازدید اخطار رفع آن نواقص، کتبا به تولید کننده ابلاغ شد.

عمرانی تاکید کرد: نظارت بر سلامت و بهداشت عمومی در عرصه تولید از اولویت های دستگاه قضایی است و با کسانی که اقداماتشان حسب گزارش کارشناسی ادارات متولی، تهدید علیه بهداشت و سلامت عمومی محسوب شود، برخورد خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • مدعی العموم از کارخانجات رب گوجه بازدید کرد
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • پیام «وعده صادق» به قیمت نفت در بازارهای جهانی